Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Va?

2008-11-28 @ 17:47:27 Tjöt Kommentera! (0)
Igår var en dövdag. Jag hörde ingenting. Alla fick säga saker och tin gtvå gånger, och knappt då fattade jag. Tur att jag var på småbarnsavdelning där ungarna ändå inte kan prata (hoppas jag, jag hörde kanske bara inte). Efter jobbet var jag och fikade hos mormor, men jag hörde knappt vad hon sa heller, och inte bror min heller. De verkade alla prata med för bred dialekt, eller för sluddrigt och mumligt.

Idag på affären träffade jag min gamla mentor, LL. Jag brukade kalla henne satan. Men hon var trevlig och jag hörde mig själv säga:
 "Hälsa Håkan från mig!".
Varför skule jag vilja att hon hälsade till mobb-Håkan? (Hon och Håkan är mentorer för en klass ihop, därför jag hälsade bara till honom.) Jag hade väl kunnat sagt att hälsa alla. Eller ännu bättre- hållt käften eftersom jag inte vill att hon hälsar från mig till någon. Kanske Ulla-Carin (svenskafröken som jag f.ö. hittat på Facebook, men inte vågat bli vän med. Jag fick för mig att det skulle vara töntigt.). Hittade för ett tag sen en loggbok från svenskan, vi skrev ungefär som en dagbok och Ulla-Carin läste och skrev en kommentar. På sista sidan så står det "Jag vill ha MVG i svenska!!" Det fick jag. När jag träffade LL så utbrast jag (men ja, jag är en tant!) :
"Men guud, va fin du är i håret!" (det var åtminstone annorlunda mot vad jag var van),
"Tack, du med! ... massa.. färger..."
"Mja, det är ju så urtvättat nu, så det är inget fint just nu!"
svarade jag käckt.
"Nähä... eh.. hur är det med dig då"
sa hon.
 Vaddå nähä?

Köttbullar, prinskorv, wok, makaroner och rödbetssallad blev kvällens middag.  4 av 5 toast.

träd

2008-11-25 @ 19:08:28 Tjöt Kommentera! (6)
Nej, det är inte små korvar i trädet på headern. Det är juliga ljus, ser ni väl? De är inte tända än, det gör man på söndagar.

Nu är det sagt.

Choklad

2008-11-24 @ 20:14:45 Tjöt Kommentera! (4)
Jag är chokladsugen. Hm, ska man trotsa snöstormen och ge sig ut till de kalla vidderna (krp centrum)?

Medan jag funderar kan jag delge en lite märklig sak som hände förut. Var på Krpjouren och hämtade ut ett paket, frågar snubben i kassan om han vill se mitt leg.
 "Näej, jag känner igen dig." svarade han och gav mig paketet.
Haha, va? Hur kan han veta att det var mitt paket om jag inte visar leg. Vem var han, jag kände inte igen honom. Han var typ 40, typisk krpbo (vad det nu innebär, haha). Creepy.

Ska jag köpa choklad tro? Är sugen på Marabous apelsinchoklad. I affären kommer jag ångr amig och köpa Daimsmaken istället. Samma visa jämt. Jag kommer ångra mig om jag köper apelsin också, eftersom den inte är lika god som daim. Kanske måste köpa ngt till Erik också om jag ändå går, han jobbar ju sent ikväll. Då köper jag något som typ Brio, och blir sugen på det själv också. Jag känner mig själv alltför väl, så väl att jag vet att jag inte kommer göra ngt åt det utan det kommer sluta precis som förutspått. Eller så stannar jag hemma och ser på Simpsons.

What to do, what to do?

Festiz

2008-11-23 @ 21:25:47 Partykaka Kommentera! (0)
Igår var jag och Erik på minigalej hos Pubis. Vi spelade Rockband och jag sjöng för fulla muggar! Provade trummorna också, var mycket lätttare än gitarr konstigt nog.

I köket pratade alla WoW och en och annan virkade. Det slutade med att Erik fick en fin mössa.

Fröken Panna. Extra söt med den där lilla tofsen som hänger fram i mitten. Haha!

I övrigt var det lungt, jag körde och det gjorde Jonas med, så vi satt och kände oss mogna och vuxna. Jag smakade (pyttelite såklart) på det första rödvinet jag kan tänka mig dricka! Alla andra brukar jag tycka smakar och luktar spya så jag brukar inte ens kuna slicka på det. Men vad kul, snart är jag fulländad, det hör jag det! Morgon tror jag det hette, och Anna och Peter fick det när de gifte sig. Peter var inte med igår och när Anna stod och öppnade flaskan så frågade jag
"Vad stod det för instruktioner, alltså när skulle ni dricka det?"  (vi hade satt små lappar på varje flaska de fick.)
"Efter vårt första gräl..."

Jag blev lite ställd och trodde de hade bråkat. Men det hade de inte, han var bara iväg och spelade rollspel med ett gäng andra.

Korvsoffa

2008-11-23 @ 10:55:01 Tjöt Kommentera! (10)
Regel nummer 1: Titta inte på baksidan av (öl)korv. Du vill inte se vad den innehåller. Jag vill iallafall inte. Men ändå vänder jag på förpackningen och tittar och läser (och fotar) innehållet.

Jag strök under det jag fann lite... inte okej. Ser nu att det står "100g salami, varav 145g kött". Jag blev förvirrad nu. Va?
Men ätbar tarm. Är det verkligen okej? Och rök? Vad är det för jäkla ingrediens?


Stökig bild på vardagsrummet med de nya sofforna. Det passar skitbra och det är gott om plats i rummet fortfarande!

Här har jag fångat en orb på bild, om mamma och Micke får uttala sig. Lillebror är mer skeptisk, men jag tycker det är mysigt att tänka att små ljusfenomen flyger runt och härjar i mitt vardagsrum. Ser ni den?


Har fått påpekat för mig att det är lustigt att jag skrev "en stökig bild..." med tanke på att det är totaltomt överallt. Haha, inger på bordet, inget i sofforna. Jag tänkte, när jag skrev att man ser ju dammsugaren, sittpuffen, kartonger bakom tvn osv, eftersom vi mosat dit allt när vi bar in sofforna. Men mja, det ser löjligt städat ut. Haha.

Torrt i huvudet.

2008-11-21 @ 17:36:59 Tjöt Kommentera! (3)
Har inte gjort mycket, om ens något alls att delge. Men det brukar inte hindra mig från att pladdra på några rader framöver. Igår köpte jag en ny ansiktskräm, den luktar gott och jag funderade i flera dagar (1) innan jag kom på vad det var för doft- Ahlgrens bilar! Erik älskar den och jag älskar den (Erik luktar, jag smörjer!). Jag måste ju älska den, så dyr som den va. Den kostade ca 100 spänn mer än jag hade trott (hoppats) på, men jaja, den verkar dryg och alldeles... alldeles underbar. Ole Henriksen - Nuture me, heter den. Löv itt.

Imorrn ska vi hämta soffor i Filipstad, sen få plats med dem hemma, sen bli bjudna på mat på Färjestad och sen dra till Gruvolyckan för Pubisfest. Jag funderar på att köra straight chaufför. Hahahaha vad skriver jag? Låter det stå kvar, låter så konsigt. Nykter och körbar menar jag iallafall, som om någon inte förstod. Orka åka buss till andra sidan stan. Blir nog tokroligt!

Knepig låt på radion(i sambatakt):
"Godis är gott!
Godis är gott!

Gränna är ett paradis, om man gillar polkagris!

Men ät inte knäck från Barsebäck!
Godis är gott!
Vad kokar man i Barsebäck? Jo, samma gamla jävla knäck!
Godis är gott!"
Undrar vilka som gjorde den. Får lyssna intensivt. Nejfan, nu var det Queens istället.

Tittut!

2008-11-19 @ 15:14:33 Partykaka Kommentera! (0)
Nej, jag hade inte världens fylla och låg däckad tills idag. Haha! Nej, nej.

Lördag: Skitkul, vi förfestade med Backstreet boys och Carola för gamla minnens skull. Sen dansade vi oss iväg till BMB. Där tog vakten vårt VIPkort och släppte in oss. Vi svassade till garderoberna, sen ut på dansgolvet där vi dansade som gnuer. När vi precis tjackat öl kom det fram norrmän och tjötade med oss. Det visade sig att hela bmb var fyllt med norrmän som levde som kungar (eftersom det är såå billigt i Sverige).

Vi skakade av oss dom genomklassikern "Nej, men jag måste gå på toa, ses kanske sen!" Sen höll vi oss undan dem resten av kvällen. Vi beställde en drink och sen drog vi ner på stan där vi tog följe( eller vart kom dom ifrån förresten?) norrmän. De hade spelat klart sin fotbollssäsong och hade dragit hit för att leva rullan en helg. Det slutade med att de bjöd oss på baguette från Sjöqvisten(eftersom det är såå billigt...) och vi stod och tjötade i över två timmar. De bodde på Plaza och undrade om vi ville med på "efterspel", vi fnissade och sa att det låter lite dumt på svenska, och avböjde inviten.
"Men vi har jacuzzi" försökte dom.
 "Men vi har inga badkläder, och vi vill ju inte genera era rumskompisar."
"Nja, alltså jag tror det är okej för dom..." Haha.
Skönt att prata med två som inte var ett dugg slemmiga eller raggiga, utan bara några att babbla med. Inte för att jag fick det att låta så, med jacuzzigrejset, men det var också allt.

Vid Åhléns sa våra fötter stopp och Emelie ställde sig i taxikö. Precis då svängde en taxi förbi och stannade, vi fick åka hem för en billig peng och vi däckade i varsin säng halv fem- fem någonting.

Söndag: Lungt.

Måndag: Jobb, sen skola, sen köpa WoW.

Tisdag: Jobb, sen kom mamma och Micke en sväng, sen fläskfilé med pommes o bearnaisessås (galet gott!)

Onsdag: Jobb. Men nu har jag uppdaterat bloggen och nu sätter ja gigång Lich. Ska göra en transfer tror jag. Join us on Nordrassil. vettja. Horde.

Varför ses?

2008-11-15 @ 12:34:07 Tjöt Kommentera! (10)
Varför ses när man har blogg? Jag skrivernog  för mycket, jag har ju inget att prata om IRL.

Pratade med mor i tfn igår.
- Jag var och handlade igår och...
- Ja, jag vet, jag läste det i din blogg.
- ...
Senare i samtalet.
- Imorrn ska jag ut med Emelie!
- Ja, jag vet, jag läste det i din blogg.
- Jag såg ett horoskop och där..
- Ja, jag vet, du skrev ju det i bloggen!
- Men va fan, det la jag ju upp för 2 minuter sen, hur har du hunnit läst?


Sådär fortsatte det samtalet igenom.


Detta lagade jag för övrigt igår. Fläskfilé, ananas, banan, paprika, tomat och toppat med mozarella.

Nu ska vi byta däck!

skrivet i stjärnorna

2008-11-14 @ 18:27:28 Partykaka Kommentera! (0)


Här ser man ju klart och tydligt att jag kommer ha roligast (i novembermånad) i morgon och på söndag. Det måste ju bero på att Emelie hämtar upp mig imorgon och sen kommer vi ha förfest med smink, mat och skumpa, sedan drar vi och skakar rumpa någonstans och avslutar med att däcka i varsin säng hos hennes föräldrar.

Jag är lite uppspelt, ja. Sist jag var ute vet jag inte ens när det var, kanske i september när jag var hos Lina. Ute med Emelie var jag senaste i april-07. Skoj, skepp och hoj. Break a leg!

Matprat

2008-11-14 @ 17:59:13 Matprat Kommentera! (0)
Tur för er att ni tycker så mycket om att höra om min matlagning.  Har börjat laga en hel del sedan jag slutade spela. (idag var jag visserligen på Bergvik för att snappa upp 2 ex av Lich, men de var slut. så ingen skada gjord.) Iallafall så tänkte jag ikväll föra fläskfilé med mozarella. Men först ska jag ringa min kocksyster och höra om det kan bli gott. Har nästan aldrig ätit mozarella (men av någon anledning alltid hävdat att jag inte tycker om det.) Hon är säkert inte hemma än. Attans.

Idag handlade jag:
-3 fläskfiléar à 0.5 kg
- Två burkar ananas i skivor
- En ostbarkislimpa
- Kycklingröra
- Turkisk yoghurt
- Bananer
- Mozarella
Allt gick på 135 kr. Tycker det låter misstänksamt billigt för att vara Maxi.

Maxi firade förresten 15/5 år (ja, de kunde väl inte bestämma sig), och bjöd på löjligt färsk tårta. Godaste prinsesstårtan jag ätit, jag åt till och med upp marsipanen som jag annars brukar lämna. Mums!

