Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Soft Bar

2010-01-31 @ 23:15:30 Partykaka Kommentera! (1)
Igår vare förfest hos mamma med massa mys och trevliga människor (och gott snacks: chips, ostbågar, paprikor, tomater och guacamole)! Sen svirade vi ner till Skoghalls Spy Bar och sjöng och dansade och hade det jävligt kul! Det var väl i ärlighetens namn inte mycket folk alls, egentligen var det jättelite. Men strunt samma, jag had emitt glada gäng med mig och det räcker alldeles utmärkt!

Jättekul igår! Jättekul idag att jag inte blev bakis denna gången heller! Woo!

Tackar till taxichaffisarna också, Erik och Erik! Guld!

Idag har blivit en sån där riktigt söndagsdag, alltså vi har slöat, softat och käkat pizza. Jag tog både kebabsås och pizzasallad idag och riktigt göttade mig, för en gång skull. Jag äter ju nästan alltid falafelrulle när vi köper från pizzerian, men idag var jag pizzasugen och slog på stort!

Dröm

2010-01-29 @ 13:03:29 Tjöt Kommentera! (1)
Drömde att jag råkat tagit kort på Linas födelsedagspresent och lagt ut på bloggen. Skulle egentligen ta kort på min video, men så råkade presenten komma med. Jag funderade på att gå upp där runt halv fyra i morse och rätta till misstaget. Men jag orkade inte, utan hoppades på att ingen skulle gå in på bloggen inatt.

I förmiddags när jag tittade hade jag inte lagt ut några sådana bilder. Puh.

Aspie

2010-01-29 @ 00:33:14 Tjöt Kommentera! (5)
Gjorde just ett test för att se om jag hade några tecken på att ha Asperger, adhd eller så, tror det va det, det kallades Aspie iaf, tror det va asperger... Jaja, jag hade i vilket fall inte så mycket sådana drag. Men när jag gjorde testet så tänkte jag på vissa frågor på mina syskon, haha. Ska se om de orkar göra testet, blir ju görintressant.

Jag hade i mest poäng i den icke-autisktiska delen i vilket fall. Trodde väl inte det skulle bli något annorlunda, men det är spännande med sådana test. 155 frågor där man fick svara ja, nej, ibland typ på.

Jag är vråltrött. Trött-vrål.

Uuä!

2010-01-28 @ 19:47:26 Matprat Kommentera! (2)
Skulle använda såndär färdigpressad citronsaft förut. Sån som är i en burk som ser ut som en citron, ni vet. Jag tryckte och det verkade gå lite trögt för saften att rinna ur, men det kom lite iallafall. Såg att det satt något i själva öppningen, så jag petade ut det och det var ngt småslemmigt ljusbrunt. Såg vråläckligt ut, men jag täntke att äsch, det är väl bara citronsaft som torkat eller något.

Ja, jo det var det säkert, men lite äckligare blev det när jag såg att produkten gick ut i mars förra året! Vi har använt den där jäkla saften flera gånger och på sistone har det vart svårt att få ut, men vi har bara avfärdat det med att det säkert börjar bli lite kvar i förpackningen, så man får trycka hårdare.

Uuä. Blä.

Ms Miss

2010-01-28 @ 17:17:03 Tjöt Kommentera! (1)
Var på stan nyss och köpte bland annat en svart kajal. Har tidigare bara använt HMs egna märke, men täntke vara lite wild and crazy idag och köpa Isadoras. Har Isadoras vita och den sitter hundra gånger längre än HMs vita/svarta. Sagt och gjort. Kände mig vrålnöjd och började diretk fundera ut när jag kunde använda den, kanske på lördag. Lägga en snygg kolsvart linje på inre nedre fransraden.

Trippade sedan iväg till optikern för att kolla synen och beställa linser. Hon tyckte jag hade mycket tårvätska ("tårfilm" tror jag hon kallade det) och hon tyckte det såg nästan "oljigt" ut i ögat när jag blinkade. Därefter höll hon en väldigt ingående lektion om varför jag inte ska ha kajal eller något på inre nedre fransraden.

Vilken miss. Jag som längtat efter en bra svart kajal i flera år, men aldrig kommit till skott och köpt en. Sist jag köpte ny kajal tänkte jag "Det var ju så längesen jag köpte den förra HM-kajalen, så jag kan ju testa om den blivit bättre", också köpte jag HM igen. Den var lika kass den här gången.

Jag ska vara råbusig och anänvda lite kajal där ändå. Jag försökte skylla på att jag ju har så röda ögonvitor så lite vit kajal gör att jag ser piggare ut! Det var tydligen en ond cirkel, berättade optikern. Jag får ännu rödare ögon eftersom kajal där irriterar ögat, och jag daskar på mer kajal = ännu rödare.

Skitskit, önskar jag kunde känna att jag hade råd med en lazerdoomoperation!

VHS --> DVD

2010-01-27 @ 21:46:48 Tjöt Kommentera! (1)
Jag fattert inte. Hur får man sina VHS till datorn? Jag har fått sladden nu som jag vann från tradera, men det funkar inte ändå- Jag kopplar väl fel, brukar vara så. Bahblah.

Värste tävlingen!

2010-01-27 @ 20:30:22 Tjöt Kommentera! (1)



Vinstlista:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene(amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljer sexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask


Vilken grej att vinna! Men det var många med och slåss om det här priset, men jag tänkte åtminstone göra ett försök! Heja mig! Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

VInster

2010-01-25 @ 12:18:19 Tjöt Kommentera! (6)
Har de senaste dagarna kammat in 3 finfina vinster på tradera!

  • En överföringsgrej som gör att jag kanlägga över alla gamla vhs/egeninspelade filmer etc till datorn, woo!
  • En karaokedvd med bara Galenskaparna-sånger!
  • En dvd bror min ska få när han fyller, råhemligt, som ni säkert förstår.
Ska köpa en dvd med alla Mackenavsnitten på till Eriks pappa när han fyller, och även en dvdbox åt Erik som fyller om 2 veckor. Får se om jag hinner.

Kursstart

2010-01-25 @ 11:40:49 Pluggponny Kommentera! (5)
Kursstart, kursstart hela dan!

Global utveckling, tror jag den heter. Ja, man dör lite inombords när man hör det, men jag ska inte ta ut förlusten i förskott. Kanske är vrålintressant att göra diagram och läsa om miljön på engelska, för att inte tala om hur spännande det ska bli att läsa om hållbar utveckling!

Intressant skoltid idag, 15-17. VIlken jäkla skittid, för att tala klarspråk.


Ska duscha, det är alltid trevligt att inte lukta gammal helg på måndagar.

Festligt!

2010-01-24 @ 12:51:03 Partykaka Kommentera! (0)
Igår var det festligheter i la stada! Vi satt ett gäng bakom domkyrkan! Skitnajs, massa tjöt och bebisgull. Casper blev alla tjejers mittpunkt, oc hhan charmade brallorna av oss, va jag nära och skriva, det lät ju helt fel. Men han somnade i Emelies famn och blev dretsur när jag tog upp honom, haha konstigt!

Runt midnatt knatade jag, Lina, Emmy och Svante ner till Woolpack. Sög där i oss varsin öl, sedan stängde de ett så vi gick vidare. Emmy gick in på en krog och frågade om det var öppet "Ja, vi stänger tre" sa bartendern, och Emmy kom och sa det till oss. När vi gick för att beställa skrattade bartendern och sa att det kallades "svart humor", självklart har de inte öppet. Vi blev sura och gick vidare, jädra sätt.

Tog en öl på Pitchers, och sedan gick vi till Sundsta där Erik kom och hämtade upp mig.


Tack för igår, jag hade skoj skepp ohoj!
(ska lägga upp lite pics på bdb, så ni vet!)

Fluffy

2010-01-23 @ 18:58:11 Tjöt Kommentera! (5)

Dretsvårt att ta kort på sig själv! Allt jag ville var att visa upp mitt hår som dagen till ära blev stort och lockigt. Inte med flit, men det blev det ändå. Ingen locktång, bara tupering. Vet inte vad som hände.

Jag ser antingen rädd ut, eller käck, eller sne i mun, eller konstig vinkel. Tur att man inte jobbar som modell, fotograferna skulle få ett helvete.

Sen har jag riktigt balla örhängen som jag fick av mamma! eller köpte jag dem själva? Strunt samma, de är nya iaf.

garahg

2010-01-23 @ 17:03:55 Tjöt Kommentera! (0)
Får spunk på att göra en ny bloggdesign. Dessutom på blogspot! Bah, får inte till det. Fuck it, nu gör jag mig i ordning istället!

Ikväll ska jag til Emelie oc hta några öl! Ska bli vrinkul!!

Upptaget!

2010-01-22 @ 17:10:27 Tjöt Kommentera! (1)
Är hemskt upptagen idag. Grejar nämligen med en matblogg, så ni slipper läsa om min mat på den här bloggen i tid och otid!

Himla svårt med designen bara, det har jag suttit med hela dagen, och ändå är jag tillbaka på ruta ett om och om och om igen.

Ketchup?

2010-01-21 @ 23:53:43 Pixelpix Kommentera! (2)
Kom just på en mystisk sak:



Vad är detta? Vad betyder det? Det här är alltså vad som möter en när man ska öppna en ny ketchupflaska. Det ser ut som en jävligt bra idé, jag har bara inte klurat ut vad det är. Jag kanske har frågat förr, men jag vet fortfarande inte. Hur ska jag ta reda på det?! Har fan funderat i åratal nu!

bacillusk

2010-01-21 @ 23:51:27 Pixelpix Kommentera! (0)
...och när man står där med tandkrämstuben i käften för att mäta hur gula ens tänder är, så uppstår den smått motbjudande tanken: hur många har pillat på den här innan? Har någon rent av provat tandfärgen mot färgskalan i affären?



Ja men det var ju jävligt äckligt.

Så.s.

2010-01-21 @ 11:37:36 Tjöt Kommentera! (0)
Nu har jag gjort en ny fin kategori "Videokaka"! Där ligger alla videklipp från den här bloggen. Det är väl ungefär 3. Haha.

Jag ville döpa ketgorin "Videofy me", så himla fyndigt! Men så inser jag att det redan finns en videobloggstjänst som heter så.

Pot. biff

2010-01-20 @ 21:58:59 Tjöt Kommentera! (2)
Det smakade tyvärr mest potatis av mina grönsaksbiffar.

Sa till Erik, när han började steka dem, att vi steker en, smakar och ser om vi behöver tillsätta mer kryddor. Det glömde vi bort några sekunder senare när vi fyllde stekpannan med biffar, jag gjorde nya, sen sprang vi fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet, eftersom Masterchef var i full gång. Så mer krydda hade inte suttit fel.

Men mättande, och supernyttigt!

Hade seminarie idag, och jag fick påbackning på en del saker. Måste skriva om en del, och jag hann nästan klart idag, men inte riktigt.

Sen så försvann sidnumreringen, och rubrikerna bytte teckensnitt när läraren öppnade mitt Open Officedokument i Words. Dretdator!


Erik var och pratade med Opelverkstaden om vad en liten renovering av bilen skulle kosta. Det var avgasröret, något med handbromsen bl.a., och vi hade skojat dagen innan om att "bara det blir under 10 000 så slår vi till". Vi trodde det skulle gå på max 5000. Så berättar verkstadssnubben att slutsumman skulle hamna på 19 000! Vafalls?! Låter som en fantasisumma, hittepå, skojskoj, lurendrejeri! Bah.

Danne erbjöd sig att kika på bilfan, tack, hoppas på att det är superlätta saker, heja Danne!!!

Veggo dag 4

2010-01-20 @ 19:12:41 Matprat Kommentera! (2)
Idag blir det grönsaksbiffar. Har stått och lagat, rivit och hackat i en timme nu! Nu jävlar ska de bli goda! De ligger i stekpannan nu och göttar sig.

Är sugen på att äta pommes till, så nyttigt som det låter med grönsaksbiffar! Måste ju jämna ut denna nyttighet! Men tyvärr har vi inga pommes hemma, så det får väl bli pasta.

Lady poopuää

2010-01-19 @ 19:38:05 Tjöt Kommentera! (0)
ladypopular.se i Sverige, nu framflyttat till 18 FEBRUARI!
Först fick vi veta att de va ca en vecka försenade. Vecka/månad, vem håller räkningen?

Veggoförsök

2010-01-19 @ 19:32:36 Matprat Kommentera! (8)
Veggovecka

Dag 1:
Grönsakssoppa

Dag 2:
Quornbitar i wok

Dag 3
Falafelrulle från Mama Rosa

Nu börjar vi få slut på idéer. Men jag antar att vegetarianer bara äter 3 ggr om året på ett ungefär? Lite mer kanske om man gillar svamp.

Ska nog försöka mig på någon god sallad imorrn, kanske med mozarella!!! Kan man ha det i sallad? Annars har vi nog lite fetaost liggandes.


(Råkade äta blodpudding igår, men det är väl knappt ngt kött i det, va?)

Pojkar och män

2010-01-19 @ 15:12:32 Tjöt Kommentera! (3)

Gulligt, snart är Erik fullvuxen!

 

Men: "visa brösten på krogen" haha, va?

Classic Ida!

2010-01-17 @ 22:27:22 Tjöt Kommentera! (2)
Haha, läs härå!


Smidigast i stan since 1985!

Önskar så det hade vart någon annan som gjorde den där lilla tabben, så kunde göra min specialare: skylla ifrån mig!

Otrivin

2010-01-17 @ 22:02:06 Tjöt Kommentera! (0)
Är förkyld. Där fick jag in my face för att jag hånade Erik som blev förkyld strax innan nyår. Jag var nöjd för jag minsann tvättade händerna, åt apelsin och käkade gojibär, jag blev minsann inte sjuk!

Nu har jag trots detta blitvit förkyld. Det låter som jag håller för näsan. Men, så har vi den ultimata nässprejen hemma! Den löser alla mina förkylningssymptom med en pschpsch! Otrivin Comp! Helt kanon!

Det roliga är bara det att när den slutar verka, efter sisådär 6 timmar så blir jag tvättäppt igen. Eller Dvärdäppd, som man kan tro jag säger.

Shit, alltså, kan väl inte vara bra för kroppen att inte ha svullna snorochnäsmusslor eller va det heter. Kan väl inte va bra att inte ha snor som fraktar bort alla bakterier?

Jag är skeptisk, men ganska... döjd.

Woha, gott!

2010-01-17 @ 16:08:31 Matprat Kommentera! (4)
Soppan blev vriingod! Vi åt tillsammans med Italienskt lantbröd!

 

 

Soppa

2010-01-17 @ 14:19:35 Tjöt Kommentera! (2)
Köpte soppgrönsaker i veckan, så nu har vi hackat, lagt i buljong och väntar förväntasfullt att det ska börja koka. Vi har identifierat ca hälften av grönsakerna, och då stod det ändå på vad det var. Ja, men rotselleri, palsternacka, vafan är det liksom?

Dä spörs, fy så spännande man kan ha det en söndag!


Nu har vi dessutom gjort ett ryck och tagit bort granen. Men oj, va tomt det blev bredvid soffan! Ska ställa ett bord där och nu är frågan - vad tusan ska jag ha på det bordet? Måste ha något, annars blir det ett tomt bord som jag kan belamra med papper och annat onödigt.

Hel dag

2010-01-16 @ 23:02:48 Tjöt Kommentera! (2)
Idag var jag och Erik iväg till Skoghall och träffade sötiplötten Casper! Jag fick hålla honom, blev görsvettig och fnittrade nervöst. Jag lastade ganska snabbt vidare honom till Hanna. Casper tackade genom att spy på hennes tröja. Sen kissade han och Kreten bytte blöja, när han var färdigbytt så fick Emmy hålla honom, då bajsade han. Skönt att han väntade tills jag hållt honom klart, verkar va en bra karl!

Efter cheesecake, kladdkaka och bebisgull så åkte vi och hämtade Lina i Skattkärr, sen vidare till Gruvolyckan. Där käkade vi tacos med Pubis, Regina, Per, Evelina och Mats. Sen kom det fler folk, några less fat ostbågar och lite tvspel.

Vi åkte hem ganska tidigt, för min hals strejkade och Erik fick andnöd på grund av Peters 3 pälsbollar till katter.

Pysmys dag!

Bunk it was

2010-01-16 @ 12:13:28 Partykaka Kommentera! (0)
I torsdags pratade jag och Lina i telefon, hon klargjorde att hon inte skulle/kunde/ville ut på Bunkern på fredag.

På fredagseftermiddagen kom ett SMS från Lina: "Ingen Bunkis ikväll". Nänä, tänkte jag, det hade hon redan sagt.

Sen gick allt väldigt fort, Lina och Glenne började skriva på MSN "Ska ni ut?" "Jag har tråkigt" "Lina sa..." "Mammas mage" "Whiskey" "Öl" "Bada" "Sjubussen"


Halv åtta satt jag och hade förfest med 3 glada lirare. Vi spelade Scene it, och jag minns inte riktig hur resultatet blev... det är ju mindre viktigt, om man säger så, det enda som spelar roll är att vi hade kul, det är ju trots allt bara ett spel!

Vi seglade iväg till Bunkern runt 23. Var väl inte knökat med folk direkt, men ändå. Jag och Erik beställde en varsin nachotallrik, fyfan va ovärt, jag blev mätt direkt och Erik mumsade i sig resten.

Kvällens roligaste var väl när Glenne lyckligt och stolt berättade om att han "Fållat skiten ur gardinerna"! Haha, som Lina skrev: det är karl det!

Naaw

2010-01-16 @ 12:04:15 Pixelpix Kommentera! (2)

Piljett

2010-01-15 @ 17:03:16 Tjöt Kommentera! (8)
Jag och Erik var på stan förut och hittade 2 par snygga jeans till honom, en rutig skjorta och 2 ljuslyktor till vardagsrumsfönstret.

När Erik handlade det ena paret, på HM, så sa hon kassan:
"Nu hade du tur! Här får du en fribiljett för 2 personer på Snabba cash!"

Va kul! Undrar vad det är för film? Premiär idag verkar den dock ha.

so exited!

2010-01-15 @ 09:38:30 Tjöt Kommentera! (2)
Im so exited!
And I just can't hide it!


Idag kommer nämligen ladypopular på svenska! Jippie och tjohoo!


Vet inte riktigt varför jag är glad över detta, jag har ju förfan nästan kommit halvvägs på den engelskaversion. Halvvägs till att operera ögon eller läppar, det är nämligen en mål man måste uppfylla innan man kan få lvl upp. Så jag vet inte riktigt vad det kommer göra för skillnad på svenska, mer än att jag får börja om.


Äsch, jag är ändå nyfiken!


Ni ser ju hur jäkla cool jag ser ut, och vilken snygg karl sen! Ett kap som ger mig pengar och poäng varje dag!

Oj!!

2010-01-14 @ 11:14:00 Tjöt Kommentera! (4)
Oj, litte pinsamt! Juldekorerad header, och julen har varit slut i en hel dag!!

Behöver jag nämna att vår julgran fortfarande står kvar, dock utan dekoration, bara ljus i.


Hoppas ingen ser, asså guuud va lett! (lett, det ordet va inte igår man använde! När jag var yngre tycke jag det va jättefult och retade mamma så fort hon använde det. Men nu när man är nästan fullvuxen så passar det ju fint att säga så. Har för övrigt aldrig stavat ordet förr. Lett=Pinsamt)

Blåbärsläpp

2010-01-13 @ 18:53:34 Tjöt Kommentera! (0)
Slängde ihop en blåbärspaj igår, och förut så moffade jag i mig det sista. Nu ska jag jag gå till affären, och ser att jag har blå läppar. Bah.

Det försvinner inte hur jag än skrubbar och tvättar. Har försökt att kamoflera det med läppenna och lipgloss men det hjälpte inte ens lite.

Eller som Egoinas mamma skulle sagt:
"Nu har du ju något att blogga om!"

Kul forskning!

2010-01-13 @ 11:16:29 Tjöt Kommentera! (0)
Sitter med en forskningsuppgift som ska vara klar på måndag. Jag borde tycka att det är vrinsvårt och tungt, men nej, inte riktigt. Och nu slog det med varför:


Som den nörd jag är så ser jag det som en fylla-i-bok! Jag fyller helt enkelt i lite grann under varje punkt, sätter ihop det, gör lite sidbrytningar, sidnumrering och vips, så är det klart!

Så nu ska jag pyssla vidare, och fylla i allting ordentligt!


Så får vi se om det blir något vips! snart... Det blir kanske en visp istället.

Grejsaker

2010-01-12 @ 21:13:31 Tjöt Kommentera! (3)
Igår ville jag inte alls göra forskninguppgift, så jag tog mor, pick och pack och åkte till Bergvik. Mamma köpte trosor från barnavdelningen till mig för 1 kr, och jag köpte trosor i en storlek för stor från vuxenavdelningen för 25 kr. Båda paren passade, underligt nog. Rea is da bomb!

Gårdagens bästa köp var nog ändå detta:


Haha, en låda med spik! Erik blev inte ens lite imponerad, utan muttrade bar att vi ju egentligen behöver skruv, inte spik. Stod och höll i en skruvlåda, men bestämde mig ändå för denna efter att mamma berättat att en sånhär låda är bland det bästa hon har hemma.

Har fixat in pusslet i en ram också, pusslet, det legendariska, read all about it! Ni minns väl i somras, när jag tappade bort pusselbiten, och det var jävligt spännande! Hittade den två månader senare!



Nu ska jag bara fundera ut var jag ska hänga upp den. Betongväggar överallt, så jag vet inte vart jag orkar.

peek-a-juli

2010-01-11 @ 00:00:01 Pixelpix Kommentera! (5)

Tittut! Ja, har man inget bättre för sig så kan man ju alltid leka tittut, peek a boo i juli, alltså peek a juli. Fotot är från 60-talstemadagen. Ser ju nu att jag inte publicerat knappt någon bild därifrån, bara den där livrädda jag länkade till. Var väl inte en kanon photoshoot iofs... Jaja.

Tittut- gonatt!

Finn finne

2010-01-09 @ 22:39:47 Tjöt Kommentera! (1)
Hemkommen från släktfest, släktfest hela dan!

Erik: "Det där gick väl bra?"
Jag: "Japp! Fast jag hade en finne mitt i ansiktet..."
E: "Ja, jag såg det."

Nej, nej, nej! Fel svar! Jag vill naturligtvis höra:
"Va, har du? Det har jag inte tänkt på."

Inte rocket science precis.

Trophy

2010-01-09 @ 15:00:13 Tjöt Kommentera! (5)
Erik: "Ta på dig något fint nu när jag ska visa upp dig"

Jag blev mäkta förvånad över att mitt halvbakisfejs, pyjamas mundering och ögonfärg: rödsprängd inte verkade va tillräckligt för hans släkt. Nåja.

Såhär inställsamt ska jag sitta och fånle. Japp.

Jag är medveten om att jag ser riktigt trött ut, men det är väl bara så det är. Jag är vråltrött. Ska kamma luggen lite också, så är jag fit for kalas sen. Jag har på mig mina bästa gåbortpå60årskalas-kläder på mig som synes.

Avdansad

2010-01-09 @ 12:25:12 Tjöt Kommentera! (0)
Avdansad, avdankad, avankad.

Igår kom Lina, Emmy och Hanna hem till mig och vi sjöng Lipslåtar och åt morötter och dip i flera timkmar innan det var dags för Radium! Det blev jag och Lina som gick dit, till hamnen och Barbros brygga. Ett mysigt litet ställe med dansgolv, mycket sittplatser men dyr öl.

Vi dansade oss igenom natten och drack mer öl. Det slutade med att vi blev bjudna på efterfest, men jag tackade nej åt oss båda eftersom vi just ringt efter Erik som skulle komma och hämta oss. När vi tagit våra jackor frågade snubben i garderoben om det fanns något band vi ville se på Radium i år och jag svarade "Coventant" haha! Han harklade sig lite obekvämt och förklarade att han menade om jag visste något lokalt synthband eller så...

Idag gick jag upp så fort jag vaknade och åt en apelsin och sen frukost för att inte bli bakis. Det är nämligen 60års kalas idag och jag är livrädd. Eriks släktingar, någon klasskamrat från gymnasiet, och jag. Jisses, jag har smärre panik alltså. Tur att jag drack igår, annars kanske jag råkar nervösdricka, bli dretfull och dansa på bordet, alternativt krypa runt under borden och nypa folk i knäna.

Kvack, kvack, over and out!

Tanzen!

2010-01-07 @ 18:06:36 Partykaka Kommentera! (4)
Imorgon är det Radium, och jag känner mig sjukt taggad! Har nog inte vart på Radium på 3-4 år. Tror det var på Viktoria sist, ett sketet ställe som la ner ganska snabbt. Eller så var det K6, men det var i vilket fall längesen.

Vill du med? Men säg till då för bövelen, du är välkommen!

Ja! Dansa bort lite energi i svart svår synth! Tjohoo! Ska bli vrålkul!!


Såhär kunde man se ut runt -04/-05 någonting. Haha!

Jåpsnål

2010-01-06 @ 12:58:14 Tjöt Kommentera! (0)
Läser på kurshemsidan för nästa kurs. Där rekomenderar de att man köper kurslitteraturen istället för att ladda ner den, med uppmaningen:

"Boken kostar inte särskilt mycket och det blir
mycket enklare att kunna läsa den i pocket än som lösbladssystem.".


Men, lille vän, jag är student (snål), du menar att jag kan få boken gratis och lagligt på datorn, men att jag hellre ska betala någon hundring för att kunna sitta i soffan och läsa den? "Inte särskilt dyr, pfft. Nej, okej, den var i ärlighetens namn inte så dyr, men ändå. Jag är snål, jag lever på (studie)bidrag.

Hutterbulle

2010-01-05 @ 12:14:21 Tjöt Kommentera! (1)
Fyfan idag ska man ge sig ut på vidderna, det vill säga Herrhagen, fast det är bortåt 20 minus. Usch!

Lina ska bli orangegul i huvudet, Glenne ska bli kortklippt och jag fryser och gnäller antagligen en del. Ska bli kul!


Upgiften på ca 8 sidor är snart klar, inte riktigt, vilekt gör att jag har lite dåligt samvete för att lämna datorn i sticket. Den kan ju inte skriva utan mig. Synd, man borde ha någon sorts självgående uppsatsskrivarmanick.

Hursomhelst, bäst att smörja sig redan nu, så det hinner sjunka in, så det inte fryser halvvägs ner i ansiktet. Det rä sant, det kan göra det! För sjutton, ungdomar, ta hand om er!

Jag fick för lite kaffe imorse, så jag är lite grinig. Bara så ni vet.

Slumdog waffle

2010-01-02 @ 23:23:34 Tjöt Kommentera! (1)
Idag har jag gjort något jag borde gjort för längesen - börjat med ett av arbetena som ska vara inlämnat den 6-7nånting. Tur att jag har sån järnkoll. Ska försöka bli klar innan den femte, så jag inte står där utan svärd och brallor när det är dags för seminarie.

Idag såsade vi runt i pyjamas och mjukisar ända till långt in på eftermiddagen. Då ryckte vi upp oss och åkte till Herrhagen för att bli bjudna på våfflor! Det var bannemej inte igår jag åt våfflor, och japp, det var lika gott som jag mindes! Tack för det!

Eftersom de tar betalt med automater som inte tar kort så blev vi inte så långvariga, tyvärr utan åkte hem efter bara två timmar. Lite synd, men vi får förbereda oss bättre nästa gång vi tar bilen. Vi åkte hem och såg på Slumdog Millionare och åt lite ost och kex och drack kaffe. Bra film! Gott kaffe!

Ska lägga ut lite fler bild från nyår, ja lôôver.

Gott nytt!

2010-01-01 @ 16:04:03 Tjöt Kommentera! (8)

Kvällens bästa bild är tagen precis när Erik öppnar skumpan strax innan tolvslaget! Sspruutt! Man riktigt ser hur blöt Lina strax blir på ryggen, Magnus har somnat stående och Linda glad som attan.

 

Fin och trevlig kväll igår. Hade det verkligen jättebra (även om några på min önskelista fattades). Tack alla och gott nytt år på er!!

hits