Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Halvår

2008-06-30 @ 17:26:39 Jag vill inte Kommentera! (6)
Sex månader har det gått idag sen jag stod och stekte hamburgare i köket på Gitarrgatan. Sex månader sen mamma ringde och berättade att hon hade väldigt tråkiga nyheter. Sex månader sen jag i chock stängde av plattan och gled ner på en köksstol, skakade och förstod inte riktigt vad mamma sa, vem menade hon? Jag ville be henne upprepa vad hon just sagt, för jag förstod inte, men jag ville inte höra de orden igen. Sex månader sen min pappa gick ur tiden, försvann utan att någon hann säga farväl eller på återseende.

Jag tänker mycket på honom, varje dag finns det något som minner mig om honom. Jg har inte riktigt förstått att han inte kommer tillbaka, fast jag försöker acceptera. I år är året då allt händer för första gången. Första födelsedagarna och första julen.

Jag är inte sån som vill ha "en enda minut till" med honom, utan jag vill att han ska finnas jämt! Vill att han ska se mina barn, vill att han ska se mig; vem jag blir och utvecklas till.

Jag försöker va postiv, och det går bra för det mesta, men jag saknar honom så otroligt mycket. Det går inte att beskriva. Försöker tänka på bra saker som ändå kommit ur detta tragiska; att jag kommit mina systrar närmare än någonsin. Vi hör av oss till varann då och då, skickar ett sms eller mail, eller rent av ses.

Hur naturlig ...

2008-06-29 @ 17:32:56 Tjöt Kommentera! (3)
Hur naturlig är du?
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Fondation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(/ ) Läppglans över 100 kr (har ett snordyrt läppstift)
(x) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr (vem fan vill lukta gott?)
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Avänder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
(x) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på Gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
(/) Hårförlängning
(x) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Totalt: 15

5-9 Naturlig som naturen
10-14 Konstgjord behandlad blomma
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
21-25 Fryst jordgubbe
26-30 Barbiedocka. Bara plast

Jag var tvungen. Nu kommer det inga fler sånnahär listor. På minst en månad.

Dagens:

2008-06-29 @ 17:21:23 Pixelpix Kommentera! (3)
Dagens teckning är till mig från någon Caroline. Fick den när jag jobbade på en förskola för ca 1 månad sen.Den ena kaninen röker morot, och den andre är på väg att hämta en
morotcigg som trillat ner från morotsträdet.
Aww.Hittade en ny choklad som kändes läglig att testa; nämligen säsongens smak av Center!
Den första biten smakade gott med en touch av chili. Sen blev det bara starkt och surt på samma gång så jag ger den 2 toast, pluspoäng för den fina layouten.

Piljett pokade

2008-06-29 @ 12:11:56 Tjöt Kommentera! (3)
Nu är biljtterna till Västerås köpta och betalda, det finns alltså ingen återvändo! Jag anländer lagom till kvällkaffet vid 19.

I fredags blev jag firad med lika många presenter som man får på julafton. Det tog aldrig slut och jag öppnade och öppnade, bl a ett stort härligt sommartäcke, en dushmössa (ursnygg!), målardukar, presentkort på Lagerhaus m.m. Mamma fick en cykel av alla, tråkigt med bara ett paket, men så är det. Mamma hade beställt en stor 16 personers smörgåstårta som vi mumsade i oss tills vi blev blå.

Nej jag va inte på skrivhumör idag, ska åka opch handla nu, sen blire matlådedags. Hej hopp.

fixa?

2008-06-27 @ 16:26:51 Jag vill inte Kommentera! (9)
försöker redigera, än så länge har jag lyckats bytt bakgrund och slarvat bort den nya headern. Isället ligger den gamla där och stör. Jag gillar inte nya blogg.se, jag fattar inget. Grr. Damnit! Får be broder om hjälp ikväll..yay va glad han ska bli..HAha WOHA vad har hänt med min blogg?!

hahhaha


Jag jobbar vidare..ghrm.

