Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Mig äger ingen

Någon som läst "Min äger ingen" av Åsa Linderborg? Det var som att pappan i boken var tvillingsjäl med min egen far. Jag tror att jag ska få mina syskon att läsa den, och se om de håller med.

Första raderna i boken lyder:
"Pappa plånbok är stor som en handflatam svart och lätt böjd efter ett liv i bakfickan. Den
har börjat ge efter lite i sömmarna och är tung, trots att den nästan är tom. I sedelfacket
ligger ingenting, i myntfickan arton kronor och femtio öre."


Jag häpnade över hur denna Åsa har beskrivit min pappas plånbok så på pricken? Hur visste hon hur den såg ut? (Pappan i bokens bästa vänner heter Berit och Börje, lite lustigt att min mamma heter Berit och min farfar hette Börje)

Varje gång jag slog upp boken tänkte jag på pappa, och jag saknar och längtar. Snart har det gått två år.


Kommentarer

Postat av: Lisa

Som vi pratade om tidigare så har jag inte vågat läsa den än. Har den här hemma i bokhyllan, men jag är rädd att den ska väcka för många minnen... kanske får ge mig på den ändå.

2009-07-23 @ 18:12:04
Postat av: Kreten

Vi läste den i skolan. Den var inte så hemsk som jag trodde den skulle vara i början, utan snarare lite mysig för han verkade så go

2009-07-23 @ 23:17:43
Postat av: Kaka

Kreten: Ja, det låter som det ska handla om ngt hemskt när man hör titeln, men som sagt, lite mysig snarare.

2009-07-24 @ 10:39:10
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits