Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

I said brr

2007-09-28 @ 17:42:28 Tjöt Kommentera! (0)
I natt vaknade jag och Erik runt halv tre. Han hade feberfrossa och var varmt som en stekpanna. Gah va varm han va, jag orkade knappt ligga kvar under täcket, och han ville bara krypa närmaremig. Dock så tyckte han att jag va alldeles för kall så han vred och vände sig. Jag skulle upp kl 6 så tajmingen för febern va ju inte helt lyckad.

Jag tog mig upp och iväg till jobbet. Jag blir tokig, de låter mig inte sköta jobbet somjag vill "Ja men klarar du det då? Har du tagit liggvila någongång förut?" Fan jag har jobbat i två år, klart jag har tagit liggvilan. Tar det snabbt från början; jag visste att efetersomjag är vikarie så får jag ta sittvilan, dvs läsaför de äldsta barnen. Jag orkade inte idag utan skyllde på att jag va så torr i halsen så jag kudne inte läsa (delvis sant, igår ringde Lina och jag kunde knappt prata). "men vaddå? Mår du inte bra, är du sjuk?" Ja sa som det va att jag hade vart förkyld men halsontet sitter kvar. "Amen det smittar itne då? Det rä du säker på eller?" Jag sa att jag hade vart hos doktorn och sådär så det va ingen fara. 
   Sen när jag skulle ha liggvilan så frågade jag alla barnen om de ville ha filten över sig eller inte. Ville de det så la jag över den, annars fick de ha den bredvid sig ifall de skulle ångra sig. Ja åsså va den en unge som inte vill ligga precis bredvid "frökenmadrassen" Jag förstår varför(inte helt kul att ligga supertätt kanske?), så jag lät honom ligga ngn meter bort om han lovade att visa att han fixade det och så. Efter 5 min kommer en av fröknarna in och börjar dra i madrassen "Du ska ligga bredvid fröken! Jag tycker alla ska ha täcken på sig, för då tycker jag det blir lungare. Sätt på er täckena allihopa!" Åh, jag ville bara sparka ut henne och säga att det är min vila inte hennes denna gången...hrm. Sen senare på eftermiddagen så skulle hon sluta kvart i två, och tio i två kom on på att ett av barnen skulle väckas efter vilan. Jag sa att jag kunde göra det, så hon kunde sluta för dagen, men hon svarade "nej, jag gör det, så sitter du kvar där (jag satt och tittade på en kille som ritade), det är bäst så." Vaddå, bäst så? Kvinnfolk!

Regnish

2007-09-25 @ 15:35:08 Tjöt Kommentera! (0)

Idag bilade jag och Erik in till stan. Först sprang vi till Rollspelsbutiken. När vi kom ut, Erik 900 kr fattigare, så började det störtregna. Mja det kanske inte störtade ner men det regnade på fint, och Erik ville åka hem direkt. Men vi travade iväg til Lagerhaus och tjackade Kiwikolor. Sen gick vi till Vero Moda och jag inhandlade en gosig stickad polotröja. Vi tog vägen förbi tebutiken och handlade 2 sorters te och varsin chokladpralin, mums! Sen hade vi egnetligen tänkt ta en varsin baguette på Sjöqvistens och sen åka hem, men vi hamnade på Nya Pekings lunchbuffé. Fyffan va dyr den där stadsrundan blev. Erik får försörja mig i oktober, för mina pengar börjar sina. Hoppas jag får några hundra iaf i lön för aug... blev ju inte mkt jobb då.


Grannarna har skött sig idag. Bara spikat lite, men det är okej :D

Grannar

2007-09-24 @ 18:28:30 Tjöt Kommentera! (0)

Grannarna har nu bott över mig i ca 1 timme. Jag har redan tröttnat på dem, och skulle vilja att de flyttade, eller ännu hellre- att vi flyttade.

Grannarnas första hälsning bestod i en soffa som va parkerad utanför min ytterdörr så jag fick pressa mig in, plus en liten unge som satt i deras trapp o glodde. Efter en hel dags flängande så är det skönt att varva ner framför datorn, tänkte jag. Men just när jag satt mig så märker jag att det står 5-6 män på min gräsmatta. Dom står å grejar med ngt som ser ut som en sladd, men det rä nog ett snöre/rep/lina/vajer. De börjar kånka soffan och hissa upp den till deras balkong. De flyttar runt mina utemöbler och mattställ. En äcklig gubbe spottar världens loska på min gräsmatta. Jag vågar knappt sitta vid datorn, men gör det ändå.

När de lyft upp sofforna blir det lungt i ca 5 min. Sen börjar ungen inte bara springa upp och ner för trappen så det dunkar i min lägenhet, utan också skrika. Varför skriker ungen hela tiden. Är det någon sort lek? Rätt va det är ser jag ett litet flickhuvud på min uteplats. Det är den lilla ungen som tror att ala få va å leka på min uteplats och springer fram och tillbaka utanför mitt vardagsrumsfönster. Fan, kan man itne få va ifred!? Jag vill inte att folk ska se om jag sitter framför datorn, tvn eller om jag dansar o dammsuger eller vafan som helst. Jag vill inte ha en liten flicka som springer runt bland mina möbler o grillen o härjar. Jag vill inte att ungen ska skrika hela tiden! Jag klassas nog som tant just nu. En sur jävla granntant. Jag vill hellre ha en un gstudent som granne, som ha rfest ibland ochsom inte störs av att jag har fest. Jag vill helst inte ha någon granne alls. Jag vill bo ute på nåt jävla gärde där ingen kan störa mig, och där rådjuren kommer och äter ur min hand och fåglarna med.


Jag köpte mig en Elizabeth Arden mascara, hoppas nu den är bra iaf. Det är den säkert inte.


Jag är hungrig också.


Nu kommer de med ett jävla flyttlass till. Nej nu orkar jag inte mer. Jag går å lagar mat tills min man kommit hem, då kan vi sura ihop.

Top Model

2007-09-24 @ 13:52:36 Tjöt Kommentera! (0)
Fick just veta att en av min brors barndomskompisar således också min förra granne är med i Top Model Sthlm. http://www.tv3.se/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=1455&Itemid=1547
Jag är ju rätt lättimpad så jag tycker ju detta är skithäfigt. Fast jag trodde hon skull åka ut först. Hon verkar lite mesiig... eller ja blyg och tyst och osäker. Men det är väl lätt hänt när man står där framför juryn.Jag såg att "like cashmere" kostar 29.90:- på rusta så jag tror jag bränner iväg dit. Det är sminkdret.

Goddag fuldag

2007-09-22 @ 12:53:23 Partykaka Kommentera! (1)
Nej fan, jag har fuldag idag. Kvittar hur jag sminkar, puffar, piffar o sprejar. Jag får inte till det idag. Dålig tajming, när jag ska på 50årsfest ikväll i Fagerås djungler. Jag får fejka't.

Fake it 'til u make it.
Det ska bli min nya slogan.

Sovsäck, öl. Ngt mer man behöver? Jag sover med linser och smink tänkte jag för en enda natt, det spelar väl ingen roll? Kanske vaknar jag upp utan ögonfransarna och med tre ögoninfektioner, men det får va värt det. Tar med kameran så jag kan föreviga denna dag. Lägger ut dem på www.sudden.bilddagboken.se någon dag framöver.  

Ha det bra alla bananer!!!

Give Kent a chance

2007-09-22 @ 11:52:50 Tjöt Kommentera! (1)
Jag har under större delen av min tonårstid vädrat ut hur mkt jag avskyr popgruppen Kent. Nu under de senaste åren har jag i smyg försökt ge dem en chans. Jag har nog alltid egentligen gillat Musik nonstop (eller va den heter), men inget mer. Kanske gillade jag Kärleken väntar också, men det va så hemligt så jag knappt visste det själv. Lyssnade på radoin för några dagar sen och det va radoipremiär för Kents nya låt Ingenting. Jag tänkte åter igen ge dem en chans att visa att de inte är så dåliga som jag alltid trott, men jag blev besviken och gillade den inte alls. Men jag tror faktiskt att det är en låt som blir bättre ju mer man hör den. Den är lite synthinspirerad, och jag kan nästan refrängen redan. Tror jag ska försöka leta upp nån skiva med dem och ge hela deras grupp en stor chans att visa vad de gått för under de sneaste tio åren. Jag vill överbevisa Ida, den envisa 17-åringen som skrev elaka insändare om att "Stoppa Kentvågen" eller va det va.

Jag firar mitt uppvaknande med att smälla på Thåström på stereon. Ahh, min stora kärlek!

Lever endast idag... igår.

2007-09-20 @ 18:37:48 Tjöt Kommentera! (0)
Igår så jobbade jag på ett dagis och när det va dags för lunch så satte vi oss och åt i vanlig ordning. Det va kött, potatis, gräddsås och lingonsylt och jag mumsade i mig för fulla muggar. Gott som fan va det och jag åt två stora portioner. Senare på eftermiddagen råkade jag slänga ett öga på matsedeln. Då visade det sig att de va lever jag hade tryckt i mig! Uuh de andra gångerna det har vart lever så har jag bara smakat en pyttepyttebit och bara ätit potatis. Tur att jag inte viste va jag åt nu vet jag ju att det bara är psykiskt. Men jag tycker fortfarande det känns äckligt och jag skulle inte vilja äta det igen. Men jag stod mig iaf hela eftermiddagen tills stängningen halv sex.

Dagens visa

2007-09-17 @ 22:33:34 Tjöt Kommentera! (1)
Idag drev jag och Lina runt på stan. Vi var fattigare än fattigast, men lyckades ändå skrapa ihop till lite hamburgare och glass.Påtorget i Karlstad va det stor fest - idag byter vi busslinjer! Wohoo, det ska firas med Startboys och frägglada ballonger! Det låter som det inte händer ett skit i Karlstad, så därför måste vi fira minsta förändring... Mja det är kasnke så. Jag undrar mest varför Starboys är med överallt. Invigningen av MittiCity, IKEA, busslinjerna. Innan dess har jag ett svagt minne av att de va förband till Sven-Ingvars.

Vi tog oss hem till mig och mitt i färgningen kom mor o Peter.De hade med sig en TVbänk och ett glatt humör. Jag halvtvingade mamma att köra hem Lina. Hon va lycklig, jag va lycklig alla va lyckliga egentligen.

Såhär ser hövvet ut nu! Ja gillert!

image24

igår

2007-09-15 @ 15:01:37 Tjöt Kommentera! (0)
Igår var några av vännerna ute och festade, i mitt kök satt erik och Glenne och drack öl. Själv halvlåg jag i soffan, kollade på Dobidoo och drack varm öl. Mamma hade sagt att det skulle va bra mot ont i halsen. Kände inget för stunden, men idag är jag betydligt bättre! Så har ni ont i halsen, go for it! Har ni dessutom hosta, så lägg i en redig klick med smör i den varma ölen. Smakligt drickmål!


Senare idag ville svärföräldrarna bjuda ut oss. De hade tänkt åka till sthlm, men det blev inte så, så de bjuder på mat istället. Jag tror vi bestämde oss för Napoli. Jag tror jag ska satsa på en go köttbit med pommes och bernaisesås.

14 sept

2007-09-14 @ 17:28:27 Tjöt Kommentera! (0)
image23

Grattis på namnsdagen alla Ida!

Näe!

2007-09-14 @ 14:14:32 Tjöt Kommentera! (0)
Känner mig inte bra alls. Ont i halsen, snuvig och snörvlig. Det gör ont på hela kroppen så jag har nog feber, minsta beröring sticks. Erik jobbar och är borta mellan 7-20. Tråkigt, jag vill ju bli ompysslad. Har lånat massa filmer av Lina, men de funkar knappt och se på. Provade att lägga skivan i frysen som Lina rekomenderade, men så blev jag fundersam va man gör sen? Ska man låta den bli lite varm, eller ska man försiktigt ta bort imman från skivans baksida? Först funkade det jättebra, men så tryckte jag på paus mitt i filmen för att göra mig te, efter det funkade inte filmen. Cashback heter den, intressant film och jag vill gärna veta hur den funkar. Jäkla dvd.

image22

____

Tänkte bara skriva att nu har jag sett slutet. Efter lite fjäsk gav dvdn med sig och lät mig se färdigt. Bra film. Udda. Ja gillert.

Rullmat

2007-09-13 @ 16:16:12 Matprat Kommentera! (0)
in i det sista försökte jag hålla emot hungers nog kraffsade i magen. Jag visste att Erik snart skulle komma hem, och då kanske med ngt gott, i alla fall riktigt bröd istället för rostbröd. Men till slut gav jag upp och gick ut och rostade mig två bröd. Minutrarna efter att jag ätit upp kommer Erik och hans mamma innanför dörren. Vi lastar tillsammans upp alla kassar med mat och det fyller hela köksbordet. Dessutom frågar hans mamma om jag vill ha en kebabrulle eller något, så kan hon åka o köpa till mig. Jag tackade ja, även fast jag just ätit. Det går ju och värma.

Så nu är Erik och C ute och åker till pizzerian. Erik skulle åka tillbaka til sina föräldrar nu efter handlingen, så då tyckte svärmor att det va synd om jag skulle stå å laga mat när jag va så sjuk. Hon är så söt.

=/

2007-09-13 @ 12:20:17 Tjöt Kommentera! (0)
Känner mig inget pigg idag. Fick frukost på sängen av Erik, mysigt med rostat bröd o te.. Tror det va första gången sen vi flyttade ihop. Innan dess fick jag alltid frukost på sängen när vi va hemma hos honom. Så äre.

Min hals gör ont. Det bra är väl att jag kan se på Våra bästa år för första gången på länge. 

Gurgel

2007-09-12 @ 19:19:13 Tjöt Kommentera! (0)


Inte helt lätt att föra bloggverksamhet när internet strejkar. Fick ett hett erbjudande med posten idag, billigt BBB + gratis telefon. Jag tror jag ska slå till.


image21

Insåg att Thåström va ju läcker när han va ung. Har nog egentligen aldrig tyckt det, bara lit ei smyg. Me nnär jag såg honom såhär på Tv så va jag tvungen att ta kort. Naaw. För ett tag sen tyckte jag tillochmed Elvis va snygg. Det va när han gjorde comeback en gång. Han va klädd i svart o ngt intervjuoffer sa att han va snyggare o mer vältränad än nånsin. Jag höll med. Vältränad vet jag inte men i form va han. Min storasyster Sylvia är smått helgalen i Elvis. Jag tycker det är kul o titta i hennes vardagsrum, fullt med Elvis o katter. När jag och pappa va där i våras så stod pappa och smånynnande på ngn låt jag inte kände igen. "Ellis!" säger min två åriga systerdotter Villemo som står bredvid. Det tyckte jag va så kul. Sylvia spelar tydligen bara Elvis för Ville och lär henne allt :D

Överjobbad

2007-09-10 @ 18:02:54 Tjöt Kommentera! (0)
Fyffan vilken dag! Började halv åtta, kom till ett ställe jag vart på lite då och då innan sommaren. Kollade hur många barn vi hade idag, 11 till frukost, 17 till lunch o 14 till mellis.. gah! Förra veckan va jag på ett annat dagis och då hade vi 2 till mellis! Lite skillnad. Många barn, o hälften bara skrek o skrek typ hela dagen, och de bråkade o trillade o va sura o trötta o blablabla!

Sista timmen va nog värst, då va vi två personal (det hade vi iofs vart sen kl 14), 4 av barnen skulle sy samtidigt som den andra jag jobbade med fick telefon. Mitt i allt så va det en förälder som kom o hämtade två av barnen på avdelningen + att en liten tjej trillade och grät förfärligt. "Klipp den här tygbiten" "Min nål är borta!" "Jag behöver mer tråd!" "Min nål åkte ur tråden" "Kan du fästa?" "Jag tror jag har sytt fel kan du hjälpa?" GAH! Jag trodde mina öron skulle trilla av. Lite dumt av den andra jag jobbade med att gå iväg i 20 min o prata i telefon just under värsta perioden. Själv med det där, gah! Jag fick äran att ta längsta passet, 7.30-16.30. Hon som stängde en halvtimme senare fick iaf börja nio.  En sak till va ju att det verkligen vräkte ner regn så vi orkade inte gå ut på hela dagen. De största barnen fick gå ut en sväng, men de kom ganska snart in, dyblöta.

Imorrn slutar jag iallfall 14, halleluja!

Road kill

2007-09-08 @ 00:50:32 Tjöt Kommentera! (0)

När jag åkte hem från jobbet förut så såg jag en ekorre ligga intill vägkanten. Det värsta va inte att den låg där helt skadad, antagligen påkörd, det värsta var att han rörde på svansen! Stackarn. Jag har fortfarande dåligt samvete.  Det va inte jag som körde på den, men man kunde ju ha ringt ngn myndighet, eller djursjukhus. naaw. Lelle korren :/

Nu äre klippt

2007-09-07 @ 17:22:35 Tjöt Kommentera! (1)

Va till Lina igår och klippte av mig håret. Egetnligen ska jag ju spara till långt, men det får bli såhär. Jag och Erik kom hem samtidigt och han sa inget om håret  till en början. Sen efter ett tag så sa han:
"Har du klippt dig?"
"Ja."
"Ja, jag tyckte väl du va söt."
Haha, det lät så kul.

Nu gäller det bara att komma på vilken färg man vill ha. En på jobbet tyckte att jag skulle satsa på riktigt brunt, med knallröda toppar. Det lät snyggt, så vill jag ha det. Hm. Brunt ska jag inte ha säger Lina, men kanske kastanjebrunt? Jag vet inte!

Nyjobbad.

2007-09-05 @ 17:21:03 Tjöt Kommentera! (0)

Lördagen blev fin som en... vet inte, men det va skoj. Vi satt o tjötade här hemma tills klockan va kanske, halv elva eller så, jag vet inte riktigt. Sen så tog vi bilen in till stan (lite smådumt eftersom jag varken har bensin eller avgasrör, men ändå). Vi dansade massa och kvällen slutade i schlagerbaren. En sak som va så kul var att ja gsatt och pratade med en kille som frågade bl.a. om jag hade tatueringar. Det har jag ju inte, så jag sa det och då frågade han om jag hade näsring. "Nej, fan det skulle jag ju inte fråga, det ser jag väl att du har. Jag satt och kollade på den och tänkte att det ska jag inte fråga." Haha. När vi åkte hem fick Erik Linda att köra oss till Kenneths. Han skulle ha lite nattamat, och frågade om jag ville ha ngt. Jag va inte direkt hungrig eller sugen så jag satt att jag inte ville ha nåt. Sptes kom tillbaka först til bilen och sa "Hoppas du va sugen på ett super mega meal." Han förklarade att han hört Erik beställa ngt liknande. Och när Erik kommer tillbaka til bilen ha han köt en stor 150g hamburgertallrik till mig (jag som annars knappt orkar en 90g), och till sig en hade han köpt en Mega trippel super meal, eller va det hette; 3x 150g på en hambrugare. Jävlar va stor! Skulle plåtat den ;)

I veckan nu har jag jobbat. Imorse började jag 7 på en förskoleavdelning jag aldrig vart. Kände lagom knepigt, men det gick bra.

Ikväll!

2007-09-01 @ 15:37:04 Partykaka Kommentera! (1)

Ikväll kommer äntligen, förhoppningsvis, kvällen jag väntat på så länge. Allt verkar i nuläget perfekt Lina kommer hit o dricker öl med mig, nöjes bjuder inte bara på inträde utan också på mat o dryck. Det är lite kallt ute men jag ska försöka att inte bry mig.

14.00
Plockar in disk.

image16

14.17
Hallon- och vitchokladkaka till mellis.
image17


15.36
Nydushad och ska nu göra lite käk så jag står mig och inte festar på tom mage. Fyffan, Erik sa at förfesten skulle börja fyra. Man ska va på nöjes åtta stod det. Vi får se.

16.20
Blåsa hår.
image18
Haha. Jag fattar inte varför jag gjode stjärnor på bilden eller varfrö jag har så mkt rynkor under ögat. Kanske för att.. jag vet inte. Hej påse.

16.36
Det bestämdes att jag ska åka å hämta Lina. Tur att jag inte ölade o sminkade mig för en gång skull.

16.57
Två "häftiga" människor svänger in när mig. De kommer inte in till mig som tur är. Grannarna har nog fest, för de drack öl. Kanske ska vi slå ihop oss till en jättefest!! Woho

17.09
Nu kan jag inte vänta mer. Nu åker jag och hämtar upp Smôla.

18.48
Nyss blivit tillsnajsat i håret. Erik får det fixat nu.
image20
image19
hits