Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Rapport!

2008-07-27 @ 15:24:28 Partykaka Kommentera! (2)
Igår blev jag till klippt av Lina, blev mkt bra och jag är nu en korthårig tax på ena sidan, och mer av en afghan på andra. Nu ska jag bara orka färga håret då, det är ju sånt som hör till när man ska bort på bröllop. Sedan gick jag och Lina runt och härjade på stan för att sedan åka hem till varsitt och spackla oss och byta om.

Kl 18.38 åkte jag och Erik med bussen till borgmästarholmen för öl, säl-skap och brännboll. Jag träffade bollen alla gånger utom en, så det kändes jävligt lyckat! Woo! Mitt lag vann med 4 poäng! Efter att vi alla va svettiga som hundar drog vi in till hamnen där jg möttes av någon som sa att jag va ful i håret. Bra start, täntke jag och lät Lina hälla öl på killen. Han blev sur och sprang iväg. Vi satte oss på bryggan och matade en and med cigg ett tag innan vi drog vidare till Nöjes. Där va det löjligt lite folk, det är ju ändå löning och toppenväder. Mja, jag dansade i alla barer jag kunde hitta och sen åkte jag hem.

Jag: Vilken buss ska jag åka med om jag ska till Krp? Denna som går till Norra Kroppkärr, eller den till Stockfallet?
Chaffisen: Eh, du ska nog inte åka med nån av dom, utan 2:an.
- Ja jag vet, men jag vill åka med ngn av de här två för jag orkar inte vänta på 2:an.
- Då kan du åka med denna, hittar du från Norra Kroppkärr då?
- Arå!

Satte mig på bussen och när vi var vid sista hållplatsen sa han åt mig att jg fick gå av. Jag var mitt ute i ingenstans. Såg visserligen villor, och jag visste att Eriks kompis Magnus bodde i närheten. Hm. Frågade två tjejer som stod där om de visste hur jag skulle gå, det visade sig att de skulle till samma gata som jag så vi slog följe. De frågade hur gamml jag v, och jag frågade hur gamla de va.
- 16.
- Jaha.
- Hur gammal hade du gissat?
Jag hade inte direkt tittat på dem, men chansade på 18.
- Hehe, det säger skitmånga.
Vid ett lite senare tillfälle tittde jag noga på hur de såg ut; de såg ut som 14. Sen var jag tvungen att fråga dödsfrågan:
- När man är 16, tycker man då att den som är 23 är gammal och mogen?
- JA!
sa de i kör.
Jag började förklara att jag tyckte det också när jag va 16, men nu är jag lika fjantig som när jag va 16. Nej, jag använde inte det ordet, jag sa nog "likadan som när jag var..". De höll med och refererade till när de var 12 och kollade på alla häftiga 16-åringar. Jag fick lite ålderskomplex. Gammal är äldst. Försökte på några tôrra skämt också, och de skrattade artigt, men gick säkert hem och snackade skit om mig sen. Haha! Närå, dom tyckte nog jag va asball.

Idag har jag legat och svettats på balkongen och inte alls mycket mer. Hamburgare ikväll hos svärföräldrarna har jag hört. Hemmagjorda, grillade. Gonna be good I tell you! Vi grillade urgare hemma i fredags, och igår köpte Erik på Sibylla, och idag som sagt ska vi äta det igen. Tur att det är gott.

Häppenings

2008-07-25 @ 18:44:26 Partykaka Kommentera! (2)
Ikväll anländer Lina till Karlstaden tillsammans med ett gäng västeråsare. Kvällen är ännu oviss, men för säkerhets skul rustade jag och Erik upp oss med varsin vinare (känns ju råballt att va vindrickare plötsligt!) och en varsin kasse bärs. Nu är vi redo för denna vansinnigt varma helg!

Hoppsas folk kommer imorgon till borgmästarholmen (eller var det gubbholmen?) och ölar och spelar brännboll i solnedgången. Jag hoppar DU/NI kommer! Chopptjopp. (hur stavas chopp? tjopp?) Efter det blir det väl antaligen Nöjes..

Ikväll handlar det om vem i hela friden som orkar gå å köpa hamburgerbröd så vi kan grilla burgers. Erik vill inte gå, men kan tänka sig att gå och köpa en färdig hamburgertallrik. Jag är hungrig och vill inte röra mig. Det slutade med att Erik ska gå, och jag skära grönsaker. Bra deal.

Poopi?

2008-07-25 @ 18:34:04 Tjöt Kommentera! (0)
Ena bajshögen var mystiskt försvunnen när vi kom hem efter grillbesök hos svärföräldrarna igårkväll. Om hon tagit bort ena bajshögen, varför inte båda?

Kneptant.

Jag borde ha en egen kat(t)egori(!) för det här!

Katten också!

2008-07-24 @ 16:25:08 Tjöt Kommentera! (9)
Kattfrågan har fått en ny vändning: för några mornar sedan såg jag kattanten komma dragandes på en stor resväska. Det verkar som hon varit bortrest. Jag drar nu slutsatsen att katten varit sällskapssjuk och velat prata med oss när hans matte inte va hemma. Schysst å lämna katten en vecka? Kanske hade hon kattvakt, men balkongdörren var vid minst ett tillfälle stängd, och det är enligt min syster olagligt (eller nästan iallafall), att inte låta katten kunna gå in när den vill.

I förrgår när jag skulle till affären efter jobbet hörde jagt något jama som bara den. På framsidan? tänkte jag och kikade in i grannens hörna (vi bor i loftgång, och till granntanten är det en extra dörr så hon har som en liten uteplats på framsidan också). Då satt katten på hennes dörrmatta och jamade högljutt och ville väl komma in. Gick ner på parkeringen och slängde ett öga upp på balkongerna, fick då se grannen greja med sina blomlådor där ute. Hon borde inte höra katten alltså, eftersom vi dessutom bor nära en motorväg, med massa ljud.

Igår morse låg den en hög med kattbajs utanför vår ytterdörr. Nice, muttrade vi.

Imorse låg det två högar bajs utanför dörren. Vaffan, har hon börjat ha katten på framsidan istället? Hissen fungerade inte, så vi fick ta trapporna. I en trappavsats låg katten, med huvudet inkört mellan trappen och väggen. Den stirrde på oss med tomma ögon, inget jamande ingenting. Den rörde huvudet, så den var inte död, den låg bara dä roch kollde ner på traoppen nedanför. Stackars katt. Har lust att prata med grannen men vet inte vad jag ska säga. Synd om katten, och kattbajs utanför ytterdörren är inte helt trevligt det heller. What to do?

Apa

2008-07-21 @ 20:34:12 Tjöt Kommentera! (3)

Hade Lina fyllt år vet jag vad hon hade fått i present ;D hihi så söt!

Yesterbös

2008-07-20 @ 13:49:04 Tjöt Kommentera! (3)
Igår, mitt under Sceleton Key så rasade en tavla ner som stod på en hylla. Glas överallt, och vi fick dammsuga och sopa och dammsuga lite till. Senare på kvällen så skulle jag dansa och när jag som bäst svänger mina lurviga så känner jag världens stick i foten, kollar och ser att jag har trampat på en glasbit och det blöder som bara den. Jäkla glas, vi fick dammsuga en gång till och plåstra om stackars lelle foten.

Idag skulle vi kolla vad som hänt med hyllan, den verkar luta massa. Då hittade vi ännu mer glasbitar på golvet, precis där vi dammsugit 4 gånger. Är väldigt tacksam över att det va tavlan som trillade och inte kameran. Nu är det ju bara att köpa en ny glasram, plättlätt.
Fick ett tråkigt sms av Peter, beklagar vännen :(

o.O

2008-07-19 @ 19:41:03 Tjöt Kommentera! (2)
http://sudden.bilddagboken.seNi har väl inte glömt?

Hootchii

2008-07-19 @ 16:22:31 Tjöt Kommentera! (6)
Hittade en sötpöt klänning idag! Mycket nöjd posar jag glatt:


Den duger gott att gå bort i tycker jag.

Erik steker pannkakor, det får bli vår middag. Sen har jag köpt en flaska vin vilket är ovanligt för att va mig, jag dricker ju inte vin, sen en flaska ale, vilket är ovanligt eftersom jag inte dricker ale. Sen några öl, vilket är ytterst vanligt eftersom jag ju dricker öl.

__

Just det, jag hade klippt till fotot så klänningen kom mer i fokus om jag hde fattat hur man gör det i Paint. På denna datorn har jag ju inte fotoprogram så jag kan inte klippa. Nu vet du.

I en av kommentarerna undrar min syster varför jag köpt vin då jag som sagt inte gilar det. Det var konstigt, men att jag köpt ale var inget konstigt. Höhö.

Tur!

2008-07-19 @ 12:53:27 Tjöt Kommentera! (2)
Stod och plåtade mina ögon, eftersom jag provat en ny mascara som gav ordet "spindelbensögonfransar" en ny mening. Shit vilka långa spindelben. Var som sagt tvungen att föreviga detta. Kollade på korten jag tagit efteråt och upptäckte att en plupp till piercingen saknades. Var och när hade den försvunnit? Hade inte märkt av det över huvudtaget. Erik hade just gått in i badrummet, så där kunde jag inte leta, även om det troligaste va att den va där inne då jag stått och spacklat mig i en halvtimme där. Letade lite i köket och hallen eftersom jag dansat runt där tidigare i takt med Rihanna (faktiskt). Ingen lycka där och jag började fundera på var man köper piercingar i Karlstad, eftersom jag antagligen inte kommer se den där minipluppen mer.

Ja, ni ser ju hur jäkla liten den är.
Inser att det är hopplöst, jag kommer va plupplös en tid framöver. Går in i sovrummet för att hämta en tröja, och där! - där ligger pluppen mitt på golvet och väntar på att jag ska se den. Jag tackar den som hjälpte mig hitta den 3-4 gånger och skruvar snabbt fast den. Wiie!

Nu ska jag köpa bärs och klänning. 1 2 3 4  ROCK around the CLOCK tonight!

Dessvärre inget nöjes ikväll, men såväl sofföl här hemma! :D

Im jamming

2008-07-16 @ 23:21:10 Tjöt Kommentera! (11)
Gah, blir tokig på grannens katt, tredje kvällen i rad nu den sitter och jamar hjärtskärande på vår balkong. Första kvällen satt den på vårt balkongbord och tittade på oss när vi kollade på tv, och jamade jättehögt. Tidigare på dagen hade den jamat högt på mig när jag tog in tvätten på balkongen. Den jamar och jamar och det låter verkligen som om den desperat  försöker säga något.

Igår kväll va det samma sak, men då satt den på räcket och tittade neråtm jg tänkte då att det var en annan katt där nere hon jamade på.

Imorse när Erik vaknade vid fem hade han öppnat balkongdörren och sedan gått in i badrummet för att sätta i linserna. När han vände sig om satt katten dä roch stirrade i dörröppningen. Han jagade ut den, medan den jamade högljutt.

Ikväll nu när jag kom hem vid elva så öppnade jag balkongdörren. Allt va lugnt och tyst i några minuter, sen började den jama igen. Jag satte mig vid datorn och snart ser jag katten vara på väg in och jamar jättehögt. Jag pssscch:ade ut den och den stannade en bit ut på balkongen och fortsatte jama. Jäkla katt.

Tänkte att det kanske hänt granntanten något och katten försöker larma oss, men där hemma va det alldeles nedsläckt. Vill ju inte ringa på om hon lagt sig, klockan är ju ändå efter elva. Låter så otäckt bara, det där ledsna, desperata jamndet.

Kattexpert någon?

antikul?

2008-07-13 @ 18:05:30 Tjöt Kommentera! (15)
Jag har kommit på det ultimata icke-skämtet. Skämtet ingen skrattar åt. Utom jag.

- Hejdå, ses imorrn!
- Ja, om jag inte blundar!


Ingen uppskattar det. Folk brukar pressa fram ett krystat "hehe..ja". Erik tycker jag är tôrr, och att kanske småbarn skulle tycka det va kul, ingen annan.

Tjära dayback

2008-07-12 @ 21:46:51 Tjöt Kommentera! (4)
Inte helt vant att jobba en lördag. Erik satt igårkväll och klunkade bärs medan jag satt och suget tittade på. Inte tänker jag dricka när jag ska upp klockan fem.

Ikväl ringde mamma och undrade om jag ville med ut och ta några öl i den fina sommarkvällningen. Det ville jag gärna! Men som sagt, ingen öl om man ska upp fem, vilket jag ska även imorgon. Jag kom på den smarta idén att vi kunde gå ut på söndagen istället! Då är det säkert världens röj på stan. Hehe, eller inte?

Igår råkade jag tappa bort mitt bankkkort som jag just suttit och betalat räkningar med vid datorn. Jag sprang runt som en tok och letade överallt. Tänkte inte på att man kan använda sig av en sax, och en nyckel i fönstret som hjälp på vägen (säger Gry Forsell iallafall), men vips så hittade jag den utan hjälp. Var? I ytterfacket på min ryggsäck jag har till jobet. Hur tusan hamnade det där? Skumt.

Några på jobbet frågade idag hur länge jag och Erik vrit tillsammans.
Jag: 5 år snart.
Arbetskamrat#1: 5 år?! När kommer ringen då?
A#2: Alltså av det jag sett av honom  verkar han inte direkt va typen som går ner på knä..
Jag: Mjo jo men det tror jag nog...
A#1: Jasså, nej det hade nog inte jag heller trott.
Jag: Mjo alltså.. han är väl inte världens romantiker.. men ibland så!
Jag började fundera på hur Erik skulle gå till väga vid ett frieri. Jag tror inte det skulle va något knä med i bilden, det skulle nog, om alls, bli väldigt spontant. Jag diskuterade saken med Erik och han lade också pannan i djupa veck i frågan, skulle han gå ner på knä eller inte?

För att dementera alla rykten - nej vi ska inte gifta oss, det är bara lite bröllopshysteri här nu när det är årsdag idag för ett kompispar, och ett annat gifter sig om 3 veckor. Hej och hå.

/We can dance if we want to

Idag

2008-07-11 @ 20:51:36 Matprat Kommentera! (1)
Igår fyllde mormor år och vi kände att vi ville göra något annorluna för henne i år än bara en vanlig present. Så vi kom på att vi skulle ut och åka med henne till något mysigt matställe och äta en bit mat. Jag som åker buss varje dag hade spanat in ett ställe som lät fint "Wärdshuset Stolpen" Såg mysigt ut, så vi slog till och åkte dit. Vad vi inte visste var att det var typ en vägkrog med dyr mat för hungriga folk på vägarna. Jag hade förberett magen på en god fläskfilé med pommes och bernaisessås. Dessvärre hade de inte det, utan jag spanade in schnitzeln istället.
- Är det någon sås på? frågade vi en som jobbade där.
- Ja, lite,  lite brunsås har vi på.
Vi blev lite fundersamma, va det bara pyttepyttelite? Så säger man väl inte om man vill göra reklam för en maträtt?
- Men kan man få bearnisessås istället på?
- Ja, jo det kan ni väl få.
- Det kostar inget extra va?
- Jo självklart gör det det. Det kostar ju 10-15 kronor om ni vill ha sån sås på som extra.
- Eh, okej..

Bra ställe, tänkte vi och tog varsin hamburgertallrik, utom mamma och mormor som tog en dagens.
- Ingen lök på, tack! sa jag
- Det är inget sånt på, det är bara ost och dressing.

Sen när jag skulle betala så fungerade inte mitt kort, så lilebror fick betala.

Efter maten vad vi mätta men sugna på kaffe och något sött. Vi gick fram för tt beställa igen, men såg att det verkligen var svindyrt. Vi kom fram till att vi hellre åker till ett konditori och sätter oss, så vi blåste in till stan och satte oss på Lundbergs. Där delade jag och mamma på en budapestbakelse, Erik åt en själv och mormor klämde en prinsessbakelse.

Förra helgen

2008-07-11 @ 19:47:32 Partykaka Kommentera! (0)
Förra helgen åkte jag och Emmy till Västerås för att träffa Lina. Tydligen skulle det va något då som kallades Power Meet (eller Power meat som jag trodde). På bussen dit ringde Lina och meddelade att det antagligen blir fest på kvällen, vi suckade och stånkade som de två utslitna, överjobbde tanter vi kände oss som.
"Tänk att ni är på festival!"
sa Lina och vi började ladda. Väl i Västerås va vi helt inne på att festa järnet och rejva natten lång. Vi korkade snabbt upp varsina öl och satt och hävde i oss på den stora uteplatsen. Timmarna gick och tillslut antog vi att ingen tänkte komma, så vi gick och la oss, nästan lite besvikna. Några minuter senare hörde vi massa röster utanför, då hade det tydligen kommit ett gäng med folk. Haha, tölitt.

Nästa morgon färgade Lina håret på mig, och när jag som bäst höll på att skölja ur det bankade det på badrumsdörren massa. Det visade sig vara Linas sambos bror som tjoade att vi ska med ut och åka bil. Nu. Vi kastade på oss smink och kläder, och alla hade plötsligt en varsin öl i handen. Vi knödde in oss i den röda fina bilen och for till systemet för att handla dricka, och sen fortsatte vi runt om i staden. Massa människor som alla vinkade och tjoade, och flera tog kort på oss. Vi satt så mycket vi orkade på bakluckan, men det sporadregnade så vi fick cabba upp flera gånger.

Efter cruisingen åkte vi hem igen, någon gick och la sig för att sova ruset av sig medan vi andra satt och spelade ölkortspel med en snuskig kortlek. När det började bli kväll tog vi vårt pick och pack och drog till någon slags sjökrog. Jag tror den hade det fyndiga namnet "Sjökrogen". Där träffade jag någon lirare från Karlstad av alla ställen som försökte med alla knep bräcka Erik, min sambo. "Kolla va du kan få!" sa han och spände sina muskler. (Jag brukar inte säga detta men:) LOL!

Vi traskade hemåt någongång mitt i natten, la oss och sov och vaknde nästa morgon hyffsat pigga allihopa. Inte dåligt med tanke på omständigheterna; öl i 12-13 timmar och knappt någon mat.

Skitkul helg verkligen! Lina har verkligen hamnat på ett bra ställe! Wiie!!

Öla eller inte öla?

2008-07-09 @ 19:53:38 Tjöt Kommentera! (7)

Full fräs, vi hade kanske snyggast åk på Power Meet! Som sagt, helgrapport kommer.


Nu sitter jag och lurar på om man ska dra in och ta en bärs på Rix FM-festivalen, eller om jag ska strunta i det eftersom jag inte vill höra musiken och jag ska upp och jobba imorrn. Ja det spörs. Mamma är där inne och lyckades träffa någon på bussen in som bjöd på öl, och som sen sprang iväg när hon sa att hon väntade en väninna.  Jag vill också träffa Nordman, som Lina, men eftersom de håller festivalen här på en onsdag så lär det väl knppast vara mycket efterfest. Fast Peter SIepen spelar på Koriander, så helt fel är det inte... Menmen, jobb imorgon ju.

Polismyndighet

2008-07-09 @ 09:43:57 Tjöt Kommentera! (5)
Blev lite rädd nyss. Posten kom och det var fårn Polisen i Örebro, adresserat till mig. Trodde de tagit min bil i något fartkamera eller något. Men det va något jag tppde bort igår. Puh. En sten lyftes från min axel.

Mamma har en bok som herter "The Secret" den går ut på att tänka positivt, tänka på det du vill ha osv.
"Det är klart någon hittat det. Självklart kommer jag få tillbaka det"
Intalade jag migsjälv igår kväll.

Och nu kom det tillbaka! Tack så mycket du ärliga männska som lämnat in mitt kära (och svindyra) busskort!

Gomårrån!

2008-07-09 @ 09:37:56 Tjöt Kommentera! (0)

Lite komiskt att jag nyss såg Lina också skriv ett godmorgon inlägg, menmen vi är ju tvillingsjälar vad det verkar så.

Har ett lite hetiskt schema denna veckan, full helgrapport och veckorapport utlovas på fredag då jag är ledig.


MORRN då!

Dänske

2008-07-01 @ 21:10:21 Tjöt Kommentera! (3)
Idag ringde det in en dansk. Hn pratade fort och väldigt danskt. Jag satt och blundade och koncentrerade mig så öronen viftade för att höra.
"Ferstaar do mi?"
"Eh..hehe...näe."

Jag fattade inte mycket men lyckdes luska ut vad han ville, och postade en resturavi till honom i Danmark. Hoppas det blev rätt.

Igår ringde en kvinn in och började med tt ursäklt sin dåliga svenska. Jag förkunnde att det absolut inte gjorde något. Sedan ber hon mig att vi ska ta samtalet på engelska istället. Jag satt där knallröd i ansiktet, tackade jesus att inte kunden ser mig, och tragglde igenom
"Aj cän koppla you to aor fåone"
"How do you mean? Phone?"
"Eh..hehe.. eh.. to our..eh..växel... .. eh..I¨m sorry.. I cant remember thä wörd"
"It¨s okey, it¨s okey"
Hon försökte lugna mig, men när jag väl börjat staka och få black out så gick det inte. Hon fattade nog inte mycket och vi la på i samförstått oförstånd.

Efter jobbet åkte jag, tillsammans med mitt nyinköpta busskort.. var god dröj.

Igår köpte jag varsitt busskort till mig o Erik. Jag kom på att jag inte hade något kort att fästa på, så jag fick ta det Erik hade i plånboken - ett gammalt på mig från tvåan. Sen när Erik skulle fixa sitt kort hade inte han heller något utan fick ta ett av de jag har på honom i plånboken. Han tog det när han går i tvåan, hihi.

Tack för att du dröjde där (där, säger vi alltid av någon anledning. Stör mig på det och alla gör det. Jäkla Karlskoga!). Jag åkte till stan och gled av okänd anledning in på en BHbutik. Jag smög runt och tittade på dyra BHar när en expedit kom frm och undrade om jag ehövde hjälp. Jag avböjde, men sprang fram till henne igen efter några sekunder. Jag undrade hur man kunde veta vilken BHstrlk man egentligen har, något jag länge varit nyfiknen på. Hon mätte och vi hittade en snygg svart som hon tyckte jag skulle prova (i vad jag trodde va HELT FEL storlek). Jag testade, ett mått mindre i omkrets, en kupstorlek större. Och den passade perfekt. Coolt.
hits