Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Överjobbad

Fyffan vilken dag! Började halv åtta, kom till ett ställe jag vart på lite då och då innan sommaren. Kollade hur många barn vi hade idag, 11 till frukost, 17 till lunch o 14 till mellis.. gah! Förra veckan va jag på ett annat dagis och då hade vi 2 till mellis! Lite skillnad. Många barn, o hälften bara skrek o skrek typ hela dagen, och de bråkade o trillade o va sura o trötta o blablabla!

Sista timmen va nog värst, då va vi två personal (det hade vi iofs vart sen kl 14), 4 av barnen skulle sy samtidigt som den andra jag jobbade med fick telefon. Mitt i allt så va det en förälder som kom o hämtade två av barnen på avdelningen + att en liten tjej trillade och grät förfärligt. "Klipp den här tygbiten" "Min nål är borta!" "Jag behöver mer tråd!" "Min nål åkte ur tråden" "Kan du fästa?" "Jag tror jag har sytt fel kan du hjälpa?" GAH! Jag trodde mina öron skulle trilla av. Lite dumt av den andra jag jobbade med att gå iväg i 20 min o prata i telefon just under värsta perioden. Själv med det där, gah! Jag fick äran att ta längsta passet, 7.30-16.30. Hon som stängde en halvtimme senare fick iaf börja nio.  En sak till va ju att det verkligen vräkte ner regn så vi orkade inte gå ut på hela dagen. De största barnen fick gå ut en sväng, men de kom ganska snart in, dyblöta.

Imorrn slutar jag iallfall 14, halleluja!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits