Rubrik
Idag sov vi, och sov ända till halv elva. Det var värst, men jag skyller på vädret.
Efter frukost så åkte vi och handlade. Väl hemma gick Erik med på något jag inte hade trott; jag skulle laga fisksoppa och han skulle äta! Det var ett recept jag fick av Emelie i helgen med fisk och räkor bl.a. Till soppan hade vi köpt ett nybakat italienskt lantbröd! Soppan var helt okej, lite för mycket tomatsmak för mig, men jag tog ändå två tallrikar. Jag blev nästan stum av förvåning när jag såg Erik gå och ta sig 3 tallrikar innan han kände sig nöjd!
Efter maten har jag nu suttit och läst, eftersom vi ska ha seminarie med opponering imorrn. Jag gissar att om jag läst de orden för några månader sedan så hade jag inte vetat vad det betydde. Men nu vet jag, tänk vad man lär sig på das Uni.
Igår var vi på bio, jag, Erik, Lina, lillebror och moder. Vi såg Bröllopsfotografen. Jag blev tyvärr besviken, den var inte särskilt bra alls, och knappt rolig. Den hade sina ögonblick, men i slutändan var nästan det roligaste att den verkade vara inspelad delvis på Kroppkärr (men, guud, det är ju nästan vid mig!). Det vet vi inte, men vi spekulerar i det. Just det, ibland i filmen kom en musikslinga som jag fick världens panik över. Det lät som tagen ut en skräckfilm eller något, och jag ville hålla för öronen. Usch och fy, jag kan int ebeskriva!
Kommentarer
hallo!
sorry för mitt sena svar... jag har böckerna: "Vår demokratis värdegrund", "De yngre barnens läroplanshistoria", "Kön och kunskap" och
"Tyst i klassen. Om lärarens arbete kring sexuell läggning" samt dom böckerna du har :P men jag har klarat mig alldeles utmärkt med endast dessa böcker och inte ens bläddrat i dom andra :)
är på praktik nu i veckan, men vi kanske kan få in en träff nån dag ändå o göra vårt bytlån? :) när startar ni upp bus-kursen?
Lisa: Men ska man äta räkor med skal på? Va konstigt.. med ögon och allt?
Jag har ett jättegott recept på fisksoppa om du vill ha! Äh, du får det ändå!
Fisksoppa (2 pers)
250 g fiskfilé i tärningar
300 g potatis i tärningar
1 liten hackad gul lök
1 tsk smör
½ burk hela tomater (1 burk = 400 g)
5 dl fiskbuljong
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
2 msk ostronsås
1 msk hackad dill
100 g räkor med skal
4 citronklyftor
Smal fuskaioli:
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
½ krm salt
1. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Häll i tomater, fiskbuljong, salt, peppar och ostronsås. Låt sjuda under lock i 15 minuter.
2. Lägg ner fisken och låt det sjuda ytterligare 5 minuter.
3. Blanda samman aiolin.
4. Strö dillen över soppan och lägg ner räkor och citronklyfta. Servera med aioli och bröd.