Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

dretstress

Martin skulle på morgonmöte, och skyndade sig hem så jag skulle hinna med 10.05-bussen. Tuva skriker och skriker så fort man lämnar henne någon sekund i sängen, så göra mig i ordning hinner jag inte. Stress gör att man får en irriterad ton, så alla är sura på varann och jag blir sen så ini helskotta.

Och Tuva skriker och skriker, övertrött som en gnu! Tyst och sov! Lägg in fler bussar till Uni som jag kan ta! Gah.

Bra start. Nu väntar en lång skoldag, sen blir det väl plugg, och någonstans ska jag berätta om vad jag gjorde i helgen!

Tjingepling!

Kommentarer

Postat av: Lisa

Vilken jobbig start på dagen! Jag känner igen det så väl, det är så himla lätt att trilla i irritationsträsket när det blir sådär. Jag tror att barnen märker när det är stress och irritation i luften också, så får de ännu svårare att komma till ro. Och ju mer de skriker desto surare blir man själv.Här hemma funkar det ofta att bryta skrikmönstret genom att ta upp honom och sätta honom i matstolen med en leksak ett tag. Det är kanske ingen långsiktig lösning, men det ger i alla fall lite andrum så att man kan göra det man ska och lugna sig själv lite.

2012-02-21 @ 14:20:21
Postat av: Ida

Lisa: Ja, men det funkar inte alltid för oss. Hon blir ju tyst när man tar upp henne, så det är någon slags separationsångest, gissar jag. Säkert känner hon av att jag/vi är stressade också.. Men att ta upp henne helt gör bara att hon blir mer övertrött, och ännu mer svårsövd.

2012-02-21 @ 20:57:28
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits