Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Öa

2009-09-30 @ 18:51:57 Tjöt Kommentera! (0)
Har varit runt på öa idag och vandrat bland de något överdrivet stora husen där. Jag och erik hade med oss varsin baguette från Sjökvisten och en termos med kaffe från mamma. Satte oss nästan vid kyrkan på en bänk och myste med vår matsäck. Kallt var det, men skönt ändå. Sen promenerade vi runt i över två timmar. Skönt, skönt!

Lånade två böcker på bibblan idag också, Alex Schulmans "Skynda att älska" och "Handbok för tankspridda". Lite kul att jag glömde böckerna i bilen, så jag fick hämta. Tankspridd var det, ja...


Nu borde jag göra klart det lilla skolarbetet, men jag vet inte, jag. Orkar inte riktigt. Det är en intervju jag gjorde med en klasskamrat, och jag var tyvärr en riktig kass intervjuare. Frågade konstigt och antecknade nästan ingenting, hur ska jag få detta till något vettigt?

Skills, hogie

2009-09-30 @ 11:42:12 Tjöt Kommentera! (2)
Hogie nämnde den här låten i sitt senaste inlägg. Haha, så jävla bra. Lyssna på hela, lite oväntat slut.. Eller slutar den så annars också?Little Pig, Little Pig, let me in.
NOT BY THE HAIR OF MY CHINNY, CHIN, CHIN!!
Little Pig, Little Pig, let me in.
NOT BY THE HAIR OF MY CHINNY, CHIN, CHIN!!
Well I'm huffin, I'm puffin, I'll blow your house in.
Huffin, puffin, blow your house in.
Huffin, puffin, blow your house in.
Huffin and a puffin and I'll blow your house in!

Passion for health

2009-09-29 @ 18:46:16 Tjöt Kommentera! (2)
Alltså, jag försöker vara nyttig, men jag kämpar emot mig själv. Vissa delar av mig vill absolut inte på några villkor vara hälsosamma.

I helgen åt vi kyckling och pommes med bearnaissås och lovade dyrt och heligt att denna veckan skulle vi bara äta bulgursallader och andra nyttigheter.

Så hände det. Igår, klockan var runt halv åtta. Vi slog på kanal 8 och där stod Nigella och lagade vit chokladmousse med passionsfrukt! Vi höll på att få fuktskador av dregglandet som följde! Vi var så sugna på det där så vi inte visste var vi skulle ta vägen. Sötsuget tog över helt och hade det inte vart Idol tätt därefter så hade iv sprungit till Konsum och tjackat grejer och lagat det på studs.

Skönt att Idol finns, och stoppar oss från sådana dumheter.

Idag har vi varit och handlat. "Naturchips- 14 kr" gick inte att motstå, så vi sprang och köpte en varsin. Nu när vi kommit hem, har jag precis lassat in några glas med chokladmousse i kylen för avsvalning. Erik har vräkt i sig två skålar med chips.

Exakt nu skulle jag egentligen varit på Friskis och svettis med Emelie, men när jag kollade var det skulle kosta blev jag snål och drog mig ur. Otroligt synd, det var ju skitkul förra veckan! SKa köpa kort så fort vi vet något om Eriks CSN.

Grodyngelpassion.

Smink

2009-09-29 @ 17:46:57 Tjöt Kommentera! (0)
Köpte just lite smink från den här sidan, jag var så smart så jag fick 2 gratis, ist för att betala 59kr/st. Bra system det där med att man får 2 gratis om man handlar över 300.

Köpte en mineralfoundation, en rougeborste och en ögonskuggepensel och dessa:

Sweet. 350 spänn, så himla bra pris!

Iofs kunde jag fått mycket mer inser jag nu, om jag lagt till 200. Men, men, nu är det beställt. De hade nämligen något erbjudande där man för 589 kr fick foundation, ögonskuggor, penslar, concealer, rouge och massa. Men nu har jag smink till vintern, blir fint det.

Pinkååd

2009-09-29 @ 17:30:03 Tjöt Kommentera! (0)
Skulle ringa på mobilen förut. Det gick inte, och då brukar det bästa vara att starta om den. Precis i ögonblicket jag stängde av den glömde jag bort min PIN-kod. Attans!

Jag provade en gång. Fel.
Letade efter pappret där koden står. Hittade det inte.
Provade en gång till. Fel.

Sen trodde jag att jag hade kommit på det, men vågade inte prova. Men jag provade ändå, och det var rätt! Yes och tjoho!

Bekymmertoa

2009-09-29 @ 09:15:03 Tjöt Kommentera! (4)
I söndags när jag tog morgonkissen passade spolningsfunktionen på att lägga av. Trevligt att det var andra gången på bara några månader som den lägger av på en söndag. På söndagar har ju inte Newsec öppet, och vi kan således inte få hjälp. Man får gräva nere i själva vattenbehållaren och dra i något där nere för att spola. Inte helt trevligt, men bättre det än att inte spola alls.

Igår var de här också fixade det, och vi fick en helt ny toalettstol! Jippie och hurra, nu slipper vi den där gamla äntligen! Den spolade dåligt och var allmänt gammal och ofräsch. Den nya är ganska hög, så jag kan nästan dingla med benen när jag sitter på den.


Frukostdags sen skola, idag ska vi lära oss att intervjua!

Rappårtz

2009-09-27 @ 14:33:14 Partykaka Kommentera! (1)
Campusförfesten va kul igår, dock var det inte alls bara Pink Börds som jag fått för mig, och kände mig dum att jag inte bjudit in någon. Jag hade råmissat att det var en förfest för alla, och det var massa folk där, de flesta från Vänersborg och Uddevalla av någon anledning. Jag tror de flesta var yngre än mig, så jag passade på att säga att jag var mellan 18-25, det är jag ju så inget ljug här!

Det var en skiva som gick på repeat, temat var "Låtar man inte vill erkänna att man gillar, men man sjunger ändå med" Typ. Aqua, Yeahyeah wowwow-killen (va heter han? Martin?), Carola, Dr Bombay osv.

Det var ändå rätt lugnt, med tanke på att det va jättemycket folk. Tjugo i elva cyklade jag hem och hämtade upp Erik, och vi tog bussen in till stan.

Mötte upp Lina, Emmy, Hannill och Linda och drog till Koriander.

Där var det mycket folk, men vi dansade ändå. Roligast var när Lina och Linda gick och ställde sig i en dansring och dansade med 40åriga tanter/snubbar som tyckte de va sexiga. Haha, mitt i ringen, och de dansade under jublande hejarop!

Jag beställde en alkoholfri drink, fett med najs!

Svansade hemåt strax innan stängningsdags och missade bussen, så jag och Erik gick och köpte varsin French hot dog. Så längesen jag åt en sån, men uu va gott . Jag bad om extra mycket sås, och kladdade ner hela mig. Mums.

På bussen hem frågade en kille om jag var född -90! Haha, jag tackade och svarade "Ja, nästan!" Då gissade han på -91 iställlet. Jisses, ser jag ut som 18-19? Mja, varför inte? Killen berättade att han fått stryk inne på Arena utan att märkt det, tre gånger på samma kväll.

Glömde kameran hemma, så tyvärr inte en bild :/

Förfa snart!

2009-09-26 @ 19:04:10 Tjöt Kommentera! (0)
Såpp, spacklet är på, håret både fluffat och plattat och den nya tröjan sitter som en smäck. Jag har överdrivit lite extra idag med massa smycken och till och med läppstift!Det var inte så jävla lätt att ta kort på sig själv och få med armand och hela fadderullan. Den här bilden är en fin tanke, men det håller inte, haha. Men se vilken söt liten topp jag har fått på mig! Observera att det är tji omöjligt att ta kort på migg fluffiga hår, kameran kapar det på mitten och låter de flesta hårstrån bli osynliga. Undrar hur det kommer sig.


Nu är snart första biran slut och jag ska traska mig uppåt Campusskogen. Eller inte skogen, förhoppningsvis, utan husen bredvid. Är det ens en skog där?

Antiklimax?!

2009-09-26 @ 11:21:58 Tjöt Kommentera! (0)

Frågetecken, utroptecken, banne mej!

Kom just hem från delprov ett i dagens tenta. Jag var skitnervös i morse och gick runt och pratade med alla och frågade varför de såg så lugna ut. Jag flamsade runt, och hittade till slut min plats. Där satt jag och tog djupa andetag ett tag tills klockan var nio och provet skulle börja.

Det var fyra frågor, och man skulle välja ut två stycken och svara på. Jag valde noggrant och började plita ner det jag tyckte och tänkte och fick ihop en del åtminstone.

Nu sitter jag här och känner mig tom, och lite ledsen. Ledsen är jag inte för att jag kände att det gick skit, utan för att min kropp inte riktigt pallar såntdär tryck och press. Jag var skitnervös, gör halvdant ifrån mig och sen vill jag sätta mig och grina en stund. Sen är det bra igen.

Jag läste igenom vad jag skrivit och det känes lite pfattigt. Just det pfattigt, det är det ord jag kommer att tänka på. Kanske med ett T, pfatigt. Lite tomt, innehållslöst. Hoppas, hoppas det når upp till den där åtråvärda G-gränsen. Jag vill verkligen inte ha omprov!

Jag har lite ont i magen nu, kan bero på att jag är hungrig.

Jag blir alltid sådär att jag ska grina lite, tycka lite synd om mig själv och ta ut segern/förlusten i förskott. Det gjorde jag när jag inte kom in på det programmet jag hade valt nu. Onödigt eftersom jag kom in på estet istället, vilket säkert passar mig skitbra.

Jag hade velat haft en känsla av att det gick skitbra (såklart) eller jättedåligt. Gillar inte den här antingen eller känslan.


Hela natten har jag drömt om Anna Anka. Jag har för det första sovit jättedåligt, vaknat hela tiden och sovit korta sektioner. Varje gång jag vaknat till, hade jag drömt om Anna Anka. Utom en gång, då drömde jag om Alex Schulman. Han ville mest ligga, och kallade mig Amanda. Jag tror han trodde att jag var hans fru, och det var släktmiddag och jag visste inte hur jag skulle kunna förklara att jag inte var Amanda, utan bara Ida. Det blev jättefel. Sen vaknade jag, och somnade och drömde om Anka igen.

Men jag var utvilad ändå imorse, hur kommer det sig?

Jag måste!

2009-09-25 @ 11:44:15 Tjöt Kommentera! (0)
Kvack, kvack, jag vill egentligen inte skriva om fru Anka, men nu måste jag ändå.

Hon var på Rix FM imorse, och jag gillade nästan vad jag hörde. (Haha, vem provocerar nu?!)

Det där programmet, "Hollywoodfruar" är ju riktigt klippt och skuret för att provocera och att man ska bli förbannad. "Behaga mannen", några ord ur en mening som alla tappar hakan när de hör. Men hon menar på att det självklart är vice verca också, mannen ska naturligtvis se till att kvinnan är tillfredsställd också, annars får HAN skylla sig själv om HON är otrogen. Den lilla detaljen har varken TV eller tidningar tagit med.

Jag säger inte att jag håller med eller inte håller med, jag ville bara påpeka att det oftast finns fler sidor än den media ger.

Hon berättade även att hon jobbar (hemma) när barnen är i skolan, mellan 8-15, och när de kommer hem är det "familjetid". Då umgås hela familjen, de går till stallet, till parken osv som andra familjer. Så har man ju inte heller belyst familjen Anka förut. Jag har åtminstone uppfattat det så att barnen har nannys, och föräldrarna bara arbetar och inte bryr sig så mycket om barnen, men än att de är i samma rum/hus.

Att snacka skit om Pauls fans var lite lågt, det är ju de som sätter man på deras bord. Vet inte hur klippt det var heller, men någonstans har ju ändå sagt den meningen, annars skulle den ju inte komma med. Även om det kan vara taget helt ur sitt sammanhang.Nu fick jag en idé. Återkommer.

Baconladdad

2009-09-25 @ 08:24:12 Tjöt Kommentera! (5)
Idag känner jag mig taggad som bara den! Jag ska repetera, hämta böcker hos en jag jobbat med som går lärarlinjen, fika hos mormor, och sedan komma hem och reptetera lite lite till innan jag tar kvällen.

Igårkväll gjorde Erik en så himla god sallad! Med bl. a. grillad kyckling, knaperstekt bacon, bulgur och ägg.Erik är iväg på halkbanan och jag ska snart sätta på lite kaffe. Perfekt!

God morgon!

Tandritual

2009-09-24 @ 22:19:06 Tjöt Kommentera! (0)
Tandläkarbesöket gick bra, han var duktig, studenten som hade hand om mig och min mun. Han hittade flera småhål och gick för att hämta sin handledare. Hon kom in och meddelade att det inte var något att bry sig om.

Innan handledaren kom pratade han om tandborstning, och att jag borde använda en sån där liten borte, som man har när man har räls. Jag sa att jag hade en sån hemma. Lite senare kom handledaren med samma förslag och spragn och hämtade en sån tandborste innan jag han reagera.
"De brukar kosta, men du får det gratis!"
sa hon några gånger och gav mig den.
Tandläkarstudenten pratade om olika floursköljningar han tyckte jag skulle använda. Jag förstod inte riktigt, men såhär uppfattade jag vå rkonversation.
Tandis: "Det finns två floursköljningar som är bra, det ena är Dentan och den andra Flux. Har du provat någon av dem?"
Jag: "Näe. Men jag har hört om flux på radion!"
(tyckte det var viktigt att ha med att jag svarade så...)

Jag provade Fluxsköljet. Han frågade vad jag tyckte, och jag svarade att det smakade friskt och gott.
"Jag kan skriva ner på en lapp här. Ska jag skriva Dentan?"
"Eh.. tja, kan du inte skriva upp båda, jag har så svårt att komma ihåg namn."
"Näej, jag kan bara skriva upp det ena... mummelmummel."


Tyckte han sa något om recept, så jag blev osäker på om det där Fluxflaxet och så va receptbelagt. Men jag vet att han sa tidigare att de var receptfritt, båda två. Jag fattade ingenting. Varför kunde han inte skriva båda? Varför skrev han Dentan efter att jag sagt att jag gillade Flux?

Sen så kollade han på datorn va de olika kostade. Dentan visade sig va hälften så dyr. När jag kom till apoteket så kostade de lika mycket. Jag kände mig lurad.

Hur som helst, min nya tandritual innehåller tandtråd, tre (3!) olika tandborstar och sedan munskölj på det! Fasen, det tar ju en halvtimme att ta sig igenom! Och detta ska jag helst göra morgon OCH kväll! I min röv att jag kommer ha tid/lust med det.

Skittänder. Jag har ju haft bra tänder sedan jag var 13 eller något. Men jag har i alla fall inga hål, bara lite tandsten och sån dret.

Oflyt

2009-09-24 @ 12:19:49 Tjöt Kommentera! (2)
Min hjärna vägrar verkligen plugga idag. Innan kl 10 var jag duktig, jag läste alla kapitel i en av böckerna igen, men sedan tog jag lite kaffe och macka och såg på Våra bästa år, och sedan dess är det kört. Jag försöker läsa på sammanfattningssidor, men hjärnan glider iväg och jag börjar helt otippat kolla Kissies blogg istället. Men då har man ett hum om hur trist det är med hermeneutik och positivsm om jag till och med föredrar den bloggen.

Om en timme ska jag lägga mig i tandläkarstolen. Tandisläkisus kommer ha en prao med sig, som alla människor jag går till har (gynekolog, ansiktsterapeut t ex). Det är något med mig som gör att alla praoer dras till mig. Nej, det är ingen 14-årig praoelev, men det låter så mycket roligare om man skriver så. Det är naturligtvis en student det handlar om, inte en tafatt tonåring som fumlar och råkar borra mig i kinden. Hoppas jag, det vet jag ju inte än.

Efter tandläkarbesöket ska jag bannemig få lite pluggigt gjort. Jag ska försöka förstå vad man hade för skola för 100 år sedan, tänkte jag, och eventuellt försöka greppa det här med realskola vs läroverk. Snacka om krångligt, min hjärna är redan överfylld. Men jag ska försöka klämma in, om jag mosar riktigt ordentligt, några saker till.

Gött att veta

2009-09-24 @ 11:34:40 Tjöt Kommentera! (6)


Potatisnäsa is the shit, men drar tydligen ner betyget. Jag tycker ändå att den mest intressanta punkten i detta är att jag har nästan idealiskt mellanrum mellan ögonen, jag som alltid tyckt de sitter så himla långt isär, lite som en fisk. Kanske är mina ögon såpass stora så det måste va ett så stort mellanrum, inte vet jag.

Annars var det väl inga spektakulära nyheter i den där listan. Lite kul är väl ändå att min näsa är för lång för mina öron, haha!
HÄR kan du göra testet på dig!

Leo?

2009-09-23 @ 19:48:21 Tjöt Kommentera! (3)
Det ringde på dörren nyss och jag gick för att öppna. Utanför stod en kille och pratade i mobil. När jag öppnade tittade han upp och sa:
"Leo bor här?"
"Eh.. näe?"
"Nähä."


Också gick han. Stackare, han var väl i fel hus eller på fel våning och irrade.

Det är lite som mina (flick-)vänner när de ska på besök; alltid fel hus eller fel våning. De lär sig aldrig. Vill ju inte skriva ut några namn, inte så schysst mot Lina, Bengan och Emmy tbh.


Haha, först hade jag skrivit vår lille konversation på engelska. Undrar varför, det va ingen som pratade på engelska.

Inget 6-pack :(

2009-09-22 @ 22:12:07 Tjöt Kommentera! (1)
Jag är lite besviken, har inte fått en endaste magruta! Eller jo, hela min mage är en enda stor ruta, men jag hade ju förväntat mig ett sexpack. Minst.

Jag var superduktig och körde 100% hela tiden! Ja, nästan åtminstone. Det var vid några tillfällen som jag tappade bort mig i stegen, och Emelie var jättesöt och försökte visa så jag skulle förstå, och när jag äntligen fattade hade ledaren bytt steg. Armar och ben, jag viftade och viftade för allt jag var värd och svetten sprutade!

Riktigt, riktigt kul! Ska banne mig köpa kort där när allt är ordnat med CSN! Hoho, min rygg kommer älska mig! De har tydligen vissa pass som enbart är till för ryggen! Jippie och tjoho!

Vigast

2009-09-22 @ 16:53:58 Tjöt Kommentera! (1)
Haha, vad har jag gett mig in på? Har råkat lova att hänga med på ett gympapass på Friskis om en dryg timme med Emelie! Oj, oj... jag som inte har någon koordinationsförmåga och är mer otränad än en pommes frites. Jag kommer antagligen börja svettas så fort jag kommer in i salen, få håll och andnöd direkt när musiken startat. Jisses, jag har inte tränat sedan sist jag var med Emelie på Friskis för kanske... 3 år sedan?

Nu ska jag lassa i mig lite köttfärssås och spaghetti, det borde göra susen såhär en timme innan!

Ska kolla om jag fått några magrutor när jag kommer hem!


Såja, nu har jag även, likt Karl-Alfred intagit lite spenat! Det borde göra susen!

Halkisfirande?

2009-09-21 @ 18:03:46 Tjöt Kommentera! (0)
Erik ringde förut och var nöjd och glad över att ha bokat in halkbana på fredag. Han pratade så gott om det så han fick det till att detta måste vi ju fira! Jag kastade mig in i löften om pizza eller hamburgare utan att tänka mig för.

Nu när jag har ringt så slog mig frågan: fira vad? Att han har bokat halkbana? Jag menar, är det något att fira? Han har ju inte klarat halkbanan än, inte tagit ngt teoriprov eller kört upp. Nja, jag blev nog lite lurad och meddragen där av bara farten.

Erik är nöjd iallafall, han får sin pizza. Jag gråter inte över att snart få äta septembers första falafelrulle!

Hårpitch

2009-09-20 @ 20:44:04 Tjöt Kommentera! (6)
Nu ska jag försöka pitcha en idé. Försöka få min frisör att tycka att det här som kommer än en jävligt fin idé, så briljant.

Jag är vråltrött på mitt blonda överhår, och ärligt talat- är det inte såå sommaren -09? Jag menar, det är höst nu, så är det någon gång jag borde färga barret lite mörkare så är det nu. Jag tänker mig brunt. Typ såhär:Klaga nu inte på bilden, jag har ingen aning om hur man ändrar färg på hår hipp som happ så jag colorizade det bara till ngåot som påminner om brunt.

Svart under, rött i luggen och någon snygg brun längst upp. Tipp topp! Jävlar vad jag kommer få härja med utväxt, ja det är jag medveten om, men det gör jag ju idag också.

Jag är sugen på det, är du?

Regn hos mej

2009-09-20 @ 18:45:01 Tjöt Kommentera! (0)
Regn! Just något som skulle pigga upp denna läsandets söndag! Jippie, regn och lockigt hår!

Har tragglat mig igenom hela boken om utbildningshistoria, svarat på alla frågor också. Tyvärr är det ju en bok till man ska läsa och fler frågor man ska svara på, men ja.. jag har ju inte boken. Jag får låtsas att jag vet imorgon när min grupp har möte och vi ska redovisa vad vi kommit fram till. Hoppas dom inte blir alltför sura bara, det tror jag inte, dom är snälla, mina brudar.

Jag gillar inte mina anteckningar, på ett ställe har jag skrivit: "Jag tror att man var tvungen att vara ganska bildad för att kunna" Kunna? Kunna vad? Det har jag inte skrivit. Säkert var det så att telefonen ringde, eller så bara visste jag inte vad jag skulle skriva. Men nu la jag iaf till "...utveckla samhället." Det blir bra. Det säger jag imorgon på mötet.

Igår var Emelie här och myste lite. Vi lagade först en god sallad med bulgur, kycklingfilé och fetaost bl.a. Så gott det blev! Sen delade vi på en vinare och kollade på gamla saker vi filmat under högstadiet. Det var danser, dokumentationer av bl.a. en helg i Emelies stuga med konflikter och busringningar och en och annan film. Vi skämdes och spolade en hel del. Fan vad vi såg ut och höll på, inte undra på att vi var klassens nördar.Tack för igår!

Tombola

2009-09-19 @ 14:59:23 Tjöt Kommentera! (1)
Krps egna lilla tombola var det utanför oss i morse. Skitspännande, det stod en slags lyftmoj utanför och fiskade i trädgårdarna. Jag kunde se att han redan fått upp en friggebod, eller vad det kan va:Vips! Så hade den fiskat upp ett hus/skjul/något med dörr till!Gräv, gräv, vad hittar vi denna gång?En pump!

Jag sprang lyckligt och skulle berätta för Erik, och när jag kom tillbaka till köksfönstret var de borta. Undrar om man inte få ha lekstugor/friggebodar/pumpar på gården, eller vad höll de på med?

Recept- Nudelräkwok

2009-09-19 @ 10:32:26 Matprat Kommentera! (3)
Jag lägger upp detta för det är så svinigt gott och ni borde fanimej prova!

 • ett knippe vårlökar/salladslökar (eller ½-1 gul lök om det är så att ni föredrar det)
 • 2 paprikor
 • 1 bit vitkål
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 1 burk räkor
 • äggnudlar (vi brukar ta 4 "nystan")
 • 3 dl Kelda chili lime eller lovely lemon
Skär löken i bitar. Kärna ur och hacka paprikorna.

Strimla vitkålen. Jag gör det med en osthyvel i durkslaget!

Fräs alltihop i en wokpanna.

Vänd ner räkor och kokta nudlar.

Häll över Keldasåsen och låt allt få ett uppkok.

Jag har inte haft chili limesåsen, utan den andra, så därför har jag kryddat med chilikrydda och sambal oelek för lite hetta. När jag lagt upp det så har jag även klippt över lite färsk persilja!

Seså, prova detta nu! Vrålgott!

Bilen

2009-09-19 @ 10:22:23 Tjöt Kommentera! (3)
Bilen var på omtankeservice, som det heter, igår. De upptäckte bl.a. att det fattades ca 2 l olja, och de undrade om jag inte märkt att oljelampan lyst ibland? Jo, sa jag och kände mig brudig, men jag trodde det var när det lyste fast sken som man skulle göra något åt saken.

Sen var det lite fler fel på bilen, såpass många att han rekomenderade oss att sälja skiten. Fan. Dumma skruttiga bil!

 1. Lägga ut flera tusen på att byta bromsok, reparera avgasröret och handbromsen. Skulle vi göra det skulle vi alltså lägga ut mer pengar på bilen, och den i sin tur sjunker ju i värde varje år som går.
 2. Sälja bilen. "Nyservad bil som gick i genom besiktningen. Drar 0,6, och är fin som smör"- 25 papp?
 3. Köpa en skruttbil, bara för att ha bil nu när Erik är på g att ta körkort och så.
 4. Vara utan bil, och låta Erik fortsätta pendla med buss och cykel, även i vinter då han förmodligen har körkort.
Det är skitsvårt, och det känns som om vi ska ta det beslutet ganska så omgående. What to do?


Köp mig!

Verkstan

2009-09-18 @ 11:04:14 Tjöt Kommentera! (3)
Sitter och ser på Våra Bästa år, efter det blir det mer plugg. Ska hinna med några frågor tänkte jag innan jag tar bilen till verkstaden kl 13. Undrar hur dyrt det kommer bli? Den är helknäpp biljäveln, och jag kan ju inget om bilar, så det blir säkert dyrt. Det blir det alltid.

Ikväll blir det fredagsmys med Erik, blir väl inget särskilt egentligen, men ändå. Fredag!

Imorgon blir det lördagsmys med Emelie. Mat står på schemat, det är allt jag vet. Gott!

Haha, Bengan

2009-09-17 @ 17:13:54 Tjöt Kommentera! (1)
Kom på att det måste va lite förvirrande för folk som läser denna bloggen när jag nämner Bengan. Jag känner ju två.

Den ena heter egentligen Linda och den andre heter egentligen Sebastian. Snacka om snurrigt.

Linda heter så för att hon är beng i hövve! Nej, jag vet inte, hon har alltid varit en Bengan, eller Beng-ha. Jag minns inte varför, det bara är så. Jag skyller på Lina, smeknamnens gudinna.

Sebastian heter så för att vi hade två Sebastian i Pink Birds, och den andre hade redan tagit smeknamnet Sebbe. Och vem orkar säga Sebastian? Så då fick han heta Bengt. Bengt, blir såklart Bengan. Kanske hette han Bengt i mellannamn, men det vettefan.

Paar-teey? va?

2009-09-17 @ 16:30:57 Tjöt Kommentera! (3)

Hej, hej hallå, dagboken!

Efter förra helgens praktfiasko hade jag tänkt att ta det sobert och vitt i minst två veckor. Jag tyckte det lät som en toppen idé både måndag och tisdag. Dessvärre har jag redan fallit in i gamla mönster och är lite smått festsugen igen. Men jag tror det är för att det snackas om att Pink Birds ska ha en reunion. Några säger nu på fredag, andra säger nästa helg, några andra säger 1 okt. Jag röstar visserligen på nästa helg, eller oktober. Nästa lördag har vi nämligen tenta, och det skulle sitta fint som snus det att fira att vi alla klarat den (nåja, genomgått den åtminstone)!

Jag vet inte, har Bengan inflyttningsfest vill man ju komma, mysigt att sitta tjugo pers på varandra i en liten etta. Trångt och gött. Då skulle allt lite öl sitta fint. Men, men, jag har varit nykter på fest förut och det har funkat så fint så. Men nu när då festen är 100 m bort från mig känns det lite meningslöst att sitta där och va nykter. Bra resonemang; nära- öl, en bit bort - nykter (=chaufför ftw).

1 oktober? Är inte det en torsdag, säger ni. Och ja, säger jag, det har jag inte kollat upp.

Dagarna mina förbehålls av läsning av sedemera nu välkänd historialäsning av en svensk man som vi kan kalla Rickardsson. Minnet äro dock icke vad det en gång varit, men jag torde vara tämligen säker på denne mans namn. Icke att förglömma är att det finnes differenta stavningar på detta namn, så till hwida att han kunna stava med både "ch" och "ck". Huruvida detta stämmer eller är rent humbug torde ingen undkomma att förstå.

Jag tycker hans jäkla språk i historiaboken är så trist och gammelmodigt (hwilket jag här över söka påvisa)!

Nej, tillbaka till böckernas värld, och senare ikväll ska jag laga räkor, nudlar och wook! Yihaa!

 • Läsa
 • Handla Kelda på Konsum
 • Läsa
 • Laga mat
 • Läsa
 • Idol

Smurfigt värre.

Pot.grat.

2009-09-15 @ 18:43:12 Matprat Kommentera! (3)
Idag vid lunchen så satt en tjej (som jag just nu inser att jag aldrig hört vad hon heter) och åt potatisgratäng. Åh, jag blev vrålsugen! Under restrerande timme av föreläsningen efter lunch satt jag och tänkte på potatisgratäng! Jag funderade på vilken potatis jag kunde använda, och hur lång tid det skulle ta innan den var klar.

När jag kom hem gjorde jag en smoothie istället. Det fick bli min lunch.

Sen gick jag till affären och noterade att Konsum mest hade färskpotatis. Jag gick till hyllan med färdiga potatisgratänger, men blev snål och kände att det var lite fusk. Bestämde mig för någon sorts mjölig potatis, den enda de hade faktistk och köpte en grön paprika och passerade tomater.

Kom hem och undrade va jag ska med paprikan och tomaterna till?

Men, nu står det i ugnen. Jag blandade i köttfärs och paprika. Ja, inte den paprikan jag köpte, utan en annan, röd, jag hade hemma.

Hoppas det blir gott. Det tog fan två timmar att göra. Nja, men nästan. Blir det oätligt kommer jag förbanna mig själv för att jag inte gjorde vanlig jävla potatisgratäng istället. Mycket enklare ju.

HEJ!

2009-09-15 @ 15:20:22 Tjöt Kommentera! (0)
Jag känner mig lätt illamående, det har jag gjort hela dagen. 3 kortaskoldagar har jag framför mig, läsa böcker och sedan, om inte ens två veckor tenta! Jippie va kul!

Jag mår illamående, som sagt. Kan man vara bakis i tre dagar? Näe, antagligen inte. Kanske försöker kroppen återhämta sig efter söndagen. Jag vet inte.


Kanske ska man gör alite potatisgratäng, fan va gott!


Uu, har inget att skriva, ingen ork eller lust just nu.
Ska väl dra till adlibris och köpa en bok äre tänkt.
Jepps.
Örke.

Namn

2009-09-14 @ 09:42:10 Tjöt Kommentera! (5)
Som vanligt vill jag göra er lite extra uppmärksamma idag på vem som har namnsdag.

Nej

2009-09-14 @ 09:40:58 Partykaka Kommentera! (2)
Igår hade jag en slinga ur Nationalteaterns låt "Våld på öppen gata" ringandes i öronen. Raderna lyder som följer:

"Nu sitter jag och tänker hit och dit
hur kan det va att man fyller sig så med sprit?"Kvällen började bra med god fisk, några öl och supergoda popcorn.


Jag har texten "IMBA" skrivet på handen. Jaha. Tror jag pratade med någon som spelade WoW på samma server som jag gjorde förut.


"Jag minns ingenting
men jag tror det va lördagkväll."

Typ.

Inte lat

2009-09-12 @ 13:52:02 Tjöt Kommentera! (1)

Nej, här ligger vi inte på latsidan inte! Nej, nej! Jag har redan färgat ögonbryn och fransar, lagt ansiktmask och tvättat håret med silverschampoo. Efteråt gjorde jag mig en fin smoothie som jag nu sitter och sippar på medan jag lyssnar på Mange Schmidt, inte helt väntat va? (haha, jag skrev först magen Schmidt)

Ska iväg vid fyra-tiden till Lina, har jag tur får jag sjuts, annars får jag ta den där förbannade bussen.

Ikväll dricker vi öl och sen dansar vi röven av Ankan!


Jag blev så nostalgisk så jag fixade lite Petter. Det lyssnade jag och Spettan på ofta på när vi va 14. Jag har ett speciellt fint minne som jag till och med har på film- Spettan står och mimar till "Saker och ting" med just Petter "knäcker mycket, bräcker mycket, spräcker mycket" sjunger hon och jag dansar och är någon sorts sidekick. Aww, det var tider det. Ung och dum, blyg och väldigt ful. Jag vill vara 14 igen <3

Kanske ska ruska tag i Linda, som jag inte träffat på flera, flera år, slänga i några gamla VHS och skrattta och skämmas ikapp med henne när vi ser all skit vi filmat. Åh, herregud jag börjar redan ångra mig. Längesedan jag såg de där filmerna.

Nej, jag har inte tid att sitta här och snacka minnen, jag har ett hår att ta hand om! Som jag önskar att jag hade ett gammalt kort på mig själv som 14-åring att slänga in här i slutet! Menmen, det var innan digitalkameror och datorer det.

Ich habla?

2009-09-12 @ 12:06:43 Tjöt Kommentera! (1)
Kom på att jag glömt att berätta att jag träffade en spanjor i onsdags på Bunkern. Han stod och väntade på att någon toalett skulle bli ledig.

På något sätt lyckades jag med konststycket att vi skulle köra sten, sax och påse, och den som vann fick gå först på toa. Han kunde knappt ett ord svenska eller engelska, och jag kan inte någon spanska.

"Ich habla no espaniol.. you habla english?"
"No.. eh..very little english.."
"Okey, you habla something else? Yes, no? Habla?"
"Si! Portoguise!"


Haha, doh!

Jag förlorade förresten, och fick bittert vänta till nästa toalett blev ledig. Men lite kul ändå att vi förstod varann utan att kunna använda språket. Jag tror jag råkade ropa "Cerveza!" efter honom när han gick, som om det betydde "Hejdå! Trevligt att träffas!" Haha- "Öl!".

Mystiskt nr

2009-09-12 @ 09:51:49 Tjöt Kommentera! (1)
Någon ringde förra veckan en signal till mig. Numret fanns inte på eniro, så jag misstänkte att någon ringt fel.

Inatt vaknade jag av att jag fick detta kryptiska SMS: "Tja på dig Sötnos :) <3 Hur är läget och vad görs? Puss" Skickat 02:32.

Jag gick och la mig igen och berättade för Erik om SMSet när han låg och sov. Det är bra, han svarar ändå.

"Det var något okänt nummer.. Undrar vem det är.."
"Det va säkert Lina."


Så, Lina, har du skaffat ett hemligt nummer och skickar SMS till mig mitt i natten?! Näe, tänkte väl inte det heller.

Café Opera

2009-09-11 @ 22:03:27 Tjöt Kommentera! (2)
Hittade en grej på Café Operas hemsida. Ja, när jag har tråkigt så kollar jag vad öl kostar på diverse häftiga Stockholmsrestauranger/nattklubbar.

Då hade dom en grej som kallas "home saftey". En fin idé som går ut på att man kan ta bilen till restaurangen, och om man tar sig några glas så får man en chaufför som kör en hem i sin egen bil (här står det). Men då börjar jag fundera - vad hände rmed den stackars killen/tjejen som kört mig hem? Ska han/hon få gå hem? Eller ta taxi, och således förlora alla pengar jag just betalat. Hm, jag har försökt leta på hemsidan, men jag hittar ingenstans om man en snubbe åker efter i en bil och kör hem sin kollega sen eller vad som händer. Han kan ju inte gärna hoppas på att det går en buss, som han snabbt kan ta tillbaka till jobbet?


(en 33 cl öl på Café Opera går på 65:-)

Kikärtan

2009-09-11 @ 19:48:28 Tjöt Kommentera! (1)


Erik (om de nyätna kikärtorna): "Mm, detta va ju gott ju!"
Jag: "Japp, supersmask!"
"Det är väl precis såhär nötter smakar va?"
"Näe?"
"Eh..nähe.. mäh."

Han är ju nötallergisk så han kan ju inte veta. Haha.

Snack of the day

2009-09-11 @ 19:21:24 Tjöt Kommentera! (0)
Igår kom Erik hem med ett nytt spännande snacksalternativ! Nämligen kikärtor! Vilken grej! Chilismak är det också, och enligt påsen är detta snack fullproppat med antioxidanter och nyttiga proteiner. Känns nästan för nyttigt, och jag vill ju inte låta kroppen få en chock, så jag har knäck en öl till detta nu också.

Snart är det Doobidoo och Idol blandat (mest Doobidoo eftersom jag planerat att slöbakistitta på Idol på söndag!). Tyvärr missar jag Kändisdjungeln till förmån för Pirates of Caribbean.

Är det månen?

2009-09-11 @ 15:58:45 Tjöt Kommentera! (1)
Är det månen som gör att jag har så otroligt tråkgit idag? Allt känns trist och segt.

Drack kaffe, det var ju trevligt förstås. Nu är kaffet uppdrucket. Segt. Hm, men om jag ser fram emot morgondagen så kanske tiden går lite fortare?

Jag får såna här ryck ibland, men de brukar ge sig efter ett tag, men inte idag. Vad är problemet, va va VA?


Jag var till och med tråkig i telefon förut.
J-apan:"Va gör du?"
moi: "Jag gör stående sit ups och dricker kaffe"

Just den biten va ju inte så tråkig, ganska kul när jag tänker på det, men resten av samtalet segade jag mig igenom som den dötrista människa jag är idag. Gud va konstigt. Jag som annars är så kul och skojfrisk och ibland till och med käck!

Ånej

2009-09-11 @ 12:14:42 Tjöt Kommentera! (2)
Jag är sådär superduper rastlös för tillfället. Jag blir det då och då. Allt känns såå trist och jag orkar inte någonting. Förut brukade alltid några timmars härligt WoWande göra susen, men nu när jag försökte gå in på spelet föll jag nästan i koma av tristess. Jag är verkligen inte ett dugg sugen på något jävla MMORPG just nu.

Funderar på att göra mig i ordning och åka till Bergvik, det piggar alltid upp. Men nja, jag råkade lägga massa pengar på mat igår utan att blinka, så det är väl ingen bra idé. Men några öl såhär på helgskvisten borde vem som helst få unna sig, även om jag säkert la 45 spänn på öl i onsdags på Bunkern.


Jag har i ren hysteri och desperation på sysselsättning slängt i en maskin med sängkläder och handdukar, så nu är det bara att sitta och invänta kulmen, point of no return, då jag ska hänga upp skiten. Inte så värst upphetsande, men något att göra.

Kanske ska jag sminka mig till en hund och gå på bolaget. "Fyllehund, höhö" kan jag säga och försöka tjacka några bärs. Jag blir säkert nekad med orden "Stick, din hynda!" "Fähund!"

Fan, här står man.

Rast-ös

2009-09-11 @ 11:16:58 Tjöt Kommentera! (0)
Igår var jag ute och rastade Emelie, eller om hon rastade mig, det förblir osagt. Det blev en riktigt långis på 3 timmar. Jag gick fan så jag fick ont i ett knä, och när jag suttit stilla en stund hemma hade jag ont i höfterna också. Haha, gamla tanten Ida.

När vi promenixat färdigt gick vi till Nya Peking och köpte kinamat och överaskade våra karlar. Här hemma var det mycket uppskattat då Erik pratat om kinamat i säkert tre veckor. Vi smaskade och åt och blev lite för mätta, och sälade runt resten av kvällen.

Vad händer idag då? Vet inte, vet inte. Det spörs, blir kanske Doobidoo!

Bunkabonk

2009-09-10 @ 10:18:54 Tjöt Kommentera! (1)
Igår blev jag kvar med den där arbetet alla hatade. Överallt på fejsbook skrev folk som går samma utbildning som jag om hur det gick, att de kört fast, att det lossnat och de skrivit 9 sidor eller att de var sjuka och inte orkade läsa mer.

Men igår gick vi alla i mål.

Jag firade med att bleka håret i Skattkärr, gå på promenix och lura med Lina till Bunkern. Måste ju fira, eller hur? Jag kom fram till att Bunkern borde ha ett dansgolv och höja volymen på musiken lite. I början när vi kom så va jag så pretto och städad så jag tyckte att det va jättebra med låg musik så man kunde sitta å snacka, men efter två öl ville jag dansa, men hörde inget. Blir man lite döv av öl? Öl-döv?

Det var otippat mycket folk för att vara en onsdag, kul! Vi kollade lite på Idol utan ljud, inte samma grej liksom, läsa kroppsspråk, hur kul är det?

Sen gick vi hem, och jag fick något av Lina som gjorde att det kändes som jag gick med en pistol i jackfickan. Jag kände mig som en skurk i en 50-talsfilm och önskade att jag hade hatt. Det hade passat in. Jag var lite som en ninja när jag gick den långa vägen med skog på båda sidorna om mig. Kollade och spejade åt alla håll samtidigt som jag höll i mitt vapen. Det var alltså ingen pistol, men jag låtsades, det gjorde hemvägen mer spännande. Mötte inte en själ, alla sov väl. Klockan var ju ändå midnatt.

Idag är det seminarie. Ska först luncha med mina studiesyrror, och reda ut lite begrepp och få mer insikt i vad tusan ett seminarie är för något.

Lördags

2009-09-09 @ 13:44:49 Videokaka Kommentera! (4)
Lägger ut detta smått dretpinsamma ihopklipp av lite mer som hände i lördags. Jag har klippt slutet, eftersom jag opassande nog rapar precis sekunden innan minneskortet skiriker att det är fullproppat. "Buurp! Oj, hehe ursäkta" klick. Nej, det behöver ingen se.

Dagens ord:

2009-09-09 @ 12:13:52 Tjöt Kommentera! (4)
Ett av de kanske fulaste orden kommer här:

bjärt.


Ja, ni hör ju själva. Smaka på det. Ligger det bra i munnen?

Bjärt


bjärt- färgstark, skrikande, lysande, gräll; skarpt framträdande, klar, skarp, iögonfallande
(motsatsord: diskret)

0909095309

2009-09-09 @ 09:53:01 Tjöt Kommentera! (4)
Jaja, lite efter, men jag knäckte koden!

Flera på facebook skrev imorse en massa siffror, och jag begrepp inget. Men så råkade jag hitta det utan att leta:

"Nio minuter och nio sekunder över nio den nionde September 2009
kommer det stå 09:09:09 09-09-09. Det kommer inte hända igen förrens 3009."Värsta.

Hmm

2009-09-08 @ 22:40:04 Pixelpix Kommentera! (4)Vart är vi? Vad gör vi? Och varför dricker jag vatten (medan Lina har både en drink och en öl)? Känns inte rättvist eller okej alls.

Är det Arenas summerpartybeachgratisdrinkarbilligöl-kvällen?

Höst

2009-09-08 @ 19:50:13 Tjöt Kommentera! (4)
Hösten är här och det innebär för mig att jag måste sitta och se på tv varje kväll. Eller ja, jag hoppas inte det är så.

Idol börjar idag. Top Model började i söndags. Snart drar de väl igång Desperate Housewifes och Dobidoo också så jag måste sitta och ha bestämda tider flera dagar i veckan!

Är det något mer? Såg Roast på Berns igår men jag tyckte det mest var pinsamt. Det är sådär, komiker som egentligen är bra ska stå och låtsas hata varandra och va rasistiska. En elak sak som jag inte vet om jag vågar skratta åt, för jag tyckte det va så taskigt var när Eric Haag sa till Betnér "Nämen va inte blygsam, ställ dig upp du.. Jasså, du står redan?" Eftersom han är rätt kort. Va synd, han har kanske världens komplex.


Varför måste man tycka att Björn Gustavsson är så söt för? Jag kan inte hjälpa det, men jävlar... han är så himla söt. Kanske en ny svärson, precis som Alexander Ryback. Fan, jag måste skaffa döttrar i 20-års åldern snarast så jag kan välja ut vilka de ska gifta sig med!

Nöff

2009-09-08 @ 19:39:10 Tjöt Kommentera! (0)

 • Svininfluensa, är sjukdomen som sätter knorr på tillvaron.
 • Det är grymt att vara förkyld.
 • Det är svinigt att vara sjuk, man blir så grisig.
 • Alkoholister har drabbats av vininfluensa.

Snodd utan tillstånd av: denna toka

Klar.

2009-09-08 @ 18:05:53 Pluggponny Kommentera! (1)
Sådär, nu orkar jag inte mer.

Om läraren säger "skriv ca 1-2 A4" t ex, då borde det väl inte göra något om sidan blir knappt 1 A4? Han har ju skrivit ca/ungefär/på en höft. Mitt arbete blev på 6 sidor, hoppas han tycker det är kanonbra skrivet, så han inte bara ser att det fattas 3 sidor.

Men som sagt, ca kan jag väl tolka lite hur som?

 

Jag hade redan glömt, eller så fattade jag aldrig riktigt att jag inte är en nolla längre, utan en etta! Haha, vi svor en slags ed på sittningen. Vilken rang är man sen? Noll-ett-fadder?

Bravo!

2009-09-08 @ 16:40:31 Tjöt Kommentera! (2)


Grattis lillebror, va stolt jag är nu när du fått full pott på teoriprovet!


Imponerande! Jag tog körkort först av oss tre helsyskon, men med lägst teoripoäng. Det gör mig inget, mina syskon är duktiga som fan ju!

Bravo.

2009-09-08 @ 15:53:47 Pluggponny Kommentera! (0)
Lyckat av CSN att stänga ner vissa sidor för underhåll i dessa dagar när antagligen fler än jag undrar saker om bidrag och lån.

Fint.

För att utveckla, så har jag skrivit ett mail och frågat om någonting, och fick nu ett mail om att jag har fått svar, och det svaret ligger under länken. Bara det att den svarssidan är stängd för underhåll tills vidare.

____

Egna reflektioner? Va? Har skrivit en tredjedels sida om dagisbarn och hur jävla bra jag är med barn, hur ska jag få det till en hel sida? Eller ännu hellre- två?!

"Jag anser att tyst kunskap är när man är tyst om det man vet."

Så skriver jag, inget mer. Ha! Där fick ni, farbröder!

Komigen

2009-09-08 @ 13:37:37 Tjöt Kommentera! (3)
Sista rycket nu.


Sen kan jag åter ta mitt liv och bränna bokfarbröder på bål och dansa härliga soldanser!


Då kan jag bli vettig igen.

Idag har jag hunnit med en kort föreläsning, sen åkte jag hem och drack kaffe och missade eftermiddagens studievägledning.

Jag har även betalat kåravgiften. Skulle betala med kort, för det är gött att ha lite kontanter för en gång skull, stod tvåa i kön, och när det var min tur hade jag glömt bort mitt kontokort, och betalade med cash ändå. Blubb. Efter jag betalat skulle jag köpa mjölk, det försvann och jag cyklade hem på min (mammas) Biltemacykel med för låg sadel.

Mr. Cash

2009-09-07 @ 21:55:28 Tjöt Kommentera! (0)
Just det, Johnny Cash-tribute-konsert om en månad!


 • Min lillebrors råtta heter Mr Cash.
 • För några år sedan fick mamma en skiva av mig i julklapp, jag tyckte det var det sämsta jag hade hört när hon spelade den. Jag tyckte allt lät som countryfjams. Dubbel-cd med Johnny C.
 • Jag tycker att Joaquin Pheonix borde fått en oscar för Walk the line, jag gillar honom


/Yes, I'll admit that I'm a fool for you

Kontemplation

2009-09-07 @ 21:50:22 Tjöt Kommentera! (0)
Inte så värst roligt att vare sig skriva eller läsa om att jag pluggar. Så sluta läs, och gnäll inte.

Jag åkte till universitetet vid halv nio, träffade ett gäng storasystrar, ja men lite så i alla fall. 4 brudar, alla några år äldre än mig. Vi (dom) pratade barn, lite om uppgiften och massa sånt, och de lovade att jag fick prata med dom om jag ville, om annat och om det här. Som storasystrar. Fast jag har ju redan 3, någon måtta får det väl va.

Vi satt och tjötade till halv ett, då var jag hungrig och åkte hem. Ska ju tilläggas att jag gömde boken jag läste ur, eftersom det inte är hemlån på den så måste jag sitta där och läsa. Kan ju inte låta någon annan sno min kurslitteratur. Hihi.

Pluggade och pluggade till fyra-fem någonting och åkte sen hem. Mer mat, mer plugg.

Alla på fejsbook skriver om denna jävla uppgiften, skönt att se att några åtminstone har lite probmlem med den. Jag får lätt känslan av att alla kan utom jag. Alla, alla, ung som äldre.


/Nej, jag visste inte heller va rubriksordet betydde, jag fick googla. F U Liedman.

Å maj godd

2009-09-06 @ 13:37:11 Videokaka Kommentera! (4)
Såhär blev det. Textade och gjorde mig till, så alla kan sjunga med. Varsågoda!

PB!

2009-09-06 @ 13:16:51 Pixelpix Kommentera! (0)

Nollningsdar, nu inga kvar..

2009-09-06 @ 13:09:50 Videokaka Kommentera! (4)
Förfesten började igår kl 14-15 någongång på Campus. Vi lockade hår, klunkade alkohol och övade på vårt eminenta spex.

Alla va vrålläckra, fan va fint med Greasetema. Killarna var vrålläckra i sina polisonger och rockabillyfrillor, och tjejerna heta i svarta, tajta kreationer!

Jag snikade sjuts av två helmysiga människor som heter A och A, japp det är sant! Vi tog en tur till Skoghall och jag visade och pekade vart jag bott, pappa bott, vart mammas förra arbetskamrat bott, usch va intressant de måste tyckt det va. Sen blåste vi till Karolinen och jag lyckades få plats precis vid scenen bredvid norskan och den ena A!Maten va lite väl salt på sina håll, kanske för att vi skulle dricka mer, synd bara på de som inte drack, allt de fick va väldigt salt mat.

Efterfest blev det till fyra-halv fem någongång på campus. Jag dansade med Random-Brandon (fan va najs namn, jag vill också heta så. Random-Ida, kan det bli ngt?) till alla låtar, åt chips från golvet tillsammans med en snygg och trevlig tjej jag aldrig sett förut och satt i en alldeles för djup soffa. Very najs, yezm.

Ska fixa spexet, med textning, återkommer med det!

Slutarmband

2009-09-05 @ 14:07:06 Pixelpix Kommentera! (3)


Min rosa detalj får bli detta vackra (öl)armband.

Soffan

2009-09-05 @ 12:42:08 Tjöt Kommentera! (3)
Just det, när jag kom hem igår kväll så berättade Erik att soffan va sönder.

De hade haft tv-spelskväll, och en av hans polare förlorade(?) och blev sur och råkade sparka sönder vår ena soffa. Jippie, va gör man nu?

ett, tu pix

2009-09-05 @ 12:32:00 Pixelpix Kommentera! (0)

En bild togs det igår på Elins ferra med min kamera.

Snodde denna från värdinnan, jag och Jessika i en soffa, jag är spindelkvinnan.

Menåh

2009-09-05 @ 10:29:49 Tjöt Kommentera! (6)
Snart ska man iväg igen, ett jävla härj.


Jag har nästan ryggskott igen, men det lättade lite när jag åt. Konstig kropp, jag fattar inget. Om jag är körbar tar jag nog med mig Jessika och åker till Skattkärr för en hårfix. Hm, kanske om några timmar.

Melodi: Summer nights, Grease.
"Nollningsdar, nu inga kvar
Ååå så nu tar vi en skål (några dricker)
Å halsa halsa halsa stopp!!(sluta drick)"


Greasetema ikväll då alltså, har lånat två linnen av Emelie, ska se vilken jag väljer. Hm, en rosa detalj var det också, mja hoppas jag har några rosa örhängen från högstadiet kvar. Jag är ingen rosa typ... vad kan jag ha som är rosa annars?

Fredax

2009-09-04 @ 11:26:51 Tjöt Kommentera! (0)
Fredags dags, fredax!

Ska sätta mig med det förbannade arbetet en stund tänkte jag. Sen måste jag till Bergvik. Måste ha linsvätska, kaffe och öl.

Usch, jag fryser. Skit, vilken dålig tajming på sjukdom. Abuhu, jag äter lite blåbär så blir jag nog frisk som vinden.


Ingen Lina ikväll, synd synd! Jag får väl festa för två då, eller så däckar jag direkt efter första dansen.

Gnäll-i

2009-09-04 @ 09:34:25 Tjöt Kommentera! (2)
Blev inga öl igår. Jag kom till förfesten på campus, där satt det två bakfulla pôsar till faddrar och en Josse. Jag tänkte få liv i folk och korkade upp den första 3,5an, då skulle vi gå. Aktiviteterna var nästan utanför mig, så det kändes lagom värt att ha åkt till campus för 5 minuters ölande.

När vi gått ca 10 m började det spöregna, jävlar va det regnade. Folk sprang efter paraply och regnjacka, och där stod jag blöt som en hund i fel kläder.

King of the hilltävlingen var skoj att titta på. Man skulle springa upp för en kulle och sedan åka nerför en stor pressening full i såpa och vatten, sedan shota något likannde äppeljuice, soja och lakrits, dunka näste man i ryggen och sen sätta sig. Vi åkte ut ganska snabbt.

Sedan var det såpabandy. Jag stod och frös under ett lånat paraply, och när det var en match kvar för Pink Birds gav jag upp och åkte hem.

Hemma kröp jag och Erik ner under ett täcka i soffan och myste framför Simpson och Gordon Ramsey. Sov som en gris vid 22-tiden.

Pluggis

2009-09-03 @ 13:53:54 Tjöt Kommentera! (0)
Jag sover dåligt, och det beror säkert på den här jäkla uppgiften som ska vara klar nästa onsdag. Jag snurrar och snurrar och frå ingen ro i kroppen, och är således mäkta trött på morgonen.

Idag trotsade jag sömnbristen och släpade mig iväg till das Uni och satte mig i bibblan och läste och läste i den där boken jag av ngåno outgrundlig anledning inte köpt hem. Jag läste tills ögonen gick i kors och magen ropade efter mat.

Traskade mig bort till Gläntan och köpte en dyr sittningsbiljett till lördagen, blir fint det!

Hem, låna mammas cykel, käka mat.

Nu ska vi handla och sen är det upp till campus som gäller, och förfest hos Josse som är liten (19) och kan sjunga Anthem utan att blinka. Sen är det såpabandy, och jag tänker inte ta mitt lag till final, utan jag gör som jag brukar, och är bäst på, nämligen stå bredvid och ta en öl och heja lite emellanåt för det goda sakens skull. Punkbärs givetvis, det är ju bara torsdag.

Imorgon blir det fest på campus, sista rycket innan sittningen. Sen är tyvärr nollnignen slut, abu.

Nej, jag super inte varje dag, men jag träffar folk nästan varje dag och ja gillert!

Losörs

2009-09-02 @ 23:32:32 Partykaka Kommentera! (0)
Tyvärr kom vår eminenta flotta sist, eller åtminstone bland de sista. Jag förstod aldrig riktigt reglerna. Men jag tror inte ens flotten "Flygande frigoliten" kom i mål. Aww, så synd. Bra jobbat Sebbe och hon den andra, vem det nu var!

Efter flotträjset blev det mellanlandning på Herrhagen och jag dansade och dansade, fast jag borde sitta still och kurera mig.

När alla drog till Nöjes tog jag med mig 3 pers som ville hem, och körde hemåt. Gött mos att komma hem nykter och nydansad!

Märkte att musiken i stort var rätt kasst, dvs jag kände inte igen den. När det kom en bra låt, så bytte någon efter halva. Så höll det på hela kvällen! Kanske är det så jämt, men man märker det så mycket mer när man själv inte dricker annat än vatten.

Sittningen på lördag är dyr, men jag vill så gärna gå. Har redan separationsångest, tänk att inte få träffa mina goa rosa fåglar något mer! Hoppas man kan hålla kontakten med några åtminstone.

Haha, noes >.<

2009-09-02 @ 16:26:41 Pixelpix Kommentera! (2)
HIttade denna på Kaus hemsida:Haha, vaffan!?

Damn u Hannill för att du alltid blir bra på kort. Men vad gör jag? Tänker snuskiga tankar? Spanar in någons röv (och tänker snuskiga tankar)?


Nu ligger det f.ö. en bild på vår flotte lite längre ner i inlägget "flott".

Så, va tycks om vårt flygplan till flotte? Varför la jag inte bilden här förresten, det va ju dumt.

Dret-het

2009-09-02 @ 11:15:20 Tjöt Kommentera! (1)
Vaknade ursnorig imorse efter ännu en natt med riktigt dålig sömn. Jag snorade mig iväg till duschen, men tvättade bara håret, och mindes efteråt inte om jag hade använt schampoo eller balsam eller båda. Mindes inte om jag hade sköljt håret ordetnligt.

Jag var bara tjock i huvudet och alldeles för trött. Erik beordrade mig att gå å lägga mig igen och strunta i förmiddagens skola. Sagt och gjort.

Nu är jag vaken, ganska utvilad och snorig. Jävla snorunge. Jag ska ju på flottrace ikväll!

Tror jag går på eftermiddagens föreläsning, och försöker se om något gjort några anteckningar från i morse.


/Atchooo!

2 saker om Alex

2009-09-01 @ 13:58:55 Tjöt Kommentera! (1)
Alex Schulman. Tänkte säga två saker jag läste på hans blogg.

Han fick en fråga om vad hans dotter kommer få för namn när hon döpts:

"...hon kommer att heta Charlie Lina (efter gudmor) Sunnanäng (ett namn som alla kvinnor i Amandas släkt har) Schulman." (31 augusti 2009)

Va mysigt att hon får heta Sunnanäng. Där bor ju min pappa.


"Du beskriver i din bok hur du åkte till torpet, genom vilka städer och på vilken tid. Vid denna tidpunkt hade du inte körtkort vad jag förstår. Min fråga är således: Åkte du utan körkort eller är färden till torpet ihopdiktat av dramaturgisk anledning?
- Det är väldigt måmnga som hört av sig om detta och det är väl lika bra att erkänna: jag körde utan körkort. Jag gjorde det en hel del på den tiden. Jag skulle kanske inte göra det idag som ansvarsfull fader, men då såg jag inga problem i det." (31 augusti 2009)

Tänkte på att min syster har läst, eller i alla fall börjat på Schulmans bok och påpekat detta. Kanske är det rentav hon som ställt denna frågan till honom?

Ursäkternas Mecka

2009-09-01 @ 13:35:48 Pluggponny Kommentera! (3)
När man sitter som jag, hemma och ska plugga och göra klart den där uppgiften så är allt annat roligare.

- Näe, om man skulle ta och dammsuga lite.
- Kanske ska jag ta disken ändå.
- Lite hungrig är jag allt. En smoothie vore gott, och jag har inget hemma, bäst att kila till affären.
- Dammtorkning är det nog dags för.
- Oj, så det ser ut i hallen, bäst att rensa. Tar köksbordet också på samma gång.
- Vilket vacker väder! Skam att sitta inne en så fin dag!


Jag tänkte att om jag blir åtminstone klar med 1 sida så kan jag unna mig att va med på nollningen ikväll. Förfest kl 14 blir det itna mä, men kankse lite spökboll framemot femsnåret.

Skulle inte tro det. Jag har skrivt ungefär 4 rader, och då är rubriken medräknad.

Yuck fou, Bernt G!

Flott

2009-09-01 @ 10:59:03 Partykaka Kommentera! (2)
Igår var det flottbygge utanför Bunkern. Jag stod mest och sippade min enda punkbärs och tjötade med Jessika, en trevlig stockholmare. Vårt lag, tillsammans med "Mathletes" och "Karlstad finest" (nördarna o bratsen alltså) kom på den smarta idén att åka till Välsviken, där de håller på att bygga en ICAaffär. Några drog iväg i bil och kom tillbaka med finfina stora frigolitplattor.

Flotten blev rätt bra, vi vann dock inte designtävlingen, vilken miss! (Varför tog jag inget kort? Bah.)

Efter båtbygget gick vi in på Bunkern där jag köpte en billig öl och drack sedan vatten resten av kvällen. Det var riktigt trevligt, vi sjöng ur den ocensurerade Bunkerboken och skrålade i högan sky.

Fick några + och - skrivet på Noll-tröjan, fick plus både för håret och min sånglust. Kanske ett minus för sångröst, det vet jag inte riktigt. "Töösig" var ett annat plus jag hittade på tröjan, vad betyder det?

Haha, en kille sa "Ska vi gå hem och hångla och äta grillchips?" Jag avböjde, och då sa han att han ändå hade flickvän. Haha! Det var någon där som såg ut som han som sjunger "You're beautiful", va heter han nu igen? Örke googla.

Jag stannade nästan till stängning och hjälpte en stackars fadder klunka cider innan jag traskade hem.

hits