Kanske är det här med ”Om” lite i värsta laget på en blogg som bara, endast och helt uteslutande handlar om mina tankar och funderingar, men jag är ju inte den som är den, utan tycker att alla borde få en större bit Kaka. Så, mer Kaka åt alla:

Ida heter jag om du frågar familjen, Sudden heter jag om du frågar kompisar och kompisars föräldrar, Dutten heter jag om du frågar Sockerapas mormor. Jag är äldre än jag ser ut, och pratar ofta och gärna om hur det är ”nu när man inte är 20 längre”.

Jag är born and raised på Hammarö, men är nu iskall Karlstadsbo. Lever och frodas här med en karl och en liten Drutt som kom till världen i slutet av september 2011. Skriver i princip inget om Druttan här, men vill man läsa om henne så får man hojta till så får man troligtvis lösenordet till den låsta Druttbloggen.

Jag har varit fullärd bloggare i några år, men kan fortfarande publicera ogenomlästa, felstavade inlägg utan att blinka. Jag är dessutom en jävel på att vicka på näsan och strike an Elvisläpp. Jag gillar bearnaisesås, jordgubbar och doften av nyklippt gräs, men jag gillar varken clowner, tomtar eller senap.

När jag inte bloggar så pluggar jag till förskolelärare vid Karlstads Universitet, och när jag inte pluggar så dricker jag öl, breakedansar (alternativt discodansar) och sjunger Allsång, Lips eller karaoke. Alla ska vara med, hellre än bra, är parollen i mitt hem, och det brukar locka fram toner ur de mest inbitna, tystlåtna nördarna som hittat till min soffa!

Äldre än jag ser ut och saffransskinka

Skulle fylla på busskortet igår, och passade på att be dom uppgradera till vuxen, istället för ungdom som jag åkt på nu lite för länge. Tjejen i kassan gick för att ordna detta, och kom snart tillbaka och sa med fundersam min:
"Du är över 19, eller?"
Jag blev så chockad så jag råkade fnysa ett arrogant "Ja" till svar. Hon gav mig en lång blick och sa sen tvekande:
"Men... är du över 26...?"

Då samlade jag mig och sa kort och gott. "Ja." utan fnys eller arrogans.

Lina och Hanna stod och fnissade i ett hörn, och hade hört alltihop. "Är du över 19, Ida??" skrattade dom.

Vi var och fikade också igår, förresten. Jag stod och hade just betalat och grejade med servetterna när gubben bakom mig i kön frågar kassörskan om det är vanliga semlor de säljer. Hon svarar att det är saffranssemlor och gubben muttrar att de borde sälja vanliga!
Lite käckt flikar jag in: "Men det är ju jul nu!".
Då svarar gubben bittert: "Ja, men man äter inte saffransskinka för det!"

Kommentarer

Postat av: Evy

haha smidig du Ida! annars om di inte velat betalat så dyrt(eftersom det kostar dyrare att betala som vuxen) kunde du ju sagt att du var ungdom ;) det skrev ja på mitt buss månads kort.. skrev att ja var född 89 ha ha xD å ingen som sagt nåt eller märkt å kommit på mig ändå ;) som tur ä eftersom många tycker ja ser yngre ut än vad ja är så ja åker som ungdom i "4 år" till ;) hihi å det månads kortet kostar 795kr annars tror ja att ja fått betalat litte över 800 eller kanske t.o.m nästam 900 för vuxen =/ så man måste ju vara smart ;)

2011-12-29 @ 02:09:13
URL: http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hits