Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Bortahelg

2010-05-30 @ 22:40:15 Tjöt Kommentera! (1)
I lördags var det namn fest för Casper. Jag och Lina åkte och hämtade upp Emmy och Svante, jag i Linas för små skor (hade annars bara högklackat att köra i, och det va lite svårt), och Lina med en svag men tydlig längtan till kommande kväll i stugan sin.

Casper på sin nya hoj.


Vi kom dit, bjöds på den godaste och kladdigaste kladdkakan med frukt, sen tårta och korv med bröd. Allt sköljdes ner med stora mängder kaffe och saft. Av mig och Erik fick han något jag trodde var en krokodil, men vid närmare eftertanke var det nog en drake.

Krokodil eller drake? (bild snodd från Tiffany00 @ bdb.)


Det var i vilket fall himla trevligt, satt och tjötade med folk, spanade in Casper och skrev ett fjantigt inlägg gästboken, alla skrev så fint och jag skrev om öl. Skräll, liksom.

 

Efter namnfesten blåste jag i lånade foppatofflor till Färjestad för grill och schlager hos svärföräldrarna. Det belv ganska sent, och alla blev lite runda under fötterna av groggar, vin och öl. Utom jag, som körde, naturligtvis. Jag hejade på Grekland och tjoade "Opa!" så fort de fick poäng. Familjen Skoog tjöt av skratt varje gång.

 

Vi konstaterade snabbt att fel låt vann, och bästa på hela finalen var killen som kom in under Spaniens bidrag och härjade.

 

Idag, söndag har jag först varit och firat svärfar som fyllde 50. Vi åt paj och tårta och myste på verandan. Snabbt som ögat fick jag sedan blåsa till Skoghall och mormor som gjort en smaskig mors dag-tårta. Mer fika, mer kaffe och mer firandes blev det. Efter några timmar var jag tillbaka på Färjestad, där käkade vi mer paj men tackade nej till mer tårta. Det blev liksom lite tårta på tårta, idag. Höhö!

Panikfabrik

2010-05-30 @ 19:59:42 Tjöt Kommentera! (2)
Mäkta panik spred sig i den S-J:iska släkten när detta plötsligt stod på fejjan:


Rykten började sprida sig; har Ida tagit en piercing i böbben? Mellan fingrarna? Var, var och VARFÖR har hon inte BLOGGAT OM DET?!

Släkten blev vilda, telefonerna har gått varma hela helgen- vad har hänt?!

Så, för att reda ut alla eventuella frågetecken:

Ny ring till snoken. Inget annat. Det hade jag garanterat bloggat om, dock inte visat upp på bild.

Nöjd

2010-05-28 @ 18:26:44 Tjöt Kommentera! (3)
Jag är nöjd.

5 snabba anledningar:

1. Har haft en riktigt go dag! Erik ringde när han lämnat in bilen och jag cyklade och mötte honom på en brygga vid Kroppkärrsjön. Där låg vi och smôlade ett bra tag och lyssnade på vågskvalp och vindsus (och en och annan mås, Kvaaah!). Sen gick vi runt på Norrstrand och spanade stora hus och fina trädgårdar, köpte varsin glass och strosade vidare till Sjöstad där vi satte oss i gräset. När bilen var färdiglagad så gick Erik och hämtade den och jag cyklade hem.

2. Har just ätit löjligt god snabbmat. Två kokta med mos, räksallad, grönsallad och lite bostongurka tillredde jag snabbt som vinden. Så gott!

3. Har sett en kändis. Råkade få span på självaste Bobby på affären förut. Bobby, ni vet frisören som är polare med Linda Rosing. My god!

4. Det är fredag! Uppgiften är inlämnad, har fått betyg på förra kursen och jag ska ta det lugnt till på söndag, då sätter jag tänderna i intervjustudien som ska in nästa fredag!

5. Jag ska ta mig lite vin! Har längtat sen igår att få sätta tänderna... sätta tungan i vinglaset, nej det låter inte rätt... Att få smaka på detta goda fruktiga vin som Maknütz introducerade för mig för något år sedan Jonas och Palle gav till mig och Erik en kväll, vuxenpoäng på det! Gazella(varför kan man inte söka på den här flaskan, inte ens på systembolaget.se?), here I come!

Ida. Nöjd, redan i aug-09!

Natthumor

2010-05-27 @ 23:56:59 Tjöt Kommentera! (3)

-Vad kallas en nyanställd på McDonalds?

-Nyburgare


"Har du hört om vulkanen på island, den
överaskade alla!"

Borgar-Baloo & kommunist-Mowgli

2010-05-27 @ 12:05:35 Videokaka Kommentera! (3)

Morronnews

2010-05-27 @ 10:32:19 Tjöt Kommentera! (3)
För det första; jag vaknade mitt i natten av att jag hade på mig mina glasögon. Jag vet att det var av någon anledning, antagligen någon viktighet som hände i drömfårens land. Men det verkade bara ologiskt när jag vaknade upp.

För det andra: kollade på Malou som verkar ha fått tokryck och trodde det var skärtorsdagen idag. Jag blev lite osäker på om det var jag som fått tokryck och missat detta, eller om det var hon. Tror det var Malou.

Iakttagelser:Såklart att detta är sedan gammalt, men är de inte skrämmande lika?Har Malle en tatto?

För det tredje: Igår Zumba:de jag loss här på vardagsrumsgolvet så till den milda grad att jag idag har träningsvärk.

Den gröna lilla fyrkanten illustrerar var jag har träningsvärk. Kanske var det cowboy-stegen som tog knäcken på en liten muskel under baksidan av knävecket? Stretcha ska ju va bra, har jag hört, men varför chansa?

Onsdags-kaka

2010-05-26 @ 21:59:54 Tjöt Kommentera! (0)
Förmiddag:
Vaknar, frulle, och Våra bästa år, vanliga rutiner m.a.o. Pluggar sedan, så gott som klar med uppgiften som ska in på fredag! Sen åkte jag till stan för att hämta hem min kära kamera som varit på vift sen i lördags.

Se håller på och arbeta med en stor grävmaskin utanför huset och jag känner mig ivägen när jag smiter förbi på väg till bussen. Jag missar bussen med några sekunder och går hem igen. Är ivägen för grävmaskinen. Hemma kommer jag ihåg att bussarna går var tionde minut, så det passar ju ypperligt att jag slänger soporna och sedan går till bussen. Går således, med soppåsarna förbi grävmaskinen igen och är ivägen. När jag står vid busshållplatsen ringer Erik och frågar var jag är. Han har just kommit hem, och jag kan alltså ta bilen till stan, om jag vill det. Det vill jag, och måste gå förbi grävmaskinen igen! Tror han kanske hatade mig en smula och funderade på att slänga asfalt på mig med skopan.

Eftermiddag:
Kom hem från stan med kameran i högsta hugg och en påse från Lindex. Vad kan jag ha shoppat denna varma majdag, undar ni förstås? Två par vantar! Haha, fan va otippat! Det bara blev så!

Dagens shoppingfångst.

Ringde Lina. Samtal:

Jag: "Hej, ska du med till Bunkern å ta en burgare ikväll?"
Lina: "va?!"
"Burgare. På Bunkern. Ikväll?"
"Ja! Jag måste sluta!"
"ÅH!! Ett getingbo på ballen!!"

*klick*

Vi la på i gott samförstånd.

 

Jag såg för övrigt ett getingbo på balkongen. Min första instinkt var att plåta det. Eriks första var att slå bort det.

Kväll:

Lina ringer. Jag säger till Erik att nu ringer hon nog för att fråga vad vi sa i telefon förut.

"Hej, du va sa du i telefon förut?" är det första Lina säger.

Hon, jag och Erik svassar till Bunkern och sitter och goner oss i solen, beställer öl och mat och njuter av livet och tillvaron i allmänhet. Lina berättar att hon sagt till tjejerna på jobbet om vårt samtal:

"Sudden ringde och sa blablabla ETT GETINGBO!! Hahahaha!"
Jobbfolk: "Va?"
"Hahaha, Sudden ringde och sa 'blablabla' och sen bah 'ett getingbo!!!"
"Ehm...va?"

 

Studentzoom

2010-05-26 @ 16:13:21 Tjöt Kommentera! (5)
Hittade bandet från när jag tar studenten och bror min går ur nian.

Filmen börjar med att Lisa inte förstår att man kan zooma, så det är vrålinzoomat, men till en början riktigt bra filmat när... ja, visserligen fel klass, men ändå när en klass springer ut under lärarnas glada sång: "Nu har de gått! Nu har de gått! Nu har de gått och fått betyg!". När Erik hittar familjen har Lisa filmat inzoomade ryggar och nackar i flera minuter och hittar äntligen utzoomningsknappen.

Sen är det när jag och mina studentkamrater står och sjunger en sång utanför skolan. Jag är tyvärr inzoomad och man ser tydligt att jag inte kan en enda textrad där jag står bredvid Lina och gör konstiga miner. Sen springer jag och får massa blommor och sånt, och hoppar sedan käckt upp på lastbilsflaket! Scenen slutar med en slängkyss till kameran.

Väl hemma sitter jag, småfull, och öppnar paket. Tappar hakan när jag ser att jag fått en splitterny dv-kamera(ja, detta var några år sen...)! Skitkul att se, tror inte jag sett det förr!

Jag, Patte och Lina!

(Notera hur "rak" min mössa här. Jag hade inte fattat att man skulle ta ut kartongremsan som satt i den, så den står som en jäkla skeppshatt! Hoho!)

Modeblogg

2010-05-24 @ 19:00:52 Pixelpix Kommentera! (1)
Modebloggen, here I come! Var på stan förut och letade efter min kamera. Jag leta i vrår och bakgränder runt Wayne's coffee, och såg antagligen synnerligen misstänkt ut eftersom jag öppnade massa dörrar överallt, och alla ledde till förråd. Pinsamt, myez.

För att vilseleda mig själv sprang jag in på das HM och hade klänningparad i provhytten. Jag dokumenterade väl för att kunna känna efter om någon var för mig.

Here goes nothing:


Söt liten prickig historia. Varje gång jag och Lina har sett den på HM har vi sagt "Denna har vi provat förr. Den satt inge vidare, vill jag minnas."


En vit, ganska snygg tygbit, men med en konstig knut (?) mellan böbbera.


Käckt värre i denna lilla svarta. Ganska söt och mogen.


En svart med en diskret rosett på. Lite silksliskigt tyg.

Egentligen, vem orkar ta av sig brallorna när man provar klänning? Ska man göra det, kanske? Det ska man nog.

Flyg-apa

2010-05-24 @ 14:54:08 Pixelpix Kommentera! (2)


En sockerapa kommer flygande!

Kori-lör-ander

2010-05-24 @ 11:30:46 Tjöt Kommentera! (0)
I lördags var jag och Lina till Emelie och Damian och satt och tjötade och drack lite bira. Sen svassade vi ner till Koriander, fast vi båda i hemlighet inte ville ut. Jag tror vi råkade hamna i VIP-kön, så vi gick åtminstone in gratis.

När vi var på väg hem verkade min kamera vara spårlöst försvunnen, och jag dränkte mina sorger i en mosbricka från Kenneths.

Fick ett lovande mail idag från Koriander, kanske kanske har de min kamera! Jippie och tjohoo, vad glad jag blir!

Somrigt?

2010-05-22 @ 17:06:29 Tjöt Kommentera! (2)
Har varit och rännt på stan med Lina. Köpte inget utom ett fint, rosa, somrigt nagellack som skulle få mig att se läcker, chich och brun ut.

Dessvärre inser jag nu, efter att ha slaskat på det på alla naglar, att det är genom-fucking-skinligt! Det är inte ens en antydan till rosa! Jävla oflyt, hela tiden!

Pajjigt

2010-05-21 @ 16:36:38 Matprat Kommentera! (0)
Nu har jag gjort ett halveget hittepå i form av grönsaks- och salamipaj, blir vrålspännande!

G som i Gemenskap

2010-05-20 @ 16:44:33 Tjöt Kommentera! (2)
Uu vad mysigt vi har det, vi på universitetet. Det åskar och blixtrar utanför och regnet fullkomligt vräker ner. Den lilla detaljen att jag börjar bli färdig och redo att åka hemåt vill jag inte riktigt tänka på. Jag tror det kan vara så att himlen öppnade sig.

Universitetsbiblioteket har stora takfönster som gör att det låter som vi håller på att sjunka, kanske är detta början till syndafloden alternativt 2012. Det gäller att börja i tid.

Vilken gemenskap man känner med de andra som sitter här, ungefär som när man är ute i skogen med sin hund och möter en annan med en hund och man hälsar glatt i samförbund! Nu har ju jag aldrig varit ute och gått i skogen med en hund, men jag har med mig Erik ibland, och folk hälsar. (Nej, jag brukar inte gå med honom i koppel, och nej, han brukar inte bajsa i skogen, och om han skulle göra det skulle jag inte plocka upp det. Så nu har iv det avklarat.)

EVOO

2010-05-20 @ 14:51:33 Tjöt Kommentera! (0)
Shit, välte just en oöppnad olivoljeflaska. Vilken tur att den höll.

Korv också!

2010-05-20 @ 14:43:52 Matprat Kommentera! (0)

Skulle göra mig till och grilla några korvar. Japp, grilla. Tänkte att det skulle vara mysigt att grilla lite och käka lunch ute på balkongen, som en annan karl.

För att göra en lång, bitter historia kort så slutade skiten med att en korv hoppade från grillen -> till balkonggolvet-> och vidare ner mot grannens balkong!

"Nej, min dyra korv, fan, fan, fan!" hojtade jag, innan jag insåg att jag inte kunde se korven hur jag än lutade mig. Eventuellt hade den hoppat vidare till grannen två våningar ner och/eller fortsatt till buskarna på backen. Jag ville naturligtvis inte kännas vid någon färdiggrillad korv vare sig på fel balkong eller i fel buske(?), så jag smet så ljudlöst jag kunde in med mina återstående korvar i högsta hugg.

Synd, tänkte jag, nu får ju jag bara en korv. Den tanken försvann när jag la i två korvar i bröd och hafsade på ketchup och lite gurksallad. Stackars Erik, nu får han bara en korv till lunch.

Dessutom orkade jag inte hela mina två, så Erik får en hel och en bättre begagnad snärt (snârt, snart eller hur stavas det?).


Määhä

2010-05-19 @ 15:59:26 Pixelpix Kommentera! (2)

Mm, paj!

2010-05-18 @ 20:16:25 Matprat Kommentera! (2)
Svärföräldrarna tyckte att Eriks namnsdag var ett ypperligt tillfälle att äta paj på, så de kom över med glatt humör och smaklökarna redo. Svärmor hade bakat jordgubbs- och rabarberpaj med vaniljsås och vi stod för kaffet. Mums!


Jag har ont i halsen, har jag sjungit The show must go on för mycket tro? Den ligger ju inte riktigt in mitt normala tonspektra, men jag skrålar ändå.

Grattis!

2010-05-18 @ 11:18:43 Tjöt Kommentera! (2)
Grattis till pappsen som skulle blivit 60 år idag!

Tänker på dig, saknar dig!


Ska åka och plantera något fint hos dig, tillsammans med mor och lillebror.

Dagens fb

2010-05-17 @ 22:49:10 Tjöt Kommentera! (1)
Dagens facebookgrupp:

"Can't wait for a HOT summer, LOL just kidding, I live in Sweden."Jo, men lite kul va det väl:

Minne:

2010-05-17 @ 21:53:06 Tjöt Kommentera! (0)
Ida: 29 maj! Ja!
Lina: Men då är ju Caspers namnfest!
Ida: Jo, men det är ju mer på dan, inte på kvällen!
Lina: Tjoho!

Vad pratade vi om? Jag har ingen aning. Har försökt googla lite på detta datum, men hittade inget särskilt.

Någon som har nåt på g detta datum?

Handtag, handlag

2010-05-17 @ 17:33:37 Tjöt Kommentera! (0)
Jag håller för tillfället på att lyssna sönder Queen- Show must go on. Jag vill inte göra det, men det verkar luta ditåt. Jag kan inte sluta lyssna på den.

För att låta bli låten en stund så gick jag ut och gick, jag och min cykel. Vi hade det trevligt och sällskapligt värre. På hemvägen blev vi dock lite ovänner pga för långa och branta backar.

När jag kom hem och fick av mig min för varma jacka så meddelade Erik att Lina hade ringt och ville ha säl-skap till affären.

Tanzish

2010-05-16 @ 12:34:23 Partykaka Kommentera! (2)
Woho! Jätetkul igår och jag fick dansa mer än jag egentligen orkade! Det var jättevarmt igår, runt 20 grader så vi var alla gött saftiga efter timmar på dansgolvet!

Kvällen började bakom domkyrkan hemma hos Emelie och Damian. Där drack vi bål och jag smaskade i mig all ananas jag kunde hitta.

Linn, Emelie, Kristin, Ewelina och Lina!


Vid elva drog jag och Lina till Ankan med slagorden: "Våga vägra kö!!". Där inne försökte vi få kontakt med folk, men ingen var pratsugen så vi dansade istället. Sen smög vi in på toan och hällde upp ölen jag hade i väskan i våra vattenglas, "Katching där sparade vi 50 spänn!" tänkte jag lyckligt.

Efter ett tag kom resten av gänget och vi dansade till sista låten, som för övrigt var "Always look at the bright side of life!" Trevlig uppmaning sådär mitt i natten och svetten!

Tack för en awesome kväll, allihopa!

Mer bilder kommer under dagen här!

Fb

2010-05-15 @ 15:32:25 Pixelpix Kommentera! (1)

Vet inte, tyckte det va lite kul.

RrrrRrr

2010-05-15 @ 11:41:40 Tjöt Kommentera! (0)
Igår blev det lite Bunkis-öl med Lina. Jag vaknade med dunkande huvud och ångest. Why, why, why?! 2½ 33 cl öl och en Kung. Jisses, det är nästan värre än på Avikafestivalen, då blev jag ocksåbakis på två öl...

Ikväll blire partey bakom domkyrkan (under andra bänken till vänster), det kommer bli fettnajs!


Två ordspråk att ta till er:

Livet är som en kontorsstol - det gäller att ha rätt inställning

och

Livet är som en simkaka - ibland är det inte så mycket att göra åt det


Ha en bra dag, tokar!

Spunktôl

2010-05-13 @ 13:03:04 Tjöt Kommentera! (0)
Lite tôlitt att vara hemma och bara va när det regnar och är massa mul ute. Orkar inte gå ut och gå när det finns antydan till regn ens. Njet.

Försöker slå ihjäl lite tid med diverse aktiviteter såsom att lyssna på Jenna Jamesons bok. En väldigt dålig inläsare imo som liksom betonar orden och meningarna fel.

Idag ska Erik sklippa sig och sen ska vi kasta oss till Skoghall och mormor. Blir fint det. Full fart.

Gaga oh lala

2010-05-11 @ 09:54:59 Partykaka Kommentera! (3)
Vi var ju ute och ölade lite i lördags i Stockholm. Tänk om jag hade vetat att självaste Lady Gaga var några hus bort och festade (i bara bh och trosor)! Hon var i Gamla stan, och vi i Slussen typ. På Slussen? Vid Slussen? Kunde vart fett med ballt.

Ska nog köra underkläder, peruk och stora solglajjer nästa gång jag går ur! Det kan bli det nya svarta!

Hemma at home

2010-05-10 @ 18:31:03 Tjöt Kommentera! (2)
Nu är jag tillbaka från storstadslivet ohc sola i goa Karlsta välkomnade oss hjärtligt. Stockholm var allt jag trodde - kallt, grått och regnigt!

Vi bodde på ett hyffsat hotell långt bort från stadens brus och sirenernas larm. Det vi har gjort mest är att åka tuben (säger någon så, eller är det bara vi som tror vi är stockohlmiska när vi kallar det så?) och gå runt letandes, spanandes.

Kändisligan vanns av Hannill. Jag såg dock: Niclas Strömstedt, han som spelade Markus i Andra Avenyn och Thomas Brolin. Lite ballt. Sen såg jag Kim Sulockis nacke, men det räknas väl inte?

På lördagen flängde vi runt överallt och ingenstans, vi hann med 3 affärer; Top Shop, HM och Åhléns. Sen ölades det på kvällen och vi traskade runt i regnet och hamnade på någon liten pub där jag drack en halv öl och sen var jag stentrött. Jag och Erik åkte hem till hotellet medan Lina och Hannill svirade vidare.

Söndagen bestod i gång. Gång, trask och kliv. Det regnade inte så vi tyckte lyckan var gjord och vi gick och gick tills affärerna stängde. Då gick vi hem. På kvällen var jag och Erik ute och åt medan de andra två var och kikade på Salem. Han var tydligen söt och sprallig, enligt vissa källor.


Tallin -98 gänget.

Sthlm kommer förstöra mig

2010-05-07 @ 18:24:11 Tjöt Kommentera! (3)
... som Nina Rochelle skulle sagt.

Imorrn blåser jag, karlsloken, apan och ett stycke Hannill till storstaden! Kommer bli fett najs, förutom den lilla detaljen att Aftonsbladets meterolog utlovar spöregn och 5 grader. Antagligen snålblåst också.

Jag utlovar bara kändisspan och öldrickning. Det får räcka.

Phet phail

2010-05-07 @ 09:42:39 Pixelpix Kommentera! (2)
Min blonda hårslinga is no more.

 

Eller... den är inte vad den en gång varit, åtminstone. Rätt läskigt att det inte ser ut som jag har något öga!

Ur pyjamas - genom frukosten och vidare!

Nya Spotify

2010-05-06 @ 10:23:41 Tjöt Kommentera! (2)
Jag både älskar och blir blir nervös av nya Spotify.

Jag kan nu se vad mina kompisar på Facebook lyssnar på, vilka artister de lyssnar mest på, vilka låtar de har på datorn osv. Kul! Men shit, tänker jag sen; nu kan ju m.a.o. dom se vad jag har också! Läskigt!

Jag fick genast panik och gick igenom lista efter lista. Men efter snabbt övervägande så tänkte jag att folk kan gott få se hits som:
 • Kjellas Traktorkapell - Här kommer saltbilen
 • Steven Lynch(?) - Special Fred
 • Dublin Fair - Jamboree
 • Lars Vegas Trio - När får vi klapparna
 • Rally - Leif, jag saknar dig
Ja, och såhär fortsätter det, den enda guldklimpen efter den andra ifrån min framskrapade winamplista. Pinsamt? Ja, lite. Discohits? Njae, men det svänger ändå!

Bananas

2010-05-05 @ 19:13:33 Pixelpix Kommentera! (3)
Jag råkade gå bananas på Maxi förut. Tänkte ju ha lite chokladuppehåll, men så råkade ju Marabou komma med en Polkasmak då... och ja... eh.. det gick överstyr, det erkänner jag:

Men ni ser ju hur jävla glad jag är.


Kokos: 5 av 5 gurkor (Underbart vrålgott!)
Daim Summer Dream: 2 gurkor (Njae, smakar mynta och inget päron som utlovades)
Marbou Polka: 3½ gurkor (Egentligen är jag inte så förtjust i polkagris, men det va rätt okej)

Miss da bus

2010-05-04 @ 20:26:39 Tjöt Kommentera! (1)
Mamma och hennes väninna har åkt på Ålandsresa, men jag hörde att det inte gått helt smärtfritt till. De stod och väntade på bussen som vanligt, och funderade till slut på varför den aldrig kom. De gick då och frågade, och det visade sig att de hade bytt avgångsställe för bussen. Så de fick kasta sig på Karlskogabussen, och chauffören där fick väl ringa till Stockholmsbussen som fick vänta i Karlskoga på toktanterna. Hejåhå, liv i luckan.

Så kommer det säkert bli på lördag när jag, Erik, Lina och Hannill ska till storstaden. Det blir spännande.

Största och allvarligaste frågan är ändock:
Ska man ta med sig öl i väskan, eller leta upp ett bolag i Sthlm och tjacka där?

+ Man slipper leta upp ett Bolag som kommer ha lång kö och sura vakter som knappt låter en köpa fast man har leg, och fast man har all rätt att köpa
- Man måste kånka på öl ända till hotellet
ev. + Bolaget i Sthlm ligger kanske långt bort från hotellet och då måste man kånka runt på ölkassar = tungt!


Usch, imorrn har vi redovisning. Jag har gjort en urfånig powerpoint. Max 10 min, mjaha men om det tar ca 1-2 minuter då, kan det vara okej? Jag gör som jag brukar, jag kommer inte förbereda någonting, för då kommer jag stå där och staka mig. Försöker tänka att skitsamma, det får bli som det blir. Men det är svårt när man inte har en aning om hur läraren har tänkt sig.

En i min studiegrupp skulle göra som en PP som hon visar upp "på ett föräldramöte, på skolan där hon är nyanställd." Så flashigt har inte jag ju! Jag har "såhär vill jag vara när jag är färdigutbildad" också har jag skrivit några klyschor.

Öjnebry

2010-05-01 @ 13:22:38 Tjöt Kommentera! (1)
Hehe, glömde just bort att jag hade färg i ögonbrynen och rusade med panik ut i badrummet. Jag fasade över att de skulle vara kolsvarta och tjocka som borst på en piasava.

Som tur var så hade jag ju för det första inte ens svart färg i dom, utan brun, och för den andra blev det dretbra! Bruna ögonbryn till mitt svarta hår blev en hit! Wohoo! Mer ögonbryn till Ida!

Failure isnt always a bad thing, mao.

Metod:

2010-05-01 @ 11:44:05 Tjöt Kommentera! (0)
För att veta vad man gjort tidigare Valborgs så har jag en viss metod: jag kollar bilddagboken och bloggen, men hjältar i nöden! Minne, vad är det? brukar jag fråga mig själv.

Och när det inte är några bilder eller inlägg så är jag helt black. Kommer inte ihåg alls.

Så kommer det nog vara om ett år. Då sitter jag där och tänker "Vafan gjorde jag förra Valborg?" . Jo, du Ida, det kan jag berätta:

Först så hade jag extremt supertråkigt hela dagen. Erik har äntligen fått betan av ett spel han väntat på i 4 år, så han, hans bror och Glenne var väldigt upptagna med att spela. Ja, alla var hemma hos sig, det var inte folksamling här hemma. Så jag försökte roa mig själv med att:
 • dammtorka - men det hade någon jävel redan gjort för några dagar sen
 • dammsuga - men det hade Erik redan gjort
 • tvätta - men tvättkorgen var tom
 • skriva på skolarbete - men det var redan klart
 • gå ut - men det blåste och var allmänt gråtrist
 • gå ner i källaren med pärmar - det var gjort på ca 2 minuter, alltid något
Jag fick lägga om strategin. Jag började istället ladda ner diverse spel.
 • Rollercoaster Tycoon 3
 • Rollercoaster Tycoon 3 Soaked och Wild
 • Railroad Tycoon
 • Tycoon Afrika (eller något liknande)
Alla var tråkiga eller omöjliga att få ner och cracka. När jag äntligen lyckades hade jag tröttnat på att sitta vid datorn. Erik föreslog att vi skulle ut och gå, det gjorde vi. Då började det regna och vi vända efter 100 m.

Jag gick då till Lina med en kasse öl och lite förhoppningar om bättre humör. Hon var inte hemma.

Gick hem och gjorde klyftpotatis medan Erik stekte kött, korv och haullomi. Tog en öl och kände hur endorfinerna lättade upp min sinnesstämning något.

Tog en öl till efter maten och såg på Så ska det låta med karlsloken. Såg sen en film som hette Mamma, pappa, barn. Vanllig, svensk, halvkass film.

Fick observationsrapporter från min studiegrupp som jag ska opponera på tills på måndag. Dessvärre hade ingen gjort som jag, och jag såg framför mig hur jag tvingas skriva om alltihop. Jag gjorde det enda rätta; panikmejlade Linda och gick sen och la mig.

En riktig meningslös dag med andra ord.

Nu har jag läst och varit språkpolis i de rapporter jag fått och har dessutom kastat mig handlöst ut i... eh, jag har skickat min obs.studie till gruppens samtliga medlemmar. Läskigt.
hits