Utmanad

2008-11-14 @ 17:04:01 Tjöt Kommentera! (0)
Ja okej, kunde inte låta bli. Utmanad av Evelina

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv
- Blomplanterare på Jensens Blommor
- Moviemaker på Film i Värmland
- Dagisfröken
- Kommunikatör på Transcom

Fyra filmer jag kan se om och om igen
- Titanic
- Stinsen Brinner
- Gilbert Grape
- Lejonkungen

Fyra gator jag har bott på(bara för att jag inte bott i 4 olika städer)
- Båtvägen
- Lillängsvägen
- Skomakargränd
- Fagottgatan

Fyra teve-serier jag gärna ser
- Vänner
- Simpsons
- CSI
- Criminal Minds

Fyra ställen jag vill åka till
- Storbritannien
- Usa
- Kina
- Ryssland

Fyra webbsidor jag besöker dagligen
- Bilddagboken
- Helgon
- Diverse bloggar
- Facebook

Fyra favoriträtter
- Kött, pommes och bearnaissås
- Quorn
- Bruna böner och fläsk (tycker för övrigt det är hög tid att mamma bjuder mig på det snart!)
- Skräpmat

Fyra ställen där jag trivs
- Hemma
- Hos mor
- På dansgolvet
- Någonstans där jag blir bjuden på mat (hihi)

tur!

2008-11-14 @ 10:39:56 Tjöt Kommentera! (0)
VIlken tur för mig att alla verkade tycka det är en dålig idé med kommentargrejset. Då slipper jag. Men ni som gör så, keep up the good work!

Inget jobb idag. Missar ungefär 400 spänn, men får vila ryggen som säger nej tack.

Imorrn blire tokroligt hoppas jag! Woo!

Kommentarer

2008-11-13 @ 20:36:42 Tjöt Kommentera! (6)
Ska försöka att fr.o.m. ikväll bli bättre på att hantera kommentarer. Jag svarar på de flesta, på min egen sida. Jättebra och smidigt för mig själv, inte lika kul för den som frågat/undrat ngt att hålla koll på om jag svarat. Alltså ska jag följa Evelinas exempel och skriva svaret både i min blogg (för nyfikna läsare), och i personen i frågas blogg(har du ingen blogg så får du stå ut). Ska prova ett tag och se om jag pallar. Jag är ju faktiskt ganska lat.
Jag har redan lite ångest. Jag kanske struntar i det.

R.I.P.

2008-11-12 @ 22:39:01 Tjöt Kommentera! (5)
http://www.aftonbladet.se/kultur/article3756716.ab

R.i.p. Lasse!

Inte alla som vet att jag och två polers var hemma hos paret Sandberg och intervjuade dem. De bjöd på kakor och saft på en Spöket Laban-bricka och var trevliga som bara den. Vi ställde de mest gripande frågorna som: "Vad har ni för färg på era tandborstar?" och "Vad är Tummemamman egentligen gjort av?"

Rekomen..nja

2008-11-12 @ 20:26:03 Tjöt Kommentera! (7)
Jag köpte härom dagen lite mineralsmink härifrån. Jag blev glatt överaskad! Trodde det skulle vara lite billig dret, och jag köpte mest för att prova och få en såndär sminkborste. Men den täckte fint, och även om jag inte alls vet hur man lägger på mineralsmink så blev det riktigt bra. Jag gjorde som jag trodde, swirl, tap, buff eller om det var tvärtom. Det såg ut som jag hade ett tjockt lager puder ochjag hostade och var mjöltäckt från top till tå. Men jag cirkulerade in det och det såg riktigt bra ut. Wohoo! Funderar på att gå så långt att jag rekomenderar det. Men jag ska låta det sitta på och se om man blir snabbt glansig och så först.Idag var jag och jobbade på mitt.. nu var jag nära att säga hatställe men nej, så långt ska jag inte dra det, Stället jag gillar minst på hela ön. Personalen är nedlåtande.
Situation:
En unge pinkar på golvet, jag börjar torka upp det. Personalen säger "låt det vara så tar jag det sen istället" Sagt och gjort, jag torkade det värsta och stängde sen om rummet där det hänt så inte några barn skulle råka trampa i det innan det var helt borttorkat. Senare på dagen skulle jag gå ut med ungarna medan en personal städade inomhus. "Men Ida, du kunde ju tagit bort madrasserna här inne..." muttrade hon innefrån rummet. (Let me ask you this: shut up!-Wiggum)

Det var som bekant blött och småregningt ute idag, dvs mkt vattenpölar. En unge blir blöt och går in till personalen för att byta strumpor. "Idaa!" ropar personalen på mig. Jag rusar dit. "Ida, var har dom varit? Hon är ju blöt upp till knäna!" Jag sa ngt nästan ljudlöst och gick sen därifrån. Ja, var har hon vart? Vartsomhelst på gården? Barn hittar alltid de djupaste vattenpölarna, och det är ju såå kul att hoppa och plaska! Personalen går sedan in igen och städar vidare.

Vid ett tillfälle knackar hon på fönstret åt mig. Hon pekar åt ena hållet och jag fattar det som att jag ska gå och prata med henne genom ett fönster där. Går dit, och hon lämnar rummet hon är i. Jag stod där som ett fån och undrade vad hon menat. Kanske pekade hon på klockan bredvid fönstret som visade 16.05. Jo, jag har klocka själv. Menade hon "oj vilken tid detta tar(tänk om du bara hjälpt till lite)". Eller menade hon, "nej du får inte gå hem fyra idag utan får bli kvar till halv fem" Eller va? Jag har ingen aning. Hann aldrig fråga för det gick så snabbt när hon kom ut.

Ska dit imorgon igen. Och eventuellt fredag.

Inte okej

2008-11-11 @ 18:02:05 Tjöt Kommentera! (7)
Det är för det första inte okej att sätta upp adventsljusstakar redan. Det är bara början av november! Flera av mina grannar har redan ställt upp ljusstakarna, helst skamlöst! Men det som ändå tar priset, det är en viss familj här i krokarna. De har gjort något så oförlåtligt som att ställa upp julgranen! Med ljus i! Nu!? Va? Det är Inte okej.


Handlade någon liten julklapp i dag. Skönt att vara förberedd. Nu är en helt klar och tre litehalvklara sådär. Skönt.

Oops

2008-11-10 @ 18:52:49 Tjöt Kommentera! (2)
Inte ofta, till och med aldrig det händer att jag glömmer en sak som skolan. Idag råmissade jag den. Jag lagade kyckling och nudelsoppa och började fundera på vad jag skulle göra till middag. Gick igneom ksafferiet och bestämde mig för lasagne. Gick till affären för att köpa mjölk. När jag kom tillbaka drog fyra-nyheterna igång. Det var då jag kom på det. Det är måndag idag och jag borde vara i skolan.

Men lasagnen blev god, använde mig av ett köttfärssåsrecept jag fått av syster med riven potatis och riven morot i. Blev mäktigt, så vi ska nog kunna skrapa ihop till flera matlådor nu också.Tummen upp för lasagne!

Everyday

2008-11-10 @ 14:47:03 Tjöt Kommentera! (1)
Har suttit och beställt lite billigt mineralsmink. Några prover från USA för 0 kr och 35 spänn i frakt. Och en svensk sida sålde smink + borste för 169 kr så jag kunde inte låta bli.

Läser massa om i.d. makeup som jag vart sugen på länge, och det innehåller visst ngt som inte är bra för hyn. Men så säger alla på salonger att det är det bästa på markanden "Mer än bara ne foundation". Huga. Sminkdjungel är vad det är. Och vilken färg ska man ta? Blek, ljus, rosa, gul?

Nu kommer det igen

2008-11-10 @ 10:34:44 Tjöt Kommentera! (7)
Jag har börjat sukta tillbaka till WoW. Snart släpps expansionen, på torsdag tror jag det var. Jag är så sugen på att spela, och Erik börjar också bli det så vi faller nog snart tillbaka. Vi började ju spela WAR ett tag, men ingen av oss fastnade så särskilt mkt för det.

Vi får se vad som händer. Jag ska i vilket fall som helst inte springa och köpa det när det släpps, ska avvakta.

Försöker i ren desperation ladda ner lite alternativa spel så jag inte startar WoW igen. Ett gammal spel som jag spelade när jag var runt 11-12 som hette Atlantis försöker jag få ner, men det verkar svårt att få tag på. Jag minns det som svårt och spännande och helt på svenska. Sen har jag spelat Hells Kitchen ett tag nu, men jag har fastnat och gett upp. Testade även Rollercoaster Tycoon 3.

Bra, bra! (och lite kasst)

2008-11-09 @ 22:41:43 Tjöt Kommentera! (0)
Låg och slöade i soffan tidigar eidag och hamnade på Barnkanalen. Det visades Trazan och Banarne! Det programmet följdes av Dr Snuggles! Kanon och tummen upp, sånt vill vi se! Det är sådana program jag vill att mina barn ska se, inte alla dessa datagjorda program som visas annars. Grejt wörk!

Jag hade nog för övrigt tyckt att när Banarne bli Dr Arne hade varit läskigt om jag hade vart liten. Tyckte nästan det var det nu ju.


Senare idag beställde vi pizza från ett ställe vi hört skulle vara kanonbra med så stora pizzor att inte ens Eriks pappa kunde äta upp en hel. Vi slog till och beställde en varsin "Lyckan special" som vi ryktesväg hört skulle innehålla kebab, pommes och sallad. Vad vi inte visste var att det inte alls var sallad på utan lite tomat skivor bara. Vi blev lite besvikna men åt ändå. Erik tyckte det var kanongott, medan jag tröttnade jättefort. Jag vill ha Hawaii med mild kebabsås och inget annat, det är bara så. Då får jag lite kött i form av strimlad skinka, och lite sötsyrlig ananas också. I like it. Tur för Erik som alltså får pizza imorgon igen. För mätt det blev han, efter att ha satt i sig hela sin.

Sista jag vill säga är att jag just påbörjat den andra boken av tre som jag fick i ett bokpaket när jag beställde en viss tidning. Den verkar urdålig. "Sveriges djävulen bär prada" står det på framsidan, en film jag inte har några intentioner att se. "På andra sidan Venus". Det verkar alltså handla om någon kvinna som jobbar på en tidning och är väl halvchef sådär.
  Ska läsa några sidor till för att se om jag orkar läsa igenom den innan jag ger bort den. Ja, för så snäll är jag att jag ger bort den till någon som gillar fantasyböcker. Fantasy i den mening = det kommer aldrig hända vare sig dig eller någon annan. Oj, va rika alla är, oj, va snygga alla är, oj, vad det är lätt att hitta en lägenhet mitt i stockholm för bara 400 000. A tjena. Jag säger Martina Haag, hon vet hur det är. Egentligen. Hennes böcker gillar jag. Så är det med det, venus here I come.

Inte idag

2008-11-09 @ 14:41:02 Tjöt Kommentera! (10)
Idag åker vi inte till Vidön med lite trisslotter och ett paket med jeansstrumpor. Vi varken bjuder eller blir bjudna på schwartzwaldstårta och kaffe. Ingen har gjort saft till Erik fast han börjat dricka kaffe. Jag kommer inte ta lite saft efter att jag druckit upp mitt svarta. Ingen kommer säga åt oss att äta upp sista kakorna/tårtorna så de inte behöver bli slängda. Vi kommer inte gömma oss och vara jättetysta när någon granne ringer på, vi kommer inte låtsas som om vi inte är där.

Idag kommer jag, precis som min syster tända ett ljus här hemma. Det får symbolisera allt det jag annars skulle gjort idag.


Gjorde en liten film, en slideshow av bilder till minne av vår far.

Succé!

2008-11-09 @ 10:40:10 Matprat Kommentera! (2)
Kakan var succé, alla tog minst 2 bitar var. Mamma Skoog hade bakat en smarrig tårta också, så det blev dubbelmums till efterrätt. Huvudrättern bestod av smördegsinbakad fläskfilé, med med svamp, en utan (till lillebror Skoog och mig), potatisgratäng, sallad och lite ost och kex. Så gott!!

Hot Bree

2008-11-08 @ 16:23:22 Tjöt Kommentera! (1)
Kakan stod i ugnen precis som flera gånger förr när Erik släntrar in. Han muttrar över molkomsinnebandy lag som tydligen spelade väldigt fult hela matchen utan en enda utvisning. Jag ger honom en bit vit choklad och han blir lite gladare(låter som han rä en hund Haha, men chokladen blev över när jag bakade och jag vill inte ha den).
"Mm, min lilla kock!"
"Yes, Im Bree Van De Kamp!"
"Yeaah, Bree is hot! And so are you!"
"Bree is like 50 years old...!"
"Well... she's still hot."Trodde inte killar i 25årsåldern gillade Bree. Trodde de var med Gabbytyper hela högen. Har du en kille? Eller är du kille själv? Jamen dåså, svara mig på vilken du gillar bäst på Wisteria Lane! Av damerna.

Ja, vi pratade engelska med varann. Det är bra träning. Bror min klagar ofta på att jag är så kass på engelska. Bra att jag tränar då.

Kakan är för övrigt till svärföräldrarna som är så snälla och bjuder oss på mat nu igen. VI bjuder aldrig tillbaks. Inte ens "tack-för-hjälpen-med-flytten"-middagen vi täntk att ha. VI hade en middag för mor och bror, men inte för Eriks familj. Schysst. Så mitt dåliga smavete gjorde att jag nu lagade en liten kaka gjord på bl.a. yoghurt och vit choklad. Har inte smakat så jag vet inte om den är god. Tänk om det inte är det, då kanske de tar det som en förolämpning. Dessutom blir vi nästan en timme sena pga min kaka. Oh, hoppas verkligen den är god.

Idol ffs

2008-11-07 @ 21:07:39 Tjöt Kommentera! (5)
Har alltid tyckt att Robin B i Idol haft sådan värmlandsdialekt, men ikväll när jag googlade på honom är han ju inte alls härifrån. Han kommer visst ifrån Svenljunga som ligger långt utanför Göteborg (inte så långt utanför som Karlstad!).

Knep.

__

Tölitt, jag hade velat se mer av Lars i olika teman. Gillade honom i Money, money, money, tyckte han liknade ngn TIm Burtonfigur, men mediorna tyckte han liknade Pelle Svanslös. Haha. Mja(ow).

Ut med:
  • Lelle Johan
  • Robinarna
  • Kevin

Grejen med Kevin fattar jag inte. Störde mig massa på ikväll när han kapade varenda ord ungefär "åååooh, we're half way the....ååooh, living on a pray..." Men sjuung ut pojk!
__

Måste bara skriva vad mamma sa, så söt hon är:
"Desmond Child (han som hjälpte 'Idolerna' denna veckan), det har jag alltid trott varit en tjej."
"Du kanske tänker på Destiny's Child, tjejgruppen?"
"Jaahaa, ja jo det gör jag."


Hihi, tyckte det var lite gulligt.

Okej då

2008-11-05 @ 21:50:39 Tjöt Kommentera! (2)
Lovade mig själv att inte skriva ett ord om Obama och allt som händer i staterna idag. Men så kom jag nyss på något korkat jag gått och tänkt hela dagen( förutom att jag gått och haft Umbrellaparodin "Under Barrack Obama" på hjärnan. Ni vet Rihanna? Eller vad hon heter.). Jo jag har gått och tänkt att det är lite synd om den nye presidenten. Varför? Jo, för att han först varit tvungen att vara vaken hela natten, och sedan hela dagen idag har han säkert gjort masa intervjuer och han kommer nog inte i sängs förrän sent ikväll.

Plötsligt slog det mig att han ju lever i USA, dvs där de har en annan tid. Typ 8 timmar hit och dit. Haha! Va korkat, och detta tog mig hela dagen att lista ut. Gissar att jag inte blir president själv de närmsta åren... Jag bjuder på den för det är så dumt.

Hallå?

2008-11-05 @ 19:36:25 Tjöt Kommentera! (0)
Det ringde på min mobil förut.
"Hallå det är Ida"
"Hej, Ida!"
"Eh, hej?"
"Hur går det?" 
(blev jättenervös eftersom jag inte kände igen vare sig rösten eller numret och jag stod och diskade. Hann tänka att nu står det någon galning utanför köksfönstret och kikar på mig. Vågade knappt titta upp.)
"Ehm.. vem är det?"
"Det är Conny"
"Ehh..?"
"Är det inte Elisabeth?"
"Nej? Det är Ida."
"Har jag ringt fel? Oj... Sorry!"
"Ingen fara.. ehh hejdå!"
"Hej.."


Tänkte skriva "det kanske kunde blivit vi", haha. Men usch vad obehagligt det var där i början. Det lät ju precis som om han sa "hej Ida" först. Jaja.

Fesljummet

2008-11-05 @ 19:23:21 Tjöt Kommentera! (0)
Såg nyss på Gokväll och de pratade om te/the/thé.
Teexpert: "Detta teet ska ha 95 gradigt vatten, medan detta är mer noga att man har 80-75 grader"
Programledare: "Typ fesljummet?"
"Ja! .. eller.."
"Ehh... hehe nej kanske inte.. eh.. ja, vi går vidare."


Haha, lät som de kom på att "oj, just det vi är i sändning, så säger man kanske inte.." Haha.

Blodet droppar

2008-11-05 @ 11:27:44 Tjöt Kommentera! (5)
I måndags skulle jag lämna blod igen.

