Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Hus eller?!

Idag har vi varit ute på äventyr minsann! Pratade med bror min först och sa att vi skulle "göra en grej", och att vi kommer till mamma och han efteråt.

Det börjades genast spekuleras i vad vi skulle göra, giftemål? Förlovning? Gravid igen?? Nyfikna som sparvar haglade frågorna, men nej, inget stämde. Vi var nämligen på husvisning!

Ja, nu har vi inte varit på banken än, så det är ju egentligen inte aktuellt att vi flyttar, men det var kul ändå. Huset låg på Segelvägen, bara några hus ifrån där jag alltid var och lekte som liten (dvs hos Emelie), och det var 3 sovrum, vardagsrum, uteplats och lagom gräsmatta med fruktträd. Aja, det var kul att kolla, och jag kände mig otroligt mogen när jag gick runt där i klackar och låtsades va märkvärdig. Blir lite sugen på att ta det där mötet med banken snarast så vi kan se vart vi ligger, om vi måste vänta tills jag får jobb, eller om man kan börja planera redan nu!Tog bara dessa bilder, inga inomhus.

Är så himla sugen på hus! Egen altan! Egen trädgård! Woo!

Kommentarer

Postat av: Lisa

Jag tittade på det huset på nätet häromdagen (mamma sa att ni var sugna på hus, så jag kollade utbudet).Det ligger snett emot där Emelie bodde va? Såg jättefint ut.Gud, vad mysigt om ni flyttar till det området, så kan man bara gå omkring där och vara nostalgisk :-)2012-06-03 @ 20:21:30
Postat av: Lisa

Förresten, ett tips från mig som varit på ca 20 husvisningar är att det är supernyttigt att gå och titta, även på hus man inte tror så mycket på. Man lär sig nämligen enormt mycket om vad man vill ha när man ser massa olika typer av hus.Vi ändrade oss om många saker med tiden, både saker som vi trodde vi ville ha som inte kändes så viktiga och även sådant som vi absolut inte ville ha som visade sig vara rätt bra.

2012-06-03 @ 20:24:40
Postat av: Ida

Ja, två hus snett från Emelie! Kom på att det var exakt ett sånt Emelie bodde i, fast spegelvänt.Vi ska på en visning på lillmossen på fre, så det lär bli ett gäng visningar innan vi bestämmer oss. Men första va så himla mysigt. Såg du att badrummen påminde om erat? :D

2012-06-04 @ 15:03:30
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Lisa

Ja, det liknar vårt! Jag tror jag minns vilka som bodde där när vi var små, de hade två barn. Den äldsta hette Jörgen och var ett år äldre än mig och lillebror hette Mikael (tror jag) och var typ i din ålder. Kanske -84?Huset på Lillmossen har ju ett ruskigt snyggt kök! I husen runtomkring det har (hade) jag massa gamla klasskompisar.Btw, det finns en bok som heter "Köpa hus" som är toppen, där står väldigt enkelt vad man ska tänka på vid husköp. Allt från nackdelar med torpargrund och vad man ska titta på på en husvisning, till besiktningsprotokoll och lagfartsbrev. Jag tyckte den var väldigt användbar: http://www.bokus.com/bok/9789197702317/kopa-hus-allt-du-behover-veta-innan-du-skriver-under-kopekontraktet/ (låna på bibblan)2012-06-04 @ 20:30:13
Postat av: Evy

haha egen trädgård som du isåfall låter Martin klippa gräset va ;P hihi.. det ä väll gubbgöra ändå hähä xP (a) ja men ok så ni ska flytta te hus.. vad trevligt! :D

2012-06-07 @ 20:45:49
URL: http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se
Postat av: Linda s

Vi har också sett det huset på hemnet! Mycket fint!! Vi har dock inte 15% i kontantinsats än så det får vänta!!

2012-06-10 @ 19:04:59
Postat av: Ida

Ja, det är ngt särskilt med det där huset. Vi var inte med och budade, och tänkte att vi får leta vidare, men så plötsligt försvann budgivningen! Vad har hänt, har alla budgivare dragit sig ur? Fortsättning följer..

;)

2012-06-11 @ 09:51:26
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Ida

Näej, nu är det borta å sålt. Not ment to be.

2012-06-11 @ 21:23:39
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits