Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Lekisfröken del 2

Pratade med min gamla lekisfröken idag om hennes fantastiska minne, och hon skrattade nöjt och högljutt.
"Ja, Erik minns jag ju också..."
"Jaha, hade du honom?"
"..Nja, det tror jag inte... nej jag hade nog flyttat ill Mörmoskolan när han började lekis."


Hon minns mer än hon borde med andra ord.

Men hon är snäll, jag vill vara 6 år igen och gå på Mörtvägens lekis. Jag lekte med Emelie mest hela dagen och småmobbade/utefrös en tjej som vi kan kalla J. Vi hade springskor (likadana givetvis) och allvädersstövlar (jodå, likadana). När jag minns stövlarna så tänker jag mig dom som rätt snygga; lite höga, lite klack, lite spetsiga fram vid tån, svarta i fuskskinn. Så såg de kanske inte alls ut. Vi brukade hjälpa frökarna med allt vi kom åt, och mitt tydligaste minne var när vi fick göra dekoren till ett trolland där vi hade stentroll. Där var en spegel som agerade sjö, och sen så fanns det någon korg tror jag, där vi fick limma fast röda kulor som var lingon. Ahh, those were the days.

Mitt stentroll.

Jädrer va dammigt. Kortet är hittat bland bilddagboksgömmorna, tror jag slängde trollet efter att jag plåtat det.

Kommentarer

Postat av: Kreten

den där lysmasken känner jag igen, hade nog också en sån :)

2009-07-23 @ 23:19:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits