Missömmer
Idag har vi slappat. Inte så särskilt bakis någon av oss, mest lite sega. Vi gjorde en sallad på färskspenat, färskpotatis, salladslök, festa ost och en dressing. Tyvärr smakade det mest vinäger, men det var en himla fin tanke, det är jag säker på. Till det åt vi färsk ananas och grillad flintastek. Jag undrar om det finns någon man kan göra för att neutralisera vinägersmaken något? Hm, synd på en sån jättesallad. Vi tror att vi råkade ha ett recept till 5 pers.
Tack för igår alla!
Kommentarer
Lisa: Vi hade lika delar olja och vinäger, det stod så i receptet. Äppelcider var det. Kan man göra något nu i efterhand? Typ ha på något i salladen? Så synd ju :/
Har ni redan blandat ihop sallad+dressing? I så fall kanske det skulle funka att ringla över mer olja, eller honung?
Lika delar olja och vinäger låter konstigt. Förstår att det smakade surt då.
Nej jag sa fel, kollade och det var 2msk vinäger till ½ dl olja.
1 del vinäger till 3 delar olja, så smakar det inte så skarpt. Jag brukar även ha i lite socker eller honung (bara lite) så tar man udden av det syrliga också.
Vad hade ni för vinäger? Jag har börjat använda äppelcidervinäger, det är lite godare än vitvinsvinäger.