Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Den lilla miljövetaren som inget vet

Vill ju gärna vara miljömedveten och tänka på det här med global hållbarhet osv. Men så kom jag plötsligt på en sak; vad slänger man i "hushållssoporna"?

Plast från äggförpackning - NEJ
Äggförpackning - NEJ
Skinn från falukorv - OSÄKERT
Tuggummi - OSÄKERT
Kaffepaket - NEJ
Kaffefilter - NEJ
Glödlampor - NEJ
Batterier - NEJ

Frågade svärfar igår, och han kunde bara komma på tuggummi. Så, en hel påse med tuggummi? Var ska man förresten slänga glödlampor?

Någon som vet, eller måste jag googla?!

Kommentarer

Postat av: Lisa

Vad menar du med hushållssoporna? Den bruna papperspåsen? För där kan man ju slänga kaffefilter.

2012-03-02 @ 21:03:38
Postat av: Ida

Nej men den där plastpåsen där man slängde allt i förr i tiden :)

2012-03-02 @ 21:19:14
Postat av: hogie

Undrar du var du ska slänga dalahästen? Huhållssoporna! Den här är superbra http://www.karlstad.se/apps/symfoni/karlstad/karlstad_mm.nsf/lupgraphics/Kallsortering_A-O_2011-06-15.pdf/$file/Kallsortering_A-O_2011-06-15.pdfAnnars kan jag komma hem till dig och hålla en fin föreläsning. Jag kan göra en powerpoint med fräna effekter.

2012-03-05 @ 10:17:18
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: Ida

hogie: Bra sida! Började bli desperat och råkade googla på Gnesta Kommun ang sopor, slog mig inte att kolla Karlstads hemsida.Så, nu är det bara att skriva ut och hänga upp som ett käckt häfte kanske, som man kan bläddra i närhelst man känner sig osäker.Akvariefiskar - Restavfall till soppåsen

Badlakan - Restavfall till soppåsen

Badmintonbollar - Restavfall till soppåsen

Schackspel - Restavfall till soppåsen

Sabel - Vapen - Polisen

2012-03-05 @ 10:48:14
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: hogie

Jädra tur du inte slängde sabeln i soporna helt enkelt. Och fiskarna. Det ska bara vara bajs, kiss och toapapper i toan. Ett stort soteringsbekymmer är och kommer alltid vara - wellpapp.

2012-03-06 @ 11:53:11
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: Evy

gillar inte det där med sop sortering ja,... de har sop sortering där ja bor med men som TUR är har de även övriga sopor oxå för de som är allt för lata eller inte orkar bry sig om sortering så går det slänga allt i ett på ett ställe vid sidan av oxå i ett stort sop rum vid mig :)

2012-03-10 @ 17:58:19
URL: http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se
Postat av: admission essays

Actually we have so much mess and harmful things everywhere now!

2012-03-15 @ 11:14:31
URL: http://custom-essay.ws/admission_essay.php

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits