Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Skola i museiparken

Vi har varit med i ett projekt där förskolebarn och biblioteket samarbetar med en gemensam bok. Igår och idag har det varit avslutning i museiparken, och där har vi i klassen blivit uppdelade i grupper och utarbetat olika stationer där vi tagit emot barngrupper.

Igår såg det ut såhär:

Alltid spännande med aprilväder! Vi hade spännande lådor där barnen fick känna olika saker som var kopplade till boken (Boken hette Trollerimolnet, btw). Vi hade bomull (=molnet), en sko (Pippis sko), dörrmatta (igelkott), äpple, fårull (fåret), fågelbo och några ballonget fyllda med is.

Sen hade vi lite vattenlek, vispa diskmedel i hinkar, och lite flyta-sjunka.

Sista hållplatsen var is som man fick måla med vattenfärg!

Stackars barn, tänkte jag innan det började, ska de ta av sig vantarna och känna på de här grejerna, och sen ner i vatten..? Hur ska det gå? Jo, det kan jag berätta: succé! Barnen gillade det, och jag hörde inte en enda klaga på att de frös.

Idag har vi fortsatt med nya barn och nytt väder. Det har gått bra idag också, och det var kul att höra barnens kommentarer. T.ex. när de kände på dörrmattan och märkte att den stacks lite, så öppnade de upp kartonen för att se vad som var inuti, då utbrast ett barn: "En kaktus!".


Kommentarer

Postat av: Lisa

Haha, en kaktus! Men vad mycket skoj ni fixade för ongarna!

2012-04-18 @ 23:32:47
Postat av: Evy

haha ja det lät kul det där med kaktusen haha :D kan ja nog hålla med om :D

2012-04-19 @ 00:33:47
URL: http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits