Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Examensarbete om genus

Jo, men visst, det är en fin tanke att skriva om genus i barnböcker. Men jag hade ju sett framför mig att det var lite blandat med böcker, kankse någon Gittan, någon Alfons osv, lite blandat från förr och nu.
 
Men så fick jag topplistan då från bibblan, topp 5 mest lånade böcker 2012 (hittills). Pettson, Pippi Långstrump, Mamma mu, Spöket Laban, och den sista minns jag inte. Men det trodde jag inte, att det var typ klassiker, Laban är ju t ex från 1965!
 
Genus i Pettson? Mamma Mu? Här ska analyseras!
 
Det konstiga var att jag mailade bibblan angående om de hade någon sånhär lista. Innan jag hade hunnit få svar så gick jag dit istället, för att hitta lite annan litteratur. Så jag pratade med någon där som sa att hon hade gjort en sådan lista precis nyss, och jag fick en kopia. Så när jag kommit hem hade jag fått mail från bibblan där de listade de topp 5 mest lånade böckerna... bara det att då var det 5 helt andra böcker. Kanke var det de mest lånade från 2011, jag vet inte. Jag kallade den dödens hög.
 

Kommentarer

Postat av: Lisa

Kommer uppsatsen att publiceras på nätet sen? Hade varit kul att läsa den :)

Svar: Öhm, det vet jag faktiskt inte. Får återkomma om det!
Sudden

2012-08-31 @ 11:51:30
Postat av: Evy

hehe dödens hög.. okeey?! var det så mkt hehe..

2012-09-04 @ 23:37:21
URL: http://MyBloggNotYours.bloggplatsen.se
Postat av: Tina

Det finns mkt intressant man kan skriva om barnböcker!!

Svar: Ja o ja, man hittar hela tiden nya infallsvinklar, och kommer på nya saker man hade kunnat skriva om..
Sudden

2012-10-22 @ 12:28:22
URL: http://tinasvardag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits