Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Paketleverans

2012-04-19 @ 13:11:48 Tjöt Kommentera! (3)
Skulle skicka två paket från ett ställe som heter företagscentrum. Dilemma 1 uppstod när jag insåg att jag inte kunde bära paketen med en hand; hur skulle jag då få ut dem till bilen (har ju Tuva att bära på också)? Jag la Tuva i sängen, satte på babyvakten och kilade till bilen. Så var det löst.

Dilemma 2 visade sig när jag väl var framme vid postkontoret. Ska jag lämna Tuva i bilen medan jag lämnar in paketen? Var ska jag lämna in dem? Försökte köra runt ett tag så hon skulle somna, men icke. Jag provade att hissa ner ena rutan lite så det inte skulle bli för varmt, och gav henne något att greja med. Låste bilen, och fick dåligt samvete... men! hur ska jag göra?

Det kom en bil och parkerade bredvid min, och ut klev en kvinna som jag frågade om hon visste var man lämnade paket. Hon hade precis tänkt fråga mig var man går in, och vips så hade hon berättat att hon just blivit farmor, och erbjöd sig att bära kartongerna så Tuva inte skulle behöva vara kvar i bilen. Vi pratade om babygym och Barnens hus, och hon berättade om ett jättedyrt gym som kostade 950 kronor! Jag råkade fråga om hon hade köpt det (som om jag har med det att göra...), och hon berättade vad hon hade köpt. Men åh, vad glad jag blev att det löste sig, paketen blev skickade, Tuva satt snällt i sin bilbarnstol och tittade på postkontoret.

När jag kom hem och hade kommit in i lägenheten märkte jag att jag hade glömt telefonen i bilen. Så jag fick springa ut igen.

Skola i museiparken

2012-04-18 @ 23:00:23 Pluggponny Kommentera! (2)
Vi har varit med i ett projekt där förskolebarn och biblioteket samarbetar med en gemensam bok. Igår och idag har det varit avslutning i museiparken, och där har vi i klassen blivit uppdelade i grupper och utarbetat olika stationer där vi tagit emot barngrupper.

Igår såg det ut såhär:

Alltid spännande med aprilväder! Vi hade spännande lådor där barnen fick känna olika saker som var kopplade till boken (Boken hette Trollerimolnet, btw). Vi hade bomull (=molnet), en sko (Pippis sko), dörrmatta (igelkott), äpple, fårull (fåret), fågelbo och några ballonget fyllda med is.

Sen hade vi lite vattenlek, vispa diskmedel i hinkar, och lite flyta-sjunka.

Sista hållplatsen var is som man fick måla med vattenfärg!

Stackars barn, tänkte jag innan det började, ska de ta av sig vantarna och känna på de här grejerna, och sen ner i vatten..? Hur ska det gå? Jo, det kan jag berätta: succé! Barnen gillade det, och jag hörde inte en enda klaga på att de frös.

Idag har vi fortsatt med nya barn och nytt väder. Det har gått bra idag också, och det var kul att höra barnens kommentarer. T.ex. när de kände på dörrmattan och märkte att den stacks lite, så öppnade de upp kartonen för att se vad som var inuti, då utbrast ett barn: "En kaktus!".

Gammelkropp

2012-04-14 @ 22:28:45 Tjöt Kommentera! (3)
Gissar att jag har kropp som en 70-åring. Har ont i knät, i foten och i ryggen. Antar att det beror på att jag bär runt Tuva med min totalotränade kropp.

Försöker va ute och gå, men framför allt knät gör så jäkla ont, så jag vet inte. Gissar på överanstränging, och då är väl vila det bästa?

Vet inte hur jag ska bli bättre.. Satt i en massagestol igår, och det gör skillnad för ryggen, det märker jag. Men knät som gör inte vet jag inte vad jag ska göra åt, och inte heller foten som ibland bara börjar smärta så jag får linka fram.

Ikväll är Martin ute med Johnny, och jag sitter hemma och suger på en öl och knaprar på cheese crunchiez (eller va de heter). Är redan trött, och funderar på att slagga snart.

/Hej jag har inget att blogga om

Rensat

2012-04-14 @ 11:25:31 Tjöt Kommentera! (2)
Igår åkte jag, Martin och Tuva till Skoghall. Vi stannade först till på Martins jobb, där gick jag in och satte mig i massagestolen en stund, medan Martin grejade med något annat. Tuva satt kvar och sov som en stock i bilen (som inte var för varm, och den stod precis utanför fönstret). Sen åkte vi till mor där vi fikade god glass och bär!

Efter ett tag skulle Martin iväg och spela badminton, och då kilade jag upp på mammas vind. Där fick jag ett ryck och började rensa. Rensade en hel stor sopsäck och en kartong. Hiv iväg bare! Är sugen på att fortsätta idag, men nej, nån måtta får det va.

Det verkar dessvärre som att jag gjorde ett misstag. Det första jag såg var nämligen en papperskasse fylld med gamla Kalletidningar, och den var märkt med ordet SLÄNG på. Så jag hivade ner allt i sopsäcken och fortsatte sedan vidare. När jag kom ner till mamma igen så sa hon att den var felmärkt, det skulle troligtvis inte slängas. Gött att tidningarna nu ligger i botten då, som sagt, med tokmkt dret över...

Hittade en anteckningsbok med Pelle Svanslös på, och den var märkt med LISA. I ett uppslag stod: "MAMMA NÄR SKA VI GÅ UP PÅ VINDEN?". Det var lite gulligt tycker jag.


Nu sitter jag och ska göra en barnboksnalys. Hade tänkt att skriva om "miljöskildring i Astrid Lindgrens Sunnanäng." Dessvärre finns allt jag tänkt skriva redan nerskrivet i en av våra kurslitteraturer. Så jag ska komma på något annat. Blö, jag som precis hade kommit igång, haha.

Påskgodis

2012-04-06 @ 09:41:50 Tjöt Kommentera! (4)

Martin kom hem igår med en gigantiskt ägg, fyllt till bredden med diverse godsaker. Godis, vin, chips och crunchies! Namnam, jag kommer äta ihjäl mig. Hoppas Martin vill hjälpa mig äta upp innehållet, haha.

Härom veckan köpte vi gott kött på Willys, och när vi skulle äta det ett par dagar senare luktade det helvete om det. Willys har ju köttgaranti, så trots att köttet hade möglat sig grönare än en sommaräng, och trots att vi inte hade kvitto så fick vi dubbla pengarna tillbaka! De spenderade vi på färsk oxfilé som ska färtäras ikväll med chilibea och ugnsrostade grönsaker.

hits