Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakdansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Rubrik

2007-12-31 @ 12:36:47 Jag vill inte Kommentera! (0)

"Det finns inget bra sätt att ta sig igenom det. Bryta ihop, ta sig samman och knega framåt. Gråt om du behöver, skrik om du behöver, hata om du behöver, prata om du behöver, men ta dig långsamt framåt, steg för steg tills det ligger bakom dig. Tillåt dig själv att bryta ihop men se till att du håller ihop, det är det enda man kan göra."

En vän till Lisa sa det när hon berättade om vad som hänt. Jag började gråta när jag läste det.

:(

2007-12-31 @ 12:27:14 Jag vill inte Kommentera! (3)
image85


Pappa Willy 1950 - 2007
Saknar dig


Bilden är från 21e december när vi hade ett jättfint julfirande. Vi satt och spelade gitarr och sjöng tillsammans. Vi hade kul och trevligt och vi hade hittat så bra julklappar till honom så han va verkligen glad. Han sa att han nästan fick tårar i ögonen när han tänkte på vilken bra kväll det hade vart, sa han strax innan han åkte.

Pappas låt:

Hep Stars- Cadillac

My baby drove up in a brand new Cadillac
My baby drove up in a brand new Cadillac
but she ain't never, ever coming back

Baby, baby, baby please
Can't you see I'm on my bended knees
Your heart's so cold it's gonna freeze

My baby drove up in a brand new, brand new Cadillac
My baby drove up in a brand new Cadillac
but she ain't never, ever coming back

yea...Cadillac
woah...Cadillac
yea...Cadillac
ooh...Cadillac
yea...Cadilac
ooh...CADILLAC

Sista nedräkningen

2007-12-30 @ 13:36:05 Partykaka Kommentera! (1)
Det är blott en dag kvar till min och Eriks nyårsmaskerad. Jag gissar på att hälften är utklädda. Igår natt låg jag och funderade på vad tusan jag ska klä ut mig till, jag känner att det är viss press eftersom jag ändå är ngåon sorts värdinna. Inte press på att va häftigast, men att iallfall va utklädd. Men jag kom på det. Bara sådär. Fast det är något som jag tänkt på tidigare men glömt bort. It all came back to me!

Jag har dammsugit lite hastigt idag så ingen av gästerna behöver få någon dammallergisk chock, eller något annat de inte visste att man kan få. Det va tokdammigt här hemma, och då dammsög vi ändå för en vecka sen. Det är nog så att vi är lortgrisar och dammråttor, jag och min sambo.

Disken tar aldrig slut! Jag diskade så diskstället höll på att spängas av välfylldhet förut, diskbänken va full av uppochnervända grytor och kastruller som försökte torka. Men ändå ser det ut som fan. Är det likadant för er? Eller har vi någon slags åkomma?((doing))

Krash på G?

2007-12-30 @ 13:21:18 Tjöt Kommentera! (0)
Datorn börjar sakta gå in mot en ny era, den som vi kom ur i somras. Den laggar, hackar, och då och då försvinner D: . När det va så i somras, eller om det va i våras, så lät vi den va skitlänge, kanske en månad. Sen plötsligt funkade den igen, nästan felfritt. Utan ljud, men ändå. Samma sak va det med den andra. Den lät vi också va eftersom den stängde av sig då och då, eller startade om. Nu kan man iallfall redigera bilder på den där andra datorn med ljud, men inte spela något spel eller så.

Jag är trött på datorer. Tänk om man ändå kände nån dataexpert. Va skönt det vore. Men men, det är kanske Gud som tycker jag borde sluta jiddra och börja livet.


Fest imorrn, kommer du?

Julkortet

2007-12-28 @ 22:40:13 Partykaka Kommentera! (0)

Hade jag och Lina bott ihop hade antagligen årtes julkort sett ut såhär:


Men det gör vi inte, så strunt samma.

Jag har laddat upp massa bilder på www.sudden.bilddagboken.se. Det är bara varsegod att gå in och kolla, det står öppet även för anonyma smygisar och eventuella fluktare.

paus

2007-12-27 @ 18:35:53 Partykaka Kommentera! (1)
Det är bloggpaus i en dag till. Ska bara bli en vis level i spelet först. Sen kommer jag med uppdates, bilder från julen och framför allt : bilderna från Nöjes i tisdags. Massa godbitar där vill jag lova!

Hörs imorrn!

Julegris

2007-12-24 @ 16:48:09 Partykaka Kommentera! (2)
Va fjantigt, jag orkade inte ens EN jultallrik. Jag belv besviken på mig själv. Livet är hårt ibland.

image83

Tröstade mig med att göra en bild till er, kära läsare!
God jul alla!

Lamé

2007-12-23 @ 15:48:50 Partykaka Kommentera! (0)
Läste Linas blogg och där i skrev hon ett ord jag inte stött på tidigare "Lamé". Kunde det va ett slags djur? Nej, jag gjorde som varje nyfiken medborgare skulle gjort och sökte lite på det. Detta är mitt reslutat:

"Lamé är ett dyrbart glänsande sidentyg med effektfullt invävda, metalliknande garntrådar."

Puh, nu kan man andas ut och slippa låtsasskratta när någon säger att de köpt en lamé. För nu vet ju vi att det inte alls är något att skratta åt. Puh!

Umgås

2007-12-22 @ 13:11:36 Partykaka Kommentera! (2)
Idag ska jag umgås med storasyster. Haha, jag och mamma hade en het diskussion igår om vem som skulle ta dagspasset respektive kvällspasset.

Jag tror jag fick båda :D Men jag har inte bestämt än om jag sover över, det spörs.

Googlade på min systers namn och då kom denna käcka bild upp:
image82

Sälen

2007-12-21 @ 22:45:45 Familjeheter Kommentera! (3)
Sälen, det är väl jag det. Jag har ätit och ätit, sen efter den goda julmaten (haha mamma hade förresten glömt prinskorven i frysen :P) så åt vi lite ostbågar. Sen satte vi oss i soffan där bordet framför hade pringles, hemmagjorda trillingnötter, "rocky roads" (choklas med godis i), salta pinnar, plockgodis, en paradisask, salta pinnar och frukt. Vi åt och åt, och drack must och mer must. 

Efter ett tag började vi julklappsutdelningen, men inte allt för vi va tvugna att spara några tills på måndag. Jag och Erik fick snygga termomuggar. Det va helt vanliga kaffekoppar fast utan handtag, och en slags termoeffekt så man inte bränner sig, smaart! Och så fick jag (i urval) tofflor, ansiktvatten, pengar och saxar. Just det, fick den sedvanliga kalendern utav mormor, den är gjord av hand-och fotmålare. Skithäftigt, men jag har tröttnat lite. Förra året fick jag en kalender från föregående år
"Jaja" sa mormor "Det gör väl inget, det är ju så fina bilder!" Ja, va säger man?

Efterpaketöpnningen åt vi ännu mer; drack kaffe och fikade. Sen satt pappa och lillebror och spelade gitarr. Efter fikat började mormor titta på På spåret och rätt va det va så spelades ryska nationalsången. Mormor ställde sig upp och började marschera i takt och viftade med armarna.
"Första maj!" sa hon lyckligt.
Haha så söt.
Det kom också fram att mormor råkat döda mamma hamster, och att hon slagit ihjäl kattungar med bara händerna. Morfar vägrade, så det gjorde mormor istället. Och en gång hade pappa råkat köra ihjäl en ekorre, då hade han tyckt det va så äckligt så han hade kört hem till mormor, hämat henne och låtit henne ta bort ekorren. Haha.

AMS

2007-12-21 @ 11:33:55 Tjöt Kommentera! (3)
Fick ett brev idag på posten från Armbetsförmedlingen. Det va uppföljningen på mitt möte i onsdags. Av någon anledning hade han skickat med en jobbansökan skriven av någon Ida Antonsson. Jag trodde först att det va ett exempel på hur det kan se ut, men han sa å andra sidan på mötet att jag inte behövde hjälp med att skriva ansökan eftersom jag verkade kunna det. Han måste ju ha råkat ge mig den andra stackars satens jobbansökan. Försökte ringa honom, men han va inte där.

Ringde också till kirurgmottagningen p åsjukhuset efter att jag fått besked att jag ska dit om 2 månader. Jag trodde de hade skickat fel, för i ett tidigare brev sa de att jag skulle till bröstmottagningen. "Men ska jag opereras?!" halvskrek jag i den stackars telefonistens öra. "Njae, det vet jag inte, det ser jag inte här på datorn... men du måste träffa en kirurg först innan vi kan göra den bedömningen. " God jul. Tänk om de tar mitt bröst?! AAHHH!!! Vaffan ska jag träffa en kirurg för!? Kanske kan slänga in en näsoperation eller nåt när de ändå är igång. Som tröst. Eller kanske kan de ge mina ögon en lasertreatment.


God jävla jul

Lilljul/ julafton light

2007-12-21 @ 11:26:43 Tjöt Kommentera! (0)
Idag ni! Idag smäller det! Wohoo! Idag är den lilljul och vi ska fira som om det vore julafton med prinskorv, gran och julklappar! Storasyster är här från Skåne, mormor från Regnbågen och pappa från Vidön joinar upp hemma hos mamma på Skomakargränd. Det är vitt ute och alla är samlade, vilken fantasijul. Jag är laddad och går hemma och småjulpyntar där jag kommer åt. En julmatta i hallen och stjärnan till granen är på plats. Eller ja, vi har ju ingen gran än, men tanken är fin. Mamma köpte granstjärnan med kommentaren: "Den spretar och är lite knepig, precis som ni"
Den är minst sagt hysterisk. Som en elektrisk boll man kunde se som barn på olika teknikmuseeum. Ja' giller't.

Tomtelycka

2007-12-20 @ 23:24:22 Tjöt Kommentera! (2)
Idag såg jag den riktiga tomten. Han vandrade omkring ute på dagistomten och trasslade in sig i några buskar och gick förmodligen ner sig i träskmarkerna vid vassen. Nästan alla av de sex avdelningarna såg honom, utom just den jag va på. Jag lyckades ha rast just när tomten kom, och jag skrek och härjade upp hela personalrummet. "Tomten!" skrek jag av lycka och viftade och pekade.
Städerskorna och de andra i personalrummet tyckte nog inte jag va klok.
"Varför ska de göra så? Lura barnen? Vad är det för mening?"
"För det är spännande!"
sa jag lyckligt, men ändå lite rädd för att tomten skulle komma in. jag är rädd för tomtar, det är bara så. Erik hade julpyntat en tomte i sovrummet, men jag va tvungen att ställa ut honom i hallen (tomten alltså, inte Erik), för jag kunde inte sova när han stod på byrån och såg elak och lömsk ut.

Vidare i personalrummet började en städerska fråga hur lång jag va och va jag vägde. Jag blev så ställd över frågan så jag svarade ärligt och skämdes som en tomat. Jag tror det iallafall för jag kände mig knallvarm i ansiktet. De trodde mig inte när jag sa va jag vägde, utan skrattade åt mig.

Sen åt vi julbord och såg på Rudolf med röda mulen. På tal om det så tror ju jag att jag är någon sorts mänsklig version av Rudolf, så jag söker ständigt bekräftelse. Och vilka är bäst att fråga om inte 4åringar?
 "Har jag röd näsa?" sa jag efter att ha skyllt på att jag va jättekall (vi hade iofs vart ute i -10 i en timme).
"Näej!" sa alla barn i kör.
 En unge gick nära och tittade noga noga. Sen sa han "Ja lite, lite grann."

Julkort!

2007-12-19 @ 17:08:24 Tjöt Kommentera! (0)
Wiie i år har jag fått 2 ½ julkort! Jag råbangade va gäller att själv skicka ut, men det är kul att få.

Det där halva va från Eriks familj, de skrev till "fam Erik Skoog", är det jag? Jag har ju inte gift in mig. Jag är skeptisk. Så ett halvt då, det är väl inte mer än rätt!


Fan, jag har inte Wowat på flera dagar.

Inflyttningshäst

2007-12-19 @ 17:05:57 Partykaka Kommentera! (1)
Nej, ingen häst men en alldeles lagom fest hoppas jag på ikväll! En gammal kompis som jag inte sett sen..eh.. runt sekelskiftet förra milleniet tror jag. Jag fick ta med säl-skap och jag valde den säligaste (?) av alla och mutade henne med chesecake. Hoppas den är godare än god.Detta inlägg blev aldrig publicerat. Tyckte det va synd, så jag lägger ut den nu. Lillehäst, lille häst, vilka skutt du tar, sitter svans, sitter svans, sitter svansen ändå ändå kvaar

Dramatik i vardagen

2007-12-19 @ 17:00:35 Tjöt Kommentera! (2)
Förut va det spännande vill jag lova! När jag kom in i sovrummet såg jag inte mindre än 3 brandbilar och 1 ambulans och 1 polisbil utanför! Jag stod och spanade nyfiket och Erik med för den delen. Efter en stund kom TV4 också, hoppas dom inte filmade oss där vi stod bakom varsin gardin. Mja det hände inte så mycket mer.

15282-81

Jag trodde att en bil hade brunnit för den va alldeles brun (av sot!), men Erik hävdade att den bara va lortig. Tur, eftersom den va parkerad bredvid min. Brandmännen såg ut att ha rökdykarutrustning på sig, iallafall sånna där syrgastuber på ryggen. Det hade vart lite mer spännande om man sett lite eld, någon som kastade sig från huset till branmännens skyddsmatta (eller va det heter), eller iallfall lite rök.

Sen när det värsta hade lagt sig, dvs när bara en brandbil och en polisbil återstod så blåste jag till Rusta och köpte den sista julklappen. Känns lite trist, det är ju så kul att slå in!

/Det är roligare att få än att ge

drömmar och julklappar

2007-12-18 @ 23:20:59 Tjöt Kommentera! (2)
Idag har vart en häktisk dag från början till slut. Jag gick upp vid åtta för att hinna till Universitetet till tjugo i nio där jag skulle möta upp bror min och få några papper. Dessvärre visade det sig att min käre sambo glömt och lämna cykelnyckeln så jag sprang ut och skrapade bilen och körd eiväg, hade glömt mobilen så lillebror stod och ringde hysteriskt medan ja gletade parkeringsplats vid pressbyrån. Jag trodde att det va kört, att jag aldrig skulle hitta honom på det där jävla stora universitetet, men han såg mig och det löste sig.

Sen åkte jag buss till stan för en gång skull, annars tar jag alltid bilen. Där skulle jag på arbetsförmedlingsmöte och sprang eftersom bussen kom till stan en minut innan jag skulle va där. Jag råkade springa till fel ände av huset jag skulle till så jag flåsade som en hund när jag kom in till mötet. Bra första intryck.

Det luktade drömmar på stan. Inte sånna där fantasifulla man har om natten, utan sånna där man äter till fikat. Kakorna som är gula och smuliga och söta. Åh, de luktar så gott och just så luktade det på vissa delar av stan idag. Härliga drömmar.


Sen mötte jag upp Lina och vi tjackade de sista julklapparna (fast jag har EN kvar iik!). Jag letade efter Dr Jul som skulle hållatill i stan och dela ut gratis mat eller va man nu handlade. Mja, jag hörde om det på radion och tyckte det lät bra, men jag såg bara en ung killei röd jacka, och honom vågade vi inte stalka. Fast det hade kanske vart en bra idé.

Vi åt lunchbuffé på en kinarestaurang också, och jag åt och åt. Sen va jag full i mat och då åt jag lite till. Jag va mätt fram till klockan sju, då blev jag tvärhungrig. Jag har visst inget mellan läge, antingen asmätt eller vrålhungrig.

När jag kom hem fixade jag hemtelefonen, givetvis va dte något problem och jag satt i telefon med support efterr suport. Till slut kom de fram till att det antagligen är fel på modemet. Så klart. De skickar visst sms när de löst problemet. Sen hängde jag upp julkulor i köksfönstret, men glitter hittade jag inget så det får va bara kulor. Jaja.

Sen hade jag sprängande huvudvärk och la mig och sov medan Erik gjorde mat. Mm, falukorv va längesen vi åt!

Gamla bilder

2007-12-17 @ 23:27:35 Tjöt Kommentera! (0)
Jag kollade igenom gamla uråldriga cdskivor idag. Jag hittade en hel del kul kul! Bl.a. dessa:
image78Haha, resten lägger jag upp på bilddagboken. Egobilder är det mest, ja. En del på Erik och Lina också, men de har ju levt vid min sida en tid nu! Hihi.

Partykaka

2007-12-15 @ 16:11:27 Partykaka Kommentera! (2)
Igår började kvällen på en inflyttningsfest med ett gäng studenter och tyskar. Jag visste inte riktigt vem som va vem så jag pratade engelsk-tysk-svenska med alla. Även efter de sa att de va svenskar råkade jag fortsätta. När festen hade kommit igång ordentligt drog jag och Lina med sikte på Ankan. Dessvärre missade vi bussen och drog till tanktömningenBunkern istället. De tog inte betalkort så vi fick gå in till centrum och ta ut cash först innan vi va välkomna tillbaka. Jag lurade vakten att vi redan vart inne en gång, och vi slapp det hutlösa inträdet på 10:-. När vi hängde kläderna i garderoben träffade vi två killar som skulle ut och röka. Vi fortsatte tjöta med dom och de undrade om vi ville med på efterfest efter stänging. 

Det ville vi och plötsligt satt vi i en liten etta med varann och tre killar. Efter en stund kom det fler folk, och det slutade med att det av säkert 15 killar och vi och en tjej till, en och annan norrman och det va hattar överallt. En kille frågade om jag va singel och ja sa nej, och när vi skulle gå så kom han fram och sa "Ja det va ju kul och träffas, även om det inte blev så lyckat för mig"

Foton kommer, ska bara orka lägga in dem på andra datorn. Jag råkade ta jättemånga på alla hela tiden.

Nu blire Flygande Jakob!!

Jackfnatt

2007-12-14 @ 14:05:12 Tjöt Kommentera! (3)
Började jobba tidigt tidigt imorse, och jag mådde skitbra! Satt och åt med barnen och 13 fröknar och vi drack kaffe och åt ägg. När klockan närmade sig tio började jag plötslgit märka av mensen som kom med stormsteg. Jag tog en värktablett men dt gick inte övr dt minsta så jag åkte hem. Låg hos mamma och vilade n timm, sen drog jag till stan på Lisas begäran (skulle hjälpa henn md en grej), och gic runt där och tyckte syndom mig själv. Det sltuade md att jag köpt fejkskinnpaj till mgi själv. I provhytten såg den råball ut, lite kort men snygg ändå. När jagkom hem så kändes den ännu kortare i midjan och på kortet jag tog ser dn jätteplastig ut. Fan.
image77

Så nu vet jag varken ut ellr in ska jag sälja den llr ha den i smyg då och då? Den kostad 300 så dt va ju inte en förmögent jag la ut mn ändå en del för fattiglappar som jag.

Det passar bra md pallesjaln och mössan iag... mja. Jag borde ha kortare överkropp.

(ska redigra dtta inlägg påandra datorn strax så dt inte fattas bokstävr här och där ^^)

Brösten del 128

2007-12-12 @ 22:53:27 Tjöt Kommentera! (1)
Fick svaret från mammografin idag "vi såg inget onormalt men provet innehöll för få celler så du kommer bli kallad till bröstmottagningen." Fan, jag måste dit igen. Jag är oroad mest över hur icke-oroad jag är. Jag brukar alltid tro att jag har ett slags sjätte sinne, lite kvinnlig intuition (och ibland har jag faktiskt det) MEN nu är jag så himla lugn; läser brevet, lägger ner det på bordet och går och äter en clementin. Jag är så lugn att jag tror det är något fel. Jag brukar bli hysterisk och gråta lite för mig själv eller hästböla i famnen på Erik. Men jag läste och ringde inte ens mamma eller Lina som jag alltid annars gör.

När jag hade vart på mammografin så trodde jag att jag skulle grina hela kvällen om jag drack, så jag va orolig och provdrack lite hemma, ensam. Det hände inget, jag skrattade och sjöng precis som alltid.Vidare idag har jag lyckats vart riktigt effektiv. Jag är kanske lite som en cancerpatient, i första stadiet - förnekelse. Jag förnekar att inte alla 22åringar har ett svart öga i bröstet och åker på mammografi. Tanterna i väntrummet va egentligen 25åringar som rökt lite för mycket. DENIAL! Hade vart kul och veta hur det stavas.

Iallafall, jag åkte in till stan vid ett och gick på ams-möte. Vi va ungefär tio personer i ett rum, och alla höll käften. Ledaren sa att det skulle ta ca en halvtimme, beroende på hur frågsamma vi va. Ingen va frågsam så det gick på under tjugo minuter.

Sen när jag kom hem skrev jag och Erik matlista lite haffsigt och blåste till Willys, så vi kunde handla innan det blev mörkt.  När vi va färdiga hade jag smugglat ner både en Paradisask, rödbetssallad och en tub mjukost i våra stora papperskassar (som vi givetvis tog med hemmifrån!). När Erik bar ut kassarna från bilen och gick ett steg, så gick den ena sönder. Tyvärr va det kassen med äggen i, och båda handtagen gick sönder. Erik skrek fula ord så hela kvarteret hörde, medan jag kollade äggen. Några gick sönder, tur att vi köpte 15 stycken. Sen kom vi till slut in och Erik lagade nachos till oss som vi smaskade.

Läste Linas dagbok, och rostad majs låter mer lockande än mer choklad just nu. Men det va så billigt! Bara 38 spänn för en hel ask!!

Leopard

2007-12-11 @ 17:45:45 Tjöt Kommentera! (1)
Just det! Jag har kommit på hemligheten med leoparddreads, huuga snart vet väl alla det :S

Julstök

2007-12-11 @ 17:44:41 Tjöt Kommentera! (0)
Pyttejulstök när jag kom hem. Julgardiner i vardagsrummet är i vilket fall på plats och jag har dammsugit och slått in ett paket. Slått heter kanske slagit nu när jag tänker på det. Jävla ord, det kvittar väl?

