Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Veggoförsök

Veggovecka

Dag 1:
Grönsakssoppa

Dag 2:
Quornbitar i wok

Dag 3
Falafelrulle från Mama Rosa

Nu börjar vi få slut på idéer. Men jag antar att vegetarianer bara äter 3 ggr om året på ett ungefär? Lite mer kanske om man gillar svamp.

Ska nog försöka mig på någon god sallad imorrn, kanske med mozarella!!! Kan man ha det i sallad? Annars har vi nog lite fetaost liggandes.


(Råkade äta blodpudding igår, men det är väl knappt ngt kött i det, va?)


Kommentarer

Postat av: Lisa

Plockar ni bara bort kött, eller kör ni veggo hela vägen? Alltså, endast grönsaksbuljong, inte kyckling- eller köttbuljong, inga äggprodukter, ost etc?Gillar ni sojakorvar så kan ni ju göra korv stroganoff och liknande.Vegetarisk lasagne finns recept i överflöd om du googlar lite. Ni gillade ju inte den jag gjorde med zucchini, men det finns ju andra recept.På tal om soppa så gillar jag potatis- och purjolökssoppa.

2010-01-19 @ 20:23:52
Postat av: Lisa

Här är en blogg som har vegetariska recept: http://matkarlek.blogspot.com/2010-01-19 @ 20:26:01
Postat av: kaka

Lisa: Ptja, vi har väl inte reflekterat så mycket, men vi blir inte veganer, tror inte vi klarar oss en vecka utan ost/ägg. Men ingen köttbuljong än!Ska kika på bloggen, tack för länken!

2010-01-19 @ 21:09:41
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Lisa

Ska ni bli vegetarianer på heltid alltså?

2010-01-19 @ 21:37:36
Postat av: Kirre

blodpudding e väl bara blod å inge kött, lr har ja helt fel?

2010-01-19 @ 22:37:00
URL: http://raaff.blogg.se/
Postat av: kaka

Lisa: Nej, men den här veckan blir vi inte veganer, bara vegetarianer. Kul grej bara, som jag tvivlar på att vi kan hålla.Kirre: Jag vill helst inte veta va det är för bottenskrap i blodpudding, jag äter, lyckligt ovetandes, helst.

2010-01-19 @ 22:42:28
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Emmy

Är det du som har gjort bilden på kossan? Hehe jag gillar den =) Ps. Så himla avundsjuk på att ni har falafel runt hörnet(!!)

2010-01-20 @ 18:18:16
Postat av: Vegetarianen

Jaa, blodpudding innerhåller grisblod, men det äter såklart inte helvegetarianer heller. Man måste ju ändå ta livet på en gris för att få blodet, och kött är även dåligt för miljön. Så ät inte blodpudding på vegoveckan mer! Vissa petiga vegetarianer äter inte mjölk, ägg... Men jag äter allt sådant utan ägg. Och riktiga vegetarianer som jag, äter inte heller fisk. Som många räknar som att det inte är kött, men det är ju också slaktat djur...

2011-05-16 @ 19:58:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits