Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Andligt

2008-03-28 @ 17:58:03 Tjöt Kommentera! (1)
Wow, jag var på seans igår!

Det kallas gruppseans, eftersom vi va drygt 100 pers i lokalen. Mediumet kände av vissa energier och valde ut vilka som på nåt vis mest "behövde" att höra av sina anhöriga. Och vet ni vad? Hon fick kontakt med pappa! Det är så häftigt och överväldigande så jag bara satt och skakade och jag tror folk såg hur hårt mitt hjärta slog. Allt hon sa stämde på pricken. Hon visste till och med att jag behövde ta tag i att dra mig till tandläkaren(hon kände att det isade i tänderna mina, vilket det gör och jag har banne mig inte vart hos tandis på 3 år) och att jag nyss hade flyttat.


/Det är inte din fantasi


Skumpa

2008-03-23 @ 21:24:47 Partykaka Kommentera! (4)
Jag kom på att jag drack champagne igår. Äkta. Det har jag aldrig gjort förr. Det var en tjej som kände sig pimpig och hade beställt en flaska, och jag var som vanligt inte sen med att snika en sipp. Gott har jag för mig. Men det är väl allt runt midnatt?

Barret!

2008-03-23 @ 15:30:18 Pixelpix Kommentera! (5)
image128

Yeah, mitt nya barr! Men det är inte rött, det är lila. Det är inte brunt heller, det är också lila, fast mörkare.

Glad Påsk!

2008-03-23 @ 14:13:22 Partykaka Kommentera! (0)
Igår stack jag till moder och käkade påskmat! Mums, det va grejt. Ångrar att jag inte tog med en matlåda hem, hade vart gott att smaska på idag.
image126
Hade visst glömt att jag skulle piosta den här småfula bilden igår. Shit happens.

Sen åkte jag hem och gjorde mig iordning för kvällen i min nya feta kjol och min nya feta frisyr! Wohoo! Tyvärr har jag så tölitt hår så håret va platt större delen av kvällen, men jag va gla ändå. Vi drog till Emelie på förfest, sen till Nöjes. Vi betalade taxichaffisen 200 extra för att få åka 5 pers i taxin, eller 6 pers med chauffören då. Det va trångt. Sen köpte jag öl och dansade med Emelie, Damian och Marcus mest hela kvällen!

Ska kolla om jag tog några meningsfulla bilder igår som jag kan lägga ut. Blir väl kul för er att se. Jorå!


www.sudden.bilddagboken.se

Bara att kika!

Regn2

2008-03-20 @ 20:13:06 Pixelpix Kommentera! (4)
image123
Haha, om ni visste vad jag slitit för att få en liiiten vattendroppe att drippdroppa precis när jag fotar. Jag lyckades få en liten,liten i alla fall. Thihi, är det inte sött? Inte som jag tänkt, men ändå ett plask. Read all about in another inlägg.

Stjärttorsdag

2008-03-20 @ 18:05:54 Tjöt Kommentera! (5)
Jag är himla fyndig idag. Det är sant. Stjärttorsdag. Hihi. Jonas var också duktig emotorsdag, skär-torsdag! Hoho, det är bara för mycket alltså!

Förut va jag på komvux och snackade med en kvinna som jag tyckte som käck nog ut att tåla lite skoj. Vi satt och kollade på kau.se och på de engelska kurserna så stod det "bachelor" någonting.
"Man måste visst ha ungkarlsbetyg, höhö!" skojade jag och fick en konstig blick och ett pressat skratt. Eller det va inte ens ett skratt, det va ett läte.
Jag antar att hon tyckte jag va skitkul. Sen så kollade jag på fler kurser
"Hm, är matte C knövvlig?"
"Eh..menar du.. om den är..krånglig, eller?"
"Aa!"

Jag kom fram till att jag har tre alternativ;
1. Jag kan läsa matte C som jag kan ha nytta av i framtiden
2. Jag kan läsa psykologi och något mer för att va renodlad barnskötare
3. Jag kan läsa Photoshop och ha kul

Ja, det lär nog bli 3 om jag känner mig själv rätt. Jag är sån. Gillar att ha kul sådär. Fast psykologi A låter lockande också.
Jag grejade med ps idag, för att testa om jag kvalar in för kursen.