Jobbat, ute och promenerat med Lina och kommit hem.Jag är hungrig och lite sur.Förut när jag dammsög så råkade jag suga upp ett örhänge. Jag visste inte riktigt vilket, bara att det va ett som jag tappat under soffan för längesen och aldrig tagit upp. Jag antog att det va snyggt, och började leta i den äckliga dammsugarpåsen. Jag insåg att den va mer än full, och proppad till bristningsgräns med hårstrån, barr och damm. Blä! Men skam den som ger sig, jag hittade örhänget och det va ett gullgit ett. Som en svamp, bulligt med röda prickar.

Thore Skogman

2007-12-10 @ 22:11:38 Tjöt Kommentera! (0)
Eftersom jag nästan bara lyssnar på KNR numer och rådissar Radio Mix eller va det heter, så har det visat sig att jag missar nyheterna. KNR har av någon anledning ingen nyhetssänding då och då.

När jag körde hem förut va klockan efter 18 så KNR hade slutat med sina sändingar. Jag hade på p3 och de berättade om det hemskt tragiska som hände i helgen- Thore Skogman har avlidit :O Va?! Lelle Thore som jag smygtog kort på på Maxis.

R.i.p. Thore :/

Parthey!

2007-12-09 @ 15:35:08 Partykaka Kommentera! (2)

Igår fick jag skjuts av min snälla mamma till Skoghall, och förförfesten drog igång. Vi pratade gamla tonårsproblem och jag fick en genomskinlig leopardbh av Lina. Har ju inte kunnat prova den än eftersom jag glömde den hos fröken L. 3 öl modigare gick vi ner till Näckrosen som kvällen till ära va abbonerat av några av Kristins kompisar. Jag pratade med alla, vissa trevliga, andra konstiga. Vid elva tog vi bussen till Ankan och började skaka rumpa på dansgolvet. Det va kul tills en slipskille häll fast mig mot väggen och jag fick panik när jag inte kunde knuffa bort det långa åbäket. 

Vi drack öl och dansade massa hela kvällen. Jättekul att jag och Lina hängde ihop hela kvällen och inte splittrades som vi alltid annars gör! Vi tjötade med folk i skinnbyxor, folk i skägg och folk i slips (det va mkt kavaj-och-slipsfolk där, men varför?). En halvtöntig kille försökte bjuda mig på ngt i baren, men jag hade ju en halv öl i handen så det kändes onödigt så jag tackade nej. Han drog iväg och jag såg honom inte mer.

Jag minns att jag stod på dansgolvet, det va trångt och varmt och dte kändes som om det gick i slow motion. Låten som spelades va "Forever young" och jag kände att jag verkligen alltid ville va ung... det va en sån skön känsla, jag står och dansar med världens bästa Lina, vi är glada och fulla och duschdansar som aldrig förr. Jag är så lycklig! Jag vill vara ung för alltid och bara dansa och dricka öl med mina vänner jämt!!!

Tack för igår, roligaste på länge!!

Dagsplan

2007-12-07 @ 14:45:19 Tjöt Kommentera! (1)
Jag har inte vart särskilt hurtig alls idag, det va däremot Erik. Eller nja, fel ordval kanske. Han gick upp vid fyra och tog kvart över fem bussen till Kristinehgamn där han jobbar. När han kommer dit, glad i hågen eftersom han ska få ny atekniska arbetsuppgifter, så säger de att han som ska lära upp honom är sjuk idag. Så när jag satt och åt frukost i godan ro och läste Skumtimmen (NWTs sommadeckare) och lyssnade på KNR så kommer han instövlandes. Men han hann jobba i två timmar iallafall, men fan va trist. Tur va att han hade vart så trött i morse och varken orkat ätit frukost eller göra matlåda. Det hade blitt en dag i hungers tecken.

Innan jag hann blinka så åkte han till sin brorsa istället.
"Jag kommer hem rätt tidigt ändå."
"Ja, du behöver ju inte va borta te nio lixåm"
"Näe...eller..nä men jag kommer vid sju då."

Trodde han skulle komma vid fem iallfall.

Men vafan, jag ska inte klaga, det är ju Idolfinal ikväll! Jag funderar på att klä ut mig till ngn av dem och heja lite i smyg på båda. Det bra är ju att de är så lika så det gör ju inget hur jag ser ut.

Snart har nog Lina cuttat färdigt Bear Larsson och ringer så jag kan blåsa in till stan. Jag tror jag ska göra något riktigt crazy och ta bussen. Woo, ibland är man allt galen och liksom living on the edge-lifestyle. Eh, ja.Jag såg idol, vräkte chips, öl och godis och en och annan skvätt julmust. Jag klädde inte ut mig, men grinade desto mer så fort någon sa nåt. Jag grinade lite i smyg när de först entrade scenen, asch jag är en sån mjukis. Erik suckade så fort Peter Jihde öppnade munnen och jag förbjöd honom att säga nåt och han vågade knappt tänka elaka tankar.

Nu mår jag illa (jag orkade bara en halv öl och pyttelite chips, tur att man har en levande matavfallskvarn hemma)och har smörjt mig med min nya dyra fuktcreme. Den va i en konstig flaska som kan påminna om en fyrkantig Heinz ketchupflaska.

MAX

2007-12-06 @ 23:15:26 Tjöt Kommentera! (3)
Idag var det premiär för Karlstads nya stolthet- Max!  Jag och Erik var först på plats och smaskade som bara den. Vi trängdes med alla folk i Karlstad kändes det som och de skrek och härjade och tappade bort min beställning mitt i allt.
Men vi kom hem och softade till Joey och Vänner och käkade vår underbara burgare. Mmm, Max hamburgare i mitt hjärta!

Subway har också öppnat idag och vi stod och luktade där ett tag. Men vi bestämde oss rätt snabbt för hamburgare och sandwich nästa gång!


Mm, massa dressing, I like it! Och en som stod bredvid mig i kön fick ingen dressing alls. Vissa har ju tur. Vi alltså.

Min gitarr

2007-12-06 @ 22:39:20 Tjöt Kommentera! (2)
En guitar hero is something to be...

Nej jag va ingen gitarrhjälte. Jag sög fett på det och gitarren avskydde mig och gjorde så publiken buade ut mig och jag rockade inte alls. Jag som tillochmed kom på ett ballt gruppnamn - ROCKIDA. Mjo jag va rätt het, såg ut som sångaren i Mötley Crüe också. Men nej, inge av dessa faktorer gjorde susen.

Fuck you guitar hero!


Update: Guitar Hero är ett spel till Wii tror jag eller Playstation, jag vet inte riktigt. Man har en gitarr, ackord att lära sig, man står på en scen och ska rocka röven av alla. Tyvärr rockade jag inte en smula så publiken buade och jag fick skamset sluta spela. Ju mer ackord jag sätter destomer tycker publiken att jag rockar (detta ser man på rockometern nere i ena hörnet).

Andras idéer

2007-12-05 @ 12:59:51 Tjöt Kommentera! (3)
Jo jag stjäl andras idéer. Iallfall här och nu i denna blogg. Jag hittade detta skojiga på bilddagboken, hos ngn häftig tjej.
image71
Nu vet ni. Tomten som sa det, inte jag.

På jobbfronten intet nytt

2007-12-05 @ 11:35:29 Tjöt Kommentera! (0)
Ledig idag igen, blah!

Fast igår ringde de, och när jag äntligen kom upp upp min dvala så hade de lagt på. Mjo jag kunde ju ringt upp "Jag lever! Jag lever och är ledig! Välj mig!! Ge mig lite jooobb!"
Men det gjorde jag altlså inte.

Idag ringde det däremot tjugo över sju! Jag kastade mig upp och det visade sig va mamma som ville låna min bil. Hennes nya startade inte - igen. Bra bil! Hon ska lämna tillbaka den, hoppas jag och köpa en ny. Mja den är ju inte ny NY men ny för henne. Men den har några år på nacken, skitbilen. Jag tyckte hon skulle ringa till pappa istället, men ingen svarade där så efter en timme ringde hon mig igen och stod på busstationen. Hon hade missat grumsbussen med några minuter. Så hon fick ta bussen upp hit och låna min bil. Vilken tur att jag är ledig idag, ja jisses!

Men va vare jag skulle göra idag?
Ska förska få undan lite pappersarbete.

Mangosorbet

2007-12-04 @ 21:34:25 Tjöt Kommentera! (0)
Mangosorbetglass låter tokgott tycker jag. Dessvärre tyckte inte mina smaklökar samma sak, så det får bli min käre sambo som vräker i sig den halvlitern.

Ida presenterar Folk påpekar:
- Enligt min bror så verkar jag citat "sär" på min blogg.
Det är för att jag skriver snabbt och slarvigt. Jag borde tona ner och framför allt skriva sakta så bokstäverna hamnar i rätt ord.

- Enligt Erik, sambon, så säger jag "rövbetssallad".
Det gör jag inte! Jag säger röbetssallad precis som alla andra.

Sen är det ingen som påpekar särskilt mkt mer.

KNR

2007-12-04 @ 16:32:05 Tjöt Kommentera! (3)
Karstads Nya Radio verkar ha dille på Noice. de spelar Noice hela tiden! Gah!

image69

Hm hit eller miss? Det återstår att se.

Barrbild

2007-12-04 @ 16:26:43 Pixelpix Kommentera! (5)Tre hårbilder. Hm. Den första ser man inte håret på. Det är inte lätt att ta kort på sig själv. Jag gjorde iaf några tappra försök igår. Möllenö!

Dansa mera!

2007-12-04 @ 13:05:54 Partykaka Kommentera! (2)
Sitter och lyssnar på MTV, en ruskigt svängig låt går just nu

"Alla som inte dansar är våldtäcksmän!
Alla som inte dansar är våldtäckmän!
Gäller hela kvällen mellan tolv å fem!"

Jag tycker den är riktigt bra, jag blir danssugen! Låter som Snook, men jag tror de hette Maskinen.

hårfärg

2007-12-03 @ 10:45:44 Tjöt Kommentera! (2)
Jag jobbar just nu på att få håret helbrunt. Mja vi får väl se hur det går.


Uppdate : Det blev tokbra!

skinkbakelse

2007-12-02 @ 20:33:03 Tjöt Kommentera! (1)
Är du en skinkbakelse?
Dessa har iaf jag gjort förut och de smakade smarrismaskens!

image65

lägenhetsvisning

2007-12-02 @ 16:14:59 Tjöt Kommentera! (0)
Det kom en kvinna och ringde på, hon sa att hon ville kolla på vår lägenhet. Fan va synd att får telefon inte fungerar, för det va verkligen inget trevligt intryck denna lägenheten gjorde denna dag. Hon hade försökt att ringt till vår hemtelfeon utan resultat, så därför chansade hon och kom och ringde på. (vår hemtfn är fortfarande ur funktion) Vi hade absolut inte tänkt oss att få besök, så det ser ut som tredje världskriget, eller som vi haft världens fest, med tornadon som huvudgäst, eller evntuellt bombtema. Det är int edammsuget på över en månad, det stå kartonger med julgrejer i hela hallen, och det är rena rama bulgurhavet på bänkarna i köket.

Kvinnan berättade att hon hade cancer och va så dålig så hon va tvungen att bo nära sin sån, som bodde i huset bredvid. Hon sa at hon gått ner 25 kilo, men kroppen kändes jättetung. Va läskigt. Hon sa att 3 månder fram är så länge att hon inte ens vill planera så långt, hon tar en dag i taget.

Det bra är att hon vill flytta in så snabbt som möjligt, så har vi tur så får  vi inte dubbel hyra. Wohoo.

Handlat?

2007-12-01 @ 21:54:33 Tjöt Kommentera! (1)
Har du julhandlat något än? Komigen ge mig något att läsa!
Jag är schysst och bjussar på en skojig bild:
image64

Regndag

2007-12-01 @ 17:00:08 Tjöt Kommentera! (0)
Jo, tack, säger väl alla Karlstadbor, vi VET att det regnar.

Men för alla andra- DET REGNAR! En sån dag vill man bara sitta inne o mysa framför lite WoW eller sådär. Jag har vart ute sen ett idag, fyffan. Körde Erik till föräldrarna, sen skulle jag åka till bibblan på Skoghall och lämna in böckerna, och sen köpa öl. Tyvärr råkade jag glömma böckerna p hallbyrån så det blev inget återlämnande. Ringde mamma och hon satt startklar i bilen och ville ha sällskap på Alsters lampaffär Svarta Lampan. (haha, ja gråkade skriva lamaffär och svarta laman! haha!) När vi va klara hade vi spenderat ca 50 spänn p åjulpapper o snören, men ingen lampa. Vi tyckte det skulle va för töligt att bara åka hem, så vi åkte till MAxi och handlade.

Ikväll är det åter igen halvprat på fest, men jag vet inget. Vet inte var, eller hos vem eller om jag ivll. Jag vill nog inte lämna lägenheten igen förrän det slutar regna. Huga.

Jag har gjrot skinkbakelser. Det är som små smörgåstårtor i bakelseform. Fast de är inte klara förrän imorrn.
hits