Killen som skulle ta blod såg ung ut och jag fick för mig att han var ny på stället. Han stack mig med nålen och började liksom joxa runt inne i armen. Han vred och grejade och ropade till slut på en tant som kom och joxade ho nmed. De frågade då och då om det gick bra, och jag svarde ja. Det gjorde ju inte så särskilt ont, var väl mest lite obehagligt att ha en nål rotandes inne i armvecket. Efter ett tag gav de upp och sa att de skulle prova på andra armen, annars skulle jag få komma tillbaka en annan dag. Det visade sig att killen hade stuckit fel första sticket så han hade missat blodkärlet och sedan bara "smet" det när det försökte få nålen rätt.

De provade på min andra arm och det gick bra. Besöket tog en jäkla tid och jag gick därifrån med bandage på båda armarna.

Kammade hem jackpott ändå, fick en bilskrapa, kalender och järntabletter! Woo, bingo!

Halloween

2008-11-05 @ 10:19:28 Partykaka Kommentera! (2)
Ja, nu är det alltså dags att återge helgen. Lördagen började med att vi tände ljus och la granris på pappas/farmor och farfars gravar.
 

Sen åkte vi hem till mamma och jag blev klippt, det blev även mor och hennes karl. Efter det bar det hem till Kronoparken där vi färgade mig i håret. Erik kom hem från att ha varit på innebandymatch och vi åkte till Ruds kyrkogård. Det var kolsvart där och jättemycket bilar och folk, hundar och barn, cyklar och helljus. Jag såg inget och önskade att någon av mina medpassagerare kunde haft körkort så jag kunnat lämna över ratten.
 
Försökte ta kort ut i mörkret. Det var otroligt vackert med jättemycket ljus på nästan alla gravar. Tyvärr skakade jag så det blev såhär. Men tänk er.

En lite märklig sak hände, eller jag vet inte, men för att ta det från början så är det så att ända sedan pappa gick bort så har jag sagt högt för mig själv flera gånger att om pappa någon gång vill visa att han är med mig så ska "Cadillac" med Hepstars spelas på radion som ett tecken. Detta har aldrig hänt då den såklart inte är en typisk radiolåt. Men så kommer just den låten på radion när vi varit och tänt ljus på kyrkogården! Lite konstigt att den kom just då när vi sitter där i bilen och är känslosamma efter allt.

Hemåt for vi när vi äntligen trasslat oss loss och började sminka oss. Jag tittade på en tutorial på youtube och Lina prickade på. Tanken var att jag skulle vara Barbie, men efter att jag sminkat mig klart så insåg jag att jag inte hade några Barbiekläder. Så jag blev..ehh.. jag vet inte bimbo? Eller så såg jag ut som någon slags prostituerad. Nej jag vet inte, det blev lite misslyckat med min utklädnad.


Vi korkade upp en flaska Asti och fixkade med mitt hår i en evighet. När det var klart satte vi oss o vardagsrummet och började fundera på var alla tagit vägen. Vi gick igenom allt tänkbart; kunde vi tagit fel på dagen? Var det röd dag så alla bussar var inställda? Hade vi glömt att bjuda dom? Hm. Vi sa kl sju till folk(eller ja, "efter sju" sa vi, så vi får väl skylla oss själva) och när klockan närmade sig nio bestämde vi oss för att messa en av gästerna och höra var de höll hus, annars tänkte vi dra ut på krogen. Jag skickade ett sms till Jonas som alltid brukar svara snabbt. Det gick några minuter och vi fick inget svar. Jag hoppades på att de skulle vara såpass när så han tyckte det var onödigt att svara. Ytterligare några minuter gick och det plingade på dörren. Där stod massa folk! Jonas hade inte ens sett smset, haha.

Vi drack varandra till och dansade och sjöng. Vitrinskåpet välte mitt under festen och massa glas gick sönder och alla blev med ens spiknyktra. Vi sopade och dammsög och var glada över att ingen kommit till skada. Synd på massa fina (dyra) glas dock. Peter var i och för sig snabb med armen och räddade halva skåpet, eller vad man ska säga.

Jag och Palle satt uppe och pratade till 5 eller nåt, då hade Lina redan missat bussen och låg och snarkade på soffan, och Erik hade däckat i sängen.

Räknade på det, och det visade sig att det var inte mindre än 14 pers som inte kom. Tack alla som kom, superkul!!

Mer bilder finns här!
Finns massa fler bilder som man kan få om man vil via msn.


Just det, jag låg dagen efter till 21. Kunde inte röra mig. Spydde någon gång vid sju, då hade jag tagit mig ut till soffan. Jättebra dag.
hits