Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Skål å välkomna

2009-10-31 @ 19:02:33 Pixelpix Kommentera! (0)

Såpp, nu är jag färdig, nu äre bara att komma!

Skål!

Naw

2009-10-31 @ 13:36:56 Tjöt Kommentera! (2)
http://www.e24.se/lifestyle/klacksparkar/artikel_1656127.e24

Stackarn, han stämmer Axe för att han inte får några brudar.Haha, detta också:

Here is the deal

2009-10-30 @ 19:59:12 Tjöt Kommentera! (3)
Tänkte bara säga detta här så har jag sagt det, och jag slipper springa runt och försvara mig för vad jag tror alla tänker.

Började med ett nytt hudvårdsmärke förra veckan, Mary Kay. Min hy är som den är och reagerade genom att lägga röda kakor i nästan hela ansiktet. Det kliar och är allmänt fult.

Det blir bättre, och konsulten har konsulterat en annan konsult, och de har kommit fram till att jag ska ge det totalt 2 veckor. Det är 100% nöjdgaranti, annars får jag alla pengar tillbaka. Men just nu är det jättefult, och jag får egentligen inte sminka mig. Fick dock låna (?) en mineralfoundation från MK, men den är i fel nyans, för mörk. Kommer ha smink imorrn, men det kommer ju synas ändå, så kakigt och torrt som det är.

Jag skriver detta för att jag som jag skrev först vet hur jag blir efter den tredje ölen, precis som i onsdags på Bunkern. Då började jag oprovocerat vråla "Jag brukar inte se ut såhär!!"

Jaja, nu är det sagt, så nu kan jag hålla käften imorrn.

Snart kommer Pubiis!

Trevlig kväll!

Va?!

2009-10-30 @ 14:10:36 Tjöt Kommentera! (0)
Hur gjorde jag de där rutorna i förra inlägget? Majgådd, vilken grej.

Jag sitter och jobbar med uppsatsfan. Det blir inte bra, men jag tror jag lämnar in den snart ändå.

Jag är ingen inlämningsuppgiftsmänniska. Jag vill hellre blogga, eller skriva en liten novell kanske. Det är mer min grej.

Jag vill hellre ha sommar och klä upp mig och sätta mig vid skogsbrynet och ta kort på mig själv och eventuellt någon vän. Typ Lina. Det är mer min grej.

Tidsfördriv

2009-10-30 @ 14:05:14 Tjöt Kommentera! (1)
Hittade den här utmaningen när jag snokade på någons blogg.

Utmaningen går ut på att man ska googla på sitt namn +"är", tex  "Ida är". Sen la man ut de första fem "Ida är..." som man fick på sin blogg, och detta är mitt resultat!


 • Ida är en mus -

  Hmm... hur ska jag tolka det?
 • Ida är en tut -

  Japp
 • Ida är INTE länken mellan apa och människa -

  Länken mellan sockerapa och människa då?
 • Ida är bästa grannen -

  Jag spelar inte hög musik iaf!
 • Ida är årets Playmate -

  Årets lekkompis

Rundvandring

2009-10-30 @ 00:04:56 Tjöt Kommentera! (2)
Dagens dag har gått fort och jag har inte fått så särskilt mycket gjort, egentligen.

Vad har jag fått köpt idag då, undrar ni säkert? Klart ni gör:


Jag har inte skrivit ett ord på uppsatsen, tyvärr. Jag har inte hunnit, jag har haft fullt upp med att köra bil, jag har nog kört 5 mil idag. Oj, vad mycket, stackars dig, Kakjävel.

Jag och Lina kom till stan och var vrålhungriga, så vi kastade oss in på Mache sekunderna innan de stängde och tjackade varsin god sallad. Jag valde fetaost och lime-sås, skiiitgott!

Sen så lallade vi runt, och ptja, det var väl det. Men nu ser jag ett stort misstag. Jag har glömt att skriva att jag köpte en randig historia också. Fasen. Får ta kort på den imorrn då, som kompensation.

Jag undrar vem som sjunger "I wanna take a ride on your discostick"? Någon som vet, eller måste jag googla nu mitt i natten. Nej, jag ska sova, banne mig.

Gnatt!

Politik

2009-10-29 @ 23:02:45 Tjöt Kommentera! (1)


Och såhär fortsätter det. Citat ur artikeln "När lettiska byggnadsarbetare arbetar i Sverige är det de antirasistiska socialisterna från bland annat Vänsterpartiet som skriker 'Go home'".

Jag gissar som så att vänstern inte ropar "Go home, du får inte jobba här för du är est", utan mer "Go home, du ska inte jobba här för slavlön!" Men det glömde Philip Wendal att ta med. Det kändes som om den här artikeln var bara massa hittepå, skulle vart kul att se debattprogrammet som handlade om detta, om det finns ett sånt.

Gud va spännande det ska bli med all politiksnack som vi kommer bombarderas med nästa år. Eller så kommer jag dö inombords av tristess, eftersom det oftast inte är så värst intressant.

Hela artikeln finns att läsa HÄR


/Hej, 50-talet ringde och ville ha tillbaka sin kommunistskräck

Onsdagsbunk

2009-10-29 @ 13:29:45 Tjöt Kommentera! (4)
Igår blev det i vanlig ordning (två veckor i rad, faktiskt) onsdagsöl på das Bunk.

Det satte sig två snubbar hos mig och Lina, och tyckte vi såg intressanta ut. Jag var tydligen en "punkrockare" och Lina va goth. Han berättade för Lina att han var uppvuxen i Chicago, och till mig sa han Polen. Ungefär samma sak.
"Jag gillar nördiga tjejer. Som ni." sa han vid ett tillfälle. Är det en komplimang?

Vid ett tillfälle, i en diskussion som jag trodde gickut på film tog han mina händer och var nära att tvångla mig! Men jag stirrade på honom och frågade vad han gjorde. Han verkade inte nämnvärt generad, utan vände sig till Lina och pratade med henne istället. Och försökte samma sak där, utan fiskelycka.

Efter ett tag med misslyckade raggningsförsök på båda, av båda snubbarna tröttnade vi och smet iväg.


Ölsinnet är som vanligt på topp, och mina ben sladdrade hela vägen hem, utan att jag kunde kontrollera dem. 4 33 cl drack jag.

Imorse var jag seg som en banan men tvingade mig upp och åt ett äpple. Efter lite kaffe och macka kändes det lite bättre. Lite fjantigt att jag nästan känner mig bakis, jag tog en Resorb och en matlåda när jag kom hem, och vatten. Jag tål inte alkohol.

hur

2009-10-28 @ 13:35:04 Pixelpix Kommentera! (6)
Får du upp samma?

Bil

2009-10-27 @ 19:02:21 Pixelpix Kommentera! (5)
Mamma har köpt en splitter ny Cheva. Coolt! Det vill jag också ha!

Ingen ful bil det inte.

Vadsomhelst lr "trött i matsalen"

2009-10-27 @ 18:19:20 Pixelpix Kommentera! (3)


Satt i matsalen med bl.a. Linda, och hon skickade det här kortet till min mobil.

- Så, nu kan du lägga upp det här på bloggen "Är trött i matsalen", kan du skriva.
- Men tror du jag lägger upp vad som helst?!
- Ja.

Kostymlös

2009-10-26 @ 14:22:25 Tjöt Kommentera! (2)
Budade på en najsig halloween outfit på tradera, men med 3 minuter kvar, och 300 kr dyrare klänning än vad jag räknat med så gav jag upp. Det var en sån där lack nurse klänning, i svart. Palle har en vit, och jag har alltid velat ha en likadan... njae inte alltid, det va att ta i, men säkert tre år i alla fall.Så, typ enna, fast svart som sagt.

Men det blev det itna mä. Jag fick ett fint kuvert i lådan förut. Kuvertet såg ut som ett lönebrev, och det var just va det va! Jag hade tydligen fått för lite lön det senaste året, så jag fick det nu! Jippie och tjoho!

Erik jobbade en kväll åt sitt gamla sommarjobb, och för det fick han 2400! Det är rätt okej det, för några timmars arbete.

Nu ska vi iväg och köpa vinterkängor till Erikkilainen, och något till på lördag till oss båda. Hoppas jag, annars får vi köra toga och svepa in oss ivarsitt lakan... eller kanske samma. Ja, vi kan ju va siamesiska toga-tvillingar!! Haha, vilken grej!

Lina ville va Hugh Hefner, och spånade på om jag skulle kunna va en liten bunny.. men alltså..


Kan vi tänka oss något sånt här kanske?

Reklamernas reklamer

2009-10-25 @ 15:29:47 Videokaka Kommentera! (2)


Suck

2009-10-25 @ 13:59:16 Tjöt Kommentera! (2)
Känns inte som jag kommer någonvart med den här uppsatsen.

Vad har jag lärt mig? Jag vet inte. Jag bara babblar på om föreläsningar och böcker vi läst, men det känns inte som jag hittat den röda tråden som läraren sa var så viktig.


Just det, hatten av för Little Miss Sunshine! Ungen va riktigt bra, det brukar jag inte tycka om ungar. Helmysig film!


Usch, ischlopischlo, skit.

Grannen har dragit igång basmusiken igen. Han brukar lyssna på den en kvart om dagen mellan 15-17, någonstans där, varje dag. Men idag var han tidig minsann.

Lördagstråk

2009-10-24 @ 20:52:34 Tjöt Kommentera! (5)
Men suck vad tråkigt jag fick nu.

Orka gå till Konsum i regent för att tjacka några varma 3,5or? Nej och åter nej, det orkar jag inte!

Ska väl somna till Little Miss Sunshine som visas om en knapp timme, den ska tydligen vara något. Filmer med barn i huvudrollen brukar ju vara en given succé...


Jag fattar också att det är bara å ringa någon av flickorna, så är det säkert kaka att följa med, men det känns inte hippt alls att gå ut, utan minsta förfestöl. Det var dålig planering, och det kan jag gott ha.

Ska plugga imorrn, har inte tid att ligga bakis-skakis. Får fåkk säjk.

Nej, nu ska jag testa mitt nya rengörings-kit!

Ida Kay

2009-10-24 @ 19:26:05 Tjöt Kommentera! (2)
Nu är jag hemkommen. Jag har varit hos en hudvårdskonsult som säljer Mary Kay.

Kom dit, fick prova sminkborttagning, rengöring, ansiktsmask, fuktbomb. Sen frågade hon om jag ville prova smink, det ville jag såklart!


Dretsvårt att ta kort på, men jag har en olivgrön eyeliner/kajal, lila ögonskugga (som ser brunröd ut), jättesnyggt rosa rouge och någon sorts bärfärgat läppstift. Har även på mig en jättebra ögonbrynspenna, eller va säger ni? Jag tycker det ser jättebra ut iallafall. Testade en sorts concealer också, som man lägger på det blåa under ögat, och se så icke-blå jag är! Har på mig foundation också, men den gillade jag inte riktigt. Täckte inte allt rött i mitt ansikte som jag ville.

Snyggt att ta bild halvt underifrån(så korta ögonfransar har jag inte!), men jag försökte få den olivgröna kajalen att synas. Syns den? Nej jag är inte trött, men lite rynkig. Abu, jag är gammal.

Konsulten hade en jättesöt dotter där också som var 10. Hon berättade att hon inte gillade rosa, för det var för tjejigt, hihi va söt. Hon visade skolkataloger också, eftersom hon går på samma skola som jag en gång gick, och hon pratade och babblade massa.

När jag hade fått på mig sminket tittade hon noga på mig och sa att jag fått väldigt långa ögonfransar av mascaran... sen tittade hon noga och försökte förklara att jag var fin i rouget "Du har liksom fått ett lyft... eller ja... ett rosa lyft i ansiktet!" Hon var jättego, en sån unge vill jag ha. Klart man gillar en unge som säger att man är cool och ger en massa komplimanger, haha!

Just det, ungen var hästtokig också, och vid ett tillfälle visade konsulten några sminkborstar med hästhår, tror jag det va.
"Hästhår?!"
sa ungen förskräckt.
"Ja, alltså de klipper från svansen, det gör inget ont på hästen"
förklarade konsulten, och jag skulle genast börja skrämma ungen att det visst gjorde ont, men insåg att så gör man inte och tystade mig innan det blev blodigt.

Gud älskar mig

2009-10-24 @ 14:41:17 Tjöt Kommentera! (0)
Mitt i frukosten imorse ringde det på dörren. Jag tittade genom kikhålet och såg en liten tjej stå där utanför. Öppnade, och såg tre stycken tjejer (varför syntes de inte i kikhålet? Var det vampyrer?) Tjejen jag såg i kikhålet förklarade att de förra veckan varit här och pratat med Erik. Han hade blivit inbjuden till ett kyrkomöte, men inte kunant, men sagt att de kunde komma tillbaka (jävla Erik, våga vägra Gud!). Jag sa att vi inte var intresserade, och hon skrek (jamen typ), medan jag stängde dörren: "GUD ÄLSKAR DIG!!". Haha.
"And that's the way the cookie crumbles" sa jag nöjt till Erik som skamset stod och kokade ägg.

Nu ska jag iväg på ett hemligt uppdrag! Lite som James Bond känner jag mig.

Tyvärr är det varken hemligt eller ett uppdrag, men jag åker ändå. Berättar sen, men gissa gärna!

Mysigt

2009-10-24 @ 00:47:30 Tjöt Kommentera! (3)
Fredagskvällen blev jättemysig! Jag åkte till Emelie och Damian, där väntade Lina, Kristin och pizza. Vi såg på Idol och snackade massa om bebisar, bröllop, mensvärk och annat som alla tjejer alltid pratar om. Inte en enda gång nämnde vi manliga ord som "bil" "verktyg" eller "silikonbröst". Vi är allt riktigt brudiga, åtminstone var vi det ikväll. Vi fick till och med känna på Kristins mage! Jag är inte säker, men jag TROR det är något därinne. Jag lovar, det var något som rörde sig där inne. Jag som bara trodde hon gått upp lite i vikt.

Tack för ikväll, allihopa!♥

Base generation

2009-10-23 @ 15:32:07 Tjöt Kommentera! (5)
Bärra hem Bärra.

Jag tror jag ska röva mig iväg till affären och köpa hårfärg. Det ser ut som jag är lite lustigt klippt, men det är utväxten som spökar. Hoppas jag, Lina kanske klippte ett hack i hövve, det spörs snart.

Kan vi inte krascha Emelies lägenhet ikväll och se på Idol? Kom igen, who's with me?! Har inte fått tag i Emelie än, men desto roligare! Haha!!!


Inte tupolevs?

Kickstart

2009-10-23 @ 12:37:14 Tjöt Kommentera! (5)
Vaknade prick klockan nio idag. Mitt i en Cat Stevenskonsert som jag och Emelie var på, faktiskt. Erik låg och snarkade bredvid mig utan några bekymmer i världen. Vi hade lyckats försova oss, båda två.

Eriks klocka ringde tjugo över sex, och jag hade planerat, tror jag, att när han kliver upp vid kvart i sju eller så, så ska jag ställa min klocka till halv nio, och allt är frid och fröjd.

Så blev det inte. Erik råkade stänga av sin klocka istället för att snooza, och somnade gött om.

Vi kastade oss upp, jag drog på lite spackel, slängde i mig frulle och åkte till skolan. Erik fastnade hemma och började lite hysteriskt diska istället.

På lektionen satt jag och gäspade och gäspade så tårarna sprutade. Och nu har jag huvudvärk de lux, och ett stort kaffesug. Ska nog dra mig till Konsum och köpa några chiabatta eller något, som jag kan smaska i mig och hoppas på att bli människa.

Även om det inte var så stor tidsskillnad på när jag egentligen skulle vaknat, så blev det en sån kickstart, liksom, jag hann inte fatta vad som hände innan jag var tillbaka från skolan. Jag gillar inte sånt, jag hinner inte med.

Såhär ser jag ut idag.

Onsdagsöl

2009-10-22 @ 12:05:58 Tjöt Kommentera! (5)
Igår klippte Lina 3 hela personer, och vi blev alla nöjda som gurkor.

Efter det blev vi akut ölsugna och slängde oss iväg till studenternas mecka på Krp - Bunkern. Där satte vi oss först ensamma i ett hörn, men blev snart involverade i något sorts kortspel. Det gick väl sådär. Jag försökte visa dem en sorts klapplek jag lärt mig i Skövde, men glömde bort reglerna. De lekte lite med mig ändå för att va trevliga. Sen försökte jag berätta det där roliga jag såg i Skövde på en vägg i en studentkorridor:


Men jag glömde bort var det stod på lappen, och de hade inte facebook, men de skrattade lite för att va trevliga ändå. Det var ju bra.

Det var skoj i vilket fall!

Idag ska jag försöka plugga, kul för mig!

Diggar ni det ni ser, såklart!

2009-10-21 @ 11:48:55 Tjöt Kommentera! (1)
Lyssnar på Petter och känner hiphopen flöda i blodet och alla nervtrådar! Yo, mannen, ska jag hälsa mina medmänniskor av båda könen idag tror jag. Har slängt på mig mina baggybrallor och ska snart bege mig frö att möta upp några vilsna själar vid Universitetet. Sedan förvandlas min lägenhet till klippstudio!

Erik är hemma och är sjuk, så hoppas inte vi alla ligger med någon slags influensa nu efter detta besök.


Ooh, baby baby, its a wild wörld

Ring, ring

2009-10-20 @ 18:46:04 Pixelpix Kommentera! (9)
Ringarna hämtade vi igår, och dom är såå fina! Så ovant att ha på sig ring, men den är ju så fin och jag ler när jag tittar på den.

Stentomt

2009-10-20 @ 18:18:48 Partykaka Kommentera! (0)
Det var väldigt vad stentomt det vart här då de senaste dagarna.

I helgen var jag i Skövde och träffade en gäng glada brudar. På fredagen åkte jag, Emmy och Hanna ner och blev bjudna på tortillas och och cheesecake, medan vi myste till Idol.Lördagen var en snabb dag som slutade på Kåren där ölen kostade 15:-! Lyckan var total, men jag köpte bara en öl. Mora Träsk spelade och vi (läs: jag) var lyckligare än ett barn på julafton.


Ma brudz for evah!

Mer bilder finns givetvis här!

Skövde i hövve

2009-10-17 @ 14:58:24 Tjöt Kommentera! (0)
Här sitter jag och luktar vitlök och baguette. Det är gött det.
Några står redan och spacklar sig inför kvällen, och jag sitter här och nördar mig.
Nej jag örker inte skriva, ha en trevlig lördag folk!

2 avklarade

2009-10-16 @ 12:45:03 Tjöt Kommentera! (4)
Imorse upptäcket jag att regnet sken på himlen. Jag insåg att det inte regnat på flera veckor, och jag har glömt hur man beter sig när det vräker på. Jag tog på mig vanliga kläder, vanlig jacka och ett paraply som var trasigt. Såg bussen svischa förbi och sprang istället hem igen.

Där bytte jag strategi och kastade paraplyet åt helvete (alltså bredvid skohyllan, där kan det ligga och mögla!). Över skinnjackan drog jag på mig regnjackan. Yes, smart. Nu var det bara att springa för att hinna med nästa buss. Jag hade glömt vantarna och temperaturen med sin enda futtiga grad hjälpte mig inte att hålla värmen.

Mötte upp LindaLynch, som stått och väntat i regnet på mig som aldrig kan passa tiden. Vi gick fel, blev navigerade av någon och hittade till slut rätt. Vi blev bjudna på god tårta och kaffe medan vi satt tillsammans och pratade med VFU-samordnaren och en tjej till.

Efter det blåste jag hemåt och har nu äntligen gjort färdigt, och lämnat in arbetet så jag har fritt fram att åka till Skövde. Sa till mig själv att om jag inte blir klar med arbetet, så åker jag inte dit. Självdiciplin ftfw.

Nu funderar jag på om man ska packa? Det vore ju något det. Hm, Erik har ryggsäcken, så jag får köra på plastpåsar.


Jag är hungrig, det är jag för det mesta.

Ansiktsmacka!

2009-10-15 @ 20:43:13 Tjöt Kommentera! (6)
Sitter med honung, vatten och Bamyl i ansiktet. Jag kallar det för ansiktsmask, och kaninte låta bli att slicka lite på mig själv. Sweet.

Idag är Erik inte här, han är på läger med skolan. Det är ju lustigt att bara för att han går på HUC så åker han på läger, det är något speciellt med den skolan alltså. NI som gått där, vet va jag menar. Jag sitter här och glor, och lyxade till det för mig själv förut med kyckling, ris och currysås. Mja, kanske inte så lyxigt, men jag tror aldrig jag och Erik ätit det så länge vi bott ihop.

Idag i skolan hade vi media, och vi skulle först göra en reklamkampanj för Nokia på 80-talet. Vår blev sisådär(*host*), men jag fotade naturligtvis ändå:


Råkade kludda med spritpenna på baksidan, så det lyser ingom. Haha, vilken ful bild (förlåt ni som ritade)!

Habibi

2009-10-14 @ 22:06:20 Matprat Kommentera! (8)
Idag fick vi äntligen besked från CSN- Erik får pengar, och får således ett fett insätt så fort han skickat in studieanmälan. Ett [fett] insätt, förresten, kan man säga så?


Vi blev så glada över att äntligen få besked (ungefär tre veckor efter att de sagt att de skulle besluta), så vi firade med att käka på den libanesiska resaturangen Habibi (Vi hade en 2 för 1 biljett ofc). Det blev "Avsmakningsmeny 1" vilket innebar åtta olika rätter.

Innan vi åkte sa Erik "Bara vi inte får någon kikärtsröra, det tänker inte jag äta!". Naturligtvis fick vi en kikärtsröra och när jag smakat tänkte jag för mig själv att detta kommer Erik aldrig gilla (själv tyckte jag den var lite för grynig, vilket förstörde, och jag trodde absolut inte smaken passade Erik alls). Ett par minuter senare smaskar Erik på en av rörorna och utbrister "Den här va godast!". Haha, såklart var det kikärtsröran.

Jag gillade persiljesalladen bäst, och det var den Erik tyckte minst om. Sen var det även:
 • pyttesmå kyckingvingar, eller ja, själva vingarna va inte så små, men det var inget kött på dem nästan
 • auburgineröra - massa god!
 • falafel med yoghurtsås - smaskens!
 • lammfärsspett med yoghurtsås - helt ok, även om kryddningen var... ovan för munnen
 • paprikakorv - gott först, sen blev det lite mycket så Erik fick mitt
 • libanesisk rödbetssallad - gott, smakade... rödbetor!
Lite sniket av dem ändå att pröjsa 10 spänn för vanligt vatten, och det samtidigt som de häller upp ett gratisglas med vatten det första de gör när man satt sig. Hm. Jag drack Loka och Erik tog en Mariestad.

Det var okej, men inte någon sådär "Wow!". Dessutom blev vi båda precis sådär lagom mätta, så att om vi hade fått mer så hade det gått ner, men det behövdes liksom inget mer. Jag tycker att när man betalar såpass mycket som det ändå kostar att gå ut, så ska man näst intill rulla hem ("Måste...äta...lite..till... har...betalat...", ni vet.), och det är för övrigt inte så svårt att få mig riktigt mätt. Men kanske berodde det på att det var ganska "lätt" mat, det kändes till och med nyttigt. Såserna och rörorna var ju yoghurtbaserade (tror jag), så det är ju inte helt fel.


Jag tror aldrig har har använt så mycket av dessa ("...") tecken förut som i detta inlägg. Woah!

(En gång i tiden skrev min kompis Kristin ett argt inlägg på sin blogg/helgondagbok/ngt liknande, om att hon störde sig på alla som bara skrev två punkter, och inte tre som är det korrekta. Så nu har jag kollat igenom allt, 2 gånger, för att det ska vara tre punkter och inget annat här. Haha, respect.)

Kaktest:

2009-10-14 @ 20:58:46 Matprat Kommentera! (6)
Var bara tvungen att prova den nya Marabouchokladen, även om den var dyr. (Mja, för att vara ärlig lär jag Erik betala..)Inte så värst häftig, faktiskt. Det smakade kaffechoklad, vilket jag inte gillar. Kaffe + choklad = mums! Kaffechoklad= inte så mums.

Någon mer som provat denna? Eller har någon provat den där jordgubb- och yoghurtsmaken?

Usch för kaffe

2009-10-14 @ 12:40:15 Tjöt Kommentera! (0)
Bryggde mig just en liten fin kaffe(kopp vill jag skriva, men jag har inte drejat den själv, eller hur man nu gör koppar). Så en kaffe. Jaja. Det minsta måttet ät 3,och det räcker till en ochen halv kopp. Kändes lite för mycket, så jag skulle försökagöra 2.

Nu sitter jag här med blaskigt, pissljummet kaffe. Det hann inte ens bli varmt ju innan jag var där och ryckte ur kannan och skulle hälla upp.

Spökcd

2009-10-14 @ 10:56:06 Tjöt Kommentera! (0)
Sitter hemma på lunch här. Hm, plötsligt när jag satt och gjorde inget särskilt alls på internet så hoppade cdluckan ut. (Eller cd-rom!) Jag buttade in den, och efter några sekunder åkte den ut igen. Såhär har den hållt på nu fem gånger. Vad händer? Spökar det i min cd(rom)?

Nu tutade den också. Tut, på dig med du.

Het debatt

2009-10-13 @ 21:00:06 Tjöt Kommentera! (7)
Erik ser på Debatt på SVT. Han hojtar och argumenterar mot dem på TV, som om han själv vore i studion. Vissa håller han med och instämmer med ett litet "Ja, precis." andra skjuter han med en pistolformad hand ("Pschj") och suckar: "Ja, klart ni gör!" och "Mm, det är ju ett sånt samhälle!" och "Tss. Han har ju slitit i sitt anletes svett!" också vidare. Det är ganska underhållande, om än lite bissart. När han inte håller med suckar han högljutt, mumlar något bittert eller håller för öronen.
Programledaren: "Kan alla vara som man vill 2009?"
Erik: "Nej! NEJ!!"

Kanske borde jag filma honom och lägga upp här. Det skulle ni gilla. Haha.

Debatten är strax slut och Erik hojtar "MEN VEM BRYR SIG?!" åt något som någon säger.

Nu är programmet slut och Erik suckar och ligger i soffan och smälter alla intryck han just fått. Kliar sig lite på benet och fnissar lite åt någon reklam. Lugnet har åter lagt sig i det Sund-Jansson-Skoogiska residenset. Skönt.

Allohey

2009-10-13 @ 11:37:41 Tjöt Kommentera! (7)
Hm, sitter och funderar över vad dagen har för planer. Ska nog åka in till stan en sväng och byta ut ett par brallor jag köpte som var alldeles för små. Det var sånnadär svarta jeansleggins, men jag kan inte röra mig i dem.

Fundilurar på om man ska åka med till Skövde till helgen eller inte. Är inte direkt festsugen, och jag har inga pengar (eftersom vi FORTFARANDE inte fått veta om Erik får CSN eller inte. Beslutet skulle tas 25e, så det börjar bli riktigt irriterande!). Men det blir nog å andra sidan himla kul, längesen jag träffade Bengan och sist, för ett och ett halvt år sig hade vi fetkul där, på Kåren i Skövde. Eller hade vi? Jag tror det. Jag och Kristin hade kört ner samma dag, gått upp tidigt och var allmänt trötta och sega redan vid midnatt. Men ändå, fest med brudarna är alltid kul. What to do, what to do?

Ringklant

2009-10-11 @ 21:59:42 Familjeheter Kommentera! (2)
Vaknade igår morse kl cirkus sju och kom på en sak. Snabbrepris:

Jag står inne i smyckesbutiken och provar ringstorlek.
- Man brukar ha förlovningsringen på vänster hand, upplyser butiksbiträdet.
- Jaa! svarade jag och provade vidare.

Kom fram till storleken, 16 tror jag det blev om det nu har någon betydelse. Papper fylldes i, och hon skulle genast ringa och beställa.

Igår morse vaknade jag och kom på att jag provade på högerhanden! Så klantigt, och typiskt mig! Såklart var det därför hon sa att den skulle va på vänster. Jag är urkass på höger och vänster, så jag tänkte inte på det alls i affären. Ska försöka hinna ringa imorrn på lunchrasten och se va de säger om det. Tittar man på mina handleder till exempel så är det en jävla skillnad mellan höger och vänster. Men fingrarna ser visserligen lika ut. Hm, jag vill inte ha en för stor ring!

Suck och typiskt.


Igår var mamma och mormor på dop. Det var mitt kusinbarn som döptes (namnet blev f.ö. Nora Ida Maria, naaw). Det skulle börja kl 15, och kvart i tre var de där och tänkte att de skulle gå in i kyrkan istället för att stå utanför och blåsa. De traskade in och märkte att det redan var folk där, och några kom emot dem och hälsade så trevligt så. Mamma tyckte inte hon kände igen någon, men anade att det var någon släkting till kusinens make eller så. De smög i vilket fall in och satte sig längst bak. De börjar titta på de där framme och inser att de inte känner igen de heller. Haha, de hade gått in på fel dop! Haha!

Heja min familj!

R.I.P.

2009-10-11 @ 09:21:45 Tjöt Kommentera! (3)Phån håm

2009-10-10 @ 17:16:00 Tjöt Kommentera! (0)
Har fått en ny telefon!

Bra hittills, utom att det är lite dåligt ljud. Kanske är det bara att höja, vet inte riktigt än.

Think pink.

VI

2009-10-10 @ 13:04:20 Tjöt Kommentera! (18)
Naturligtvis betyder rubriken "6", vilket är så många år vi firade igår.

Väcktes kvart i sju på morgonen av att Erik gick ner på knä bredvid sängen, finklädd, tog mina händer och... friade! Jag var yrvaken och var osäker på om jag drömde. Det gjorde jag inte, jisses!

Senare på dagen åkte vi iväg och kollade på förlovningsringar, och hittade det perfekta paret! Vi bestämde att datumet som skulle graveras in var 9/10, även om vi inte får ringarna förrän om några veckor. Inne i smyckesaffären höll jag nästan på att svimma, blev lite yr åtminstone. Min kropp är så knepig, den klarar inte av när det händer stora saker, jag stod och höll mig i disken för att inte ramla ihop.

Lyckliga som gråsparvar köpte vi vår årliga mat, jag lyckades hitta ett stånd som bjöd på juice som jag hinkade i mig för att få lite energi. Vet inte var den försvann, jag blev världens pôse.

Jag var hungrig, men hade nästan ingen aptit sen på eftermiddagen när vi kom hem, och mitt huvud sprängde av värk hela tiden. Försökte ta tablett, vila, ta ur linserna, dricka vatten. Det försvann i korta sektioner, och sedan kom det igen.

Efter att vi delat på en flaska Asti, smaskat lite dyr choklad och korkat upp vinflaska nr 2 var det nästan helt borta dock. Jag och min kropp, den lever sitt eget liv, och jag verkar inte kunna styra den så värst.

Självklart åt vi kallskuret, frukt, potatissallad, ost och kex. Här är paprika, kiwi, rostbiff, kyckling och skinka.

Oj, dyrt.

2009-10-08 @ 17:15:34 Tjöt Kommentera! (4)

Var på stan förut med moder jord och hjälpte henne välja glasögonbågar. Det blev ett par skitsnygga i lila!

Sedan var jag tydligen på shoppinghumör, för jag handlade och handlade utan hejd. Jag som aldrig hittar något, hittade allt möjligt idag, kul!


 1. Svarta jeansleggins (har länge vart emot det, och idag förstod jag inte varför. Skitbra, manslipper köpa dyra jeans, och nu ser det ut som man har just svarta, tajta jeans, woo!)
 2. Svart basic linne
 3. Duschdraperi med Clintan
 4. Söta overknee strumpor
 5. En ny rejäl skolväska (råkade visst köpa Björn Borg, så jag betalade säkert mest för märket. Hoppas den håller.)
 6. Eyeliner
 7. Mascara
 8. Benvärmare
 9. Vantar
 10. Hemlis till Erik imorrn (cencurerad ifall han får för sig att läsa här)
Tyvärr har jag inte hittat några bra skor än, skor eller stövlar vill jag ha, men jag letar vidare. Ingen panik med det. Skulle köpa ny BH också, men det fanns inte min storlek, så jag försökte mosa mig ner i en storlek för liten, jävlar va ont det gjorde, det skar in överallt. Haha, dret.

Jävlar, var tvungen att kolla vad jag handlat för... hrm... Lite mer än jag brukar kanske. Det var mer än 1400! Shit pommes.

Sminkidink

2009-10-07 @ 11:56:07 Pluggponny Kommentera! (0)
Jippie, mitt smink är här!

Hoppas bara inte jag köpte fel foundation, såg att det hette "Fair" och förra jag hade hette "Chloe", kanske har de bara bytt namn.

Tror även de nya mobilerna är komna!


Halvdan skoldag idag; började 8.30 imorse och hade drama. Sedan kl 10 har vi rast till 13.15, och sedan går vi till 17. Muntligt berättande har vi, hm undrar vad som hända skall.

!Omg breaking news!

2009-10-06 @ 19:25:36 Tjöt Kommentera! (0)

Breaking news!

Kolla va jag hittade på Arenas hemsida:Wow. Hoppas de istället öppnar en riktigt svart, rå alternativ klubb. Aldrig, gissar jag dock. Det kommer väl li något väldigt likt Arena.

Trodde för övrigt att det gick jättebra för Arena.


Kladdet

2009-10-06 @ 17:26:32 Pluggponny Kommentera! (0)
Igår hade vi som jag skrev förut bild. Innan vi skulle börja slängde jag på mig ett förkläde, eftersom jag vet att jag är klantig, rent bonnförnuft alltså. Ingen annan av de 9 tjejerna i gruppen tog på sig något (förstår inte varför, de hade jättefin akläder på sig allihopa, jaja). När vi målat en stund skulle en tjej som stod bredvid mig lyfta något och höll samtidigt sin pensel i handen. Kladd! Sa det på min tröja också blev den blå.

Hur ironiskt är inte det, egentligen? Jag, den enda som har förkläde, är den enda i tiomannagruppen som får färg på kläderna.

Typiskt, typsikt.

Men det gick bort med lite Yes.

När vi var klarmålade, och händerna var tvättade, tyckte jag att jag kände mig torr om händerna och tyckte mgi se en handkrämstub. Jag klämde ut innehållet i handen och började smörja. Det visade sig vara vaselin, och inte alls särskilt kul att ha över hela händerna.

/Kladdet signar ut

3 namn

2009-10-06 @ 11:42:44 Tjöt Kommentera! (9)
Det bästa med att ha tre namn som jag, är att man har tre namnsdagar också!

Idag till exempel är det min namnsdag!Jippie!


Ska ringa mormor också, det brukar hon uppskatta! (Vi har nämligen samma namn!)

Estetjävel

2009-10-06 @ 11:33:03 Pluggponny Kommentera! (0)
Igår hade vi bild, och min grupp fick uppgiften att rita monotypt. Tror jag det hette. Det innebar att vi kladdade på en stor plastfilm, som vi sedan vände uppochner och tryckte mot ett stort pappersark. Sedan tryckte vi på samma sätt med glasbitar, målade, duttade och kladdade. Ganska mycket var det slumpen som avgjorde vad det blev.

Sedan satte vi ramar på ställen där det skulle kunna vara något motiv. Hela tiden skulle vi tänka på boken "Legenden om Sally Jones" som vi just läst, en bok om en apa på äventyr.


Den här gillar jag jättemycket, kan tänka mig att sno med mig den hem och ha på väggen. Jag tycker det ser ut som apan Sally som går, man ser fotspår efter henne. Och en stor buske, eller grenar eller likande till vänster.


Sally under ett träd, kanske? (kanske hänger det en gul dalahäst uppochner i trädet också?)

Kul och flummigt!

Idag har vi haft musik på morgonen, vi dansade och satte musik till dansen, och lallade runt och gick i takt med musiken. Tjoho, bra start!

A bun, mr Cash?

2009-10-04 @ 16:43:20 Tjöt Kommentera! (2)
Jag och Erik är fulla i mjöl. Grymt gott att fira en kakas dag på det här sättet vill jag påstå.

Igår var vi på "The story of Johnny Cash".Upplägget var bra, tycker jag, Ted Åström och Jerry Carlsson (han var med i "Sikta mot stjärnorna" som Jerry Lee Lewis) berättade om Johnny Cash's liv och blandade berättande med sång. Jag hade förväntat mig att Ted skulle vara jättelik Cash, men det var han inte alls, han kunde knappt ens texterna tyvärr. Jag tyckte Jerry var bättre, både på att sjunga och imitera.

En fin tanke, men inte så jättehäftigt tyvärr.

Mitt under låten Hurt kom en gubbe gåendes förbi alla på bänkraden. Det visade sig att han suttit vid utgången, börjat gått åt vänster (när utgången låg åt höger), och travat upp för alla trappor tills han kom till översta raden, svängt in bland stolarna och frågat någon som satt där hur man tar sig ut. Sedan skulle den snusluktande gubben gå längs hela bakre raden, där vi satt, och störa och säga "Ursäkta, ursäkta, jag gick fel, ha en trevlig kväll nu!" till alla han passerade. Sedan gick han ner för trapporna på andra sidan, och travade ut. Suck.

Jag föredrar Thåström framför T Åström! Haha! Nej, fan, nu ska här knådas bulldeg!

Bullfest, bullfest hela dan!

Rent hus

2009-10-03 @ 15:59:59 Tjöt Kommentera! (4)
Imorse lagade Erik både scones och äggröra, som vi smaskade i oss tillsammans med lite korv och köttbullar, kaffe och juice. Efter frukosten fick vi stolleryck och började städa, jag menar ordentligt! Det är så rent så man kan tro att vi just flyttstädat! Rent vare här! Ojoj, vi känner redan hur våra luftrör välkomnar den rena luften som bara väller in.

Jag har äntligen tömt hinken med jord, som jag planterade potatis i förra sommaren. Över hinken låg ett gammalt lakan som en gång varit skydd när man klippt sig, jag lyfte det och ur ramlade massa sömniga flugor. Jag började genast fantisera om hur en fluga sagt typ:
"Hörni killar, jag vet världens bästa ställe vi kan sova på över vintern!"
Gänget flyger hit, ser hinken, ser lakanet.
"Ska vi sova här? Det bor ju människor alldeles bredvid, tänk om de tömmer hinken?"
"Nej, för fan, jag sov här hela förra vintern, och nu har den stått här hela sommaren, inte kommer någon röra hinken nu heller!"

Lite skeptiska börjar de ändå lägga sig till rätta, prova den stora, röda sängen. Mm, mysigt.

Tills idag. Fan va trötta och sega alla flugor va. Lite sådär "Huh? Va händer?". Snacka om att den stackarn som rekomenderade det där lakanet kommer få klassdäng och gruppspö för kung och fosterland. Nu tvingas de vakna, kalla och antagligen bli blöta eftersom det regnar. Kanske skulle välkomnat gänget in på lite fika innan de flyger vidare och letar en ny bostad.

Jahapp, Cash ikväll! Ska bli grymt kul! Jag tänkte knäcka ett par-tre bärs, men när det regnar såhär vill jag bara krypa in i bilen och låta ölen ruttna i hemma i kylen. What to do?


Vi ses ikväll, Ted.

Phone home

2009-10-03 @ 12:32:03 Tjöt Kommentera! (0)
Igrå ringde en försäljare och lyckades fixa både mig och Erik varsin ny telefon, och han fick även över Erik till 3. Skönt. Nu har Erik en gammal Siemens, som inte ens kan ta emot MMS, och kontantkort.

Jag ska få Sony Ericsson T707, rosa, och Erik en Sony Ericsson W595, i svart.

Fettnajs!

Igår i skolan dansade vi och vi ska spela upp en dans utifrån en bok. Jag ska i början vara storm, och jag virvlade så mycket så jag blev jätteyr. Hoppas jag inte gör så på uppvisningen, haha.

Fredagsmys

2009-10-03 @ 09:59:50 Matprat Kommentera! (2)
Fredag var det igår, självklart ville vi göra något extra då. Igår föll lotten på cheesecake, från Viktväktarnas kokbok faktiskt, så det kändes lite extra nyttigt.

Vi åt den tillsammans med massa goda skogsbär!

Dittcity

2009-10-01 @ 17:16:28 Tjöt Kommentera! (0)
Mittcity- mitt i city!

Då ses vi ikväll då, yäzm?

Jag har på mig drettöliga kläder, men piffigt hår! Hoppas det inte blåser för mycket. Hm, bäst att slänga i lite mer sprej! :D

Nöjd

2009-10-01 @ 16:19:45 Tjöt Kommentera! (0)
Åh, va nöjd jag är, har fått något slags preinfo om var jag ska vara på VFU, praktik alltså. Herrhagen/Norrstrand! Jippie och hurra, jag slipper masa mig iväg till Molkom. Har varit livrädd att jag ska få en praktikplats flera mil ifrån Karlstad. Skönt, skönt. Nu gäller det bara att lista ut var jag ska vara, H/N ligger en bit ifrån varandra, och är rätt rejäla båda två.

Smooth.
hits