Jag tyckte den blev rätt ball.

Nu ska jag gå och lugna ner mig.
Erik ska göra lövbiff idag till oss, va ska du äta?

System, tuttar och bää

2008-03-19 @ 16:21:55 Tjöt Kommentera! (1)
Idag har jag vart på bolaget irl, och sökt jobb url. Japp. Mycket bolaget blir det. Vore kul att få jobb där, har än så länge bara sökt till städare, men ska söka sommarjobb som kassapersonal också.

Ni Hao= hej, hejsan på kinesiska.

Jag har en låt på hjärnan som har med det ordet att göra. Youtuba om du vill, gört!


Jag har för övrigt också hunnit med att vara och hälsat på dr Tutte. Han tog fram en GIGANTISK (jag skojar inte) spruta.
-Här kommer den här med det stora läskiga handtaget, sa han.
Handtaget- inga problem det va ca 10 cm. Sen kommer själva behållaren som va minst lika lång och jättetjock säkert 5 cm i diameter. Och längst ut nålen, som va 10 cm den också. Sprutan va skitstor och han körde ner den i bröstet och sen liksom pumpade han, inte bara stack till alltså, utan pumpade. Huga, va det gjorde ont. 5 sånna fick jag. Sen var det klart.

Fast det konstiga var att han sa att de har alltid tre saker att gå efter; läkarens bedömning hur det känns, cellprov och röntgen. Men efter sprutchocken så gick läkaren och sjuksystern sa att jag kunde gå.
-Är jag klar?"
-Japp!"

Så jag gick hem utan att röntgas. Undrar om de på röntgen stod och väntade på mig, eller om han menade att jag skulle in igen när provsvaren har kommit. Hm? Det skulle ta ca 10- 14 dagar.

Efter sjukhusvistelsen hade vi så mycket parkeringstid kvar så vi gick en sväng till Mariebergsskogen och tittade på änder och getter och en och annan ko. Bää. Muu.

Jobbet

2008-03-19 @ 13:58:11 Tjöt Kommentera! (0)
Googlade lite på företaget där jag ska på intervju.

Bild 1:
image119
Bild 2:
image120

Jag känner mig laddad!

Jobbintervju

2008-03-18 @ 14:45:02 Tjöt Kommentera! (5)
Oj jag ska visst på intervju i Karlskoga. Betyg, intyg och referenser ska jag ta med. Vad är en referens? Vad är det för intyg? Hjälp tack! :S Jag har blackout!

Virr

2008-03-18 @ 09:31:04 Tjöt Kommentera! (2)
Ida: "Jag kan inte jobba på onsdag, jag ska på mammografi.."
Vikarieanskaffare:"Åh, är du med barn?!"

Nej?

Argh

2008-03-18 @ 08:35:00 Tjöt Kommentera! (1)
Jag gillar inte nya bilddagboken. Krånglit och svår navigerat. Förut såg man allt smidigt, du är allt rörigt.

Fuck you nya bdb!

Ölsinne

2008-03-16 @ 14:58:07 Partykaka Kommentera! (6)
Igår va det melodifestivalen så jag köpte kvällen till ära en påse chips. Smaken lät inte så god, men Erik ville testa så vi slog till.
.image118
Den smakade okej i början, sen tröttnade jag direkt. Men öl och chips är gott, så jag åt upp halva påsen.

Lagade en god curry-kokosgryta igår med kyckling. Vi åt, sen nästan direkt efter öppnade jag första ölen, åt som sagt chips till också. Det var alltså inte på tom mage jag började dricka, och jag blandade inte utan det var vanliga bärs som jag alltid dricker(när jag dricker). Ändå så, efter 4 ½ öl så började jag må jätteilla. Jag drog ut till badrummet och spydde som en gris. När jag va klar och skulle skölja munnen råkade jag spy i handfatet också. Det va som om jag druckti tio öl och sprit eller något. Kände mig jättefull och illamående. Knepigt, hur kan det bli så?

Käck kjol

2008-03-15 @ 13:55:17 Tjöt Kommentera! (1)
Va på stan en svängigår och handlade acrylpenslar. Jag smet in på Lindex också och provade en kjol som jag blev lite småförälskad i. image117
Det lät så högt när jag tog kort, så jag vågade inte ta mer än ett. Kjolen är superhög i midjan (med knappar fram), så jag kände mig lite fånig i den, men den va snygg ändå. Tröjan jag har över var samma som skyltdockan hade, eftersom det såg bra ut på henne ville jag också prova lyckan. Tyvärr tror jag att jag tog en storlek för stor. Eller så va det en pösig tröja, jag vet inte riktigt. Men den va dyr, närmare 350 spänn tror jag, så jag blev snål. Och när ska jag ha en sån här stilig kjol egentligen?

Va tycker DU?

Hockeykoll

2008-03-14 @ 21:30:05 Tjöt Kommentera! (4)
Igår var vi hemma hos Eriks föräldrar. På kvällen spelade FBK- Frölunda och vi satt och kollade. Det visas en ruta då och då där det står ungefär:
Tekningar:
Färjestad  7
Frölunda  5


Jag frågar helst seriöst:
- Men varför får de inte teka lika många gånger?

Erik, hans bror och hans pappa börjar skratta medan hans mamma försöker lugna ner dem med "men skratta inte, man måste ju få fråga". De skojade om "Ja, de står där och tekar för sig själv.." . Jag fick förklarat att det va ju vunna tekninkar det betydde. Okej, inget mer med det. Tills tio minuter senare när jag kom på vad jag hade frågat. Jag bubblade av skratt och fick bita mig i läppen för att inte störa i hockeyn. Det lungade ner sig, men jag fick skrattanfall med jämna mellanrum under resten av kvällen. Haha, smart brud.

Knepigt

2008-03-14 @ 19:47:35 Tjöt Kommentera! (5)
Något knep jag hittade på ett community ikväll. Läs bara, så hörs vi senare eller imorrn.

1) New York City har 11 bokstäver
2) Afghanistan har 11 bokstäver
3) Ramsin Yuseb (Terroristen som planerade ödeläggelsen av Twin Towers) har 11 bokstäver
4) George W Bush har 11 bokstäver

(tycker de första här är lite fåniga.. menmen)

Detta kan hittills vara rena tillfälligheter, men det blir intressantare längre ner i texten:

1. New York är den 11e staten
2. Flygplan 11 hade 92 passagerare ( 9 + 2 = 11)
3. Flygplan nummer 77 som också flög in i Twin Towers, hade 65 passagerare (6 + 5 =11)
4. Tragedien skedde 11 september, eller också känt som 9/11 ( 9 + 1+ 1=11)
5. Som du kanske känner till är "US emergency services" telefonnummer 911 ( 9 + 1 + 1=11)

Fortsatt bara tillfälligheter? Läs vidare!

1) Totalt antal offer på flygplanen som störtade var 254 ( 2 + 5 +4 = 11)
2) 11 september är den 254 dagen på året ( 2 + 5 + 4= 11)
3) Bombningen i Madrid skedde 3.11.2004 ( 3 + 1 + 1 + 2 + 0 + 0 + 4=11)
4) Tragedien i Madrid skedde 911 dagar efter Twin Towers tragedien.

Nu kommer något som är ännu märkligare:

Det mest kända symbol från USA, efter Stars & Stripes, är örnen. Följande vers är tagen från Islams mest heliga bok, Koranen:
"For it is written that a son of Arabia would awaken a fearsome Eagle. The wrath of the Eagle would be felt throughout the lands of Allah and while some of the people trembled in despair still more rejoiced: For the wrath of the Eagle cleansed the lands of Allah and there was peace."

Det var alltså vers nummer 9.11 i Koranen.

Tror du fortfarande att det är en ren tillfällighet?
Prova detta och se vad du sedan tror och tycker:
Öppna Microsoft Word och gör följande:
1. Skriv med stora bokstäver: Q33 NY. (Detta är numret på det första flygplanet som flög in i Twin Towers.)
2. Markera Q33 NY
3. Ändra storleken till 48 eller ngt
4. Ändra typsnittet till WINDINGS (Evt. WINDINGS1)

HMM?

hihi

2008-03-13 @ 15:31:39 Pixelpix Kommentera! (3)
image116
Torsdagshumor

Uttråkad

2008-03-13 @ 12:20:53 Tjöt Kommentera! (0)
Vad gör man en ledig dag, kan man undra?

Jag får nog ta och åka och köpa marmelad. Borde köpa penslar också. Panduro ska ju ha sånt har jag hört.

image115

Fnittertanter

2008-03-13 @ 08:54:27 Tjöt Kommentera! (6)
Igår jobbade jag som vanligt, det va planeringsdag vilket innebär att vi bara är vikarier som jobbar medan ordinarie personal planerar. Igår hade vi även en prao där som va 14 bast. Det är en tjej där som vi kan kalla Sara, 4 år.
Vikarie 1: Har ni sett Saras pappa eller?!
Prao: Jaa!
V1: Åhh, han är såå himla läcker alltså!
P: Ja, jag såg det i morse!


De fortsatte prata om hur jäkla döösnygg pappan va, och jag stod som ett fån och har aldrig sett honom. Vi sprang till lilla Saras portfolie för att försöka gräva fram familjebilder, utan lycka. Jag frågade Sara vem som hämtade henne idag, och när hon svarade "Pappa." Så jublade vi, och praoen började planera att stanna en halvtimme längre för att få se honom.

Efter ett tag glömde jag bort allt va snyggpappan hette, och satt i lung och ro och läste med barnen. Det hade gått flera timmar och vi skulle gå ut efter mellanmålet. Jag dröjde mig kvar i läsrummet av ren lathet.
Prao: Ida!
Jag tittade upp, ropade hon p mig eller barnet Ida?
P: Kom, Ida!

Jag tänkte att hon skert ville att jag skulle komma och torka något barn på toaletten, eller göra något hon inte ville, så jag dröjde ännu mer. När jag kom ut i hallen så förstod jag att praoen inte hade vart lat, utan ville att jag skulle titta på snyggpappan som kommit för att hämta sin dotter. (han var tidig så praoen slapp stanna längre). Det första jag tänkte var "han har för stor röv". Jag gillar mer små söta rumpor, framför lite större. Annars såg han väl ut som vilken som helst, hade inte lagt märke till honom på stan. Han va inte ful, men inte sådär dööläcker som de pratat om tidigare. Jag blev nästan besviken. Fast de hade ju visserligen verkligen byggt upp det som om Brad Pitt skulle komma in (varför drar jag alltid paralleller till Brad Pitt, jag tycker inte ens han är snygg längre. Han är på någotsätt ändå den ultimata hunken. Fight club, say no more.)

Efteråt när han gått stod mina medarbetare och log fånigt.
V1: Man blir alldeles knepig när han kommer in!
P: Ja!

Snyggpappan lite för kort i mina ögon, har ni sett Erik så vet ni att jag gillar långa karlar. Detta sa jag till dom, men hon jag jobbar med sa att hon älskar kortar killar. Den hon hade vart tillsammans längst med hade  haft den aktningsfulla längden 1.58. Hon själv är längre än mig, kanske 1.72, eller så.

Firefox

2008-03-11 @ 21:33:33 Tjöt Kommentera! (5)
Har kommit till min kännedom att min  blogg ser mkt bättre ut i Firefox är Internet Explorer. Så skaffa Firefox omedelbums, så slipper ni sitta och tro att min header är jätteful. För den är snyggi Fireox. Nog med reklam, men det är sant.

Idag har jag jobbat, sen tvättstugan, sen har vi handlat, gjort goda köttfärsbiffar med kryddningen Biffteki och tzatsiki och potatishalvor till det. Och nu står Erik och gör cheesecake. Åh så gott! Bra att göra det nu, eftersom den ska stå i frysen över natten. Gött att komma hem till imorrnm eftermiddag det.

GBnostalgi

2008-03-10 @ 20:09:33 Pixelpix Kommentera! (11)
image114

Gröna Grodan! Ja gminns den väl, och ändå var jag bara 3 år när den fanns. Året efter är deninte med på affishen, så jag förstår inte riktigt hur jag kan minnas den. Men det gör jag.

Run for it

2008-03-10 @ 19:41:23 Pixelpix Kommentera! (0)
image113
Ur vägen, här kommer jag!

Wallander: Mastermind

2008-03-10 @ 19:15:28 Tjöt Kommentera! (2)
Igår kväll låg jag och kollade på Wallander: Mastermind. Jag tror det har kommit med åren, för jag va skiträdd och hade hela tiden tanken att jag inte kommer våga sova sen.

När jag väl la mig kollade jag för säkerhets skull 3 gånger under sängen, och Erik fick ligga bredvid mig och prata en stund innan jag kunde släcka lampan. Sen kunde jag ändå inte slappna av, utan låg och väntade spänt på att Michael Nyqvist skulle komma och lysa mig i ansiktet med en ficklampa. Nej och nej! Varför Michael Nyqvist?! En av mina favoritskådisar! Hur kan jag ligga och va rädd att HAN kommer? Jäkla Wallander. Skrämmer upp små stackars flickor så de inte kan sova.

Filmen var för övrigt bra, men det va flera frågetecken i slutet av filmen; vem va den med avhugget huvud? Hur kom mördaren in i Wallanders lägenhet första gången? Om han har suttit i fängelse i 15 år, hur hade han råd med så dyra bevakningskameror? Hur visste han att det inte va hans dotter? Man förändras väl ganska rejält mellan 10 och 20 års ålder.

Tok

2008-03-10 @ 17:48:30 Tjöt Kommentera! (2)
Erik va en tok i morse. Klockan ringde tjugo över fem, eftersom jag skulle upp och börja 7.15. Sätter alltid klockan så tidigt så jag kan snooza några gånger. Erik behövde i vilket fall upp och pissa då när klockan ringde första gången. han gick upp, och när han kom tillbaka så sa han:
"Var är du?"
"Var tror du?"
muttrade jag trött, liggandes på min vanliga plats i sängen.
"Ligger du där nere eller?"
"Eh.. ja jag ligger här.."
"Okej!"
sa han och slängde sig rätt på mig och armbågade min stackars handled.
Tydligen hade han inte sett något, eftersom han inte haft några glasögon på sig, och trott av någon konstig anledning att jag lagt mig på golvet bredvid sängen. Därför slängde han sig rätt över sängen, och mig. Min teori är att han plötsligt började gå i sömnen och inte fattade nåt. Jag menar, varför skulle jag lägga mig på golvet när jag just snoozat väckarklockan?

Efter ett tag ringde klockan igen, eller den ringer inte utan radion sätts på. Det va Adam och Gry som gick igenom vad som hänt i fredags. Fredagskocken va där och berättade vad han lagat.
"Åh, det där såg väl gott ut?!"utbrister plötsligt Erik bredvid mig.
"Va?"
"Eh.. nej just det.. vi lyssnar på radio.."

Han halvsov och trodde han såg maten framför sig.

Regn

2008-03-09 @ 15:25:00 Tjöt Kommentera! (10)
Jag ska försöka ta en ball bild på regnet.

När jag va 15-16 så filmade jag regn. Riktigt tråkigt att titta på. "Ida filmar regn", döpte jag det fyndigt till. Jag stod i mitt sovrumsfönster och filmade vattenpölar och annat spännande. Inte så mycket annat i och för sig. Ska inte fota en vattenpöl idag iallafall, det blir något mer skvättigt.Nu har jag stått ute på balkongen i regn och blåst för att ta den perfekta bilden. Jag fick gå in efter ett tag och hämta jacka, för det är verkligen kallt ute. Allt jag ville va att få en enorm regndroppe som skvätter ner på balkongräcket. Det va tydligen för mycket begärt, för så fort jag tog fram kameran så gav det sig att droppa. Men stod jag inne och surade, då droppade det på så gladeligt. Fick en droppe på bild, men tyvärr hade jag fel inställningar på kameran så den bilden blev kolsvart. Just min tur det.
image112
Här får ni. Det va allt som blev. Visst ser det ut som höst utanför mig?

Haha!

2008-03-08 @ 17:27:52 Tjöt Kommentera! (0)
Vi va ute och gick förut, jag och Erik. En lång promenad över hela Kronoparken. Vi gick en bl.a. en väg med skog på båda sidorna. Framför oss såg vi två pojkar komma cyklandes, den bakre hade en lång pinne i handen.
"Nu får du en pinne i ryggen!"
"Va? Nää!"

De skrattade så de råkade cyklade ner i diket. Jag och Erik vände oss om (och snabbt tillbaka igen) och gapskrattade! Haha, det såg så dumt ut! De låg där i en hög, och jag har ingen aning om hur det gick med dem och den stora pinnen. Men på tillbakavägen såg vi tydliga spår i jorden vid vägkanten där de störtat ner. Haha!

Kvinnans plikt

2008-03-08 @ 10:30:01 Videokaka Kommentera! (1)
Eftersom det nu är internationella kvinnodagen idag så ser jag det som min plikt att slita lite extra idag. Jag bakar således scones till min late man som luggit och sovit till tio, kommer upp och äter. Men han fick kompensationsdiska och fixa kaffe.

Lyssna åtminstone på de första två minutrarna:

God morgon!

2008-03-08 @ 09:22:11 Matprat Kommentera! (1)
Morrn, morrn ute i stugorna!

i förrgår hade jag nästan 40 pers som snokade runt på min blogg. Känns båda häftigt och läskigt, undra vilka ni är allihopa.

Igår va det Så ska det låta-kväll med öl och ölkorv. En per styck. Vi festade loss dfet totalt i måltidsväg och gjorde korv och pommes. Haha. Ikväll ska vi göra kyckling och jag har just kommit på ett mysterium. Man ska ha en buljong som heter "Örtgården persilja och vitlök" Men den finns inte. Inte på Konsum, inte på Obs, inte på Maxis. Men i FIlipstad där finns den! Varför och varför?! Låter vansinnigt dumt.

Jag köpte persiljakrydda och så ska jag ha på vitlökskrydda istället, och kycklingbuljong. Bah. Fuck you, Örtgården.

Jobb, CV, personligt

2008-03-05 @ 19:11:09 Tjöt Kommentera! (3)
På listan "10 roligaste sätten att spendera eftermiddagen efter jobbet på" så ligger INTE "söka jobb" högt upp. Inte på min lista iallafall. Mina ögon är antaligen smått fyrkantiga efter att ha suttit här och läst och skrivit massa ansökningar, personliga brev och CV åt höger och vänster.


Skulle skriva något men jag minns inte vad.

Jo!
En av barnen jag hade förra veckan har en mamma som jobbar på avdelningen bredvid där jag va idag. Hon kom och sa att hennes dotter(4 år) hade sagt:
"Det är så bra när Ida är här, för hon bryr sig om barnen. Det gör inte de andra fröknarna, de bara dricker kaffe hela tiden."

Höhö

2008-03-02 @ 19:09:14 Tjöt Kommentera! (6)
Nya kurskatalogen för män 2008 ...
Folkhögskolan fristående kurser för män VT-08

Kurs 1
Hur man fyller på ispåsar
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Kurs 2
WC-papper.
Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp

Kurs 3
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägger man ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar

Kurs 4
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.

Kurs 5
Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum

Kurs 6
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband

Kurs 7
Våga fråga efter vägen när du inte hittar.
Berättelser ur verkliga livet.

Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator

Kurs 9
Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel

Kurs 10
Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.

Mat

2008-03-02 @ 18:58:23 Matprat Kommentera! (0)
Erik åkte ut och övningskörde och drog sen vidare ner till sina föräldrar. Medan jag är ensam hemma så passar jag på att ta ut svängarna lite extra i köket. Jag lagade ngt supersmurfigt alltså!

IDARÖRA
  • Kycklingfilé skuren i bitar
  • Kassler i bitar
  • Wok
  • Potatis i lövtunna skivor
  • Bandspaghetti
  • Milda fraiche
Jag stekte köttet först, och skivade sen i potatis som jag hittade av en slump. Massa peppar, salt, Icas Italiensk salladskrydda (det är ngt särskilt med just den), paprikapulver och vitlökspulver. Hällde sen i Milda fraichen, och kom på att jag hade glömt woken. Wokade den i en egen stekpanna istället. Efter att pastan kokat klart hällde jag av vattnet och blandade ner allt i en stor gryta. Det behövdes lite extra kydda, sen va det jättegott!

Synd att Erik inte är hemma och kan smaka, men det får bli matlåda för hans del.

Jag borde plåtat det. Men icke.

Bildis

2008-03-02 @ 14:54:26 Pixelpix Kommentera! (4)
image110

Tagen av Evelina Eklund, redigerad mig. Tycker det ser ut som en teckning. Jag ser söndersolad ut, man kan kan göra lite roliga grejer i psCs3.

Tack för alla kort Evve! Som jag längtat efter att få se alla! Synd bara att jag blundar, ler eller gör något annat konstigt på de flesta bilderna. Min mun har även en tendens till att va väldigt sne, iallafall underläppen. Yuck Fou underläpp!

Överraskningsfest!

2008-03-02 @ 14:15:09 Partykaka Kommentera! (0)
Igår va det tänkt att va överraskningsfest för Palle som fyllt år. Olyckligtvis fick hon reda på det och va inte ett dugg förvånad när vi hoppade fram bakom soffan och ropade "SURPRAAAJS!". Nja, vi gjorde inte det, men ni förstår tanken.

Det kom en del skumma nybekanta från Göteborg. De pratade inte göteborska, men hade minsann silvriga byxor, och en och annan knallblå byxa smög förbi. Hade gärna visat upp dessa balla kläder, men min kamera gick och la sig och sov och vill inte vakna mer förrän jag hittat batteriladdaren (var är den?!).  Annars gick festen ganska lungt fram, inga skandaler, men en del rökhosta. Vattenpipeslangen va paj så man fick suga direkt ut behållaren. Jag frös mest och höll mig inne i varma lägenheten, strax bredvid chipsskålarna.

Jag vägrade spela Guitar Hero, och glömde all min öl i kylskåpet.

Klickedick

2008-03-01 @ 15:43:07 Tjöt Kommentera! (2)
Klicka här för att ge mig extra poäng, vad det nu innebär i den där mer-traffiksidan. Det är en sida som gör så att jag ska få fler besökare på min blogg. Vet inte riktigt hur det ska gå till, men jag samlar tydligen poäng på något vis. Har inte läst riktigt, men det står att jag ska tipsa er om att klicka här. Ja.. eh.. klick?

Hm, jag fattar inte riktigt. Får nog återkomma :P

Madrassnytt!

2008-03-01 @ 14:42:48 Tjöt Kommentera! (3)
Ringde Jysk förut och frågade om inte mina madrasser kommit än. Vi har väntat i 4 veckor nu på att de skulle höra av sig. Han plinkade på sin dator och sa att madrasserna hade legat och väntat på mig sen den 11:e, och att jag engligt datorn blivit underrättad om detta. Jäkla Jysk. Eriks föräldrar va supersnabba och fixade en släpkärra, och va här på stört. Vi åkte till tippen med de gamla och sen hämtade vi upp de nya.

Nu ligger de där de ska va, och Eriks mamma tog med underlakanet hem för att tvätta.
"Men ska ni sova utan lakan helt då?"
"Ja, det är ju bara en natt, det gör ju inget."
"Nej, men tänk då på att va försiktiga med...sölandet."
"Eh...Ja..jo.."
"Ja, jag vet att det är pinsamt, men så är ju naturen! Ni kan ju ha en frottehandduk eller nåt."

Jag skämdes och gick in i köket och fnittrade som en liten flicka. Säkert knallröd i ansiktet, som jag brukar bli. Jag vill tycka att det är världens naturligaste sak (som kanske inte svärmor behöver bry sig om), och inte bli generad. Men det blir jag ändå.

Nya madrasser är skönt att ha, vi har ju legat på 30 år gamla madrasser nu ett tag. Eller 25 iallafall.
hits