Hm, halva inlägget är borta och jag fattar itnö. Gött mos

Öden och äventyr

2008-06-25 @ 21:03:20 Tjöt Kommentera! (4)
Såhär gick det egentligen till:

Jag och Patrik vandrar sorglösa och problemfri mot bilen runt kvart i fem efter en lång arbetsdag. Plötsligt kommer en bil och kör sakta bredvid oss, en röst säger "Idag vinner jag!" Det är vår isländske handledare som ska rejsa med oss hem. Igår rejsade vi mot honom, men vi vet inte om han visste om det då han fick sjuts hem av sin fru. I vilket fall som helst så sprang vi till bilen, slängde in väskorna och..
- Fan vi skulle ju tanka..
- Äh, vi har ju en del bensin kvar, vi hinner tanka efter vägen! VI måste ju vinna över Arnthor!
- Ja!!

Glada som fan slirar vi ut från parkeringen och gasar iväg, skrikandes åt alla medtrafikanter att visa respekt för de som har bråttom. Vi kör och kör och ser inte röken av bilen vi skulle tävla mot. Och plötsligt händer det... bilen...saktar...ner..stannar. Så där står vi, utan bensin mitt på motorvägen mellan Karlskoga och Kristinehamn. För långt åt båda hållen, och absolut ingen mack i sikte. Vi ställde ut en varningstriangel och försökte skvätta i de sista dropparna ur bensindunken. Det gjorde ingen skillnad så vi ställde oss i diket/stenröset och ringde runt till alla vi kunde komma på. Till slut fick Patrik kontakt med en kompis i Karlskoga som skulle komma inom 20 -30 min. Vi klättrade upp för slätten som var bredvid vägen (brant som tusan) och satte oss på en sten för att hålla utkik efter kompisen. Det visade sig att det va en myrstack under stenen och vips så va vi fulla i pissmyror. Vi halvrullade ner och ställde oss vid vägkanten igen. En halvtimme senare ringde vi kompisen och undrade vart han tagit vägen, han informerde om att hans mamma som skulle komma med bilen hade börjat prata med någon bekant (granne eller något), och pratat med denne i 25 minuter. Så nu var han precis på väg, skulle dyka upp om en kvart. En halvtimme efter det ringer vi igen, får inget svar. Vi undrar om han rådumpat oss eller vad som hänt. Kort därefter ringer han upp och säger att han precis tankat och är nu på väg. Vi suckar och stönar och halvdör av svält och dövhet. Efter totalt 1timme och 40 minuter kommer killen och vi får lite bensin i tanken och kan sen åka och tanka och ta en varsin cheeseburgre på Mcdonken. Var hemma tjugo i åtta.

-Du vet att dina fötter stinker, va? sa Erik och jag fick gå in och duscha. Nu bjuder han på morotskaka så det jämnar väl ut sig.

Hipphurra!

2008-06-24 @ 19:20:46 Tjöt Kommentera! (5)

Midsommar

2008-06-22 @ 11:07:20 Partykaka Kommentera! (3)
Midsommar brukar innebära att jag och Erik har fest, men inte i år. Jag var inte jättesugen på det och ville se vart man skulle hamna om inte vi skulle utbringa galej. Jag hamnade på Färjestad tillsammans med Emelie, Damian och Marcus hos en tjej som va -84 och hade köpt en sjötomtsvilla tillsammans med sin kille. De jobbade som svetsare i Norge och pendlade ca 87 mil var 4e vecka. Gött mos, jag ska nog sluta klaga på att jag får pendla 12 mil varje dag. Huset var stort och hade oändligt med rum kändes det som, så skulle man bo! (men vad mycket att städa!)

VI grillade och drack bål och satt ute på verandan och spanade på vattnet utanför. Det va en jätteblandad fest med folk mellan 20-60 år ungefär. Kul och träffa Emelie! Vi har alltid skitkul när vi festar ihop. Måste kolla kameran vad vi tog för bilder, den ligger nämligen kvar i bilen som jag lämnade hos Eriks föräldrar. Där ligger även min mobil. Alltid ska jag lyckas glömma den!


NI har hört det förr, men nu säger jag det igen: 24e ska jag sluta WoWa. Iallafall under sommaren. Då kommer jag lägga upp bilder och börja blogga ordentligt igen. Lovar. Jag slutade egentligen redan den 13e, men så råkade Erik ha sitt account igång, så jag spelar lika mycket ändå. Skitspel. Men nu är det bara 2 dagar kvar. Sen så är det slut. Jorå.

Karlstad

2008-06-18 @ 18:27:22 Tjöt Kommentera! (2)
Två gånger sen i fredags har jag hört att jag har världens karlstadsmål. "Äru från Karlstad eller? Dä hörs!" Typ så. Jg har aldrig i hela mitt liv fått höra att jag har dialekt över huvudtaget. Men så åker man 6 mil och direkt hugger folk. "Nää för dä hörs ju inte menar du?!" De tycker att jag pratar som Bengt Alsterlind. Ha! Det som är bra är att deras Karlskogadialekt är värre än karlstadsmål så det gör inget. Jag blir ännu mer taggad att åka till Västerås och se om jag får några norrmän på halsen. Fast det brukar mest vara Lina som råkar ut för sånt.

Idag har vi övat samtalsteknik och jag fick va arg kund som va besserwisser och kallade den stackars kommunikatören "Lilla gubben" hela tiden. Kul kul. Skulle jag va skådespelre skulle jag vilja spela i en såpa tror jag, och ha en riktigt elak roll. Ja,  jag fick mersmak.

Fick ett jättegulligt brev idag från en kär vän. Massa kärlek till dig!!!

Alla känner apan

2008-06-12 @ 22:16:09 Tjöt Kommentera! (3)
Jomen visst, jag satte provet. 89% rätt va väl rätt okej. Jag tror dock läraren missförstod mig och tyckte ja va tjötig "Amen gerrejnu, du har ju skitbra poäng som det är!" Jag mumlade och gick iväg. Jag skulle bara lämna tillbaka provet som jag råkat tagit med mig och fick syn på en fråga jag undrade svaret på.

Av någon anledning känner alla Erik. Eller iallfall två. Ingen känner mig. Samlyssnar mycket hos en jättego tjej som är duktig på att lära ut (hon ska för övrigt bli lärare), och hon hade pluggat ihop med Erik. Dessutom så har jag hittat en kille att åka med, han gick teknik och är -84 så han vet också vem Erik är.

Sen så har jag en tjej i gruppen som är så himla lik någon, men hon har absolut ingen koppling till Karlstad, och har annars jobbt på McDonalds i Karlskoga där jag aldrig varit. Så vi kan omöjligt ha setts. Är hon en kändig under cover?

Jag har för övrigt sökt på ännu mer kändisar, bla stadsministern och DiLeva. Tyvärr får jag inte svara på om de hade bredband hos oss eller ej. Men det går ett rykte (en i arbetslagets kompis hörde att..) om att en kändis ringde in under gårdagen och sa:
"Ser du något speciellt med mitt personnummer?"
"Ehm.nej?"
"Jomen kolla riktigt noga nu."
"Nej, alltså jag ser inget..."
"Men om du kollar så ser du att jag fyller år den 23e, varför säger du inte grattis i förskott?"

Sen hade han avslutat samtalet. Men detta finns inte loggat under personens kundinfo (allt, allt loggas nämligen) så jag tror inte det va sant. Men vem vet. Vissa är ju knepiga.

Hoppsan Kerstin

2008-06-11 @ 19:06:17 Matprat Kommentera! (3)
Jaha, hoppsan svejsan det va visst något jag hade missat i veckan. Jag satt helt rofyllt, tillsammans med läraren och några klasskamrater (nej medarbetare. Det känns som vi går i skolan eftersom vi går en utbildning och har föreläsnignar). De pratade om vad mycket det är att lära sig, och läraren pratade ovanligt mycket om vad som kommer på provet. Jag svarade glatt att vi har ju så lång tid på oss innan vi ehöver kunna allt det där, över en vecka. Folket tystnde lite och visste inte om jag skojde. Det gjorde jag inte.
 "Men provet är väl nästa fredag?"
"Nej, imorrn!" säger alla.
Jag blev storögdare än storögdast och utbrast "W00t?!" Jaha, det hade jag visst missat, också satt jag mittemot läraren och kände mig dum och som en dålig elev som inte lyssnat.

På tal om humor förresten så kom jag på en sak som inträffade i måndags. Jag satt och lunchade tillsammans med 5-6 st från klssen. Jag satt och bläddrade i ett reklamblad från Ica. "Körsbärstomater - 2 för 15 kr" stod det i en annons. "Nämen guud va dyrt!" sa jag och fick allas uppmärksamhet. "2 små tomater för 15 kronor?! Det är ju skitdyrt!"
Ingen fattade va jag menade men började titta lite i annonsen.
"Eh... ja.. jo men det va ju lite..dyrt kanske? Det brukar ju va 7 kr styck.. eh.."  försökte nån
"Ja men 2 tomater, de är ju jättesmå! För femton spänn!"
Jag tror inte en enda av de runt mig förstod att jag skämtade. Jag satt och önskade att någon av mina kompisar kunde suttit där och sympatiskrattat lite med mig.

Jöbb

2008-06-10 @ 20:39:25 Tjöt Kommentera! (5)
Igår var första dagen på mitt nya jobb. De informerade om att vi helst skulle va lite hemliga med var vi jobbar om vi bloggar. Från och med nu kommer ni alltså inte få ngn mer information om Tra.. det företag där jag sommarjobbar.

Jag har redan fått reda på en förödande nyhet om bredbandsbolaget, men det får jag naturligtvis inte berätta om. Jag har snokat i mitt egna register också, sökte på mitt namn och kollade om de hade skrivit något elakt, eller om jag hade vart tjötig. Det hade jag inte. Sökte på en kändis också, han hade tjatat och krånglat och hade massa förseningar i betalningen. En sak kan jag säga, Magnus Uggla har inte bredbandsbolaget. Undrar hur han surfar. Mobilt kanske, vem fan vet.

Vi har inte fått börja jobba än. Igår och idag har det varit massa föreläsningar. Idag fick jag veta allt om bredbandsbolaget, jag vet allt- ask me anything! Som om någon skulle sitta och va nyfiken på det?

En i min grupp igår såg _exakt_ ut som Scarlet Johansson, så lik att jag tror kanske det va hon. Föreläsaren idag såg ut som en blanding mellan House och Alexander Skarsgård.

Jag hittade en i klassen som bodde på krp som jag tänkte samåka hem med. Tyvärr tappade jag bort honom, och han fick väl ta bussen hem. Jag åkte, fick dåligt samvete och vände tillbaka. Sen satt jag och surade på parkeringen tio minuter till, och sen åkte jag. Undrar var han tog vägen?


När jag kom hem hade Erik - och lyssna noga nu- köpt en ny duk! Haha! Han som aldrig ens brukar se om jag har bytt eller ens lagt på någon. En ny fin duk hade han köpt. Han hade även lagat Flygande Jakob och köpt ostfralla. Jag smaskade i mig och drog iväg till Bergvik och sprang runt i 40 hysteriska minuter innan det stängde.

Solsting?

2008-06-06 @ 14:56:40 Tjöt Kommentera! (0)
Igår låg jag hela dagen under täcket och frös. Känns lite märkligt med tanke på att det är nästan 30 grader ute. Jag som nästan aldrig är sjuk, och jag har definitivt inte ofta feber lycks få det nu när vi ska på 2 fester på två dagar. Igår va jag ledig och hade planerat att städa, åka och köpa en snygg sommarklänning, plantera om potatisen, handla och sola. Men ack så fel det kan bli. Idag mår jag bättre men inte bra. Tvingar ändå iväg mig till 120 års festen som jag sett fram emot så länge. 27.9 grader visar termometern i skuggan, jättekul o va dålig i sån värme. Jag är inte sugen på att träffa folk, äta god mat och dricka. Jag är inte sugen på något som inte innefattar ligga i soffan och glo på Oprah och Citykuten.

Jag har ont i magen och la en vetekudde i micron, och sen på magen. Jag blev svettig och lättillamående eftesom kudden luktade havregrynsgröt.

Drick vatten så du inte får solsting!
hits