Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Jordgubbelycka

2011-06-30 @ 14:50:54 Tjöt Kommentera! (0)
Lyckan var total när jag fick nys om att endast idag kostar jordgubbarna 15:-! Jag traskade ner till centrum, givetvis med ett annat ärende också, och fick syn på halva Rud i ett långt led. Verkar som det var fler än jag som hade fått nys om detta spektakulära!

Ställde mig i kö iallafall och fick ett spännande sms mitt i allt! Kön segade sig, och jag funderade på att låtsas svimma eller något, så folk skulle tycka synd om mig och låta mig gå före. Men det gjorde jag inte, utan stod snällt och väntade.

4 liter jordgubbar rikare traskade jag runt och letade efter Apoteket. Fick fråga mig fram, och jag var visst på fel sida Pekås. Apoteket hade lunch stängt, så jag satte mig och väntade och läste en tråkig tidning om kungahuset. När jag läst allt om "Silvias lilla, men ack så ljuva hämnd" så öppnade de äntligen och jag kunde hämta ut min Baby-to-be-box.

Det är riktigt varmt ute, precis som igår. Jag och Martin satt på balkongen och åt och började sen genast pusta och klaga över att det var för varmt. Kände att det var lite dumt nu när det för en gång skull är sol, att inte utnyttja balkongen, men vi gick in och jag la termometer i solen för att mäta graderna. 57.8 grader, visade den och jag kan tycka att det var helt okej att klaga lite över för varmt.

Men nu ska jag sätta mig och prova igen!

Godmorgontriss

2011-06-29 @ 09:33:34 Pixelpix Kommentera! (1)
Tre roligheter jag har läst under mina vakna 90 minuter:

Bästa namnet!

*flämt*

Just det!


Anteckningar

2011-06-27 @ 11:44:54 Familjeheter Kommentera! (6)
Idag fyller världens bästa mamma år. Satt och tittade i min tio års-dagbok vad jag hade skrivit denna dagen. Fick syn på följande:

Haha, va glad hon måste blitt.

Fira- midsommar

2011-06-25 @ 11:48:38 Tjöt Kommentera! (0)
Vid lunchtid blåste vi till Faggan för sedvanligt midsommarfirande. Vi satt först och tjötade och gonade oss i det halvklara midsommarvädret. Sol- tvärvarmt- nästa sekund mulet- kallt. Jag var hungrig direkt och tryckte i mig två mackor.

Ett par timmar senare ledje jag och Lina bort matlagningen till resten av folket, och gick in för att ordna det sista i tipspromenaden som skulle hållas senare.

Sol vid matbordet.
Älskar midsommarmat, fy tusan så gott!

Ytterligare några timmar senare skickade vi iväg folk på tipspromenad, med jag och Lina tog disken. Det vill säga, vi kastade papperstallrikarna och plastbesticken i en påse och skruvade på locken på sillburkarna.

Sen hade vi lite lekar:

Vem använder mest tunga? Notera gärna vår lille domare!

Vem suger bäst?

Vilka kramas bäst?

Vem är störst i käften.

Är lite bitter över mitt skrattanfall mitt i leken, så jag förlorade med en marschmallow. Man skulle alltså trycka in så många som möjligt i käften.

Kunde vart den första bra bilden på oss. Synd på skärpan.

Tack för en kanonmidsommar! Vi var visserligen lite törra och åkte hem framåt midnatt, men det tror jag var rätt beslut. Min rygg värkte efter att ha suttit stora delar av dagen, magen spände ut sig som en välfylld badboll och Martin ligger nu bakis och vill inte röra sig.

Slänger upp resten av bilderna på bilddagboken. Är väl ingen jävel som använder det längre, men jag håller fanan ett tag till!

Fira- fredagmorgon

2011-06-25 @ 11:22:07 Tjöt Kommentera! (2)
Igår, fredag, fyllde jag år. Morgonen var supermysig!

Martin smög upp och gjorde iordning en rejäl frukost som han kom in med tillsammans med några paket! I första paketen låg ett spaghettimått (väldigt bra present, jag har tänkt på ett sånt sen jag flyttat hemifrån, men aldrig kommit ihåg att köpt!). I andra låg ett par jättefina örhängen. De var tydligen specialbeställda, och gjorda av halsbandsberlocker. Superfina!

Det sista jag öppnade var ett kuvert där det låg ett sött kort!

Spännande! Var ska vi?! Jag har ingen aning.

Sen smaskade vi vidare på frukosten som bl.a. bestod av jordgubbsbagateller med philadelphia. Ville aldrig sluta äta.

Fira- tors

2011-06-25 @ 11:05:28 Tjöt Kommentera! (2)
I torsdags kom mamma, mormor, Martins föräldrar, Martins bror + sambo och fikade lite. Jag fick presenter och bjöd på hembakt.

Martin fick skära tårta åt alla, för den var så frusen och hård.

Fick en amningskudde, ett babygym, en Galenskaparna-box, sminkpennan 102 från MUS, pengar och ett litet sykit! Tack alla!

Smutsiga golv

2011-06-23 @ 16:44:18 Tjöt Kommentera! (2)
Om vattnet ser ut såhär efter att ha bott i en lägenhet i tre veckor, och badrummet, datarummet och druttrummet är tagna...

... kan man misstänka att de tidigare hyresgästerna glömde ta golven när de flyttstädade?

Jag vet inte, kanske har vi varit skitiga som fan de här veckorna.

Celluliter

2011-06-23 @ 14:24:00 Tjöt Kommentera! (1)
Haha, just det; det känns så fint när ens sambo säger:
"Älskling, nu kommer din låt!"
Och man lyssnar och tror att nu kommer en smäktande kärlekssång, eller något annat gulligt. Så hör man texten:

"Min fru har inga celluliter, nej
min fru har inga celluliter.
Men min fru har med åren
fått små skrattgropar i låren"

Önska

2011-06-23 @ 13:42:52 Tjöt Kommentera! (2)
När jag fyller år brukar jag lagom till dagen jag fyller, eller ett par dagar senare komma på något. I år är jag inte sämre. Gästerna kommer om några timmar, och precis nu kom jag på saker man kan önska sig:
 • Vispbunke med både gummebotten och handtag (har två som har det ena och det andra, men inte en som har både ock)
 • Soppgryta (märkte igår att jag tappat bort min, kankse är den nerpackad, kanske har den inte kommit fram än)
 • Toarullshållare, både sån man har rullen på och en sån där man kan ha sånna som man ska använda
 • Kupa till lökhackaren (när man använder den så flyger det smålökbitar överallt. Har ni ingen lökhack, förresten, så skaffa det, det är guld!)

Det stör mig lite, det borde va mer. Sånnadär saker man tänker att man vill ha, men när man ska köpa blir man för snål och ångrar sig. Jag vet inte. Pussel kanske. Min rygg hatar mig redan, kanske inte ska göra det värre.

Färdigbakat

2011-06-23 @ 12:21:01 Matprat Kommentera! (2)

Kokosformar.


Min första rulltårta. Den ser mobbad ut.

Nu ska jag städa här hemma, och försöka ignorera min rygg som värker. Vet inte vad jag har gjort, eller vad jag ska göra åt det.

Igår åt vi tacosoppa, det va längesen. Men uuh, så gott! Utan paprika dock, för det är karl för kräsen för att äta, hihi.

Bakdag med husfrun

2011-06-22 @ 11:09:58 Matprat Kommentera! (6)
Var uppe i ottan och bredde smörgåsar till min hungrige karl som stod i duschen, innan han skulle fara till arbetet på fältet (kontoret). Gjorde ett tag även frulle till mig själv och sedan började stora bakdagen.

Naturligtvis kan inget gå helt smärtfritt när jag är i farten, och inte heller idag. Skulle använda degkrokarna när jag rörde ihop deg med elvisp, men när vi flyttade ihop hade jag och Martin två likadana elvispar. Så jag packade ner den ena, och ett sätt med degkrokar. Tyvärr så har ena degkroken en slags platta på sig som gör att den bara passar i ena hålet, och nu stod jag med två sånna, och degkroken till andra hålet ligger således nerpackat tillsammans med en tvillingkrok. Jag använde en degkrok och en smetvisp.

Dumlegrottor

Skojade till det med några och la på en After Eight. Får väl se hur det smakar. Annars är det vanligt att man har Nobless på, men det hade jag inga.

Skulle baka kokosformar härnäst, men så har jag naturligtvis glömt en ingrediens, så jag får göra dom imorrn istället.

Näst på tur står istället marängswisstårta med jordgubbar.

Födelsedag

2011-06-20 @ 10:40:24 Tjöt Kommentera! (5)
Födelsedagen hägrar i skymningen, och på midsommarafton smäller det. Nu gäller det ju bara att komma på om man önskar sig något. Jag kom för några veckor sedan på att jag önskar mig en elgrill. Det fick vi i inflyttningspresent av mamma!

Det enda jag kommer på är:
- amningskudde
- sminkpensel 102 från make up store

Kul önskelista, yes very. Kanske ska önska mig det här:

Lite mat jag och mamma slängde ihop förra året.

Härj

2011-06-20 @ 10:04:00 Partykaka Kommentera! (6)
I lördags härjades det runt mest hela dagen. Vi var till tippen på Hammarö, bytte bilar på Martins jobb och jag undrar om vi inte hann med en liten handling också. På kvällen skulle vi ha lite inflyttningsfest va det tänkt. Vi for runt här hemma innan och städade och plockade så det skulle se hyffsat ut.

Foto snott av världens snyggaste pappa-to-be

När Lina kom satte vi oss på balkongen och myste, solen låg på och ölen rann i våra törstiga strupar. Några till anlände och snart var balkongen så full så vi fick gå in.

Sur-i-ett-hörn, Kristin, Figge, Maria och Johan
Det kom inte så många, de flesta var upptagna på annat håll, vilket var synd. Men jag är jätteglad för de som kom, ett litet men naggande gott gäng!

Knöing i soffan.
Vi drog så småningsom till Ankan där vi hade friplåt, så vi skulle slippa betala oss in. Men det var kö utanför, vilket gjorde att vi kom in 7 minuter efter att friplåten slutade gälla, och fick vackert betala oss in. Jag surade lite, men gick med ändå.

Där inne fick jag mig en sliskig alkoholfridrink, som förresten hade blivit riktigt god om det hade haft lite mer... sting i den (dvs alkohol), haha.

Ärligt snodd bild från: sockerapa

Diskusmaskinus

2011-06-18 @ 10:17:13 Pixelpix Kommentera! (0)

Nya familjemedlemen, höhö (våra skåpluckor är vedervärdiga, I know)!

Har inte testkört den än, men jag hoppas den funker. Har aldrig haft eller förstått grejen med att ha en diskmaskin, när det nu är så lätt att diska för hand. Men jag kommer nog älska den som min egen son.

Antistress

2011-06-15 @ 13:35:41 Tjöt Kommentera! (3)
Antistressbehandling för ben och fötter bokad och ska avnjutas imorrn förmiddag. Skönt. Borde passa på att gå massa på morgonen så jag riktigt kan känna att jag unnar mig något av värde.

Nu ska jag köpa färsk ananas på Willys.

I gymnasiet

2011-06-15 @ 12:56:16 Pixelpix Kommentera! (2)
Ibland hittar man små saker som man tycker är riktigt roliga och vill dela med sig av till världen. Problemet är att det antagligen bara är roligt för de inblandade, och ibland knappt det.

Jag och Lina gick i samma klass i gymnasiet, såhär såg vi till exempel ut då:

Ibland på lektioner så sades det roligheter som jag genast antecknade. Hittade små nerkluddade seriestrippar där vi två är iblandade och en lärare. Gjorde de lite snabbt i ps, och tänkte nu dela med mig. Vi var kanske inga ljus, det ska jag inte påstå.


Presentkort

2011-06-14 @ 13:22:27 Tjöt Kommentera! (6)
Har ett presentkort på en hudsalong i Karlstad som går ut den 21e.

Tänker mig någon av dessa. Kan inte riktigt välja, jag är alltid så ambivalent. Vad tycker ni? Kom med åsikter please!

Morron-sms

2011-06-14 @ 09:46:50 Pixelpix Kommentera! (1)

Mer gott

2011-06-13 @ 15:42:53 Matprat Kommentera! (3)
Varje sommar längtar jag efter en särskild sak. Ja, förutom sol, värme, ljusa kvällar, ledighet osv, så slår följande otroligt högt:

Crisp 'n wheat med jordgubbar på! Först hette brödet Bagateller, sen hette det Crisp 'n light, och nu hade det vist bytt namn igen. Man kan med fördel ha philadelphia under jordgubbarna, men det hade jag inte hemma just nu.

Namnam.

Midsommar!

2011-06-13 @ 13:17:15 Matprat Kommentera! (2)
Tjuvstartar med midsommarmat redan nu! Så lätt och så gott!


Mängder med gräddfil! Hittade gammal fryst gräslök i frysen från någon gång före Kr när jag var i Linas stuga och plockade.

Bes-hök

2011-06-12 @ 11:00:21 Tjöt Kommentera! (2)
Tror kanske att vi får besök av mamma och mormor idag. Tänkte att jag skulle göra mig till och baka. Tyvärr har jag visst packat ner mina bakformar. Jag riktigt minns hur jag höll i dem och tjoade: "Höhö, som om jag kommer använda dom här!" Ångrar mig nu bittert.

Gladiatorerna redo?

2011-06-12 @ 10:58:21 Tjöt Kommentera! (0)
Igår var jag, Martin och lillebror på Gladiatorerna-inspelningen i LLA. Bästa Emelie hade kirrat fribiljetter, och vi satt på rad 6 "skymd sikt pool". Det stämde inte alls, vi såg poolen bäst av allt, för vi satt precis framför den.


Innan "Pendeln"
Inspelningen tog nog 5 timmar kanske, och min röv fick träsmakde sista timmarna. Jag löste det med att stå upp och sitta i Martins knä. Noterade att Gry Forsell är skitsnygg, och (nästan) alla gladiatorerna är korta.

Kul att va med på en tvinspelningen, även om det var lite drygt med alla omtagningar.

Stånk

2011-06-10 @ 13:56:11 Tjöt Kommentera! (4)
Stånkar och pustar och grejar här hemma. Tömmer lite kartonger, svarta säckar, tvättar och dammsuger. Önskar jag hade en hylla att ställa in alla skolgrejer. Börjar få ont i ländryggen, ska kanske inte bära mer. Men jag måste ju få någonting gjort när jag nu går här och dräller.

Vi har köpt en diskmaskin som kommer nästa vecka, det ser jag fram emot! Har aldrig ägt en sån, eftersom jag inte tyckt det behövs. Har inget problem med att diska för hand, men jag tror att diskmaskingen ändå kommer vara guld värd. Speciellt i hös när vi är en till i familjen.

Ni glömmer väl inte gravidbloggen? Bara att maila om ni inte fått lösen än.

Don't miss!

2011-06-09 @ 11:57:58 Tjöt Kommentera! (0)
Missa inte bilden jag la till i DET HÄR inlägget!

Men!

2011-06-09 @ 11:51:35 Pluggponny Kommentera! (0)
Kom till skolan tjugo i nio och såg att det var helt folktomt där annars hela klassen brukar sitta och invänta läraren. Tänkte att jag kanske bara är tidig, så jag satte mig att vänta. Kreten dök upp efter ett tag och vi väntade och väntade. Ingen klasskamrat, ingen lärare.

Vi gick för att hitta våra bildmappar för att ändå slutföra vår lilla bok vi gjort tillsammans. Hittade min mapp, men inte Kristins (som innehåller boken bl a). Den va som uppslukad av jorden. Barbro, läraren, var inte på sitt rum så vi hängde utanför salen i väntan på att hon skulle dyka upp.

Jag svimmade nästan och ångrade att jag inte tagit fler (h)järntabletter. Vid kvart över tio gav vi upp och knatade ner till bussen. Köpte oss lite fika (jag fick t ex äntligen smaka croissant!)

Loggade in på its nu, och fick syn på det här meddelandet:


Suck, kunde hon inte lagt ut detta igår kväll istället?! Ja, alltså, det var jättetrevligt att sitta och tjöta med Kreten, men jag hade hellre tagit sovmorgon eftersom jag sovit som en kratta i natt.

