Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

A day off

2007-11-30 @ 11:50:34 Tjöt Kommentera! (0)
Diskat - check
Betalat räkningar - check
Duschat - näej, men jag har borstat tänderna


Äsch, jag funderar att va superhurtig och fixa julgardiner och stakar. Men så överlägger jag snabbt med mig själv och inser att allt är ute i förrådet, så det får Erik hänga med och hämta. Han jobbar idag och för att kunna sluta tidigare så åkte han med kvart över sexbussen. Litte tidigt. Skönt att för en gång skull va den som får sova vidare.

pizza2

2007-11-29 @ 22:09:26 Tjöt Kommentera! (1)

Efter 65 minuter tröttnade jag på att vänta och ringde pizzerian och undrade var våra pizzor tagit vägen. Gubben i telefon sa att utköraren redan åkt.

Eftersom vi trodde det skulle gå på ca 130 spänn så hade vi lagt fram det, plus några extra tior ifall det skulle bli dyrare. När pizzan kom så bad han om ursäkt för att det tagit sån tid och jag visade ingen förltåelse. Han sa att pizzorna egentligen skulle gått på 160 kr, men som plåster på såren så fick vi dem för 120. Tur det eftersom vi bara hade 150 kr hemma :P
Men alltså, 160 spänn för två pizzor...  Och två såser och utkörning. Trodde det va gratis, men det kostade 10:- per pizza.

fuck u norrstrands pizzeria!

Pizza

2007-11-29 @ 20:33:16 Tjöt Kommentera! (0)

Vågade inte ringa pizzerian förut så jag bad Kristin. Hon ringde och beställde, ja gkastade på mig kläderna och åkte hem. Nu har de gått entimme och ingen skymt efter pizzan.. Hm. Vi får se om man får ngt idag.
Barn:"Du har rött hår. Har du färgat?"
Jag: "Japp!"
"Va det för att du börjar bli gråhårig?"

ragga

2007-11-28 @ 22:15:09 Tjöt Kommentera! (1)
image63

www.raggningsreplik.se

Slumpa några gånger tills du känner dig bekväm och nöjd, sen postar du en kommentar om va du fick. Gör det schyssta rå.

Ögat

2007-11-28 @ 18:00:38 Tjöt Kommentera! (0)
Just det, det där hålet såg ut som ett öga.

Kanske va det min ofödda tvilling som satt där med sitt svarta öga och kikade?

Funderade på att fråga om man kunde få en utskrift. Det får ju alltid sånna som kollar ultraljud när de är gravida. Men jag vågade inte för doktorn verkade lite arg. Jag fick iofs veta sen att det är för att hon är så dålig på svenska, så hon säger inte så mycket.Mjo, ursäkta för det långa inlägget nyss förresten. Men jag ville verkligen dela med mig ^__^

dr. Tutte

2007-11-28 @ 17:57:56 Tjöt Kommentera! (3)

Usch det va ingen dag på stranden precis idag. Åkte in till sjukhuset och letade parkering i år kändes det som. Regnet och snön blandade sig i en småtrevlig, men mest irriterande nederbörd, och jag fick tillslut en parkering så långt bort från ingången man kan komma. Kön till biljettautomaten ringlsade sig iväg, och jag glömde mössan i bilen. Mamma hade sagt att hennes undersökning gick på fem minuter ("å ja som hade lagt i pengar så jag kunde stå där nästan en timme!"), och med de orden la jag i för en halvtimme, eftersom man vet ju aldrig, jag kanske grå vilse.
So far so good.

Kom in i gång lila, hiss U och våning 5 och slog mig ner bland alla trevliga 70åringar. De ropade upp "Jansson", och jag kände mig beredd även fast jag inte heter det. Jag ställde mig upp "Ida?". Puh, pinsamt om de hade sagt "Eivor?" eller så. Jag fick en litet bås att klä av mig i och sen gick vi in i ngt halvmörkt rum och hon, som hette Lena klämde in bröstet i en plastmaskin som plattade till böbben så hårt så hårt.
"Är det det värsta du vart med?"
"Ehehe.." fick jag fram.
"Tänk på att det antaligen gjorde ondare att ta ringen i näsan!"

"Ja..eh..hehe.." sa jag igen.
Jag fick ta extra många bilder och från alla håll och kanter. Efter det fick jag stå och prata en stund med henne i bar överkropp, kändes lite knepigt och jag visste inte om jag skulle skyla mig eller var jag skulle ha armarna så jag satte dem i byxfickan.

Efter det fick jag gå in i rummet och hon sa "Gå ut och ta på dig kläderna. Sen kan du sitta i båset och vänta. TA en tidning och bläddra i så kommer jag snart." Jag blev jätteosäker om hon verkligen menade att jag skulle sitta i det där båset, som va stort som en provhytt på HM, med ett skynke istället för dörr. Eller menade hon att jag skulle gå till väntrummet utanför? Och var tusan finns det tidningar? Det va ju bara en krok och ett fönster i mitt bås. Mu? Jag klädde mig och började lite stressat skriva SMS. Får man ens ha mobil på sjukhus? Jag blev nervös och börjades svettas. Gick iallfall ut ur båset och där utanför fanns en stol och lite tidningar. Skulle jag sitta här kanske? Jag hann inte så mycket längre för kvinnan som udnersökt mig kom tillbaka och sa att det va dags för ultraljud. Jag fick gå in i ett annat rum igen och åter igen klä av mig. Smart som jag va hade jag bylsat på mig med ett helt gäng kläder. Det kom in en annan doktor och jag fick ligga och bli ultraljudad. Kikade på en liten tvskärm och plötsligt ser jag ett svart hål! De säger att de måste ta cellprover och syster Lena berättade att detta är helt på rutin, det är ingen fara. Man vill bara va säker. Stick! Så hugger de mig med en spruta i börstet (nja, inte så dramatiskt kanske). Det gjorde skitont. "Tänk på att det gjrode ondare att ta ringen i näsan!" sa Lena. "Nja, alltså jag minns inte så mkt.. det va rätt längesen" "Vare?" (Undrar varför alla blir så förvånade när man säger att det va längesen. Är det öfr att ingen kan fatta hur man skulle vilja ha en sån här ring såå länge. ) "Man tar alltid två sprutor för att va säker." Det gjorde itne särskilt ont. Sen säger det att de måste ta ytterligare en. Den kändes inte alls. Det som gjorde så satans ont va den där ultraljudsgrejen som hon tryckte så hårt hon kunde på mig. AAh! jag hade så ont efteråt att jag bara ville springa hem o grina lite för mig själv. Men jag hade ett jobb och sköta så jag åkte dit.

Fan va ont jag har haft i bröstet hela dagen. De jag jobbade med har vart jättesnälla och erbjudot mig värktabletter och massa snällt.

Nu ska Erik laga lövbiff med chorizo o bonjour. Cause I'm worth it.

Ingen emo

2007-11-27 @ 17:58:10 Tjöt Kommentera! (1)
image62

To boob or not to boob

2007-11-27 @ 17:31:04 Tjöt Kommentera! (3)
Imorgon ska det bli en match mellan de svaga och starka. En uppgörelse mellan det goda och onda, och det kommer kosta satans mycket pengar (250:-). Ja ni har säkert förstått va jag menar, men för att förtydliga- jag ska på mammografi imorgon. Jag ska se efter vad jag har för en tokknöl i bröstet. Det har gjort on ti flera månader, men de sista två veckorna har det vart riktigt bra och klämvänligt. Eh, jag har klämt för att kolla om det gör ont alltså. Fast jag har fortfarande något där inne som skulle kunna vara en svald studsboll eller så.

Undrar om det slutar med att jag går vilse och inte ens hittar till salen. Eller så fastnar hissen på väg upp till våning 5, väg lila, rum U. Eller något liknande, det va siffror och färger och bokstäver att hålla reda på. Jag ska skriva en fusklapp och eventuellt en karta (det borde de väl ha på eniro? Karta över sjukhuset alltså...)

Känns inget kul. Men för att fira så fick jag stänging på förskolan jag ska va på imorrn, halleluja!

Lilla snigel

2007-11-26 @ 22:02:20 Tjöt Kommentera! (1)
En unge på dagis hade en så söt och konstig tröja på sig idag.
Till höger va det en hund med texten "It's my dog", sen i mitten va det en kontur av samma hund, och slutligen finalen- till vänster va det en bild på en snigel och texten "I'm a strange snail."

Hej, trevligt!

2007-11-25 @ 19:21:57 Partykaka Kommentera! (0)
Det var tal på fest igår, och jag råinbjöd Lina på denna tillställning. Vi förväntade oss drängfulla ungdomar som skulle skrika och spy och spela alldeles för hög musik. Det som hände va att vi kom till en mysig tjejlägenhet med levande ljus och tyg på lamporna. Det satt ett gäng (säg 5 pers) mogna studenter som pratade om magdans och spinning. De drog en efter en och vid elva va alla utom en kvar, och vi då.

Det va trevligt ändå, jag smögåt av värdinnans morotskaka, och vräkte i mig chips och godis och grissinis som stod på vardagsrumsbordet. Fan, man kan ju inte ha mig bland folk.Jag ser att jag har börjat de två senaste inlägget nästan identiskt. Kanske borde försöka uppgradera mitt ordförråd något. Ordförråd 2.0 tack!

Boyhaa

2007-11-24 @ 16:40:51 Tjöt Kommentera! (0)
Ikväll är det tal på att dra på fest. Trodde jag visste var, men det visade sig att jag inte har en aning.

jag och Erik blåste till systemet i sista minuten, sen sprang vi runt på Obs och jag tappade Eriks öl i backen så den blev knycklig. Erik skällde på mig för att jag var så klumpig.

När vi kom hem skulle vi ta lite kaffe och bakelse som vi införskaffat. När Erik använt kaffepulvret klart så ställer han in det i skåpet och smäller igen skåpluckan. Det han inte tänkte på var att det stod en ros i en vas på bänken nedanför, som jag ställt där tillfällit medan jag städade köksbordet. Knips! sa det också va rosen no more. Den blev skallig kan man säga och den tappade alla blad. Haha! Now who's the klumsy one?

Dobidoo

2007-11-23 @ 21:35:40 Tjöt Kommentera! (0)

Årets sista Dobidoo är slut. Skönt, då kan man andas ut och börja va som folk igen. Dobidoofri och lycklig. Lycklig som en gurka, alternativt gnurka hade jag skrivit om jag va 15-17 år. Det kan man läsa i mina privata och offentliga dagböcker. Det kan få en att fundera, hur känner sig en gurka egentligen?

Rösta ang. nyår nu era tokar!
(se inlägget nedan)

Nyår

2007-11-23 @ 14:42:33 Tjöt Kommentera! (3)
Maskerad eller inte?

Jag börjar tveka. Erik vill va pirat och Emelie vill helst ha vanlig fest. Jag vill mer än ngt annat va glittrig... Kan man klä ut sig till glitter? Jag testade glittriga eyeliners igår på stan och då insåg jag att på nyår är det glitter som gäller. Kanske kan jag va galadrottning? Premiärlejon med leopardkjol och glitterboa? Nej fan jag vet inte.


Maskerad eller inte?
Rösta Ja förihelvete! eller Nej tack du!

Tomater

2007-11-23 @ 13:57:46 Tjöt Kommentera! (0)
Dyra tomater såhär års... jojo.

image61

Postgrej

2007-11-22 @ 21:17:00 Tjöt Kommentera! (0)

Igår skulle jag gå till mitt lokala postkontor(eller va det nu heter) och posta ett fult paket. Ja det va fult, för jag hade inget att slå in det i förutom gamla reklamblad. Iallfall så frågade jag gubben bakom disken va det skulle kosta, och han svarar 33:-. Okej, tänkte jag, jag har beräknat fel men va gör man? Tyckte ändå att det va i mesta laget så ja bläddrade lite i en broschyr om postens porton och kostnader. Mitt paket låg fortfarande på vågen och det stod att det vägde 215g. I broschyren stod det att portot skulle gå på 22:- om det vägde under 250g. Jag påpekade detta till mannen i kassan, eftersom han kanske läst fel eller så. Han sa då att det var skrymmande. Jag sa att det va det inte, det va platt och skulle lätt gå ner i en postlåda. Då började han vifta med ett måttband och sa att det fick va max 25 cm. Han mätte på långsidan, och den va betydligt längre. Sen visade han någon briska med en avlång öppning (antagligen där man kan testa om brevet går igenom), och under stod det att kortsidan fick va max 25 cm. Jag försökte säga detta till honom, men han vägrade lyssna (eller så fattade han inte va jag menade, han va inte så bra på svenska). Han mätte och visade, och jag försökte säga att kortsidan är där och långsidan är där. Han  vägrade ge sig.

Efter ett tag kom det in en kvinna i butiken och sa "Är det något problem, eller?" Jag trodde hon va brevbärare så jag sa att jag inte tyckte det stämde. "Det gör det säkert." Sa hon kort och gick och hämtade kattmat. När jag betalde ställde hon upp kattmaten "Pussy" på disken och sa tyst "Här står jag med pussy" eller nåt. Jag låtsades i vilket fall inte höra utan skyndade argt ut.

Någon som vet om jag eller gubben hade fel?

Den där kvinnan förresten kändes som en meningslös biroll i en ännu dåligare film. Speciellt i det här inlägget.

Jacka!

2007-11-22 @ 15:49:16 Tjöt Kommentera! (2)
Äntligen! Jag har hittat en ny jacka! Wohoo, hoppas den funkar.

1100:- på Akazia.

Skorpionerna

2007-11-21 @ 23:22:39 Tjöt Kommentera! (0)

Jätteskorpionerna anfaller!


Idag kan vi läsa om att förr i tiden av skorpionerna gigantiska, större än en människa. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1300154.ab

Min bror hatar skorpioner, så detta är tillägnat honom. När vi var på Kolmården i somras rös han av tanken på att vara så nära skorpioner. De satt där i sina glasburar och spanade på hans saftiga öron.. Mm tänk att få sig en tugga, tänkte de nog.

oj

2007-11-21 @ 19:32:56 Tjöt Kommentera! (4)
jag suger verkligen på att redigera.


haha va fult allt är.


/fix n trix

Handla

2007-11-21 @ 17:46:13 Tjöt Kommentera! (1)
Vi har varit och handlat. Det började med att jag skulle köpa en vinterjacka. Slutade med att Erik köpte en skitsnygg vinterrock och en skjorta och en väst och jag en liten tröja. Alla vinterkappor känns så himla tunna! Åh jag är en sån himla fryslort så jag måste ju ha en tjock och värmande sak.

Kanske värmer de bättre om de är längre? Alltså att den inte behöver va så himla tjock? Va tror ni? Ge mig tips!!

Bdb

2007-11-21 @ 12:31:09 Tjöt Kommentera! (1)
Ngn skrev i sin bdb:

"Ibland känner jag att jag skulle vilja ha någon som jag kan hänga hos, komma över och dricka chips och äta te, kolla på Grey's och prata om hur feta vi är och ge varandra komplimanger och tycka synd om oss själva tillsammans... Typ..."

Jag tyckte det lät som jag och Lina.

Bildinlägg

2007-11-20 @ 23:00:55 Tjöt Kommentera! (1)
Datorn är på bra humör och lät mig lägga in lite bilder. Här komme rtt liet plutturval:


Blond Lina på en förfest.

Crazyeyes del 1    Crazyeys del 2


God mat i lördags hos mamma. Mm... jag blir sugen.

Tycker ni att dessa är helt omotståndliga och bara måste se mer av mina bilder? Jomen visst, gå in på bilddagboken så ska jag ladda upp några fler www.sudden.bilddagboken.se

Dagisprat

2007-11-20 @ 20:51:10 Tjöt Kommentera! (0)

Jag var på dagis och blev plötsligt väldigt snuvig och jag nös och snorade. Gick till toaletten för att snyta mig och såg då i spegeln att jag va jätteröd om näsan. När jag kom ut därifrån stod en 5-årig pojke och tittade på mig.
"Oj, nu blev jag så förkyld så jag är alldeles röd på näsan, haha!" sa jag
"Det är du ju inte alls." sa han
"Mäh, det är jag väl visst?"
Han tittade noga på mig.
"Nja..pyttelite isåfall."

Nyttighetsvecka dag 1

2007-11-20 @ 20:27:03 Tjöt Kommentera! (1)
Efter jobbet gick jag och Lina ut och gick i drygt en timme, kanske närmare en och en halv. (Sen åt jag lite kakor hos mamma, och fick på nåt vänster med en förpackning hem.) Gjorde dagens goda gärning genom att köra Lina till stan, woo så glad hon blev (?)! När jag kom hem undrade Erik om jag va sugen på en långpromenad. Jag tog på mig långkalsonger och tre tröjor, mössa, vantar och halsduk och sen gick vi. Det blev en promenad ner till Norrstrand och sen vidare till hans föräldrar på Färjestad. Där åt vi två olika maträtter med fullkornspasta och bonjuor som röd tråd. Vi fick sjuts hem som tur var, för jag har lyckats få skavsår på båda hälsenorna, aj aj aj! Jag kan knappt gå. När jag kom hem tröstade jag mig med en till kaka.

Så nu sitter jag här, välgådd. Jag har just duschat (och tagit en kaka till)och fått fotmassage, så jag mår rätt bra!

Tävling!

2007-11-18 @ 16:12:25 Tjöt Kommentera! (2)
Hittade en blogg som som skrivs av Olga. Just nu har hon visst en uttlottning pga att bloggen fyller 6 månder. Vinsten är en Goodie-bag med diverse godsaker i. Åh, den blev jag himla sugen på, en goodie-bag har alltid vart min dröm!

Olgas blogg

Tävlingen avslutas fredagen den 30 november kl.21:00.

åldring

2007-11-18 @ 11:06:37 Tjöt Kommentera! (3)
Igår slog jag försäljningsrekord på min blogg. Nja inte unika besökare, det va lika som vanligt, men ni hade sprungit in och ut på bloggen 59 gånger. Det är mycket för att va lilla skruttiga mig.


Imorse fick jag de första föraningarna om hur mitt liv som 70+are kommer bli. Jag va stel som en pinne, ont i ena benet och i ryggen. Jag kunde knappt böja mig ner till handfatet och tvätta händerna så illa va det. Jag tittade för säkerhets skull i spegeln för att se om jag färdats bakåt i tiden och blivit gammal på riktigt. Det hade jag inte.


En liten pôse.Haha! Kajsa fick mig just att inse en sak ang.. tidsresor - åker man bakåt blir man yngre. Åker man framåt blir man äldre.
Ska jag säga en sak så äre - LOL. Men det säger jag inte, jag är inte sån.

Kvällen

2007-11-17 @ 18:17:20 Tjöt Kommentera! (2)

Hahaha- jag bjuder på mig själv. Ibland iallfall. Ikväll bjuder jag på DETTA:Go kväll nu ger vi oss snart iväg till moder jord och äter rostbiff o potatissallad.

Matmat

2007-11-17 @ 13:41:43 Tjöt Kommentera! (3)

Ikväll ska jag och Erik till mamma. Hon skulle bjuda på god mat och dryck, och jag ser verkligen fram emot det! Ska väl träffa Den Nye också, lite spännande.Det dimmar ute.

/Dimma lugnt.

Idåål

2007-11-16 @ 21:38:26 Tjöt Kommentera! (3)
Kollar du på idol?

Jag såg lite nyss, och jag kan inte avgöra om jag gillar Amandas röst eller inte. Ibland låter det falskt och ibvand låter det raspigt, hest o göttit.

Mascara

2007-11-16 @ 13:51:34 Tjöt Kommentera! (2)
Sålde för några dagar sen en mascara till en tjej. Hon skrev idag att den kommit fram och så, men att den va under all kritik. hon påstår att jag ljugit om att den bara varit anävnd en gång, och hon sa att den antagligen va gammal. Den va torr, fnasig och klumpade sig.

Jag skulle aldrig lura eller blåsa någon genom att sälja något och sen hitta på en besriving av den. Ja köpte mascaran, sen provade jag den och den passade inte mig alls, så jag la ut den. Inte på samma dag, men jag väntade inte flera månader som det lät på henne.

Blev väldigt ledsen över att någon tror att jag luras. Jag förstår inte varför mascaran kändes så torr och så, som en gammal.

Hon skrev att hon inte lämnar något omdömme om mig. Bra är väl då att hon iallafall inte lämnar något negativt.

Men ändå. Känns inget roligt alls.

POLLY!

2007-11-16 @ 12:45:18 Tjöt Kommentera! (2)

Har hittat den bästa idén på godis hittils- Polly x-mas collection!

Man äter en pollygodis och efter ett tag så känne rman.. är det en lussebulle eller en polly? Polly som smakar lussekatt (saffran alltså), glögg (dessa smakar russin), kanel, marsipan, knäck och vanilj! Haha!


Jag öppnade påsen direkt jag hade köpt den och satte mig sen i bilen. För att inte spilla godis i hela bilen så la jag påsen i mössan. När jag svängde råkade det åka ut massa pollysar men jag plockade in dem tillbaka i påsen så gott jag kunde. Igår när jag kom till jobbet hade jag mössan på huvudet, och när jag drog av den så flög det ut två pollys! Haha, det måste sett så roligt ut. Inget barn såg mig men två, tre föräldrar stod och tittade med skräckblandad förvirring när det flög ut två bruna små bollar från mit huvud. Jag låtsades som det regnade och slängde pollysarna snabbt i en papperskorg som lite lägligt stod bredvid mig.

Så braa!

2007-11-15 @ 23:14:02 Tjöt Kommentera! (0)
Fredrik Lindström va så bra! Haha, man kände sig träffad av allt han pratade om! Till exempel hur man kikar ut innan man ska å slänga soporna så det inte är någon granne i gången osm man skulle va tvungen att hälsa eller, fy för fåglarna - behöva PRATA med!

Svårt att skriva om det han pratade om, man får ju inte till det så det verkar så roligt som det va. Jag komme rnog att ha kramp i magmusklerna imorrn, jag skrattade nästan oavbrutet!

I slutet kände vi oss precis sådä rpinsamt svenska; när han va färdig så applåderade alla. Efter en stund kände man "Eh..ska vi fortsätta klappa? Kommer han tillbaka? Eller ska vi sluta, har vi klappat för kort tid? Eller börjar det bli för lång applåd? Hm nej men bäst att fortsätta lite till. Oj nu ställde sig någon upp, ska jag också stå upp? Stående ovation... Hm, nej de flesta sitter kvar, då gör jag det med.. eller?"

Han pratade om hur vi oftast tyckte dte va skönast att ha några regler, siffror att gå efter. Som till exempel bäst föredatumet på mjölk. Vissa vägrar dricka mjölk som passerat bäst före-datumet, för att någon myndighet bestämt att då, precis då blir mjölken dålig, antagligen gifitg och det är bäst att hälla ut den. Smaka, eller lukta inte på den ens, ifall du får i dig något farligt.

Som sagt, svårt att återberätta på ett värdigt sätt. Ska försöka plugga in kameran i datorn och få in lite bilder. Smygtog pyttefå(är det ett ord?) kort.

F.L.

2007-11-15 @ 19:33:36 Tjöt Kommentera! (0)

Ikväll, om några minuter ska vi in till stan och se Fredrik Lindström! Jag har längtat sen i juni när jag fick biljetterna av svärförsäldrarna! Wohoo! Fredrik here I come!!
image51Ser detta inlägg konstigt ut?


Det ser konstigt ut. Jag skriver lite skit här och ser om det blir bättre.

Varför jag ska på Fredrik Lindström? För att när jag såg titelt "Svenskar är också människor" så tänkte jag "Nja, mja.. jag vet inte.. människor? Tja ,kanske eventuellt.. men nej jag vet inte. Jag går dit och ser va han säger."

Min Lisa

2007-11-14 @ 20:32:57 Tjöt Kommentera! (3)
Barn: "Jag såg din Lisa förut!"
Jag: "Min...Lisa..?"
"Ja! Din Lisa, hon av här förut."

Tänka, tänka.
"Min..eh..syster Lisa?"
"Ja! Din syster!"

Några snabba förvirrade sekunder. Vad gör min syster här? Hon bor i Skåne, varför har hon kommit upp och letat upp vart jag jobbar och pratat med barnen.. Nej något lurt är på gång.
"Menar du hon som brukar jobba här? "
"Ja!"

Då fattade jag. Lisa, hon är ett år äldre än mig och jobbar på det stället.
"Men, nej det är inte min syster. Tycker du vi är lika varann?"
Det tyckte han. Det visade sig att minst 5 barn den dagen pratade om mig som Lisa. De tycker att vi är superlika, kanske samma person, men troligast är att vi är systrar. Lisa har brunt långt, långt hår och bred, rak lugg. Inga glasögon eller percingar och mörka ögon. Vi är inte ett dugg lika. När barnen ropar på mig så får jag heta Lisa, och eftersom jag är uppväxt med en pappa som aldrig minns vad jag heter utan chansar oftast på Lisa, så reagerar jag och svarar. Stackars förvirrade barn, de vet väl varken ut eller in.

