Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Hej baberiba

2012-06-28 @ 10:14:19 Tjöt Kommentera! (2)
Igår fyllde mamma år, så vi var där och åt smörgåstårta och jordgubbstårta. Av min och Lisas familj fick hon ett bord till uteplatsen.

Idag ska vi åter igen kolla på hus. Detta ligger på Torsvägen, bakom Foderbutiken typish. Vi vill egentligen inte bo där, men det skadar ju inte att kolla.

Kom på en grej, det vore kul att gå på visningar på sånna där 7 miljoners villor! Det är ju bara att säga att vi inte är intresserade sedan när mäklaren ringer. Vore himla kul att få se hur sådan hur ser ut inuti, mer än på bild.

Imorgon åker vi till Lisa i Skåne. Ska försöka att köra lite snabbare än jag och mamma i slutet av april, då tog det nämligen 8½ timme! Haha! Så vi har planerat att blåsa på och stanna vid IKEA i Gbg och käka, och låta Tuva käka, och sen kanske stanna någon mer gång så hon får sträcka ryggen och så, men försöka med så lite stopp som möjligt.

Have a najs day!

Tack!

2012-06-24 @ 19:00:29 Tjöt Kommentera! (1)
Nu har gästerna åkt, och tårtan är halväten. Tusen tack för alla fina presenter, blev jätteglad för varenda en!
 
Jag och Martin har bakat och grejat, och nu lägger sig lugnet, lite som efter julafton på nåt vis.
 
Men hörni, vi har tårta som behöver bli av med, kom och ät vettja!

Senaste huskollen

2012-06-21 @ 11:57:44 Tjöt Kommentera! (4)
Senaste huskollen låg på Ekebovägen tror jag, vid Ugglehuset i Haga, om det säger någon nåt. Jag tyckte det hade för många fel för att fastna, jag fick ingen känsla alls faktiskt. Jag vill så gärna ha ett hus med en uteplats, en altan med utsikt över lite trädgård. Det här huset hade ingen uteplats, eller ja ett litet skrymsle på framsidan där de parkerat några utemöbler, men det innebar utsikt över lite buskar och garageuppfarten. Sen tyckte jag det var för litet, även om man kanske kunde fixa något extra rum genom att sätta upp ordentliga dörrar till ett rum de hade som allrum.
 
Det känns lite som att det är svårt att se hur huset verkligen ser ut när det är möblerat av ett typiskt äldre par. Det såg typ ut som hemma hos mormor; plåtter, gamla möbler, gamla tavlor, saker överallt, foton, och en lite gullig sak var att det vid datorn stod mycket tydligt hur man satte på den, typ "1. Sätt på dator, 2, Skriv in lösenord (XXX) 3..." osv. Så hade de skrivit upp lösenordet. Kändes lite som typ barnen hade sagt att man måste ha lösenord på datorn, också har de skrivit upp det precis vid datorn (och dessutom inte tagot bort det under husvisningen).
 
Å andra sidan, när det är gamla möbler och sånt så blir jag lite nyfiken på hur det skulle se ut om man moderniserade det! Med våra möbler, våra tavlor, vår touch liksom.
 
 
Men nej, vi går vidare och spanar på nästa hus. Det verkar som vår nästa visning kommer bli på Abborrev, 2/7!.

Hus igen

2012-06-19 @ 12:48:48 Tjöt Kommentera! (1)
Idag ska vi på husvisning igen, oh yes! Fast jag gissar att jag kommer va lite småneggo, eftersom det är ganska litet och inte ligger där jag vill bo. Men jag ska inte måla fan, det kanske är jättefint när vi väl är där.

Regnbågens barn

2012-06-15 @ 10:25:13 Tjöt Kommentera! (4)
Häromdagen så sjöng jag på "Regnbågens barn, tillsammans är vi vaaackraaa", en sång som kom för typ 10 år sedan med ngn barngrupp. Jag vet att jag tänkte på varför jag kan den, och varför man aldrig hör den, den är väl lite mysig så.

Så är det skolavslutning här utanför, och barnen sjunger och applåderar, rektorn pratar och himlen är sådär gött avslutningsgrå. Plötsligt hör jag hur hela skolgråden sjunger för full hals "REGNBÅGENS BAAARN! TILLSAMMANS ÄR VI VAAACKRAA!" Haha, what a slump.

+1

2012-06-12 @ 13:42:48 Tjöt Kommentera! (0)
Addar även en svart hårklämma till önskelistan. Min gick just sönder :(

Fylla år

2012-06-11 @ 13:16:06 Tjöt Kommentera! (2)
Mjahaja, så var det då dags snart igen att fylla år. Jag blir äldre än någonsin, och önskar mig mindre än någonsin. Hm, det var inte det lättaste i år. Men ett par saker kom jag på, åtminstone, alltid något.

  • Handdukar i enhetliga färger (Stora och små i samma färg) (Har förresten lila och turkosa små, vill gärna ha stora sådana!)
  • Massage
  • Fiskpedikyr (finns på CAM, där Pubis jobbar)
  • Stickers till scrapbooking
  • Pennor i olika färger (till scrapbooking)
  • Presentkort på Bergvik eller Mitticity


GI

2012-06-11 @ 09:56:37 Matprat Kommentera! (3)
Ska försöka käka GI ett tag nu. Men det är alltid något som kommer ivägen. Täntke köra 2 veckor helt strikt GI, och sedan börja lägga till kolhydrater och så. Men så ska Martin på sommarfest med jobbet på fre, sen är det bröllopsfest på lördag, veckan därefter fyller jag år + midsommar, sedan ska vi ner till Skåne, och när det är någto sånt så vill jag inte sitta där och peta i maten (eller missa ngn eventuell tårta!).

Men jag ska försöka åtminstone på vardagarna, och lite slappare på lördag eller nåt sånt.

Idag åt jag i alla fall GI-frulle med äggröra, lök, tomat, skinka och ost. Och några groddar jag inte kunde motstå där de låg och läskade i kylen.

Hus eller?!

2012-06-03 @ 19:58:20 Tjöt Kommentera! (8)
Idag har vi varit ute på äventyr minsann! Pratade med bror min först och sa att vi skulle "göra en grej", och att vi kommer till mamma och han efteråt.

Det börjades genast spekuleras i vad vi skulle göra, giftemål? Förlovning? Gravid igen?? Nyfikna som sparvar haglade frågorna, men nej, inget stämde. Vi var nämligen på husvisning!

Ja, nu har vi inte varit på banken än, så det är ju egentligen inte aktuellt att vi flyttar, men det var kul ändå. Huset låg på Segelvägen, bara några hus ifrån där jag alltid var och lekte som liten (dvs hos Emelie), och det var 3 sovrum, vardagsrum, uteplats och lagom gräsmatta med fruktträd. Aja, det var kul att kolla, och jag kände mig otroligt mogen när jag gick runt där i klackar och låtsades va märkvärdig. Blir lite sugen på att ta det där mötet med banken snarast så vi kan se vart vi ligger, om vi måste vänta tills jag får jobb, eller om man kan börja planera redan nu!Tog bara dessa bilder, inga inomhus.

Är så himla sugen på hus! Egen altan! Egen trädgård! Woo!

Äääntligen

2012-06-01 @ 23:54:20 Tjöt Kommentera! (4)
Äntligen är den förbannade matteprojektboken inlämnad! Den landade på 42 sidor och handlar om olika matematiska områdena, som geometri, sortering, antal osv. Aktiviteter och sammanfattningar, äntligen är detta över! Skickade in den igår, vet om att jag antagligen kommer få påbackningen på vissa sidor, men det var så mkt jag orkade nu.

Idag har vi redovisat olika tematiska arbetssätt, och på måndag har vi seminarie. SEN är det sommarlov! Mammaledighet here I come! Två månader med Tuva gos, sen sätter allvaret igång med examensarbete, slutpraktik och sedan jobbsökande. Vi har sökt förskoleplats (omg, var nära att skriva dagisplats!) till Tuva, och ja.. vi väntar på svar om vi får platsen vi önskar.

Ikväll åt jag och Martin 3-rätter, glömde ta kort på maten. Men det var iaf löjromstoast med rödlök, smetana och citron till förrätt, blodig ryggbiff med hemmagjord rödvinssås och egenfriterade pommes, och sallad. Efterrätten bestod av färska jordgubbar med hemmagjord vaniljglass! Underbart gott!

Just det, när Martin fyllde år fick han bl.a. en fritös och en glassmaskin, så de används flitigt!

Till maten drack vi champagne och öl, förresten. Kändes som vi firade något, men vi kom inte på vad.

När sista droppen skumpa var drucken kom Martins polare Johnny hit. Vi satt och tölade ett tag, såg Let's dance-finalen ochdrack öl. Nyss missade de bussen och tog taxi till stan. Jag har just lagt en ansiktigtmask, ska strax skölja av den och go to bread. Tihi.
hits