Liten rundvandring

2011-06-08 @ 16:23:42 Videokaka Kommentera! (10)

Pust, jag fick ihop en planlösning till slut. Varför står det L på en av garderoberna i sovrummet? Wtf.

Yay for today

2011-06-08 @ 09:29:15 Tjöt Kommentera! (1)
Har äntligen telefonköat mig till läkarsamtal! Han visste direkt vad jag skulle ha mot hostan, och skrev ut recept snabbt som vinden. Skönt!

Ska iväg snart och ta lite blodprover på vårdcentralen på Skoghall.

Ute mullrar det lite, men inget regn än så länge. Hörde att regnet är över Hammarö, gött att det är dit jag ska då.

När jag kommer hem ska jag kanske göra en touringfilm över mitt nya place, och sedan den sista skoluppgiften. Dags att bli klar med plugget för i år känner jag!

Nja för idag

2011-06-07 @ 21:11:04 Tjöt Kommentera! (2)
 • Imorse var jag alldeles för trött när klockan ringde. Satte på snooze efter snooze lite för länge.
 • Missade halv niobussen till skolan, men tänkte att det inte gjorde något eftersom det skulle gå en tio i också.
 • Gick till bussen, ringandes till läkaren (för jag vill att han kollar till mig hosta som aldrig ger sig).
 • 8.40-nånting är jag på plats och sätter mig och väntar på bussen. Ringer fortfarande läkaren, som hela tiden verkar prata i telefon, för det tutar upptaget.
 • Kommer på att jag glömt matlådan och rusar in för att hämta den.
 • Kommer ut tillbaka till busshållsplatsen, kliver på bussen som kommer, och precis när jag betalat så frågar den som gick på efter mig om bussen går till universitetet. Det gör den inte, och jag hoppar av bussen igen.
 • Nästa buss går tjugo minuter senare, och jag inser att jag kommer bli toksen till skolan, som börjar nio.
 • Går tillbaka hem igen, fortfarande ringandes doktorn.
 • 9.10 är jag tillbaka på busshållsplatsen, hinner med bussen och kommer ganska mycket försent till skolan. Tur i oturen så kom tydligen inte lektionen igång förrän tjugo över, så jag missade bara några minuter!
I skolan idag har vi gjort snajsiga 1600-tals klänningar av tidningspapper.

Efter skolan knatade jag till min förra lägenhen för att hämta hem cyklen. Hade ont i fötterna, men peppade mig med att jag snart skulle få hoppa på hojen och susa hemåt. Susningen uteblev dessvärre, då det inte stod någon cykel där jag lämnat den! Det stod ett helt gäng med cyklar där för en vecka sen, och nu var alla borta, utom en barncykel. Blev både arg och ledsen, och gick med bestämda steg till hyresvärdens kontor. Där fick jag ett visitkort och tipset att ringa vaktmästaren. Lämnade meddelande och hoppas de ringer upp snarast.

Fick gå till Kronoparkskyrkans busshållsplats med mina onda fötter och svettiga kropp. Satt och väntade en mindre evighet på bussen och surade över att solen låg på och stekte mig som en varm korv.

Så.s.

2011-06-05 @ 10:08:13 Tjöt Kommentera! (7)
Nu så, nu kan man komma igång med detta igen! Flytten till Rud är färdigställd och vi börjar komma iordning. Jag trivs otroligt bra och mår otroligt bra!

När jag har hittat kameran ska jag dela med mig av lite bilder från lägenheten, tänkte jag. Försökte rita en planlösning i ps, men det gick inget bra, allt såg oproportionerligt ut.

Igår var vi på inflyttningsferra hos Hugo. Det var mest folk jag inte kände och jag satt i soffan och tryckte nästan hela kvällen. Kul att se gamla bekantingar dock, yay! Vi åkte hem ganska tidigt, elva-halv tolv, för min öl var slut och Lina och Emmy ville in till stan.

Nu ska jag strax käka frulle, tänkte att karln skulle röva sig upp först bara.
hits