Va tvungen att måla i paint nu så ni verkligen ska se va olika vi är.

Barnprat

2007-11-14 @ 12:49:57 Tjöt Kommentera! (1)
En flicka på förskolan där jag jobbade igår och jag pratade om fiskar i akvarium. Hon sa att det fanns termometer och en pump i akvarium. Jag frågade varför dessa fanns, och termometern hade hon koll på; den kollar hur varmt och kallt vattnet är, sa hon.
"Varför finns det en pump då?"
"För att det ska låta lite."

Dramatiiik!

2007-11-14 @ 10:39:07 Tjöt Kommentera! (0)
Igår när jag va på jobbet va det tydligen värsta dramt i huset här! Grannarna över oss höjde sina röster så till den milda grad att en annan granne ringde polisen, efter att först kommit över till Erik och konsulterat (grannen är Eriks gamla skolkamrat). Polisen kom med blinkande blåljus, men fick inget svar när de ringde på dörren hos grannarna, så de ringde på hos oss istället. Erik blev snabbt förhörd om vad som hänt, men han visste som vanligt ingenting.

Vet inte riktigt hur det slutade, men de vilda grannarna hade till slut öppnat dörren och polisen hade gått in.

Jag skulle vart hemma, mitt i händelsernas centrum och kunnat rapportera allt!

Posten

2007-11-14 @ 10:33:58 Tjöt Kommentera! (0)

Idag va brevbäraren här tidigt. Redan klockan tio såg jag hans luva fladdra i vinden. Det är alltid spännande med post. Har inte kollat brevlådan än, men jag såg att grannarna fick ett paket. Antagligen la han det i fel låda, det måste ha vart mitt! Bror min får alltid massa spännande paket från England och Usa, lite orättvist.

Nyårsfest!

2007-11-13 @ 23:11:30 Partykaka Kommentera! (0)
Vet inte riktigt varför men förut idag va jag så himla sugen på att ha nyårsfest! Jag fick världens feeling för det när jag kom hem från jobbet, det småsnöade lite och backen va vit. Det va ngn plusgrad, precis som det alltid är på nyår. Tänk om man hade kunnat komma hem, slängt sig i duschen, bytt om och spacklat sig inför den stora kvällen. Naaw, det hade vart kul.

Ska kanske ha en mininyårsfest i helgen. Jag och Ida. Mig själv alltså. Gör mig fin i något glittrigt och sminkar mig likt någon i After Dark... Det hade vart nåt det.


Lite nyårsfest någon?

Tänker vidare på det och kommer fram till att det egentligen inte behöver av nyår, men det är alltid särskilt festligt då. Alla är liite finare än vanligt, lite mer glittrigt eller glansigt klädda. Sist så hade jag en randig klänning med tyll under. Den va dundersnygg tills Bengan kom och hade en exakt likadan(typungefärnästan). Den va fortfarande lika snygg, men det kändes inte lika häftigt. Jag kan ju göra en kupp och ha på mig samma klänning detta nyår! Haha, sicken blås!

som ett brev på posten

2007-11-12 @ 14:30:21 Tjöt Kommentera! (0)

Idag kom ett jättebra brev till mig! Det va hyreskontrakten! Wohoo, vi skrev under fort som fan och jag ska nog posta det redan idag!

Thank you, come again!!

Bra start?

2007-11-12 @ 11:06:30 Tjöt Kommentera! (2)

Bra start, nja knappast. Vaknade av att mitt ena öga hade klibbat igen och gick knappt att öppna. Kikade mig i spegeln, och jag va lika röd i ögat som igår. Igår va jag rödögd, men satte ändå i linser av någon anledning, kanske inte det smartaste.

Jag ringde doktorn, inte bara pågrund av ögat utan för att mammografin inte hört av sig. Hon va föräldraledig tills april.
Slog upp i läkarboken om ögats alla delar, och bilden som visade ett varigt, rödsprängt öga blev förmycket. Jag kastade mig på telefon igen och ringde min riktiga läkare, män kan man lita på, de blir inte gravida och måste va hemma. Han sa att öggrejet kunde smitta, även om det bara va förkylningsinfektion. "Ingen anledning att va hemma från jobbet, men ring arbetsledaren och kolla för säkerhets skull". Jag ska va på ett riktigt nojigt dagis, så jag visste redan innan att de inte skulle vilja ha dit mig. Mycket riktigt, de tyckte att jag gott kunde va hemma. Under tiden jag pratade med dagispersonalen så kom morgonens andra lyckorus, jag slängde ett öga ut på parkeringen där en vakt höll på at tlappa min bil. Fanfanfan. 200 spänn ner i helvete. Jag sprang ut och la i en ny biljett direkt och gav vakten onda ögat. Skit också. Aldrig förr har vakterna kommit såhär tidigt, också kom de JUST IDAG när vår biljett gick ut 00.02, och jag skulle byta direkt jag vaknade tänkte jag. Tänk om jag börjat jobba åtta istället, då hade det inte hänt.

Ska göra som Adam Alsing och göra en lista på saker som kan fara åt helvete. Återkommer.

Vinter

2007-11-11 @ 10:15:49 Tjöt Kommentera! (0)
Nu känns det som det är vinter ute. Snö och det ser kallt ut.

Igår när vi åkte hem från Jonas kändes det riktigt kallt ute, det va is på bilen och på backen. Jag har inte bytt till vinterdäck än så jag sniglade mig hem på motorvägen.

Idag är det fars dag och jag har köpt en tårta till guben. Erik ska nog få följa med och byta däck, om inte han ska hem till sin far i och för sig. Då får lillErik hjälpa till, det är inte mer med det.Nu ska jag spela lite rogue istället, för jag har inget att skriva om!! Lalalala

Snöfråga

2007-11-10 @ 09:15:31 Tjöt Kommentera! (4)

La märke till en reklam på min blogg. Man skulle kryssa i "Snö på sprej" eller "Snö på riktigt". Jag gillar inte snö, så jag tog "snö på sprej". Då fick jag upp den här texten:
image47

Menar dom att människor behöver snö lika mycket som en isbjörn? Det tror jag inte ett dugg på. Vad behöver jag snö till?


Lite senare. Tänkt lite. De menar kanske att själva jorden behöver snön, för om det blir varmt och all snö försvinner så blir det katastrof.

Snö är inget vidare vackert ord.

David?

2007-11-10 @ 09:08:41 Tjöt Kommentera! (0)
image45
Bah :(

Gomorron landkrabbor!

2007-11-08 @ 08:54:40 Tjöt Kommentera! (2)
Ledig idag för en gång skull, känns bra. Det är massa frost ute, och jag har inte bytt till vinterdäck, så jag borde inte va ute på vägarna o köra idag.

VIlle bara lägga in en bild på vår nya fina lght, jag är så uppspelt!! Hoppas nu inte det blir något krångel, det blir det i och för sig säkert om jag känner oss rätt.Så ser den ut. Nu vet ni.

Ha en bra dag!

Lägenhet

2007-11-07 @ 17:45:14 Tjöt Kommentera! (2)

Flytt i februari!!

Andra sidan Kronoparken, allt är bättre med den nya lägenheten. Lägre hyra, ingen insyn, stor balkong, wohoo!


Peace and löv

Schyffert

2007-11-06 @ 17:32:34 Tjöt Kommentera! (0)

"Man ser ut som Skurt i en höjdhoppsmatta."

Hahaha, det tyckte ja va en fin beskrivning av hur man känner sig nä rman sitter i en gigantisk soffa på ett café. Henrik Schyfferts blogg är tokrolig, du har väl inte missat den?

Vimmel

2007-11-05 @ 09:55:38 Partykaka Kommentera! (3)
Bjuder på två fina vimmelbilder jag hittade på aftonbladet/efterfesten. De samarbetar tydligen :)image41
Jag vet att jag ser ut att ha världens sämsta hållning, och ser livrädd ut MEN kolla min hy! Ser den inte fantastisk ut för att va jag? Bästa foundationen jag provat! Den ska jag köpa även om den kostar 250 spänn. Clinique är det hyper smooth eller nåt. Ja gillert! Eller va tycker du?

image42
Erik och Pauline och Linda i bakgrunden :)

Jag fick se Paulines piercingar. De va balla. Jag vill också ta i tutten men jag törs inte :S

yestergår

2007-11-04 @ 17:17:14 Partykaka Kommentera! (2)
Igår svischade jag till Lina för att bli bjuden på god mat (tack sötis!) och extreme makeover-styling. Sen bar det av till Jonas o Pauline där festen va i full gång. De kollade på Time out! Jag åt ostbågar och vi spelade lite häftigt Wii, jag va nog mest imponerad av alla, och då va det ju ändå inte första gången jag spelade... Jag märkte plötsligt att min sista öl va borta, det visade sig att Lin akidnappat den. Det gjorde väl egentligen inte så mycket, men det resulterade i att hon mådde dåligt och jag va lite för nykter. Bussen kom från ingenstans, ingen fattade nåt, och vi åkte in till stan.

Jag va inge sugen på nöjes, så jag tänkte ta med mig karlsloken och åka hemåt. Lina försvann någonstans med orden "Jag åker hem". Patrik försvann också. Eriks kompisar ville inte heller åka till Nöjes, och J o P ville inte gå dit själva. Vi stod och dividerade ett bra tag om vi skulle försöka med nöjes ändå, åka tillbaka till J o P eller åka hem till mig o E. Till slut kom någon med den fenomenala idén .- vi drar till Ankan! Det gjorde vi, ingen kö men mycket folk inne! Många va utklädda så det va skoj som fan. Pauline va pussjuk och försökte tvångla mig några gånger. Jonas blev plötsligt sugen på tequila. Dam dam dam, döden!! Ingen ville ha även om han erbjöd sig att betala. Rätt va det va stod han framför oss med en bricka tequila. Jag och Glenne körde sten, sax o påse om vem som skulle tvingas ta en tequila. Jag förlorade såklart och gick med ut på balkongen där E o P stod. Jag tyckte det smakade bättre än jag mindes, medan alla andra höll på att dö för det va så äckligt. Det kom en tjej och undrade om jag ville va med på kort. Jag fick 3 försök, all amisslyckade, men jag valde ett av dem och fick säga mitt namn. När jag frågade vart hon va igfrån, visade det sig va Aftonbladet. Haha, fyffan.

När ankan stängde gick vi till BK och blev bjudna på XXL hamburgare av Jonas (tack o bock!). Jonas tog sen sin bugare och satte sug på trottoaren och åt. När han va färdig sa han "Har jag ätit nåt?" Vi sa som det va, han hade suttit nästan ute i gatan så bilarna hade tutat på honom. Hej minneslucka? Det va kallt som attan ute, och vi stod i taxikö till 3, sen tröttnade vi och tog bussen, den räddande ängeln som gick till Stockfallet. När vi stod i busskön kom det en man som kollad epå Erik (som va klädd i tysk officiershatt) och sa "You looking nice, yes! Can I take a picture?" Mannen ville att jag skulle va me dockså, och det blev en ritkigt bra bild. Hade det inte vart för att man va tvungen att ge ut numret så hade jag bett honom skicka det som mms. På bussen sen lyckades mannen hamna mitt emot oss och satt och to gkort på oss. Mest Erik, och han sa ofta "You looking good, yes!" Han försökte ta kort på en tjej som satt i mittgången (vi satt längst bak, så ho nsatt på en trappsteg där). Hon blev arg på honom och sprutade ner honom med sin vattenpistol! Haha, det såg så kul ut! Jag fick hennes armband, det va guldigt med oranga berlocker/ingeltangel. Hm. Jag tröttnade rätt snabbt p åden där mannen som tog kort, så jag kollade bort eller hade handen för ansiktet hela resan "Halloo!" ropade han så vi skulle kolla, haha litte tölig.

Yippikajey

2007-11-03 @ 15:10:45 Tjöt Kommentera! (0)
Känner mig piggare, mycket piggare till och med, efter duschen.

Jag blev sömnig i duschen, så jag drog ner själva slangen så lågt det gick, sen la jag mig i badkaret (ungefär som ett ihopknycklat papper) och sussade en stund medan det varma vattnet strilade över mig. Sen blev jag piggelin.

Yuck Fou!!

2007-11-03 @ 12:18:36 Partykaka Kommentera! (0)

Party ikväll och jag är sjuuk! Va det så nödvändigt just idag!? 

Oroa er inte, jag kommer ändå. Röd klänning vare väl tänkt, hootchie mama!Förra helgen:
image40 
Erik ser ut som värsta biffen, haha!

Banan på stan

2007-11-02 @ 18:43:04 Tjöt Kommentera! (2)

Idag va jag på stan med Linabanan. Och appropå det så hade jag, hurtig som fan, tagit med mig en banan i väskan ifall jag skulle bli hungrig. Den åt jag tillsammans med brownie på BK. Joråsåattte. (snodde jag just det ordet från Lina? högst troligt!)
Jag inhandlade:
- svarta byxor som passar (inte i benen :<)
- ögonfransar
- prover från Clinique
- robothalsband

Jag tror tjejen på Åhléns försökte använda mig som minipsykolog. "Har man finnar som jag, så kan det va att man använder fel produkter i ansiktet, eller att man inte mår bra  på annat sätt. Och om man använder de här produkterna som är bra för huden (det hade hon berättat att hon gjorde), så kan man ju iallfall utesluta det..." Menade hon att hon mår dåligt? Eftersom hon hade finnar fast hon använde rätt produkter? Jag småskämdes och lyssnade vidare när hon pratade på om krämer och milks o vatten.

Tänk om!

2007-11-02 @ 18:36:30 Tjöt Kommentera! (0)
När jag ser någon med till exempel taskig frisyr, eller fula kläder så får jag alltid ångest när jag tänkt det. För tänk TÄNK om just den personen kan läsa tankar! Tänk om! Va dåligt hon/han skulle må om jag sprang runt och tänkte på dennes fula frisyr. Jag försöker att bara tänka det snabbt, och sen tänka neutrala tankar om vädret eller att jag nog ska och handla mjölk när jag åker hem. Så de kan tro att de "hörde" fel. Förlåt mig gud och jesus för att jag inte alltid är snäll. Det är bara så svårt när man själv är perfekt.

Hejdå ansiktsbok

2007-11-01 @ 20:33:17 Tjöt Kommentera! (1)

Nu är jag inte medlem i facebook mer. Nu sa jag tack och ajöken till det. Facebook förresten, jävla namn - ansiktsbok.
 
"Ja, vi åker och handlar idag när det är torsdag istället för imorrn när det är fredag", tänkte vi precis som alla andra människor i Karlstad, och säkert större delen av Norge också. Det va såå mycket folk på Maxi idag och alla ställde sig en cm från hyllan när de letade efter va de skulle ta. Det va helt omöjligt för mig att få tag i något. Skulle tillexempel kolla in den käcka "Halloweenprylar 50%"-hyllan, men då ställde sig en kvinna och en man precis sådär en centimeter framför hyllan, så jag såg ingenting. Jag sprang fram och tillbaka för att få en glimt av innehållet i hyllan, men jag såg inget. Efter en stund ropade mannen tydligt "Ska vi köpa denna till ungarna eller?" Jag är bergis på att han skulle ha den själv.
hits