Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Va?

Igår var en dövdag. Jag hörde ingenting. Alla fick säga saker och tin gtvå gånger, och knappt då fattade jag. Tur att jag var på småbarnsavdelning där ungarna ändå inte kan prata (hoppas jag, jag hörde kanske bara inte). Efter jobbet var jag och fikade hos mormor, men jag hörde knappt vad hon sa heller, och inte bror min heller. De verkade alla prata med för bred dialekt, eller för sluddrigt och mumligt.

Idag på affären träffade jag min gamla mentor, LL. Jag brukade kalla henne satan. Men hon var trevlig och jag hörde mig själv säga:
 "Hälsa Håkan från mig!".
Varför skule jag vilja att hon hälsade till mobb-Håkan? (Hon och Håkan är mentorer för en klass ihop, därför jag hälsade bara till honom.) Jag hade väl kunnat sagt att hälsa alla. Eller ännu bättre- hållt käften eftersom jag inte vill att hon hälsar från mig till någon. Kanske Ulla-Carin (svenskafröken som jag f.ö. hittat på Facebook, men inte vågat bli vän med. Jag fick för mig att det skulle vara töntigt.). Hittade för ett tag sen en loggbok från svenskan, vi skrev ungefär som en dagbok och Ulla-Carin läste och skrev en kommentar. På sista sidan så står det "Jag vill ha MVG i svenska!!" Det fick jag. När jag träffade LL så utbrast jag (men ja, jag är en tant!) :
"Men guud, va fin du är i håret!" (det var åtminstone annorlunda mot vad jag var van),
"Tack, du med! ... massa.. färger..."
"Mja, det är ju så urtvättat nu, så det är inget fint just nu!"
svarade jag käckt.
"Nähä... eh.. hur är det med dig då"
sa hon.
 Vaddå nähä?

Köttbullar, prinskorv, wok, makaroner och rödbetssallad blev kvällens middag.  4 av 5 toast.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits