Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Mord och fred

Min syster släktforskar och skrev nyligen detta på sin blogg:

"Det andra jag hittat är en ingift släkting som blev dömd för mordbrand! Han var helt ostraffad tidigare och efter att ha avtjänat sitt straff levde han ett hederligt liv som urmakare. Det känns väldigt udda att han plötsligt mitt i livet anlade en mordbrand och sedan återgick till sitt vanliga liv, så jag har just beställt domen från tingsrätten. Jag fick svaret att domen består av 30 sidor, så nu går jag spänt och väntar på posten.

Den tredje spännande saken jag hittat är sonen till mordbrännaren. Han arbetade som präst och var en riktig fredsaktivist. När regeringen ville att alla skulle vara beredda att ge sig ut i strid under Första världskriget så ville den här prästen att alla skulle ha rätt att vapenvägra. Dessutom ville han legalisera samboskap, hemska tanke! Det har skrivits en hel bok om honom (som jag ska beställa via bibliotket) och i den kallas han "Sveriges mest hatade präst"."

Skitspännande med släktforskning. Tur att jag slipper göra forskningen, det skulle vara allt för jobbigt för mig som är så lat. Men att läsa om resultaten är dretballt.

Kommentarer

Postat av: Lisa

Vad glad jag blev av att du uppmärksammat OCH tyckte min forskning är intressant! Det känns oftast som att jag bara tvingar på alla andra i familjen mina resultat och att ni mest sitter och väntar på att jag ska ha pratat klart :-)Jag fick ingen dom med posten idag heller, så det blir inte förrän efter helgen. Lite lustigt, allt spännande, avvikande och roligt jag hittar är på farmors sida av släkten.

2010-03-26 @ 18:24:35
Postat av: kaka

Japp jag tycker det är superintressant, det vet du väl? Det har jag ju sagt sen du började!Mormors sida har alltid vart lite tôrr :)

2010-03-27 @ 18:06:00
URL: http://simkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits