Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Audiell?

Min lärare pratade i måndags om visuell och motsatsen till det. Mnins inte vad det heter, så jag chansar på audiell. Ja, jag borde googla på det innan jag sätter mig och skriver ett inlägg om detta fenomen tycker man ju. I allla fall så sa hon att hennes man va audiell och det betyder att hon kan säga till honom t.ex "Kan du gå ut med soporna sen efter maten" och han kan då lätt komma ihåg detta, och säger liknande saker till henne. Men kruxet är att hon då är visuell, dvs att hon måste se det, typ nerskrivet. Så om han skriver en lapp så kommer hon ihåg det, inte annars.

Det är nog samma sak med Erik och mig. Jag vill höra, Erik vill se. För att komma ihåg alltså. Stämde när jag var och handlade och på den obemannade utcheckningsdisken stod det på skärmen hur mkt det skulle kosta, och jag drog mitt kort och åkte hem utan att ha en aning om hur mycket jag handlat för. Fick läsa kvittot när jag kom hem och säga det högt några gånger för att veta.

Erik minns aldrig det jag säger till honom, jag brukar alltid få skriva lappar och känna mig som hans morsa
[ ] diska
[ ] ta ut soporna
etc
också kan han så fint kryssa när han gjort något. Precis som när jag och lillebror va yngre, då hade vi sådana listor som vi skulle kryssa i annars fick vi ingen månadspeng.

Nu ska jag söka lite på motsatsord innan Dobidoo. 1 minut, perfekt.

Kommentarer

Postat av: Lisa

Hmm, jag är nog så att jag vill se det skrivet, fast jag brukar inte ha några större problem att komma ihåg det jag hör heller. Generellt brukar folk säga att jag har läskigt bra minne, men senaste tiden tycker jag att jag glömmer det mesta. Just det där vid kassan känner jag igen, fast tvärtom. När kassörskan säger vad det kostar så drar jag kortet utan att ha en aning om vad det kostar. Brukar få kolla på kvittot i efterhand.Henrik glömmer det jag säger i samma ögonblick som orden lämnat min mun. Vi kan sitta och diskutera något ena dagen och nästa dag har han ingen aning om att vi någonsin pratat om det.

2008-10-17 @ 21:30:51
URL: http://www.silverpoppel.com
Postat av: Evelina

Det där kan jag ju säga känns igen jävligt bra :DDet är intressant helt klart :D

2008-10-17 @ 21:42:27
URL: http://lifeofeve.blogg.se/
Postat av: apan

jag är helt klart väldigt starkt visuell, i många fall förstår jag inte alls ifall jag inte får det förklarat för mig på papper och ritat med massa pilar. haha, det är sköjj.

2008-10-17 @ 22:45:25
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/
Postat av: Kaka

Haha bra då är det inte helt korkat ändå, vi är i gott sällskap! Lisa minns allt, Lina minns inget, Evelina vet jag inte :S Jag minns allt bara jag blir påmind.. :P

2008-10-18 @ 22:48:27
URL: http://simkaka.blogg.se/
Postat av: Evelina

hehe alltså ajg gillar ju barn men ogillar dem samtidigt.. tror jag skulle ha lättare för egna om man säger som så.. och så är det ju en del barn jag tycker såååå mycket om :) Men i det stora hela så ogillar jag dem ;) Loke är mitt barn ;D

2008-10-18 @ 23:53:47
URL: http://lifeofeve.blogg.se/
Postat av: Evelina

hehe alltså ajg gillar ju barn men ogillar dem samtidigt.. tror jag skulle ha lättare för egna om man säger som så.. och så är det ju en del barn jag tycker såååå mycket om :) Men i det stora hela så ogillar jag dem ;) Loke är mitt barn ;D

2008-10-18 @ 23:54:24
URL: http://lifeofeve.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits